Saimme Miikan kanssa kutsun Izakaya Nomun avajaisiin viime torstaina, riemukseni myös ystäväni Ida oli kutsuttu ja liittyi siskonsa kanssa seuraamme. Idan suloinen sisko Emma on superjapanifani ja mun näkökulmasta aikamoinen asiantuntija, sillä hän on asunut ja reissannut maassa. Häneltä saimme siis kattavaa infoa japanilaisesta ruuasta ja kulttuurista – noh, oikeastaan kaikesta aiheeseen liittyen.

Uudenlaisia makuelämyksiä löytyy siis Nomusta, Kyttälänkadulta Stockmannin takaa. Tätä Nomussa tarjottavaa tapashenkistä ruokaa loihtivat samat henkilöt, jotka ovat japanilaisen ruuan ystäviä ilahduttaneet jo Marusekissa.

nomu8Izakaya Nomu on japanilaistyylinen gastrobar, jossa tarjotaan alusta asti valmistettua korkeatasoista ruokaa sekä monipuolisesti erilaisia juomia”, näin kerrotaan Nomun Facebook-sivulla.

nomu1Izakaya tarkoittaa sellaista ravintolatyyppiä, jossa syödään ja jaetaan pieniä annoksia hyvien juomien kera, lähinnä mieleen tulee espanjalaiset tapasbaarit, kuten kantapaikkani Inez samalla kadulla.

nomu2Sitten tärkeimpään, eli millaista ruoka oli? Saimme maistella ruokia konseptin mukaisesti, pöytään tuotiin erilaisia pieniä annoksia, joista jokainen sai napsia mielensä mukaan. Mielestäni parhaita olivat, apua kaikki! No, ainakin ensi kerralla tilaan leväranskikset, lohinigirit ja hampurilaisen, niin taivaallisen makuisia kaikki.

nomu22 nomu3 nomu4 nomu5Sympaattinen pikkuhamppari kanatäyttellä oli aika täydellinen. Aikamoista hehkutusta, mutta se vaan oli niin hyvää!

nomu6nomu7nomu9 nomu10 nomu11Me tytöt! Emma kehui kovasti myös Nomua, hänen sanojensa mukaan tarjotut annokset olivat aidosti japanilaisia ja maut autenttisia.

Onnittelut Nomulle, juuri tätä Tampereen ravintolaskene on kaivannutkin, konsepti on mielestäni tosi toimiva, ruoka oli loistavaa ja kaikki yksityiskohdat paikassa oli huolellisesti mietitty loppuun asti. Suosittelen myös käyttämään Nomun naistenhuonetta, saatat yllättyä ;)

-Maj

0 Comments

 1. Inkkarit 15.9.2014

  Tässä varma asiakas! Kiitos vinkistä.

  Vastaa
  • Maj 16.9.2014

   Mukavaa, jos tästä oli hyötyä :)

   Vastaa
 2. ps 15.9.2014

  Hei! Huomasitko oliko listalla tempuraa? Jos oli, niin on ihan pakko käydä kokeilemassa ja tutustumassa paikkaan.

  Vastaa
  • Maj 16.9.2014

   Moikka!
   En tarkastellut listaa mitenkään ihan supertarkasti, joten sun täytyy mennä tsekkaamaan, josko sieltä vaikka löytyis ;)

   Vastaa
 3. Lepe 18.9.2014

  Tempuraa saa Marusekistä Hämeenkadun toisesta päästä.

  Vastaa
 4. Koo 22.9.2014

  PS: Raputempuraa löytyy Nomun listalta niin erillisenä annoksena kuin burgerin välistäkin. Toki kannattaa käydä myös Marusekissä (jolla on sama omistaja kuin Nomulla).

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *