Mun äiti oli täällä meillä auttelemassa tällä viikolla, hän halusi (oikeasti!) tulla tekemään kotiaskareita sillä aikaa kun isäni oli kokouksissa Tampereella. Mä näpyttelin tietokonettani ja mamma hääräsi. Halusin tehdä meille lounaaksi jotain raikasta lounasta ja tietty öö… helppoa! Äitini on todella hyvä kokki, mutta hän sanoo aina, että toisten laittama ruoka on paljon parempaa – ja on siinä kyllä aivan oikeassa, etenkin kylässä ollessa joku ihan tuikitavallinen ruokakin maistuu aina hippusen verran paremmalta.

Päädyin tekemään meille kanaleivät ja salaatin. Laitoin paahdettuihin leipiin salsaa, avokadoa, fetaa, uunissa kypsytettyä kanaa ja tuoretta ananasta sekä basilikaa. Päälle ripsin vähän pippuria. Ihastuin leipäsiin tosi paljon, jäin kerrasta koukkuun tähän makuyhdistelmään, jota en ole tajunnut ennen testata. Olisin muuten käyttänyt fetajuuston sijaan vuohenjuustoa, mutta sitä ei ollut saatavilla lähikaupasta.

Vahinko on nyt korjattu ja olen ehtinyt tekemään jo kolme kertaa näitä kuvien leipiä vuohenjuustoversioina. Ai että, ihan parasta! Sivussa oleva salaatti on mun perus arkiversio: jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, avokadoa, basilikaa, oliviiviöljyä ja suolaa.

Jos haluat valmistaa itsellesi ihan täydellisen ilttis- tai lounasleivän, niin toimi seuraavasti:

  • Laita kanafileet vuokaan, purista päälle 1 valkosipulinkynsi, pilko tuoretta chiliä, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Kypsytä uunissa.
  • Paahda leivät
  • Levitä leiville huolellisesti vuohenjuustoa ja se päälle vielä salsaa kunnon kerros
  • pilko kanat siivuiksi ja asettele ne leivän päälle
  • Lisää tuore ananas ja basilika
  • Lisää pippuria, jos tuntuu siltä.

Tässä on kaksi huonoa puolta: meidän lähikaupasta ei saa edelleenkään vuohenjuustoa, joudun himoissani lähtemään kauemmas ja toiseksi, voisin vetää näitä aina vaikka viisi kerralla.

-Maj

0 Comments

  1. Riikka 18.3.2016

    Kiitos vinkistä! Näyttää herkulliselta 😊 Itsekin olen kaikenlaisten leipästen ystävä. Täytyy kokeilla!

    Vastaa
    • Maj 21.3.2016

      Hehee, ihan parasta! Mä en yleensä ole se tyyppi, joka antaa safkaan liittyviä vinkkejä xD

      Vastaa
    • Maj 21.3.2016

      Jeeeee! Kerroppa sit, että mitä tykkäsit? :)

      Vastaa
  2. Marjo 18.3.2016

    Oon valmistanut kanafileet pannulla, nii kiinnostaa toi uunissa valmistus. Millä lämmöllä oot kypsentänyt kanat ja kuinka kauan? :) Resepti kuulostaa ihanalle!

    Vastaa
    • Maj 21.3.2016

      Moikka Marja! Nyt täytyy ihan miettiä, laitan uunin 200 asteeseen ja about 30 minsaa ne kanat siellä on, kannattaa vähän tarkkailla tilannetta :D

      Vastaa
  3. sarate 20.3.2016

    Toivo teidän lähikauppaan vuohenjuustoa. Varsinkin siwat ja K-kaupat toteuttaa toiveita hyvin. Ehkä muutkin? :-) Itse olen toivonut lähikauppaan vaikka mitä ja toiveita on kivasti kuunneltu.

    Vastaa
    • Maj 21.3.2016

      Aaa, mun pitää ehdottomasti toivoa siis meidän Saleen vuohenjuustoa! Tosin en oo vielä tsekannu toisen lähikaupan valikoimaa, mut voin raportoida, että miten mun käy :)

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *