Juhannuksena oli kivaa ja kovasti touhua, mutta sitten tuli tämä maanantai. ”Äiti, ei oo mitään tekemistä” – jep, näitä sadepäiviä on ollut niin paljon, että ideat on lopussa, meikäläiseltä siis. Meidän lapset nyt lähtisivät mielellään palloilemaan kuravaatteissa pihalle, kuten varmasti teidänkin, mutta jos se ei mammaa inspaa, niin tästä postauksesta nappaat Magicpoksin lukijoiden ja minun vinkit sadepäiville. Kiitos kaikille, jotka heittivät ideoita kehiin tuolla Magicpoksin Facebook-sivuilla.

Processed with VSCOcam with f2 presetlapsiperhe tampere menovinkit¨

Mitä tehtäis? Tässä listausta tamperelaisille tai täällä vieraileville lapsiperheille sopivista puuhista, ilman että tarvitsee palella tai kastua ulkona.

Funpark, pakkaa muksut autoon/bussiin ja lähden Ideaparkin yläkerran huvipuistoon päiväksi, todettu hyväksi jo (liian) monta kertaa!

– Jos Idikseen on liian pitkä matka tai se ei muuten vain nappaa, niin HopLop löytyy myös Onkiniemestä.

– Vähän samaan kategoriaan kuuluu myös Koivistonkylän Prisman yläkerrassa sijaitseva LastenKupla, leikkikenttä on avoinna kesällä lauantaisin klo 9.30 – 12.30 ”LastenKuplan leikkikentältä löydät mm. suuren temppuradan, pomppulinnan, trampoliineja ja liukumäkiä. Lapsesi pääsee hyppimään, juoksemaan, kiipeilemään ja leikkimään turvallisesti siisteissä, virikkeellisissä ja värikkäissä tiloissamme.”

Särkänniemi, kausareiden omistajat voivat kätsysti sadepäivinä lähteä ihmettelemään akvaarion kaloja tai planetaarion tähtiä. Jos kausaria ei löydy niin esim. pääsylippu akvaarioon maksaa 10 euroa ja alle 3-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

– Kiinnostaisiko kylpylä? Lapinniemestä löytyy Tampereen kylpylä ja autolla hurauttaa aika nopeasti Nokian Edeniin.

Ti-Ti Nallen talossa on paljon ihmeteltävää pienille lapsille, Ti-Ti:n mestat löytyy Ikaalisista ja siinä ihan vieressä on myös Ikaalisten kylpylä, joten halutessaan voi yhdistää Nalle talon ja uintireissun. Me vierailimme Ti-Ti Nallen talossa viime elokuussa ensimmäistä kertaa.

Hervannan Poliisimuseossa käyminen ei maksa mitään, se on kuulemma ihan
mielenkiintoinen ja ilmainen käyntikohde kaikenikäisille. Perusnäyttely kertoo suomalaisesta poliisista ja sen työtehtävistä keskiajalta nykypäivään asti.

Tampereen pääkirjasto Metsossa on perheen pienimmille oma leikkinurkka, jossa voi lueskella ja touhuilla. Kirjastokahvilassa voi vaikkapa vierailun päätteksi napata lounasta tai herkutella jätskillä. Esimerkisi ensi maanantaina 30.6. sekä perjantaina 4.7. on klo 10.30 satutuokio 5-9-vuotiaille lapsille.

– Muistitteko Muumimuseon olemassa olon? Museo ei ehkä ole ihan täydellinen paikka vilkkaille taaperoille, mutta vierailemisen arvoinen kuitenkin, kurkkaa postaukseni aiheesta täältä.

Lasten kulttuurikeskus Rullaan ovat tervetulleita myös perheen pienimmät, mutta ei juuri nyt, sillä Rulla on kesätauolla 16.6. – 8.8.2014. Voi olla, että elokuun lopussakin vielä sataa, niin laittakaahan tämäkin vinkki korvan taakse…

Vehoniemen automuseo Kangasalalla on kuulemma myös tutustumisen arvoinen paikka, itse kuulin ensimmäistä kertaa tästä paikasta tänään Facebookin kautta. Ehkäpä eräs pieni automies olisi tästä aika innoissaan ja allekirjoittanutta kiinnostaa kovasti myös sieltä saatavat munkit! :D

Vapriikissa on meneillään lapsille ja perheille suunnattu Aika Leikkiä -näyttely, jossa ”lapsiasiakkaat on huomioitu myös näyttelyarkkitehtuurissa, mm. esineiden esillepanokorkeuksissa ja iloisessa yleisilmeessä. Erillisessä leikkitilassa ja muissa aktiviteettipisteissä lapset pääsevät itsekin leikkimään. Lapset saavat mm. ratsastaa upeilla keinuhevosilla, kurvailla kuvitelmissaan pitkin rattikelkkarataa ja rakentaa kankaisilla jättipalikoilla.”

Jos mentäiskin leffaan? Finnkino suosittelee, että kaikenikäisille sallittuihin elokuviin (S) kannattaa tulla pienten lasten kanssa siinä vaiheessa, kun lapsi jaksaa istua omalla paikallaan näytöksen ajan ja keskittyä elokuvaan. Vauvakinot ovat toki asia erikseen, mutta ne taitavat olla kesätauolla. Meidän 2-vuotiaan kanssa paikallaan istuminen ei varmaankaan vielä onnistu, ehkä…?

Tampereen työväenteatterissa menee nyt Andy Manleyn Valkoinen, joka kävisi lapsen ihan ensimmäiseksi teatterikokemukseksi, suositellaan 3-7 -vuotiaille. ”Toivotamme myös kaikki kuulovammaiset tervetulleeksi,  sillä esitämme teosta aina kaksikielisenä sekä suomeksi että viittomakielellä.”

– Yhdessä Ikeaan ostoksille? Ikeassa lapset syövät ilmaiseksi tiistaisin, aikuisen ostaessa ruoka-annoksen itselleen, joten maistuisiko lihapullat? Ikeassa on myös maksuton ja valvottu Småland-leikkipaikka 3-7 vuotiaille lapsille.

– 45 km Tampereelta, Sastamalassa on ihana Kiviniityn Kotieläinpuisto, mutta en tiedä lähtisinkö sinne räntäsateella…

Onhan täällä puuhaa, kun vähän mietiskelee, vai mitä? Useimmat näistä aktiviteeteistä tosin maksaa, mutta osaan pääsee ihan ilmaiseksikin. Lisäksi sadepäivän tekemiseksi ehdoteltiin mummolapäivää, oman elokuvan tekemistä, järjestyksen vaihtamista lasten huoneisiin, leipomista ja kyläilyä ystävien luona, ei sen aina niin ihmeellistä tarvitse olla.

Onko sinulla mielessä jotain, minkä unohdin listasta? Laita viestiä kommenttiboksiin, niin voin jatkaa listaa. Mitä sanotte, olisiko kiva lukea vastaavia listauksia muista aiheista, jos niin mistä?

-Maj

0 Comments

 1. L-L 23.6.2014

  Hyviä vinkkejä! Lisää siihen vielä Perheliikuntakeskus Hippa, http://www.hippa.fi!

  Vastaa
 2. L.S 23.6.2014

  Kiva listaus:) Kangasalan uimahalli kuohu, on kans aika kiva ja perhelippu muistaakseni 20€

  Vastaa
 3. maija 23.6.2014

  Kiitos vinkeistä, lisäisin, että vähän isompien kanssa on kiva mennä keilaamaan ja Nekalassa on kiipeilykeskus, onkohan Sorin sirkuksessa toimintaa kesäisin? Kaikkea ei aina muista, joten, kiva, jos ketjuun tulisi vinkkejä lisää.

  Vastaa
 4. Tiina 23.6.2014

  Vakoilumuseo Finlaysonilla on myös tutustumisen avoinen paikka. http://www.vakoilumuseo.fi/index.php/fi/

  Vastaa
 5. Anni 23.6.2014

  Vapriikin luonnontieteellinen museo on myös kiva, ja yhdellä lipullahan pääsee tsekkaamaan kaikki näyttelyt :) Lipun hinnasta sai vielä tiettyinä päivinä alennusta ainakin Veikkauskortilla ja ehkä myös S-bonuskortilla jos oikein muistan… Poliisimuseossa lapset saa pukeutua ihan oikeisiin (lastenkokoisiin tietty) poliisihaalareihin ja suorittaa salapoliisitehtävän! Kummityttöni ainakin tykkäsi kovasti :)

  Vastaa
  • Anni 23.6.2014

   Lisäänpäs nyt vielä tähän kun tarkistin noita alennuksia, eli Vapriikkiin pääsee alle 7-vuotiaat ilmaiseksi ja perjantaisin klo 15-18 on kaikille ilmainen sisäänpääsy! Veikkaus-kortilla kaksi yhden hinnalla keskiviikkoisin. :)

   Vastaa
 6. Sofia 23.6.2014

  Tallipihalla on tapahtumaa ja nähtävää myös. Tosin ei välttämättä kovin sateisina päivinä.

  http://www.tallipiha.fi/tapahtumat-tallipihalla

  Vastaa
 7. Satu/Willa Fox 24.6.2014

  Kiva ja hyödyllinen listaus!

  Ahlmanin alue on myös aika kiva. Tosin sekään ei ole hauska sateella. Tässä mun postausta sieltä: http://willafox.blogspot.fi/2014/06/maalaisidyllia-kaupungissa-oodi.html

  Vastaa
 8. Jenny 24.6.2014

  Vammalassa Herra Hakkaraisen talo ja pukstaavi jossa kiljusen herrasväellä on oma tornitalo. Mukava paikka sadepäivänäkin ja pukstaavissa on myös ilmaisia puuhapäiviä ja satutuokioita. Hakkaraisen takapihalta löytyy myös autorata jossa ainakaan sadepäivänä ei ole ruuhkaa, testattu on :D

  Vastaa
 9. Taija 24.6.2014

  Kiitti vinkeistä! Tiätkö, me asutaan Helsingissä ja aina vain huristellaan nopeasti Tampereen ohi. Tampere on kuitenkin sopivan ajomatkan päässä niin, että siellä voisi käydä päiväretkellä noissa vinkkaamissasi paikoissa. Ja lapsi voisi ottaa päikkärit sitten kotimatkalla autossa :)

  Vastaa
 10. Helsi 25.6.2014

  Marjamäen pajutilalla viihtyvät myös lapset!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *