Sain kommentin, jossa pyydettiin kertomaan meidän lasten välikausivaatteista; millaista ja mistä? Taidan olla auttamattoman myöhässä postaukseni kanssa, sillä ihan varmasti kaikki ovat jo hankkineet välikausikamppeensa?

No, ennen meidän reissua mentiin vielä reilusti toppavaatteilla ja heti sen jälkeen oli vähän siinä ja siinä, että tarkenisiko ohuemmilla tamineilla. Molemmilla lapsilla kulkee päikky- ja eskarirepussa mukana villahaalarit, jotka voi kylmemmillä ilmoilla pukea vk-vaatteiden alle.

vk-vaatteet 1

Tänä vuonna Rebekalla ja Samuellilla on ensimmäistä kertaa käytössään softshell-takit -ja housut. Softshell on pehmoista, mutta silti kestävää materiaalia. Name It:ltä saadut ulkovaatteet hylkivät vettä, pitävät tuulta ja ne ovat hengittävää sekä joustavampaa matskua kuin tavalliset kuorivaatteet.

Koska meillä ei ole aikaisempaa kokemusta softshell-vaatteista, niin kestävyys mietityttää? Pysyvätkö ulkovaatteet hyvänä pesusta toiseen, tuleeko niihin helposti reikiä (super)aktiivisten lasten käytössä? Kertokaahan te, joilla on kokemusta näistä?

vk-vaatteet 2vk-vaatteet 3

Name It:n kultapilkkuinen takki on omien havaintojeni mukaan ollut tämän kevään hittitakki, enkä yhtään ihmettele miksi, sillä onhan se tosi kaunis. Ideaparkin Name It – myymälässä oli tästä kuosista vielä muutamia pieniä kokoja, sekä ainakin haalareita, jäljellä. Täältä pääset kurkkaamaan takkia ja lukemaan sen ominaisuuksista tarkemmin.

vk-vaatteet 4vk-vaatteet 5

Molemmilla lapsilla on käytössä nämä housut, Samuelilla koossa 110 cm ja Rebekalla 122 cm. Ihastuin myös tuohon Samuelin harmaaseen takkiin, malli sekä väri ovat hyvät ja takki käy monenlaiseen menoon.

Me hukattiin Krabille Sampan vanhat, coolit, peililinssiset aurinkolasit ja turhaan kierreltiin monen monta putiikkia yrittäessämme etsiä uusia vastaavia. Olin kyllä niin innoissani kun bongasin kuvien aurinkolasit  Idiksen Name It -myymälästä, jee! Eikä aurinkolaseja ainakaan ole hinnalla pilattu, sillä ne maksavat 9 euroa.

vk-vaatteet 6vk-vaatteet 7vk-vaatteet 8vk-vaatteet 9

Softshell-takit -ja housut ovat olleet nyt pari viikkoa käytössä päikyssä sekä kotosallakin. Vaatteet ovat saaneet päällensä kunnon lika- ja pölykerroksen, mutta siltähän ei voi välttyä. Pahimmat liat olen pyyhkinyt pois ja kerran olen pyörittänyt molemmat setit pesukoneessa. Saapa nähdä pysyvätkö ne ehjinä ja hyvännäköisinä koko kevään ja mahdollisesti vielä ensi syksynäkin?

-Maj

6 Comments

 1. Annu 11.4.2017

  On kyllä kaunis takki! Varmaan myös lapsen mieleen? ;)
  Meillä on taaperolla olut käytössä name itin softshell haalari, tai itse asiassa kahdellakin. Toinen on ostettu käytettynä ja toinen uutena, kunnossa ei mitään eroa! Ainut miinus on ”huono” puettavuus fleecellisen sisäpinnan takia, mutta se on pieni miinus se!

  Vastaa
  • Maj 12.4.2017

   Huippu kuulla, jee! Ja aijaa, takki on kyllä Rebenkin lemppari, jopa isomummo kehui kultapilkkutakkia tyyliin kauneimmaksi takiksi ikinä :) Meillä on niin isot muksut, että pukeminenkaan ei tuota ongelmia.

   Vastaa
 2. Ulpu 11.4.2017

  Meillä on ollut tytöllä nuo Name it:n softshell housut, ne oli ainakin hyvät ja kestävät käytössä. Oon suunnitellut ostavani toisiksi housuiksi nuo nyt isommassa koossa. Harmi vaan, että ovat niin kapoista mallia, ettei mene meidän toiselle tyttöselle, joka on pumpula-mallia. :)

  Vastaa
  • Maj 12.4.2017

   No hei miten mahtava juttu, jos nämä tosiaan menis vielä syksylläkin – ja mahdollisesti isommalta pienemmälle :)

   Vastaa
 3. mirka 15.4.2017

  Hei,

  olen laittanut aikoja sitten kommenttia lastenhuone-postaukseen…olisin jalkalampun alkuperää/merkkiä kysellyt?

  Vastaa
  • Maj 15.4.2017

   Moikka! Pahoittelut, kun olet joutunut odottamaan vastausta. Se on tanskalaisen Frandsenin valaisin, ostettiin se Stockalta vuosi tai pari sitten :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *