*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & K-Citymarket

Muistelin juuri ystäväni kanssa menneitä kesiä, kun lapset olivat pienempiä ja päivät kuumempia. Me käytännössä asuttiin rannalla. Raahattiin jo aikaisin aamulla rantsuun itsemme ja lastemme lisäksi rattaat, vesilelut ja eväät. Leviteltiin viltit vieretysten ja vahdittiin vedessä pulikoivia lapsia. Rannassa nautitut lounaamme koostuivat usein croissanteista, nakeista, viinirypäleistä ja suolakekseistä.

Tämän kesän ensimmäinen piknik-lounas nautittiin sekin rannassa ja lämpöäkin riitti ihan kivasti viime viikolla. Enää ei ole rattaita ja kylmälaukkukin on komeampi kuin koskaan. Täältä tietoa, miten saat pysymään piknikeväät varmasti viileinä. Lasten toiveesta pakkasin mukaan karjalanpiirakoita, vesimelonia, viinirypäleitä – ja keksejä. Otettiin matkaan myös mummo & pappa, sekä kassillinen leluja.

kylmälaukku
piknik2
piknik3

Astiat ja ruuanlaittoleikit jaksavat aina vaan kiinnostaa. Keittiöleikit ovat sellainen all time favorite, ensimmäiset astiat on hankittu kuusi vuotta sitten ja jossain vaiheessa ne aina kaivetaan uudelleen esiin. Samuelin ja Rebekan keittiössä valmistuu milloin mitäkin herkkuja, tässä on tulilla mausteinen salaatti, jonka kanssa tarjoiltiin luomujuomaa ja kookosjätskiä. Hiekasta syntyy jätskipalloja, kuravellistä keittoa ja maasta saa nyhdettyä kätevästi salaattia. Tämä astiasto on ulkokäyttöön, sisälelut meillä on erikseen.

Hittileluista tuli mieleen fidget spinner, joka tuntuu pyörivän joka toisen lapsen kätösissä, myös meidän lapsilla on sellaiset. Sehän on sama juttu, kun jojo oli joskus yli 20 vuotta sitten? Muistatteko vielä ne Kokis, Fanta ja Sprite jojot? :D

piknik4
piknik5

Juhannuksen tienoilla K-Citymarketista hankitut isot Hamam-pyyhkeet toimivat piknik-viltteinä. Metsäretkellä ja Yyterissäkin käväissyt kylmälaukku on ostettu samasta paikasta. Kylmälaukku on sen verran korkea, että juomapullot saa aseteltua pystyyn sinne ja sen voi napata myös kauppareissulle pakasteiden kantokassiksi.

Hamam-pyyhkeet ovat muuten meillä käytössä jatkuvasti. Olen ihastunut niiden helppouteen, ne kun on kätevä napata mukaan kevyeyden ja pieneen tilaan mahtuvuuden ansiosta. Pyyhkeet käväisevät vähän väliä pesukoneessa ja kuivuvat sen jälkeen nopsasti terassilla.

eväät rannalle
piknik7
piknik8
piknik9
piknik10

Voin kunpa Suomen kesä olisikin enimmäkseen vain tätä ja vähän pidempi. Mielelläni söisin useammin lounaani rannalla. 

-Maj

2 Comments

 1. Rena 5.7.2017

  I see you really enjoy summer! Lovely pictures!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. Madde 5.7.2017

  Vitsi rakastan sun ottamia kesäkuvia ja varsinkin nämä rantakuvat on ihan parhautta! Nää on jotenkin niin aitoja ja samalla myös nostalgisia, koska parhaat lapsuusmuistot on juurikin aurinkoisista kesäpäivistä rannalla, takapihalla, puistossa.. Välillä talvisin käyn selaamassa sun vanhoja kesäpostauksia, koska näistä tulee vaan niin hyvä fiilis :) Itse oon myös suuntaamassa Ruisrockiin viikonloppuna, joten toivotaan maagisten Ruissi-säiden jatkumista myös tänä vuonna :D

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *