Viime perjantaina hain viikonloppukukat itselleni ihan uudesta paikasta, jonne Riikka salakavalasti johdatteli minut. Se reissu ei muuten tehnyt yhtään hyvää säästökuurilleni, sillä Hämeenpuiston Opuntia paljastui todelliseksi aarreaitaksi.
kukkakauppa_tre1
kukkakauppa_tre2

En ole jostain syystä aikaisemmin hoksannut kaktuksiin ja muihin sisustuskasveihin erikoistunutta Opuntiaa ollenkaan, vaikka se onkin ollut suhteellisen näkyvällä paikalla Hämeenpuistossa jo vuodesta 2014 saakka. Pienehkö liiketila on inspiroiva ja kaunis, siellä on niin ihana tunnelma, että kannattaa ehdottomasti poiketa, jos olette lähistöllä.

Löysin muutaman erikoisemman leikkokukan lisäksi minikaktuksilleni nämä kuvan ruukut ja haikein mielin jätin sinne pari aivan ihanaa maljakkoa, ruukkua ja kasvia odottelemaan toiseen kertaan.
 

kukkakauppa_tre4kukkakauppa_tre3

Sain ruukkujen mukana pussillisen kaktusmultaa ja nyt pitäisikin pikimmiten istuttaa kaktukset uusiin ”koteihinsa”. Samuel ja Rebekka halusivat valita omat nimikkokaktukset,  jotka komeilevat tuossa yläpuolella. Arvaatteko kumpi oli Samuelin valinta? Mulle ja Miikalle jäivät samanlaisissa betoniruukuissa olevat kaktukset. Ruukut olivat eri hintaisia, nuo betoniset olivat edullisimmat, viisi euroa kappale.

kukkakauppa_tre5

Työhuoneessa majailee vielä yksi, kaikista isoin kaktus, joka sekin pitäisi vielä istuttaa. Nämä ovat nättejä ja helppohoitoisia kasveja, jotka tuovat sisustukseen vähän vihreyttä. Oletteko te seonneet Opuntiassa tai muuten vain hullaantuneet kaktuksiin? 

-Maj

 

4 Comments

 1. L 22.2.2017

  Oletteko te eronneet Miikan kanssa? Ig:n mystoryssä näkyi teksti että ”ei mikään rouva enää”. Neitikö sitten nykyään?

  Vastaa
  • Maj 22.2.2017

   Ystävästäni puhuin siinä niin…

   Vastaa
 2. Mia 23.2.2017

  On kyllä ihan pakko saada viherkasveja kotiin! Meillä on vain keittiö sekä olohuone pohjoispuolella, eli todella pimeää, täytyy perehtyä noihin kaktuksiin :D

  Vastaa
  • Maj 27.2.2017

   No joo, kaktukset ovat kai yleensä tosi helppoja ja vaatimattomia tyyppejä, jotka kestävät ankariakin olosuhteita :D

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *