*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Arabia

Juhannuspäivänä keskitymme siihen tärkeimpään, yhdessäoloon ja hyvään ruokaan. Hyörimme ja kokkailimme tyttöporukalla Even keittiössä, olimme hankkineet yhteistuumin kaikki tarjottavat. Miehillä oli perinteisesti vetovastuu grillauksesta ja siinä sivussa he ehtivät vetää lapsille vähän pihapelejäkin.

Emme antaneet sateen pilata tunnelmaa, vaikka ihan kaikkia suunnitelmia ei kostean kelin takia voitukaan toteuttaa. Säälle nyt ei vaan mahda mitään, joten sitä on ihan turha surkutella. Pikkutyypit keräsivät onnellisina kukkia sadevaatteissaan ja hääräilivät muutenkin tärkeinä, eivät tainneet juuri edes sadetta huomata.

tuokio1
tuokio2

Katoin pöytään sinivalkoiset Tuokio-sarjan lautaset, tämänhetkiset lempparini, jotka kyllä sopivat mielestäni myös juhannusmeininkeihin aika täydellisesti. Tuokio-kuvion pohjana on 24h-sarja, jonka astiat on Heikki Orvolan alunperin omaan käyttöönsä suunnittelemia ja ne ovat päätyneet Arabian tuotantoon sattumalta. Tuokio-astioiden sininen kuvio on mielestäni jollakin tapaa moderni, mutta toisaalta siitä tulee mieleeni kuitenkin tutut ja turvalliset asiat, ehkä myös lapsuudesta tutut käsinmaalatut Arabiat.

Jo lapsuudenkodista pois muuttaessani sain mukaani Savonia-aterimet – ja samat haarukat sekä veitset Evenkin keittiöstä löytyi! Nyt jo 50-vuotias Savonia on klassikko, aterimet ovat muotoilultaan yksinkertaiset ja kauniit, mutta myös niin kestävät ja ajattomat. Tiesittekö, että Savonia on maailman myydyin aterinsarja? Löytyykö Savoniaa teidän kodeistanne?

tuokio3

Tässä valmistuu nyhtökaura-hampparit, ehkä koko juhannuksen parasta antia? Hamppareiden väliin tuli nyhtökauran lisäksi tulista chili-coleslaw-salaattia, cheddaria ja salaatinlehti. Ida oli koko porukan ainoa kasvissyöjä, mutta oltiin suunniteltu burgereita jo ennen kuin edes tiedettiin neidin liittyvän seuraan. Burgerit maistuivat kaikille, kiinnostaisiko teitä muuten näiden reseptit? Jos, niin voin kysäistä Eveltä lupaa julkaista coleslawin ja BBQ-kastikkeen ohje ;)

tuokio4
Great Things will be served!

Napattiin Even ja Teemun pihasta lasten keräämien kukkasten lisäksi pari oksaa ja yksi pioni, Arctica-sarjan kaadin toimitti maljakon virkaa.

tuokio6Malttamattomat & nälkäiset!

tuokio7
tuokio8
tuokio9

Ruokapöytään katettiin burgereiden ja coleslaw-salaatin lisäksi raikasta vihersalaattia, kana- ja kasvisvartaita, itse ongittua kalaa, uusia perunoita, salsa verdeä, halloumia ja hodareita.

Syömisen jälkeen me istuttiin pöydän äärellä vielä pitkään rupatelemassa. Siinä me juhannuksenjuhlijat olimme, päivän kohokohdan eli yhteisen ruokahetken jälkeen, onnellisina ja vatsat täynnä. Odotelimme toiveikkaina, että pöytä siivoaisi itse itsensä ja haaveilimme vatsoihimme ilmestyvän vähän lisää tilaa kahville ja kotitekoiselle jogurttijätskille.

Kiitos rakkaat, teidän seurassanne ruoka maistuu vieläkin vähän paremmalta.

-Maj

4 Comments

 1. Hanna 28.6.2017

  Meillä on Savonia-aterimet ja vanhemmillani myös, sieltähän se mieltymys niihin tulee. Luulin oikeasti aika pitkään, että Savonia on tyyliin maailman ainoa aterinsarja, koska näin vain niitä. :D

  Vastaa
 2. Mari 28.6.2017

  Todellakin kiinnostaa, ohjeet jakoon!

  Vastaa
 3. Inkkari 28.6.2017

  Ohje kiinnostaa. Vaihdettiin Savonia pois ja nyt jo harmittaa. Ihania herkkuja teillä ollut.

  Vastaa
 4. ida 28.6.2017

  Savoniaa täälläkin, samoin kuin kotikotona :D Olisko avopuolison kotikotona myös…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *