*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & K-Citymarket

Lapsille sopivien kenkien hankkiminen on ollut itselleni aina jokseenkin haastavaa. Millaiset kengät ovat hyvät Suomen syksyn ja talven haastaviin sääolosuhteisiin ja miten voi varmistua, että ne ovat varmasti sopivan kokoiset? Jalan nopean kasvun takia kengissä tulisi olla aina kasvun varaa, noin 0,9-1,5 cm, mutta liian isotkaan ne eivät saa olla, sillä liikumisen pitää olla helppoa. Kenkien pitää kestää ehdottomasti vettä ja kovaa kulutusta, sekä ne pitää saada helposti jalkaan, myös villasukan kanssa. Bonusta tietenkin vielä olisi, jos kengät olisivat ihan kivan näköisetkin, eikö totta?

Viking Core-tex lasten kengät
lasten core-tex kengät

Luulen, että me onnistuttiin löytämään molemmille lapsille kengät, jotka täyttävät kaikki edellä mainitut vaatimukset. Lapset sovittelivat K-Citymarketissa muutamia erilaisia kenkiä ja päädyimme pienen tuumailun jälkeen ostamaan molemmille Viking gore-texit, Samppa halusi siniset ja Rebekka murretun pinkin sävyiset, jotka muuten mätsäsivät täydellisesti vielä asusteisiin.

Myymälän lattiassa oli Viking-kenkien oma koko taulukko, johon oli merkitty brändin kaikki koot käyntivaroineen. Oikean koon valitseminen helpottui kertaheitolla, kun lapsi pystyi astumaan taulukon ”jalankuvien” päälle, olisin ilman taulukkoa aloittanut testaamaan Sampalle ihan liian pieniä kenkiä. Lapsen sanaan en lähtisi koko asiassa luottamaan alkuunkaan. Täältä voi vielä kurkistaa vinkit ennen kenkäostoksille lähtemistä.

lasten kengät 3parhaat talvikengät lapselle

Rebekan koko on 33 ja Samuelin 30. Pikkuveljen jalka on kasvanut vauhdilla, koskahan kokoero kääntyy toisinpäin? Annan plussaa näille kengille myös kahden tarran kiinnityssysteemistä, lapsi saa vedettyä kengät helposti itse jalkaan, myös sen villasukan kanssa.

lasten kengät 5
lasten kengät 6

Tyypit tykkäsivät itse myös kovasti kengistä ja Samuel halusikin laittaa ne heti seuraavana päivänä jalkaan, vaikka juuri nyt täällä on vielä kumpparikelit. Marraskuu on kuitenkin parin viikon päästä ohi ja taitaapa talvilenkkarit ihan pian olla ajankohtaiset – vai mitä sanotte?

lasten kengät 7
lasten kengät 8

Cittarissa on juuri nyt paljon K-Plussa -tarjouksia niin naisten, miesten kuin lastenkin kengistä. Näiden meidän valitsemien Vikingin Snowflake gtx-n kenkien oikea hinta oli 69,50 euroa, mutta Plussa-edun jälkeen hintaa jäi 49,50 euroa, ei paha ollenkaan?

Jos hankittavana on kengät koko perheelle, niin kannattaa hyödyntää Kenkäpassia, jolloin kuudennet kengät saa puoleen hintaan. Passi on voimassa 6 kuukautta ensimmäisten kenkien ostosta.

-Maj

2 Comments

  1. inkku 20.10.2017

    Kivan näköiset kengät. Tärkeää kyllä helppo kiinnitys näin mummonki kannalta👵🏼

    Vastaa
  2. Maiju 21.10.2017

    Vikingin kengät on kyllä hyvät! Meillä on jo pidemmän aikaa ollut pojalla sekä talvi- että välikausikenkänä Vikingit.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *