Hellevaatteille on vielä käyttöä, sillä tämä muori suuntaa pian etelän lämpöön yhdessä ystäväni kanssa. Kyseessä ei ole äkkilähtö, vaan Idan kanssa suunnittelimme reissumme jo suhteellisen hyvissä ajoin. Kreikan suuntaan lähden tänä kesänä jo toistamiseen, heinäkuussa kävimme perheen kanssa Kreetalla ja tällä kertaa menemme Kosille.

Nythän on uutisoitu saaren pakolaistulvasta, tosin sieltä on kai ensimmäiset laivat jo lähteneet eteenpäin, mutta nähtäväksi jää, mikä tilanne paikan päällä todella on.

Aika jännittävää on myös, että paluumatkasta heti seuraavana päivänä mun on tarkoitus juosta se puolimaraton, täytyy yrittää pitää nesteytyksestä huolta, iiks!

-Maj

0 Comments

 1. Rena 3.9.2015

  How wonderful you will go to Greek again! Wish you a perfect time there <3
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. Terttis 4.9.2015

  Mun sisko tuli just Kossilta…. Siellä on sietämättömän paljon pakolaisia. Joka paikka täynnä. Hotellialueella vartiointi niin sinne eivät päässeet… Valitettavasti suosittelen olemaan varovainen ja pitämään tavaroista huolen hyvin…

  Vastaa
 3. Vilma 4.9.2015

  Onpa huono ajankohta. Tällaiselle pienelle postaukselle ja ylipäätään lomamatkalle tuohon suuntaan. En missään nimessä halua kritisoida, vaan kommentoinpa vaan, että tällaisesta sen näkee, miten onnekkaassa asemassa me suomalaiset olemme. Lähdemme huolettomalle, rentouttavalle lomamatkalle ystävättären kanssa. Lapset voi turvallisin mielin jättää miehelle kotiin. Kerrotaan lyhyesti tulevasta matkasta blogista ja mainitaan vaan, että on uutisista lukenut, että siellä on juuri nyt paljon niitä pakolaisia. Veneet on kuitenkin kuulemma lähteneet jo eteenpäin. Huh, eikö vain? Ehkä nyt matkasta ei tulekaan niin ahdistavaa, kun ei joudu kohtaamaan sitä hätää siellä niin konkreettisesti. Järkyttävät uutiskuvat hukkuneista lapsista ovat jo ihan tarpeeksi.
  Me saamme tehdä sen valinnan, että lähdemme lomalle. Vapaaehtoisesti. Ei siksi, että täällä kotona on todella suuri riski, että joko minä, mieheni, lapseni tai me kaikki saamme surmamme jonkun hullun ääriajattelijan toimesta. Toiset ovat siellä paratiisilomakohteessa rentoutumassa auringossa, juomassa kylmää drinkkiä ja ostamassa tuliaisia lapsille ja miehelle. Toiset ovat joutuneet jättämään lapsensa kotiin tietäen, ettei ehkä enää ikinä näe heitä. Ilman skype-puheluita kotiin, jotta saisi tietää, mitä omalle perheelle kuuluu tai jotta voisi kertoa, että on itse elossa. Että selvisi siitä vaarallisesta venereissusta. Samaan aikaan kun itse varaa venereissua tunnelmalliseen poukamaan, jossa hyppiä veneen kannelta viilentävään mereen ja nousta taas kannelle ottamaan kuvia ystävättären kanssa.
  Olen todella pahoillani, jos pahoitat mielesi tästä tai koet, että haluan lannistaa lomasi. Ymmärrän, ettemme voi lopettaa omaa elämistämme täällä vain siksi, että maailma on epäreilu ja julma. Toivon vain, että tällaisessa tilanteessa osaisi olla hienovarainen ja ajatella, mitä blogissa julkaisee ja miten esittää huolensa niistä uutisissa näkyvistä pakolaisista. Ehkä heille voisi suoda hieman syvällisemmän ajatuksen ja pidemmän kirjoituksen, kuin kolme riviä.
  Uskon, ettet ajattele asioita niin pintapuolisesti ja mustavalkoisesti kuin ehkä tästä tekstistä voisi ymmärtää. Olen lukenut blogiasi jo monta vuotta, ja vaikutat sydämellisestä ihmiseltä. Ymmärrän myös, että tämä blogi on vain pintaraapaisu elämästäsi, ja ettet halua tällaisella kanavalla kertoa sen syvemmin mielipiteitäsi aroista asioista.
  Kaikesta paasauksestani huolimatta: oikein rentouttavaa lomaa! Kaiken kokemasi ja lapsiarjen pyörittämisen jälkeen olet varmasti sen ansainnut. <3

  Vastaa
  • Maj 5.9.2015

   Hei Vilma. Se, miten blogiteksissä viittasin pakolaisilanteeseen, ei tietenkään ole kaikki mitä tilanteesta ajattelen, kuten itsekin arvelit. Maailmalla tapahtuu koko ajan niin paljon isoja asioita, että en mitenkään voi ja osaa puida niitä kaikkia täällä blogissa, en koe että tämä on oikea foorumi sille. Halusin kuitenkin mainita mitä olin miettinyt ennen lomaa ja palata asiaan matkan jälkeen.

   Mietin kuitenkin, olisiko jotenkin oikeutetumpaa nauttia tästä lomasta jossain toisessa maassa, jossa ei joudu kohtaamaan mitään surullista tai kamalaa? Tekeekö lomasta väärän juuri matkakohde – se, että voimme täällä mahdollisesti nähdä ja kokea tilanteen muutenkin kuin uutisista lukemalla tai tv:stä katsomalla? Olisiko lomani ollut ok, jos olisin lähtenyt muualle Eurooppaan tai vaikkapa jenkkeihin?

   Olin ennen lomalle lähtöä huolissani pakolaistilanteesta ja siitä, miten voisin olla avuksi. Mielestäni hyvä tapa auttaa, on lahjoittaa rahaa esim. Punaisen Ristin kautta, täällä: https://www.punainenristi.fi/lahjoita/syyrian-konflikti. Lomalta palattuani käyn myös läpi vaatekaappini ja vien vastaanottokeskukseen vaatteita ja tarvikkeita, joita siellä silloin tarvitaan – jos tarvitaan. Helsingissä ei enää ilmeisesti tarvita vaate- ja tavaralahjoituksia? Täällä ihmiset auttavat mm. tuomalla vaatelähetyksiä Suomesta. Tilanne on täällä rauhallinen, kaduilla ei näy telttoja eikä pakolaisia. Iso laiva täynnä pakolaisia hieman keskustasta kauempana oli eilen lähdössä eteenpäin, mutta tilanne oli rauhallinen.

   -Maj

   Vastaa
   • Poissa silmistä, poissa mielestä? 5.9.2015

    Otitko mukaasi Kosille esimerkiksi kassillisen lastesi pieneksi jääneitä vaatteita turvapaikanhakijoille lahjoitettavaksi? Niinpä. Et.

    Vastaa
   • Vilma 5.9.2015

    Olen pahoillani, että ilmaisin itseäni huonosti aiemmassa kirjoituksessani. Lomassa ei ole mitään väärää, eikä eri lomakohde olisi sen enempää ok. Pointtini oli lähinnä kirjoituksessasi. Siinä, miten asian esitit. Mielestäni pakolaistilanteeseen ei olisi tarvinnut ottaa kantaa lainkaan, jos ei jaksa tai halua asiaa sen enempää pohdiskella.
    Heti pakolais-kappaleen jälkeen korjoitit, että jännittävää on myös se, että juokset puolimaratonin heti lomalta palattuasi. Viimeistään tässä kohtaa tuli tekstistäsi kurja olo. Ikään kuin pakolaistilanteen näkeminen on jotenkin jännää ja kutkuttavaa, kuten maratonikin!
    Tällaisessa tilanteessa, kun ihmiset ovat erityisen herkkiä kaikesta, mitä somessa kirjoitetaan pakolaisista, kannattaisi mielestäni olla todella varovainen ja hienotunteinen sanoissaan.
    En tiedä Helsingin tilanteesta, mutta ainakin täällä Turussa ei mielestäni ole missään vaiheess sanottu, että esim. vaatelahjoituksia ei enää tarvita. Lahjoituksia on tullut paljon, eivätkä vastaanottokeskukset pysty niitä enää itsenäisesti ottamaan vastaan, jonka takia apua on pyydetty mm. lahjoitusten lajittelemiseen. Omituista myös ajatella, että jos uutisia yhtään seuranneena on nähnyt lukuja pakolaismääristä ja jos ymmärtää pakolaisia tulevan edelleen suuriä määriä joka päivä, että parin päivän lahjoitukset olisi Helsingissä riittäviä, ”eikä niitä enää tarvita…”

    Vastaa
    • Maj 5.9.2015

     Olen harmissani, että kirjoituksestani tuli noin väärä mielikuva – en missään nimessä halunnut viitata tilanteeseen kevyesti.

     Hyvä että kerroit, että Turussa kaivataan yhä lahjoituksia ja apua; jospa joku turkulainen huomaisi tiedon täältä. Myös Tampereella kaivataan yhä tavaroita ja vaatteita. Ehkä Helsingissäkin taas kohta tarvitaan; juuri nyt uutisten mukaan ei, mutta kannattaa tietysti seurata tilannetta.

     Vastaa
     • Tiina 6.9.2015

      Sen sijaan, että alat nyt pläräämään vanhoja vaatteitasi, ja tekemään asupostauksia niistä asukokonaisuuksista, joita aiot kuolemaa paenneille pakolaisille lahjoittaa, voisitkin mennä esimerkiksi vapaaehtoistyöntekijäksi lomalta palattuasi, aikaa kun on?


   • Tiina 5.9.2015

    Jos haluat ettei tällä foorumilla keskustella turvapaikanhakijoiden synkästä tilanteesta, ei ehkä silloin kannata sitten viitata siihen kevytkenkäisesti. Tottakai tollaseen tekstiin reagoidaan, sehän on selvä.

    Vastaa
    • Maj 5.9.2015

     Tarkoitukseni ei ollut viitata kevytkenkäisesti pakolaistilanteeseen. Olen pahoillani jos se vaikutti siltä.

     Vastaa
 4. vierailija 4.9.2015

  Valitettavasti minullekin tuli vähän huono fiilis tästä postauksesta.. Ihan sama niistä pakolaisista, kunhan minun lomani on onnistunut?

  Vastaa
 5. Sara 5.9.2015

  Ei ollut minunkaan mielestä kauhean onnistunut kirjoitus, olen seurannnut blogia jonkin aikaa ja nyt ensimmäistä kertaa tuli olo että ei ehkä ole asioita ajateltu loppuun asti. Toivon että matkallanne autatte mikäli mahdollista siellä olevia pakolaisia ja unohdatte lomanne. Väkisin ei voi auttaa mutta jos siihen tulee tilaisuus niin tehkää niin. Unohtakaa hotellin uima-altaalla makoilu ja ottakaa selvää mikä tilanne siellä oikeasti on. Toivoisin myös että kirjoittaisit siitä tänne.

  Vastaa
 6. Poissa silmistä, poissa mielestä? 5.9.2015

  Olipas uskomattoman mauton postaus.

  Vastaa
 7. Tiina 5.9.2015

  Nyt kannattaa bloggaajan vähän käydä itsetutkiskelua ympäröivän tilanteen suhteen ja miettiä mitä mallia annat tällä.
  Oletko todella tietoinen mitä Euroopassa tällä hetkellä tapahtuu? Toivottavasti matka avaa silmäsi, voisi olla avartavaa välillä matkustaa vaikka vähän pidemmällekkin, muualle kuin turistirannoille, tai seurata uutisia.

  Vastaa
 8. Hanna 5.9.2015

  En kyllä ymmärrä mitä mautonta tässä postauksessa on… Musta taas on mautonta osoitella sormia ja syytellä muita turvallisesti kotisuomesta kirjoittaen. Aiotteko pakata tavaranne ja lähteä vapaaehtoistöihin pakolaisia auttamaan?
  Sitäpaitsi olisi huono tilanne jos kaikki turistit kaikkoavat noista turistikohteista, koska osa paikallisista tarvitsevat turisteja elantoonsa.

  Vastaa
  • Poissa silmistä, poissa mielestä? 5.9.2015

   Käsittääkseni kukaan ei kritisoi matkakohdetta, vaan bloggaajan kylmää suhtautumista koko Eurooppaa järkyttävään tilanteeseen, jota hän kuvailee yhtä jännittäväksi kuin omaa puolimaratoniaan. Ja hän antaa myös aika selkeästi ymmärtää, että pääasia että laivat ovat jatkaneet matkaansa jonnekin muualle, pois hänen lomaansa pilaamasta. Se tästä juuri tekee niin mauttoman ja paljastaa aika paljon bloggaajan arvomaailmasta :(

   Vastaa
   • juliaa 5.9.2015

    Eihän hän kuvaile pakolaistilannetta yhtä jännittäväksi kuin maratooniaan, nyt vähän lukutaitoa kehiin ihmiset. :D Maj olisi voinut kertoa enemmän mietteitä aiheesta, mutta ei postaus minusta ollut mauton tai tyly.

    Kos on riippuvainen matkailusta, miksi siis siirtää reissu muualle vain siksi että paikassa saattaa kohdata pakolaisia? Tekopyhää tulla tänne vuodattamaan ja koettaa tehdä itsestä parempi ihminen kritisoimalla muita… Oletteko te tehneet jotain konkreettista vai onko teistä hyödyllistä näpyttää ilkeitä kommentteja kotisohvalta bloggaajalle? :) mistä tiedätte onko Maj esim. lahjoittanut rahaa keräykseen? Kaikkea ei aina tarvitse korostaa ja tehdä itsestään pyhimystä pönkittämällä hyviä tekojaan somessa. Kivaa lomaa Maj, rentoudu ja kerää energiaa syksyyn!

    Vastaa
    • Anette 6.9.2015

     Kehtaattekin kommentoida tänne tällaista!! Pitäkää omat mielipiteenne omana tietonanne. Maj ei ole missään vaiheessa sanonut että pakolaistilanne olisi hälläväliä tai yhtä jännittävää. Ja jokaisen on oikeus silti käyä lomalla vaikka tilanne on mikä on. Jos teidän ajattelutapanne on se, että miten maj kehtaa lähteä lomailemaan kun on näitä pakolaisia niin on tässä maailmassa paljon muutakin pahaa. Koko ajan on sotia ja pakolaisia muuallakin päin maailmaa, joten (teidän mielipiteistänne päätellen) kukaan muukaan ei saisi nauttia elämästään jos toisilla on vaikeaa. Lopetetaan siis lomailu, lopetetaan lasten kanssa matkustelu eikä varsinkaan käydä enää huvipuistossa tai vesipuistossa.

     Vastaa
 9. Juuli 5.9.2015

  Ei tästä pakolaiskriisistä oikeesti voi puhua näin… Voi luoja..

  Vastaa
 10. m 5.9.2015

  No huhu. MAUTONTA! Ei voi muuta sanoa :( Ja vielä ihmettelet blogisi paskatulvaa?

  Vastaa
 11. R 5.9.2015

  No kylläpäs täällä nyt ollaan taas moralisoimassa toisia. Itse en löydä tuosta yhdestä lauseesta mitään mautonta. Lähinnä pelkän mietteen siitä, miten asiat mahtavat olla. Ja jos se onkin jonkun mielestä huonosti muotoiltu niin tuossahan Maj selvensi kantansa kommenteissa. Niin kuin joku jo sanoikin: olisi mielenkiintoista tietää mitä nämä kommenttien kirjoittavat itse ovat tehneet auttaakseen?

  Vastaa
  • Tiina 6.9.2015

   Jos se tosiaan liittyy tähän niin itse osallistun hyväntekeväisyyteen joka kuukausi ja nyt olen antanut vaatepaketin. Mutta mielestäni se ei liity tähän kritiikkiin, sillä asenteet ovat myös tärkeitä maahanmuuttoon liittyen. Kuinka kohtaan maahanmuuttajan, onko uusi asukas lämpimästi tervetullut vai jotain muuta? Mielestäni tämä alkuperäinen blogikirjoitus on vaarallinen, koska se luo mielikuvaa pelosta eikä siinä suinkaan toivoteta sotaa pakenevia ihmisiä tervetulleiksi, päin vastoin – jospa laivat olisivat jo menneet ettei niitä tarvitsisi kohdata. Monet nuoret lukijat imevät tästä blogista kaiken ja tästä kirjoituksesta oppii vääränlaista asennetta. Rahan ja tavaran lisäksi on tärkeää myös asenteet, hyväksynkö maahanmuuttajat naapuriini, hymyilenkö vai vaihdanko kadun puolta kun kohtaan pakolaisen? Vaikka tämä ei ole Maj’n mielestä oikea foorumi tähän, olisi syytä ehkä kirjoittaa uusi korjaava kirjotus vaikkapa tästä asenteesta. Voi olla hyvin teennäistä kirjottaa ylettömästä hyväntekeväisyydestä tämän jälkeen, mutta aiheena voisi olla vaikka että kuinka päästä rasistisista ennakkoluuloistani eroon. Siitä voisi olla hyötyä mahdollisesti samojen ongelmien kanssa painivan lukijakunnan keskuudessa. (Turvapaikanhakijoita voi muuten myös auttaa muutenkin kuin rahalla; voi ilmottautua mm vapaaehtoiseksi leikkikouluun, pelaamaan jalkapalloa (ainakin Helsingissä), leikkipuistotreffeille.. onko teillä tietoa muusta toiminnasta?)

   Vastaa
   • R 6.9.2015

    Selvä, hienoa että lahjoitat ja tuet. Aika paksua silti väittää Majlla olevan rasistisia ennakkoluuloja. Saati sitten että hän olisi missään kohdassa toivonut laivojen jo lähteneen.

    ”Nythän on uutisoitu saaren pakolaistulvasta, tosin sieltä on kai ensimmäiset laivat jo lähteneet eteenpäin, mutta nähtäväksi jää, mikä tilanne paikan päällä todella on.”
    En edelleenkään löydä kyseisestä lauseesta mitään mielipidettä suuntaan enkä toiseen, vaan kuten sanoin, pelkän toteamuksen tilanteesta.

    Vastaa
   • Poissa silmistä, poissa mielestä? 6.9.2015

    Toisaalta voiko millään jälkeenpäin kirjoitetulla hurskastelevalla kirjoituksella enää korjata sattunutta vahinkoa? Alkuperäinen kirjoitus nimittäin kertoi karua kieltään kirjoittajan asenteesta pakolaistilannetta kohtaan. ”Jospa olisivat jo menneet pois…”.

    Vastaa
    • Mielensäpahoittaja 6.9.2015

     Tulkinta – tuo kaiken pahan alku ja juuri. Eikö tuo ole hieman epäreilua? Jos jokin jää epäselväksi, kannattaisiko vaikkapa kysyä, että ”mitä tarkoitit tällä” eikä automaattisesti tuomita?

     Vastaa
     • Poissa silmistä, poissa mielestä? 6.9.2015

      Ihan totta tuokin. Mutta teksti ei kylläkään jätä mitään sijaa tulkinnalle: selkeästi ja hyvin yksiselitteisesti siinä pakolaistilannetta pidetään ”yhtä jönnittävänä” kuin puolimaratonia.


 12. sarinna 6.9.2015

  Voi, lopettakaa kiltit tuo sormella osoittelu ja kritisointi. Suunnataan ennemmin energia auttamiseen. Ja oikein hyvää lomamatkaa Majlle!

  Vastaa
 13. Laura 6.9.2015

  Voi luoja. Ei voi muuta sanoa. Luin kommentit ja järkytyin. Järkytyin lähinnä siitä, miten tuomitsevia ihmiset ovat. Kyse on siitä, miten kirjoittamasi tekstin haluaa ymmärtää.

  Toivottavasti sinulla on mukava ja rentouttava loma, olet sen ansainnut. <3

  Vastaa
 14. Ihmetyttää 6.9.2015

  Miten saatte Majn lauseesta noin paljon pahaa irti? Se, että ihmettelee ja pohtii mikä tilanne todellisuudessa on, ei varmaan tee ihmisestä suoraan rasistia ? Kyllä itseänikin jännittäisi mennä paikkaan jossa tietää olevan paljon pakolaisia. Ei sen takia että olisin rasisti, vaan sen, että miten homma sielä pelaa.. missä pakolaiset ovat? Rannoilla, kaduilla? Onko heille majoitusta, rahaa, ruokaa.. vai oleskelevatko he kerjäämässä kaikkea tätä? Kaikki tämä on ok, ja mielelläni itsekin auttaisin, mutta kyllähän tuo on jännittävää kun ei tiedä mitä vastassa on !!

  Pelottavaa miten (oletettavasti aikuiset) ihmiset kehtaavat hyökätä tällä tavalla toisen kimppuun yhden TEIDÄN mielestänne epäonnistuneen kappaleen vuoksi. Olen hämmentynyt miten helposti nykyään pystytään pahoittamaan toisen mieli. Ymmärtäisin jos olisitte juuri 15 vuotta täyttäneitä, mutta uskon suurimman osan teistä olevan kuitenkin jo ihan aikuisia.

  Toivon että teillä on edelleen hyvä mieli kommenttienne johdosta, Majlla ei ole. Eikä muuten ole minullakaan ..

  Vastaa
 15. V 6.9.2015

  Näitä kommentteja lukiessa tuli vain mieleen, että ihanaa ja rentouttavaa lomaa teille kaikesta huolimatta! Nauttikaa auringosta 😎☀️☺️

  Vastaa
 16. maris 6.9.2015

  ompa täällä paljo tekopyhiä. se ei kenellekkään kuulu lahjoittaako tai meneekö maj auttajaksi vapaaehtoisedti vai ei. ihan naurettavaa et täällä käskytetään majta mitä hänen pitäs tehä. tuskin kukaan kommentoija on yhtään sen parempi kuin majkaan. myötähäpeää tunnen ku lukee noita mielensäpahoittaja kommentteja et ihan oikeesti?!? opettelis huolehtimaan omista asioista eikä tänne tulla paasaamaan toisten tekemisiä.

  Vastaa
 17. linda 6.9.2015

  No ompas nyt mielensäpahoittajia liikkeellä.. Kirjoitus on toki tulkinnanvarainen, eli täysin kiinni siitä, millaisilla laseilla lukija haluaa sen lukea. Ilmeisen moni on lukenut ne kritisoivien lasien läpi.. Itse en kuitenkaan löytänyt siitä mitään pahaa ensimmäisellä enkä vielä toisellakaan lukukerralla:)

  Kävikö kellään mielessä, että Majn mielestä ystävän kanssa lomamatka voisi olla yhtä jännittävää kuin maraton?? Itse en edes yrittämällä löytänyt tätä, että Maj rinnastaisi maratonin jännittävyyden pakolaiskriisiin… Älkää ihmiset jaksako moralisoida toisia! Kenenkään elämä ei ole niin täydellinen, että olisi oikeutta kritisoida ja moralisoida toisten valintoja.

  Nauti siis Maj lomastasi! Olet sen ansainnut :)

  Vastaa
 18. jenka 6.9.2015

  Siis voi hyvänen aika, itselläni ikää eikä elämänkokemusta ole varmastikkaan teihin viisaihin kommentoijiin verrattuna ollenkaan, mutta koen itseni todella viisaammaksi tällä hetkellä. onhan nyt kaikilla varmati hyvä mieli kun on saanut valituksensa perille ja Maj:n lomafiilikset alas hetkellisesti? toivottavasti :) Ehkä olisittekin epäsuomalaiseen tapaan voineet ensin kysyä, oletteko tekstistä väärän kuvan saaneet? Mutta ehkä se on sitten se helppo tapa käydä kimppuun ja tuomita sormella. Haluaako ihmiset todella tahallisesti tehdä hyväsydämisestä ihmisestä ajattelemattoman rasistin, vai näyttääkö tilanne uhkaavasti siltä. Antakaa toisen lomailla ja nauttia rauhassa, eiköhän jokainen meistä tiedä ettei maj lomakohdetta valinnut uutisten perusteella? Ja eiköhän jokainen meistä jonkin aikaa blogia lukeneena tiedä ettei Maj ole rasisista luonnetta, mutta kun ihmisillä on niin koha tarve syyllistää ja etsiä monien bloggaajien tekstistä pieniäkin viittauksia huonoon käytökseen tms. ja niillä saada bloggaajien mielialoja alas. Kysäsempä vain, missä on teidän sydämet ? Ja jonkun toisen kysymystä lainaakseni, olettehan jokainen myös itse auttaneet ja lahjoittaneet pakolaisia? Onhan varmasti varaa huudella?
  Mutta kaikinpuolin mahtavaa ja nautinnollista lomaa Maj:lle! ethän anna lannistajien onnistua tehtävässään <3

  Vastaa
 19. Noora 6.9.2015

  Rauhoittukaa oikeesti! :D (kirjoittajat ”Poissa silmistä, poissa mielestä?”, ”Vilma” ja etenkin ”Tiina”)

  Miten voikin tulkita pari täysin neutraalia lausetta noin negatiivisesti? Oikea mielensäpahoittajien vuosikokous täällä, joskus eräät voisivat miettiä ennen kuin suoltavat ajatuksensa toisen blogin kommenttiosioon.
  OIkein rentouttavaa lomaa!

  Vastaa
 20. Minna 6.9.2015

  Voi ei, itse en pystyisi tämmösen kuran jälkeen nauttimaan lomasta – toivottavasti sinä pystyt! Sulla on edelleen oikeus nauttia elämästä, niinkuin myös teillä/meillä kaikilla mielensäpahoittajilla! Tää on niin vakava aihe, että ihmisten on saatava purkaa pahaa oloa johonkin..ja sä jouduit nyt valitettavasti syntipukiksi :( ihan kauheeta mitä te bloggaajat joudutte kestää.. :(
  Ihanaa lomaa kaikesta huolimatta! Ja tsemppiä! :)

  Vastaa
 21. Sanna 6.9.2015

  Nyt on sanottava, että oli kyllä myös mun mielestä tökerö postaus. Itse en edes kehtaisi tässä tilanteessa sanoa, että lähden Kosille, ja että toivottavasti pakolaiset ovat jo siirtyneet muualle. Jotain tilannetajua kiitos.

  Vastaa
  • Janika 7.9.2015

   Mistä luit että _toivottavasti_ ovat siirtyneet muualle? Jotain lukutaitoa kiitos.

   Kyllä minua pohdituttaisi ja jännittäisikin toisen hädän näkeminen. Maj ei missään vaiheessa todennut ettei hänellä ole mitään halua auttaa. Olisiko koko matka pitänyt perua koska siellä on pakolaisia hyi apua.

   Mukavaa lomaa Maj ja Ida.

   Vastaa
 22. Eve 6.9.2015

  Huh, kuinka inhottavia ihmisiä. Yrittäkää suunnata energianne sinne auttamiseen, älkääkä täällä viittikö moralisoida.
  Näköjään jotkut tulkitsee tietyt asiat omalla tavallaan mutta joku järki käteen… :-) hyvää lomaa! Hauskaa ollut seurailla teitä snäpissä. :-D

  Vastaa
 23. Yassine 7.9.2015

  Sorry mutta vaikuttaa oikeesti siltä että joillain ei oo kauniisti sanottuna kaikki kynät penaalissa jos tuosta postauksesta saa mielensä pahotettua. Ja lisäksi ootte ilkeitä, hyi.

  Vastaa
 24. Miiii 7.9.2015

  Jollain ihmisillä on hätä, isot pamput tekee sillä rahaa. Nää hurskastelevat ihmiset täällä vois tän toisten haukkumisen sijasta käyttää aikaa siihen, että googlettelis pikkusen mistä nää kaikki pakolaisjutut johtuu ja miksei esim. Syyrian asioille tehdä mitään, vaikka resursseja löytyisi.. YK:lla esim. oli rauhanneuvottelujen avaimet käsissään, mutta osapuolet ei kuulemma vielä ole valmiita mihinkin toimiin? Viiden vuoden sotimisen jälkeen? Jopa joo.. Ymmärtäähän sen tietysti, että niin pitkään kun veri virtaa kaduilla, tietyt tahot tahkoaa rahaa minkä ehtii. Enkä nyt todellakaan tarkota googlettelulla näitä Suomen propagandamedioita. Ja ei, minulla ei ole mitään maahanmuuttoa vastaan, vaan sitä mistä se johtuu. Tässä on huomattavasti isommista asioista kyse kuin siitä pakolaisuudesta.

  Vastaa
 25. Iiduliinu 7.9.2015

  Niinpä niin. Postituksen lukiessani arvasin, että tämä saadaan väänneltyä rumasti Majta vastaan. Missään ei sanottu ”toivottavasti” laivojen lähdön suhteen. Missään ei sanottu, että Maj olisi rasisti. Majn vastaukset aiempiin kommentteihin oli asialliset, sitten peli meni järkyttävän rumaksi. Ja jos arvata sopii, niin ärhäkkäimpien mielipiteiden takana on sama ihminen eri nimimerkkien takana. Tai ainakin toivon niin, että on vain yksi sekopää monen sijaan.

  Toivottavasti teillä on hyvä loma! En koskaan kommentoi, mutta nyt tuntuu aiheelliselta: vuosia blogiasi seuranneena en hetkeäkään epäile, etteikö sinulla olisi sydän kohdillaan. Jatka samaan malliin ja kirjoita mistä milloinkin tunnet hyväksi, siitä ainakin minä pidän :)

  Vastaa
 26. maiju 8.9.2015

  Toivottavasti Maj sinulla on mukava loma. En ymmärrä, miten tuosta lauseesta voi saada käsityksen, että toivoisit pakoilaisten jo menneen, ettet joutuisi niitä kohtaamaan… Ja vaikka saisikin, korjasit asian. Mikä v***u ihmisiä oikeen vaivaa????? Hirveetä moralisointia. Kuka on auttanut ja kuinka paljon. En ymmärrä niitä ihmisiä, joiden täytyy retostella sillä, kuinka paljon on auttanut. Sekö onkin tärkeintä eikä sen avun antaminen? Kuinka minä olen parempi ihminen, kuin joku toinen. Hitto menee hermot.

  Vastaa
 27. HEnna 8.9.2015

  hmmm. silmät meinasi pyörähtää päästä, kun kommentteja näin jälkikäteen luin tähän postaukseen.

  Ehkä myös jokainen moralisoiva kommentoija voisi vaikka laskea kymmeneen, ennen kuin avaa salaisen arkkunsa ja päästää korppikotkat valloilleen. Miettiä hetken, olisiko voinut vain yksinkertaisesti käsittää väärin Majn sanat postauksessa? Haluanko oikeasti satuttaa toista ihan turhan asian vuoksi?

  Näistä ihmisistä luultavasti ei kukaan olisi viitsinyt hyökätä livenä tällä tavoin.

  Vastaa
 28. se.er 8.9.2015

  Voi hyvänen aika, onneksi enemmistö ilmeisesti ymmärsi mitä tarkoitat!
  Mielestäni tuo ei ole edes tulkinta kysymys. Tää on nyt niin polttava aihe, ja nämä ääripäät; jotka näkevät kaikessa rasismia ja pakolaisvastaavuutta ja sitten tämä toinen pää, jotka ovat noita edellämainittuja, näiden kanssa ei saa mitään asiallista keskustelua aikaiseksi!
  Nämä muutamat ”kukkahattutädit” jotka täälä nyt tempaisivat tuulesta jonku ihme show’n, niin ihan omaan arvoon, teit niin tai näin, mikään ei riitä.. uskon että nämä kyseiset tädit eivät ole tehneet mitään sen enempää kuin sinä – paitsi jauhavat shittiä, sehän tätä tilannetta juuri eteen päin vie!

  Vastaa
 29. Annu 9.9.2015

  Tsihih, onko tämä taas tätä suomalaisten perusluonnetta, pilkunviilausta. Tehdään tahallaan kärpäsestä Härkänen, vedetään herneet nenään..kaivellaan asioita niin että niistä lopunkaiken keksitään jotain pahaa, ihmisistä keksitään pahaa.
  Ruotsissa otettiin pakolaiset vastaan taputusten kera, Suomessa huudetaan ja kyräillään että menkää kotiin! Sama näyttää blogimaailmassa olevan, joku kun muotoilee tieten tahtoaan jonku lauseen vähän hassusti, tarkoittamalla mitään pahaa niin heti käydään kimppuun negatiivisesti….

  Vastaa
 30. Laura 11.9.2015

  :D nää kommentit on aikan huvittavia. Jokainen tehköön ja ajatelkoon mitä haluaa, mutta ei todellakaan ole oikein syytellä ketään. Mun mielestä negatiiviset kommentoijat voisit vain auttaa omalla hyvyydellään pakolaisia, ei tuomitsemalla muita siitä miten yhden lauseen kirjoittaa.
  Toivottavasti jokainen negatiivisen kommentin jättänyt pystyy samaisen energian laittamaan auttamiseen!! <3

  Vastaa
 31. Sepe 11.9.2015

  Suurin osa suomalaisista haluaa auttaa pakolaisia jollakin tavalla. Suurin osa ei kuitenkaan halua omaan asuin ympäristöään täyteteen pakolaisia. Suomalaiset ovat lahjoittaneet Syyria keräyksiin suuria summia rahaa. Haluamme siis auttaa, mutta emme välttämättä halua suuria määräriä pakolaisia Suomeen. Haluamme lomallamme lomailla, emme mennä tekemään työtä, niinkuin joku ehdotti, jotta bloggaaja saisi synninpäästön kun kertoisi sitten täällä avustusinnostaan. Luultavasti suurin osa Suomalaisista ei tiedä miten suhtautua pakolaisongelmaan. Se on aivan normaalia eikä kukaan sitä voi tuomita. Itselläni on kummilapsi Intiassa, jota halua auttaa ja samalla itsekkäästi hänen avullaan opettaa omille lapsille, että pienikin asia on tarpeen. Tämänkin apumuodon toiset tuomitsee, mutta se sopii minulle. Kaikkien ei tarvi kulkea maailmalla pelastamassa. Tärkeää on tehdä jotakin pientä, niin niistä pienistä kasvaa iso apu.

  Vastaa
 32. Janniina 12.9.2015

  Uskomattomia kommentteja, en halunnut edes lukea niitä kaikkia kun olivat niin ilkeitä.. toivottavasti pystyt nauttimaan lomasta vielä näiden kommenttien jälkeen. Yhden ihmisen harteille ei kyllä saisi laittaa koko maailmaa koskevaa ongelmaa, varsinkin kun et varmasti suhtaudu asiaan välinpitämättömästi. Pitäkää ihana loma!!! :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *