*Kaupallinen yhteistyö, Orion Sunpro & Asennemedia

Tälle viikolle on sattunut ihanan monta aurinkoista kesäpäivää! Suomen kesä ei missään nimessä tarjoile ainakaan liikaa näitä kauniita kesäkelejä, joten tottakai niistä on otettava ilo irti mahdollisuuksien mukaan. On maailman ahdistavinta, jos joutuu olosuhteiden pakosta viettämään koko päivän sisällä. Niin ihanaa kuin se aurinko onkin, niin on tärkeää suojautua sen haittavaikutuksilta, että voi hyvillä mielin nauttia niistä auringon hyvistä ominaisuuksista.

Olen ennenkin toitottanut aurinkosuojien käytön tärkeydestä täällä blogissa. Joskus  ulkomaanreissulla olen joutunut todistamaan vierestä tilanteita, joissa lasten suojaamista auringolta ei pidetä tärkeänä. Auringossa ihonsa polttanut lapsi tai pahimmassa tapauksessa ihan pieni vauva on todella surullinen näky. Lasten suojaaminen auringolta on aina aikuisen vastuulla.

lasten aurinkorasvat 1

Rakastan aurinkoa ja oikein nautittuna sillä on paljon hyviä vaikutuksia, se aktivoi d-vitamiinin tuotantoa, tuottaa hyvää fiilistä ja rentouttaa. Lasten herkkä iho palaa helposti, joten lapsille aurinkovoiteiden lisäksi turvallinen valinta on kevyt vaatetus ja päivän kuumimpaan aikaan varjossa oleskelu. Meidän lapsilta löytyy UV-paidat ja yleensä valitsen heille suojakertoimeksi 50. Suomen kesässä saattaa riittää myös suojakerroin 30, jos ei olla ihan suorassa paahtessa.

lasten aurinkorasvat 2

SunPro sarjasta löytyy lapsille aurinkosuoja, joka perustuu fysikaaliseen suojaukseen, Fysikaalinen aurinkosuoja toimii siten, että se heijastaa auringon UV-säteilyn pois iholta, kun taas kemialliset UV-filtterit imevät auringon säteilyä itseensä, muuttaen sen iholla lämmöksi.

Lasten voiteessa on hento sininen sävy (kamomillasta saatava atsuleeni), jotta voiteen saa levitettyä tasaisesti joka puolelle. Voidetta voi käyttää sekä kasvoille että iholle ja sen sisältämä auringonkukansiemenöljy hoitaa herkkää ihoa.

SunPron lasten aurinkosuojan kerroin on 50+ ja se on vedenkestävä. Aurinkovoidetta suositellaan lisäämään aina parin tunnin välein. Niin vedenkestävää voidetta ei olekaan, että sitä ei pitäisi lisäillä. Etenkin uimisen ja pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen on hyvä laittaa lisää voidetta. Aurinkovoidetta ei kannata säästellä.

lasten aurinkorasvat 3lasten aurinkorasvat 4

Mistä sitä sitten tietää, mikä on itselle tai lapselle sopivin suojakerroin? Pakkaukseen merkitty suojakerroin kertoo, kuinka monta kertaa pidempään tuotteella suojattu iho sietää aurinkoa palamatta verrattuna suojaamattomaan ihoon.

Vaalealle, helposti palavalle iholle turvallisin valinta on SK 50. Herkälle iholle fysikaalinen suoja saattaa olla parempi vaihtoehto. Sopivan suojakertoimen valintaan saat apua myös Apteekin henkilökunnalta.

lasten aurinkorasvat 5lasten aurinkorasvat 6lasten aurinkorasvat 7
Sunprolta löytyy kattava valikoima aurinkosuojia, joissa suojakertoimet ovat joko 30 tai 50. Tuotteita voi helposti shoppailla niin verkosta kuin Apteekkien hyllyiltä.

lasten aurinkorasvat 8

Rebekka testailee Samuelille Sunpro Aurinkosuojasuihke 360°:ta, joka toimii vaikka pullo olisi ylösalaisin. Näppärä ja helposti levittyvä vedenkestävä aurinkosuoja on helppo levittää kiireisemmässäkin menossa.

lasten aurinkorasvat 11lasten aurinkorasvat 9Kannattaa muistaa kuitenkin, että alle 2-vuotiaan lapsen ei suositella oleskelevan ollenkaan auringossa, vaan turvallisin leikkipaikka on aina varjossa.

Toivottavasti näistä aurinkoisista päivistä, vesileikeistä ja muusta ihanasta saadaan nauttia tänä kesänä useasti.  Aurinkohan on ihana, vihollinen siitä tulee vain, jos iho pääsee palaamaan, joten nautitaan auringosta turvallisesti, joohan?

-Maj

4 Comments

 1. Kaisa 11.6.2017

  Muös alga mariksella on hyvä tuote lapsille, on ekokosmetuukkaa joten ei sisällä nanopartikkeleita tms haitallista!

  Vastaa
  • Maj 13.6.2017

   Totta, Algamariksenkin tuotteissa on fysikaalinen aurinkosuoja :)

   Vastaa
 2. noora 12.6.2017

  Heippa,
  Mistä nuo betonikuutiot on hankittu? Upeat!

  Vastaa
  • Maj 13.6.2017

   Moikka Noora! Betonipenkit on ostettu Vepsäläiseltä :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *