*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia ja K-Citymarket

Lumisade huhtikuussa on kieltämättä mietityttänyt, mutta onneksi se ei ole este grillibileille – eli täällä ollaan avattu grillikausi menestyksekkäästi! Kutsuimme viime viikonloppuna vanhempani kylään ilman säävarausta ja laitoimme grillin kuumaksi. Grillimestarimme säästyi onneksi pahimmalta pyryltä, sillä grillaushetkellä aurinko tuli  juuri sopivasti esiin. Meidän terassilla löytyy katos, jonka alla ruokailuryhmä ja grilli ovat, joten oikeasti ei ollut hätä, eikä mikään.

Kurkkasimme ennen Citymarketiin lähtöämme K-ruoan grillillausreseptit ja nappasin sieltä löytyvän lohivartaiden ohjeen mukaan. Loput tarjottavat ideoimme kauppareissulla ja lihan grillaamiseen sain muutaman hyvän vinkin lihatiskiltä.

Viime lauantaina grillissä kuumeni siis lohivartaiden ja possun ulkofileiden lisäksi maissia, pekoniin käärittyjä sieniä ja hodareihin tarvittavat nakit. Lisukkeiksi tekaisimme äitini kanssa lämmintä kaalisalaattia ja tomaatti-mozzarellasalaattia.

kruoka_grillaus9
kruoka_grillaus1

Lohivartaat
300-400g lohta
1 sitruuna
3 kevätsipulinvartta
puisia varrastikkuja
Oman maun mukaan suolaa ja pippuria

Liota varrastikut vedessä,  leikkaa lohi kuutioihin ja mausta se.. Pese sitruuna ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa kevätsipuli 3-4 cm pätkiksi.  Kannattaa käyttää yhteen vartaaseen kaksi varrastikkua, niin se pysyy paremmin koossa,

Vartaiden alkuperäinen resepti löytyy täältä. Ostimme lohen suoraan kalatiskiltä ja ystävällinen lihamestari poisti siitä valmiiksi nahan molemmilta puolilta.

 

kruoka_grillaus2kruoka_grillaus3kruoka_grillaus5

kruoka_grillaus4

kruoka_grillaus6

kruoka_grillaus7

Lämmin kaalisalaatti
1/3 kaalia
4 porkkanaa
Mango
2 chiliä
paprika
suolaa, mustapippuria ja kurkumaa

Leikkaa kaikki raaka-aineet suikaleiksi. Lorauta paistinpannulle öljyä, lisää siihen mausteet ja  anna kiehahtaa. Laita kasvis- ja hedelmäsuikaleet pannulle ja kääntele kunnes vihannekset ovat sopivan kypsiä.

kruoka_grillaus10

Muut herkut
Lapsille teimme hodareita, grillasimme vain nakit, sämpylät käytettiin uunissa. Lisäksi grillissä kypsyivät miesväen toivomat possun ulkofilepihvit, maissit sekä pekoniin kääräistyt sienet. Grillisienet ovat herkullisia ja nopeita tehdä; sienistä poistetaan keskusta, huuhtaistaan ja täytetään maustetulla tuorejuustolla. Koko komeus kääräistään pekoniin ja grillataan.

kruoka_grillaus8kruoka_grillaus11
Vaahtokarkkien grillausta ei myöskään sovi unohtaa! Lapset halusivat tehdä omat herkkuvartaat jättivaahtiksista ja ne näyttivät maistuvan, mutta vitsit miten sotkuista puuhaa syöminen oli.

kruoka_grillaus12

Jälkkärikahvien kanssa herkuteltiin Pavlovalla, joka on meidän perheen lemppari kesäherkku, osittain varmasti siksikin, että ”helppo” on minulle taikasana, kun puhutaan leipomisesta tai ruuanlaitosta. Sitäpaitsi, vatsa ei koskaan ole niin täynnä, etteikö sinne mahtuisi pala pavlovaa, nam!

K-Ruoan sivuilta löytyy vaikka millä mitalla kivoja vinkkejä ja reseptejä grillaamiseen! Jaossa on yli 300 K-koekeittiön testaamaa grillireseptiä, joista voi hakea inspiraatiota grillijuhlien tarjottaviin.

-Maj

7 Comments

 1. MINI-blogi 28.4.2017

  Näyttää herkullisilta nuo lohivartaat :) Meillä avattiin grillikausi viikko sitten possun ulkofilepihvejä paistellen.

  Vastaa
  • Maj 29.4.2017

   Ne oli oikeesti superhyviä ja ai että, niin helpot tehdä. Ostin tänäänkin lohta kaupasta, oiskohan se vartaiden aika taas :P

   Vastaa
 2. Inkkari 28.4.2017

  Tuossahan on hyviä vinkkejä vapuksi, kiitos! Herkullisen näköistä.

  Vastaa
  • Maj 29.4.2017

   Huippuhomma, grilliä vaan kuumaksi sitten, ei kai me sokerista olla ;)

   Vastaa
 3. Amaalia 29.4.2017

  Voi apua mitä herkkuja! Söitkö tosiaan kaikkia?? Aika sankari olet jos sait noin paljon ruokaa syötyä :)

  Vastaa
  • Maj 29.4.2017

   Moikka! Hetkinen mitä tarkoitat? En todellakaan syönyt kaikkea itse – vai tarkoitatko, että maistoinko kaikkea? Hodareita ja pihviä en syönyt, mutta muuten kyllä joo :)

   Vastaa
 4. Elena 30.4.2017

  Ah, pavlovaa nam! En ole sitä saanut koskaan tehdyksi kotosalla vaikka kuinka aina mietin miten herkkua olisi. Britatorttu on sitävastoin meillä perinteenä. Siinäkin on marenkia ja kasataan tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa, plus kermavaahtoa ja sekaan voi laitella tuorejuustoa tai rahkaa. Tänä kesänä teen niin kyllä molempia :)

  Herkullisen näköisiä vartaita. Erilaisista vartaista kaipaan ehdottomasti sitä makumaailmaa johon törmäsin Thaimaan katukojuissa. Kanavartaat olivat ihan järkyttävän herkkuja, vähän tulisia ja ihanan mausteisia, sellaisia voisi myös testailla tehdä kotona grillissä. Hmm. Tällä hetkellä grillauksen voi kyllä unohtaa, kun lunta tuli 10cm yön aikana maahan. Hohhoijjakkaa, kevät tule jo!

  (Ihana tuo vaahtokarkkisankari, se on kyllä niiiiiiin tahmaista hommaa tuo syöminen.)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *