Kerran heppatyttö aina heppatyttö? Harrastin nuorena tosi paljon kaikkea laidasta laitaan, mutta kaikista rakkain ja pitkään jatkunein harrastukseni oli heppailu. En sano ratsastus, koska taisin pitää enemmän vain hevosten hoitamisesta ja kävin sellaisilla talleilla, joissa oli ravureita enimmäkseen. Toki ratsastinkin, mutta enemmän tuolla metsissä ja pelloilla, en käynyt varsinaisesti ratsastustunneilla säännöllisesti. Polttareissani tytöt veivät minut ratsastamaan ehkä noin 6-7 vuoden tauon jälkeen ja olin niin onnellinen, naamani näytti kuulema ihan hangon keksiltä vaan koko ajan :D

heppa1

Bride to be laittaa kypärän päähän ja ottaa harjat kauniiseen käteen!

heppa2

Moi HEPPA!

heppa3 heppa4 heppa5 heppa6

Sain itse laittaa hevosen kuntoon ja sieltähän ne vanhat opit palautuivat mieleen.

heppa7 heppa8 heppa9

Ja sit menoks! Näyttäis et tota Jullea vähän jännittäis mun puolesta :D

heppa11heppa10 heppa13

Ajattelin että ratsastustuntini koostuisi lähinnä rauhallisesta käynnistä ja korkeintaan kokeiltaisiin muutama raviaskel. Pysyin kohtalaisen hyvin satulassa ja päästiin kokeilemaan laukkaa ja pientä estettä, voi pojat eikun tytöt, iiks!

heppa14 heppa15 heppa16

Hevosen läsnöolo oli jotenkin niin rauhoittavaa, ratsailla oli jännää ja kaikki oli superkivaa. Ajatukseni olivat koko ajan pelkästään tekemisessä <3 Nyt parin päivän jälkeen on kyllä pakko myöntää, että omat ”takajalat” ovat ihan tulessa, HUH! Heppailu oli niin kivaa, että harkitsen vakavasti, että menisin syksyn tullen kokeilemaan uudelleen ratsastusta :) Onkos siellä lukijoissa harrastajia tai muita vanhoja heppatyttöjä?

Kiitos tästä kokemuksesta murut <3

-Maj

0 Comments

  1. Inkku 22.7.2013

    Ilmeestäsi kyllä huomaa, että nautit täysillä, ihanaa!

    Vastaa
    • Maj 22.7.2013

      Jee, niin nautin! :)

      Vastaa
  2. Marjut 22.7.2013

    Monta yhteistä heppakokemusta meilläkin takana :)

    Oli se silloin pienenä lystiä!

    Ja lopuksi tärkein, Onnea Maj jo etukäteen tulevan päiväsi johdosta!

    Vastaa
    • Maj 22.7.2013

      Voi kiitos! – ja niin ihan totta! Tiedätkö musta kyllä ihan tuntui, että olin taas 10-vuotias, niin lystiä mulla oli, ehkäpä mulla on takana ihan liian pitkä tauko ratsastamisesta…

      Vastaa
      • Marjut 22.7.2013

        ja parasta, mulla on vieläkin tallessa sun ja Julion kuva, sekä pala sen kaviota ja harjaa jonka lähetit :)

        Vastaa
        • Maj 22.7.2013

          EN KESTÄ! Kavion palanen? :D

          Vastaa
  3. Riiviöiden äiti 22.7.2013

    Hyvinhän tuo näyttää sujuvan vaikka vuosia olikin välissä :) Itse kanssa samankaltaista heppailua tullut aina harrastettua ja ensimmäisen raskauden jälkeen pelotti kyllä hirveenä mennä hepan selkään…mutta sujuihan se kuitenkin. Toisella kertaa kävin talleilla lähes koko odotuksen, vaikka en sitten enää selkään uskaltanutkaan. Nykyään esikoinen on mukana ja 4-vuotiaaksi handlaa tosi hienosti hevosenhoitoa ja vähän ratsastaa itsekin. Kyllä se vaan on tosi mukavaa hommaa!

    Vastaa
  4. Jänis Joplin 22.7.2013

    Näytät niin onnelliselta :-)

    Täällä yksi, joka harrasti ratsastusta ja ahkeraa lannan lapiointia teini-ikään asti, jolloin tuli kaiken muun niin ”tärkeän” vuoksi neljän vuoden tauko. Täysi-ikäisenä sitten ekan vakkarityösopimuksen kirjoitettuani marssin äiti takaajana pankkiin, otin lainan ja ostin entisen hoitohevoseni :-) Elokuussa tamma on ollut nimissäni neljä vuotta.

    Mene ihmeessä tunneille tai etsi joku kiva maastoköpöttely-vuokrapolle, sulla selkeesti on meno vielä muistissa, hyvältä näyttää!

    Vastaa
  5. Amanda 22.7.2013

    Voiei, näyttää niin kivalta ja olet niin onnellisennäköinen! Itse olen myös ikuinen heppatyttö vaikka viime ratsista taitaa olla jo 5 vuotta aikaa – minne vuodet katoaa? Aikoinaan asuin tallilla ja unelmoin palaavani vielä. Voi kun edes pääsis kerran viikossa rapsutteleen tai maastoileen. Sen aika koittaa vielä :) Toivottavasti säkin pääset pian uudestaan heppaileen! Ja kyllä, allekirjoitan siis tuon ”kerran heppatyttö, aina heppatytön” ;)

    Vastaa
  6. kalamuija 22.7.2013

    Hyvältähän toi näyttää.. mulla on kanssa naamalla aina toi hölmön onnellinen ilme kun hepan selkään pääsen. :)

    Vastaa
  7. viiru 22.7.2013

    Ihanaa! Muistan hyvin kun 5 vuotta sitten itsekkin kävin hevosen selässä polttareita viettämässä :)

    Vastaa
  8. Mari 22.7.2013

    Täällä kohta 27 vuotias ”heppatyttö”. Hevosten parissa touhunnut aivan penskasta asti (sen 25 vuotta varmaan jo) ja jos torstaina eläinlääkäri totetaa yhden hepan terveeksi, niin olen onnellinen (ja en enää niin huoleton) ensimmäisen oman hevosenomistaja :)

    Vastaa
  9. Kristiina 22.7.2013

    Mahtava idea tytöiltä ja näytät kuvissa niin iloiselta ja onnelliselta! En pistäisi pahakseni, jos ensi kesänä minullekin pidettäisiin ratsastuspolttarit. Oliko sulla ihan ratsastushousut jalassa, saitko joltain lainaksi vai oliko vielä omat tallella? Mulla ei ole, ei kyllä enää mahtuiskaan :D

    Vastaa
  10. n. 22.7.2013

    Ihania hevostelukuvia <3 Aloitin itse n. 1 vuosi sitten ratsastuksen uudelleen ja olen ikionnellinen, että aloitin. Aivan mahtava harrastus!

    Vastaa
  11. Tellimaria 22.7.2013

    Heppailja täälläkin! Ratsastus on aivan mahtava harrastus, lämmöllä suosittelen ihan aktiivisesti jatkamaan!

    :)

    Innolla odotan muitakin polttaripäivän kuulumisia!

    Vastaa
  12. h 22.7.2013

    Löytyy lukijoista täältäkin yks heppailija.. Takana harrastus-/työ-/kilpailu-/omahevos-vuosia n. 20.. Ehkä nähdään sut pian ”poniäitinä” kisoissa kentän reunalla kun oot käännyttäny Rebecan tallitielle :D

    Vastaa
  13. suvi 22.7.2013

    Sain omistaa 15-vuotta aivan ihanan suomenhevosruunan. Meillä se vietti viimeiset eläkevuotensa ja siirtyi ajasta ikuisuuteen muutama vuosi sitten 32-vuotiaana.

    Nyt heppailu tauolla, kun on pieniä lapsia. Varmasti tulee heppailtua sitten taas tulevaisuudessa.

    Vastaa
  14. Laura 22.7.2013

    Täällä ilmoittautuu yks heppatyttö! :) 13, 5 vuotta on tullu harrastettua sitä, välillä ollu vähän taukoa mutta aina palaan tallille, se on vaan niin parasta :)

    Vastaa
  15. Elena 22.7.2013

    Sattuiko tämä ratsastustaminen tapahtumaan Tavelan talleilla Kangasalla? Näyttää niin hirmuisen tutulle maisemat… tai sitten mulla on vaan niin kova koti-ikävä, että näen jo harhoja. :)

    Näytät kyllä niin superonnelliselta ratsailla, että!

    Vastaa
  16. Riina-Maija 22.7.2013

    Täälläkin yksi ikuinen heppatyttö. Tunnen niin vahvasti ton sun onnen tunteen tuolla hevosen selässä!Itselläni on ollut aivan hirveä ikävä heppailemaan ja hevosen selkään, mutta opintojen ohessa ratsastus on vaan aivan liian arvokas harrastus :( Toivottavasti tulevaisuudessa omissa polttareissakin kaverit vievät mut heppailemaan! ;)

    Vastaa
  17. Katya 22.7.2013

    Oi, oispa kyllä ihanaa päästä pitkästä aikaa itekin heppailemaan! Ratsastus oli kyllä silloin aikoinaan ihanin harrastus ikinä, nyt viime aikoina on kovasti tullu ikävä sitä ja kova hinku olis päästä ratsaille! :) Pitäis kyllä saada itteensä niskasta kii ja mennä johki heppaileen, niin hauskaa se on! ♥

    Vastaa
  18. Iisa 22.7.2013

    Täällä kans yks (entinen) heppatyttö, jonka kuume päästä heppailemaan nous entisestään tän postauksen myötä. :D

    Vastaa
  19. Juuli 22.7.2013

    Täällä yksi ikuinen heppatyttö! Välillä sattuu aina pidempiä taukoja, nytkään en ole vuoteen ollut hevosen selässä, mutta viime yönä näin ihan kummallista heppaunta ja totesin, että taitaa olla taas aika hinata itsensä satulaan – tai kärryille, ei ole niin justiinsa ;)

    Se on oikeesti niin kumma, miten turvallinen ja rauhallinen olo voikaan tulla kun pääsee pitkästä aikaa hevosen lähelle. Kai se vaan niin on, että kerran heppatyttö, aina heppatyttö.

    Vastaa
  20. anonymous 22.7.2013

    tämän tytön heppa-harrastus tuli niin rakkaaksi, että yläasteen jälkeen suuntasin ypäjälle ja nyt sitten opiskellaan hevosenhoitajaksi ! :p

    Vastaa
  21. Ruut 22.7.2013

    entinen heppatyttö täälläkin! :) tai edelleen käyn epäsäännöllisesti tallilla ystäväni hevosella ratsastamassa.. mutta ei ihan aika riitä säännöllisempään harrastukseen! ja totta puhut, heppojen lähellä muu elämä jotenkin häviää :) ihania otuksia!

    Vastaa
  22. MM 22.7.2013

    Voi apua, näytät niin onnelliselta !

    Täällä myös vanha heppatyttö kaipailee taas heppojen pariin! Se on niin rauhoittavaa ja rentouttavaa :)

    minä myös enemmän aina ollut ravureitten parissa, mutta muutamia kertoja tullut myös ratsastettua !

    Vastaa
  23. hih 23.7.2013

    Minä sain juuri samanlaisen polttariyllätyksen muutama kk sitten..Melkein 10 v edellisestä oikeasta ratsastustunnista ja olihan se aivan huikeaa! Siinä tosiaan häästressikin katoaa hetkeksi kun keskittyy täysin omaan tekemiseen ja hevoseen :)

    Vastaa
  24. Hanna 23.7.2013

    Ihana polttarilahja heppatytölle ;) Oot kyllä todella onnellisen näköinen hepan selässä. Heppailu on kyllä ihanaa.

    Täällä siis myös yksi heppatyttö. Ratsastin 8 vuotta kunnes teininä tuli taukoa. Pari vuotta taukoa jonka jälkeen täysi-ikäisenä aloitin vuokraamaan entistä ravuria. Kolme vuotta tuli sitä vuokrattua kunnes opiskelujen takia oli taas pakko laittaa heppailu tauolle. Nyt on taas vuosi kulununt uuden vuokrahepan kanssa. On se ihanaa töiden jälkeen mennä tallille ratsastamaan ja tallihommia tekemään. Siinä unohtuu murheet ja stressi kun touhuaa hepan kanssa :)

    Vastaa
  25. Kaalin 23.7.2013

    Oooh, ihanaa menoa! :) kiva polttari-ylläri!

    Itse olen aloittamassa ensi viikolla hevosharrastuksen uudestaan n. 15 vuoden jälkeen. En malta odottaa!! :) tai no olen minä sen verran pitänyt harrastusta yllä näin aikuisiälläkin, että olen silloin tällöin käynyt islanninhevosilla maastoileen, ehkä n. 1-3 kertaa vuodessa.

    Mutta siis, ensi viikolla osallistun kurssille josta toivon saavani riittävästi rohkeutta hakeutua syksyllä vakituisille tunneille, tms. Sen verran on harmittanut jo pitemmän aikaa, että on tullut tuo ihana harrastus lopetettua, että nyt 30-kriisin myllätessä on jotain asialle tehtävä :D

    Vastaa
  26. Cara 23.7.2013

    Voi miten onnelliselta näytät! Kannatan siis ratsastamisen jatkamista! :) Itse nousin taas muutama vuosi sitten hevosen selkään monen vuoden tauon jälkeen. Koko lapsuus ja nuoruus menikin heppajutuissa, nykyään käyn vaan silloin tällöin. Kivaa se vaan on ja hevosen kanssa vietetty aika on niin mahtavaa ja antoisaa.

    Vastaa
  27. Nana 29.7.2013

    Takaisin vaan ratsaille! :) Itse kävin viikko sitten ensimmäistä kertaa pariin vuoteen ratsastamassa ja onneksi menin. Hyvä opettaja ja sitäkin kivempaa olla taas heppailemassa :)

    Vastaa
  28. Linda 7.8.2013

    Siis eikä, oon miettinyt niin pitkään…varmaan sun blogin ihan alkuajoista lähtien, että mistä oot niin tutun näkönen ja nyt se selvis! :D oot varmasti käyny talleilla samoihin aikoihin :=) Ootko käyny nuorenpana juuri tuola Ylöjärvellä?

    Vastaa
    • Maj 7.8.2013

      Moikka Linda! Ikävä kyllä ei varmaan olla ainakaan Tampereen talleilla tavattu, koska mä olen muuttanut tänne vasta 17-vuotiaana, enkä ole koskaan aikaisemmin käynyt Treen lähistöllä talleilla. Ehkä ollaan törmätty sitten jossain muualla?

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *