*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia ja Arabia

Voisin syödä aamiaisen vaikka kolme kertaa päivässä ja rakastan aamiaishetkiä muutenkin yli kaiken. Aamiaisen sanotaankin olevan päivän tärkein ateria. Yön ajan elimistö on ollut lepotilassa ja käynnistyäkseen se tarvitsee ravintoa. Kukapa nyt ei pitäisi rauhallisista aamuista kahvikupposen (tai viiden) äärellä? Runsas ja pitkän kaavan mukaan nautittu aamupala tuntuu luksukselta nimenomaan siksi, että sellaista ei ihan päivittäin, eikä välttämättä edes viikoittain, tule harrastettua.

brunssi1

Unelmieni aamiainen – tai ehkä oikeastaan brunssi näyttäisi aika tarkkaan tältä
. Olemme ystäväni Janninan kanssa molemmat aamupalaihmisiä, joten päätimme piristää yhtä harmaata aamupäivää kunnon brunssilla. Meidän lisäksemme myös Samuel nautiskeli pöydän antimista täysin siemauksin. Janun pikkuisella pojalla oli mukana ihan omat eväät, mutta hän oli silti hengessä täysillä mukana.

brunssi2
brunssi3

Kattauksessa vilahtelee Arabian Koko-sarjan astioita, sekä ihanat ja ajattomat 24h-sarjasta löytyvät valkoiset astiat, joista pidän päivä päivältä yhä enemmän. Kevättä kohden astioihinkin saisi ujuttaa lisää väriä, joten mitäpä tuumaatte, toimisiko meillä sinivalkoiset Tuokio-kuviolla varustellut 24h-astiat?

brunssi4

Katoimme pöytään hedelmiä ja vihanneksia, kauppahallista haettuja sämpylöitä, juustoa ja erilaisia leikkeleitä. Jannina oli pyöräyttänyt meille kakun ja minä tein smoothiet, ai että!  Värikäs brunssi ja hyvä seura kyllä pelastavat harmaimmankin päivän. En malttaisi odottaa kesää, kunpa voitaisiin kattaa jo ulos, sillä terassilla juotua aamukahvia ei voita mikään!

brunssi5
brunssi6
brunssi8

Suklaakakku oli sen verran hyvää, että kysäisin Janninalta luvan jakaa sen ohjeen teillekin. Itsekin ajattelin uskaltautua testailemaan, jos vaikka onnistuisin loihtimaan suklaakakun pääsiäisenä.

 

Helpoin Suklaakakku
150 voita tai margariinia
3 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
2 munaa

Sulata rasva ja annan sen hieman jäähtyä. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja yhdistä se voisulaan. Kääntele kuivat aineet seokseen ja kaada taikina voideltuun, irtopohjaiseen vuokaan, jonka halkaisija on n. 22 cm. Paista kakku 200-asteisen uunin keskitasolla n. 18 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tahmaiseksi.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa ja lopuksi irrota kakku veitsellä reunasta auttaen. Kakun päälle voit halutessasi tehdä kuorrutteen tai voit tarjota sen vaikka jätskin kanssa. Me tehtiin tuohon päälle tomusokerista sydän, eikä suklainen kakku kyllä mielestäni kaivannut enää mitään lisukkeita.

brunssi9

Millainen on teidän unelmienne aamiainen? Ja hei, millaisia suunnitelmia olette tehneet pääsiäiseksi? Voisikohan tuota terassia jo pääsiäisen aikaan alkaa laitella kesäkuntoon? 

-Maj

 

1 Comment

  1. inkeri 5.4.2017

    Voi tuo Tuokio oli ihana sarja. Täytyi käydä kurkkaamassa. Terassilla kesällä keltaisia kukkia ja sinivalkoiset astiat.
    Tuli mieleen jokin vanha sarja?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *