Innostun itse eniten resepteistä, joissa mainitaan sanat; helppo, nopea tai vaivaton – itseasiassa mielellään kaikki nuo kolme! Nyt kun pitkästä aikaa sellaisen löysin, niin pakkohan se on teidän kanssanne jakaa. Herkullinen feta-parsakaalipiirakka on oikeasti maailman helpoin tehdä, apuvälineeksikin tarvitaan vain vuoan lisäksi kulho ja haarukka.

Maistoin ekaa kertaa feta-parsakaalipiirakkaa viime viikolla Even luona, sain siis häneltä ohjeen ja vakuuttelut, että ihan varmasti pystyisin samaan aikaiseksi vastaavan – ja hei, sainhan mä! 

feta-parsapiiras_1
feta-parsapiiras_2

Pohja
2,5 dl vehnäjauhoja
200g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl juustoraastetta

Täyte
2,5 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2 prk fetajuustoa
1 pss parsakaalia

 

Laita kuiva-aineet ja juustoraaste kulhoon, lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoittele käsin. Painele valmis taikina vuokaan reunoja myöten. Laita 225 asteiseen uuniin n. 10 minuutin ajaksi. Sillävälin valuta öljy pois fetajuustosta ja murskaa haarukalla puolitoista purkkillista fetaa. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään (haarukalla) niin, että kananmunan rakenne menee rikki.

Ota piirakkapohja pois uunista. Levitä fetamurska tasaisesti piirakan pohjalle. Lisää parsakaalin palat  ja heittele (jäljelle jäänyt puoli purkkia) kokonaisia fetan palasia vielä joukkoon. Kaada lopuksi kermaseos päälle ja sujauta piirakka takaisin uniin vielä 15-20 minuutiksi.

feta-parsapiiras_3
feta-parsapiiras_4feta-parsapiiras_5Astiat saatu osana vuosiyhteistyötä Arabian kanssa.

Parastahan tietty oli, että sain piirakkamestarin itsensä kylään maistelemaan piirakkaa ja samalla sain hoitaa hänen parin kuukauden ikäistä kuopustaan. Vauvantuoksu vaan levisi kämppään, huh!

Jos parsa ei kuulu omiin suosikkeihisi, niin sen voi varmasti korvata ihan hyvin jollain muullakin :) Testatkaapa parsakaalipiirakkaa näin perjantain kunniaksi? Piirakan kylkeen vielä lasi kylmää valkkaria ja jalat ylös, avot! Ihanaa viikonloppua daamit :*

-Maj

 

14 Comments

  1. Rena 13.10.2017

    Wow, this looks yummy! Happy weekend!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

    Vastaa
    • Maj 14.10.2017

      Haha, this was quick and easy to baked! :*

      Vastaa
  2. inkku 13.10.2017

    Kiitos ohjeesta. Justiinsa sopiva perjantai-illalle:)

    Vastaa
    • Maj 14.10.2017

      Jep, just ihan täydellinen perjantaipiirakka :D

      Vastaa
  3. Uk 13.10.2017

    Kiitos,👍tämä lähtee testiin. Mukavaa viikonloppua😀

    Vastaa
    • Maj 14.10.2017

      Voi kiitos ihana, toivottavasti sulla on ollut iisi viikonloppu, onnistukohan piirakka?

      Vastaa
  4. Larppa 13.10.2017

    Hyvältä näyttää, mutta nyt meni varmaan sekaisin parsa ja parsakaali?

    Vastaa
    • Maj 14.10.2017

      No siis tarkoitin siis tosiaankin parsakaalta, hupsista!

      Vastaa
  5. Krist 14.10.2017

    Nam, hyvältä näyttää! Mun oma bravuuri on feta-pinaattipiirakka, lyömätön yhdistelmä sekin. Täytyy joskus vaihtaa pinaatti parsakaaliin :)

    Vastaa
    • Maj 14.10.2017

      Ah, kuulostaa superhyvältä, seuraavaks testiin sitten se! Tuleeko siihen tuoretta pinaattia – ja mitä muuta?

      Vastaa
  6. Chuuko 16.10.2017

    Tämä on ollut jo vuosia suosikkileipomukseni, lisään vaan vielä oliiveja ja miniluumutomaatteja fetan ja parsakaalin kaveriksi. Toimii!

    Vastaa
  7. Kiitos ohjeesta :) Kokeilin tätä eilen ja hyvin teki kauppansa! Laitoin pakasteparsakaalin sijasta tuoretta ja sekin toimi hyvin.

    Vastaa
  8. M 1.12.2017

    Tää lienee tarkotus syyä lämpimänä? :)

    Vastaa
  9. Hannele Timonen 14.3.2019

    Siis luinko oikein? Ei mun inhoamia pakasteita missään? juuri tätä olen etsinyt, kiitos paljon!!!!
    tv. Yksi parskaalin ja Fetan suuri ystävä. Mut vielä, paljonko on 2,5 prk fetajuutoa? Siis koko paketti vai? Meilläpäin ei ainakaan purkkeja myydä.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *