Maaliskuu on synttärikuukausi, täällä ollaan jo ihan huumassa, vaikka elellään vasta helmikuuta… Synttärit pyörivät päivittäin lasten puheissa ja meidänkin osoitteeseen on tullut jo useampi synttärikutsukortti, näin alkukeväästä taitaa olla ruuhka-aika, kenties?! Nytkin tuolla hyllyllä on neljä valmiiksi paketoitua lahjaa odottamassa.

Lapset ovat esittäneet monenlaisia vaatimuksia  toiveita synttäreidensä suhteen. Tänä vuonna järjestämme ensimmäistä kertaa molemmille muksuille omat kaverisynttärit, joihin ystävät tulevat ilman vanhempia, aika jännää vai mitä! Kummit, perheenjäsenet ja muut lapsille tärkeät aikuiset tulevat vielä erikseen eli yhteensä meillä on kolmet kekkerit houstattavina. Mulle eniten päänvaivaa aiheuttaa (ylläriylläri) tarjoilut, mutta eiköhän niistäkin taas selvitä jotenkin. Lapsille onneksi riittää simppelit herkut ja Rebekan toiveissa olikin jätskibuffet, se on ainakin helppo toteuttaa :)

lasten synttärikutsut

Rebekan 6-vuotissynttäreitä juhlitaan prinsessateemalla ja Samuel halusi kutsuunsa Lentsikat-leffasta tutun Dustyn kuvan – joten ehkä teemanakin on sitten lentsikat.

Miika teki kutsut ja ne printattiin vähän perinteistä jämäkämmälle paperille, juuri pari päivää sitten jaettiin viimeisetkin ja nyt odotellaan innokkaana ilmoittautumisia.

make your own banner

Synttäreitä juhlitaan täällä meillä kotona, aikaisempina vuosina olen pitänyt yhdet yhteiset synttärit koko jengille, jota varten olen vuokrannut tilan. Kirjainbannereilla, ilmapalloilla, teemakertseillä ja muutamilla muilla pienillä kikoilla ajattelin hoitaa koristelut. Tänä vuonna en tilaa 100 kpl:tta heliumilmapalloja, mutta hei, oikea Lumikki kuitenkin vierailee Reben juhlissa, haha! Synttärijärjestelyt lähtevät niin helposti lapasesta, kun vaan ensin vauhtiin pääsee. Kattokaa nyt näitä palloja, onhan ne nyt vaan aika ihania.

kirjainbanneri

No niin, kai se on hengitettävä syvään ja alettava miettimään niitä tarjottavia ja pientä ohjelmaa. Onko teillä ollut jotain tiettyjä hittijuttuja kaverisynttäreillä? Mitkä herkut ym. maistuu muksuille parhaiten ja minkä voi suosiolla jättää pois herkkupöydästä?

Party time, excellent!

-Maj

0 Comments

 1. Eea 23.2.2016

  Mun mielestä ohjelma on aina kaikista vaikein osuus, mutta teidän lasten ikäiset tykkäävät jo kovasti ihan pelkästään jo siitä että pääsevät synttäreille eivätkä ala vaatimaan mitään ihmeellisyyksiä. Ton ikäiset eivät kuitenkaan syö mitään älyttömiä määriä ja eivät kyllä arvosta oikein mitään leipomuksia. Kaupasta vaan kaikkea valmista, helppoa naposteltavaa. Meillä on yleensä aina ollut pitkä naru johon on sidottu joku vähän pidempi karkki, laku tai esim. joku candykingin mato. Sitten aikuiset pitävät narun päistä kiinni kun lapset yrittävät syödä ilman käsiä karkkia. Sitten tietty onginta on aina ollut suosittua ja kun yritetään vulrotellen laittaa jotain osaa paikalleen silmät sidottuna. Oon sitten aina taiteillut jonkun teemaan liittyvän kuvan sitä varten. Sitten aarteenetsintää tai tehtävärataa, jossa on vaikka täytynyt piirtää sama kuva omaan paperiin mikä tehtävärastilta on löytynyt. Ja yks mikä joskus sai lapset tosi hiljaiseksi kun annoin karkkihelmiä joista saivat pujotella koruja. Jossain vaiheessa niitä myytiin tokmannilla semmosissa vaaleanpunaisissa paketeissa karkkiosastolla, mutta en tiedä onko enää. Candykingistä tietty löytyy niitä tavallisia helmiä, leikkaa vaan auki ja kuminauhaa kangaskaupasta. Ja lahjojen avaus pullonpyörityksellä. Tsemppiä järjestelyihin ja juhliin! T. Kolmen lapsen äiti

  Vastaa
 2. EllaM 23.2.2016

  Meillä on aina alussa nakki-kurkku-juusto-rypälevartaita. Pojat aina kilpailevat, kuka syö eniten miekkoja. Esim Juhlamaailmassa on erilaisia cocktailtikkuja (miekkoja, sydäntikkuja…) Tarjoiluissa menen yleensä aika helpoilla,kun ei ne malta paljoa syödä. Aiemmat isot muffinssit olevan vaihtanut söpömpiin pikkumuffinsseihin, joihin saa vuokia leivontaliikkeistä. 5v tytöille olen nyt harkinnut, että saisivat itse koristella muffinsseja. Jätskibaari on ollut monta kertaa, ihan sen takia, että helppo huomioida allergiat ja sitä kakkua harvoin lapset syö.

  Tatuoinnit aina hyvä ohjelma. Kerran tein itse pinjatan, muttan sen kiinnitys on vähän haaste. Ongintaa ei ole ollut, mutta se on aina hitti..

  Vastaa
 3. Heidi 23.2.2016

  Hei, mistä olet löytänyt nuo banneri setit? Täällä järjestellään nimiäisiä ja haluaisin käyttää banneria nimen ilmoittamiseen :)

  Vastaa
 4. Tinsku 23.2.2016

  Hei super hienot kutsut, häihin oon haaveillu kans joistain printattavista kun en oikeen mikään mahdoton näpertelijä ole ja muutenki istuu paremmin tyyliin. Vinkkiä mistä fontit? :)

  Meillä pojan synttäreillä oli porkkanaan kiinnitettynä coctailtikuilla erilaisia hedelmiä, hauska puu ja hyvää syötävää :) Ystävän lapsen kaverisynttäreillä oli vaadittu ongintaa, se kai se sitten ois sellainen hitti ohjelmanumero!

  Vastaa
 5. Kirsi 24.2.2016

  Oman tytön 6-v kaverisynttäreillä tultiin jo vieraiden toimesta ruokailun jälkeen kysymään, että ”XX:n äiti, onko sulla suunniteltuna jotain ohjelmaa?” Sitä edeltävinä vuosina riitti lähinnä kakku ja jonkun toisen lelut 😂 onneksi olin varautunut piilottamalla kaverilahjoja ja pinjatalla. Itse hommasin tilpehöörin http://www.serpentiini.fi. Oli edullinen kauppa moneen muuhun verrattuna.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *