*Kaupallinen yhteistyö, Risenta & Asennemedia

Trendikkäästä granolasta ollaan puhuttu ja kirjoiteltu tänä vuonna paljon, mutta nyt esittelen teille paremman version siitä; Risenta on nimittäin tuonut nyt toukokuussa markkinoille ensimmäisenä sokerittoman luomugranolan. Lempparimakuni on Kaakao & Kookos!  Kookos tuntuu jakavan mielipiteet kahtia, sitä joko rakastaa tai sitten inhoaa. Itse kuuluin ensin enemmän jälkimmäiseen ryhmään, mutta parin viime vuoden aikana olen hullaantunut kookokseen, niin makuun kuin tuoksuunkin.

 

granola1granola2

Meillä mysli ja granola on koko perheen aamu- tai välipalaherkkua, jota lapset joskus käyvät salaa keittiön kaapeillla napostelemassa. Tämä sokeriton versio on siis senkin takia loistava ja menee muuten myös ihan täydestä, jes! Granolaa sekoitetaan meillä jogurttiin, maitojuomiin tai sitten vähän tuhdimpaan (lusikoitavaan) smoothieen, kuten tällä kertaa tein. Granolaherkun sekaan voi vielä tietenkin itse lisäillä tuoreita hedelmän paloja!

Mysli ja granola eroavat toisistaan siten, että mysli tehdään paahtamattomista viljoista, jyvistä yms. kun taas granola paahdetaan, jolloin se on koostumukseltaan rapsakkaa, tämä siis tiedoksi myös Maijulle :D. Kaakao & Kookos -granolan luomujyvät ja -hiutaleet paahdetaan uunissa auringonkukkaöljyn, kaakaojauheen ja taatelimassan kanssa, jonka jälkeen seokseen lisätään vielä paahdettuja kookoslastuja. Toinen uutuusmaku, Taateli & Viikuna, tehdään ihan samalla tavalla, mutta myös viikunat paahdetaan.

granola3

Kookoksinen smoothie
– Tölkki kookosmaitoa
– pakastemangokuutioita
–  1 banaani
– puolikas ananas

granola5

Tässä vertailuksi vielä Taateli & Pekaanipähkinä- mysliä, joka on paahtamatonta, mutta hyvää sekin. Jos etsinnässä on ravitseva ja terveellisempi välipala, joka sopii hyvin lapsillekin, niin kurkkaa Risentan valikoimaa, sieltä löydät eri makuisia myslejä, granoloita ja puuroja.

granola6granola7

Seuraavaksi tehtäväkseni otan valmistaa täydellistä chia-kookosvanukasta, kaiholla muistelen muutama viikko sitten syömääni annosta. Ja heti kun onnistun tekemään tarpeeksi hyvää, niin kutsun myös Asikaisen granoloiden ja chiojen pariin herkuttelemaan, haha!

-Maj

3 Comments

 1. Westend Mum 24.5.2017

  Ei ole tullut mieleen sekoittaa granolaa smoothieen..! Hyvä idea, täytyy testata maistuuko :)
  http://westendmum.fi

  Vastaa
 2. inkkari 24.5.2017

  Pakko kokeilla.

  Vastaa
 3. Asikaine 25.5.2017

  Edelleen: samaa kamaa!!! MYSLI KU MYSLI!!
  Sääkin oot näköjään ihan menetetty tapaus.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *