*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Lejos

Tämän viikon ehdottomasti paras päivä oli torstai – ja okei, myös tämä sunnuntai vaikuttaa ainakin tähän asti lupaavalta. Heräsin torstaiaamuna laittelemaan Rebekalle aamupalaa ennen kouluun lähtöä,  jonka jälkeen jatkettiin vielä tunti unia Samuelin kanssa. Se tunti tuli todella tarpeeseen, meille molemmille. Samuel on nukahdellut pitkin viikkoa autoon ja poika on vaikuttanut muutenkin normaalia väsyneemmältä. Varmasti meidän muutto & pimeä marraskuu vaikuttavat hänenkin jaksamiseensa. Huokaisin helpotuksesta Samuelin verikokeiden tulokset saatuani, kaikki hyvin siis! Toivottavasti kolmipäiväinen päikkyviikko helpotti edes vähän toisen väsymystä.

 

retkellä1

No joka tapauksessa, palataan takaisin torstaihin. Lunta pyrytti oikein kunnolla jo heti aamulla, jopa partsin lasitetuista ikkunoista sisään! Maa oli valkoisena ja valoa oli heti enemmän, sen myötä itselleni tuli vähän kevyempi olo –  ja samaa sain kuulla muiltakin!

Tehtiin vähän eväitä mukaan ja lähdettiin ulkoilemaan ystävien kanssa heti aamupäivästä, ihan niinkuin joskus ennen kun olin vielä päivät kotona lasten kanssa. Tänä syksynä ja talvena minulla on ollut monta kertaa tullut tarve päästä  ulos haukkaamaan raitista ilmaa. Olenkin säästä välittämättä pukenut hyvin itseni & lapset ja ollaan lähdetty metsään retkeilemään.

retkellä2
Samuel ja Inna olivat innoissaan lumesta ja heidän iloinen fiilis tarttui meihin aikuisiinkin. Ulkoilusta tuli kaikille ihanat punaiset posket, best!

retkellä3

Termarissa oli kuumaa kaakaota ja eväskassimme piti sisällään aamulla leivottuja teeleipiä, Lagomin pikkurasioita ja Inna-tytön lemppareita; NOMNOM-hedelmäsnackseja. Ulkona syödyt eväät maistuvat aina niin hyvältä ja eväshetki on ainakin meidän lasten mielestä parasta retkeilyssä tai ulkoilussa.

retkellä4
retkellä5
Muistatteko yläasteen köksän tunneilta tutut teeleivät? Varmaan ihan eka juttu, mitä niillä köksän tunneilla tehtiin. Kotitaloustunnit olivat mun lemppareita seiskaluokalla, voitteko uskoa? Teeleivät ovat tietysti helppoja tehdä ja näistä ainakin tuli ihan järjettömän hyviä! Teeleivät pelastavat myös ne aamut, kun leipä on päässyt loppumaan. Muuton yhteydessä saattaa löytyä yllättävänkin inspiroivia juttuja…

retkellä6

Teeleivät

2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vettä
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Rusinoita, kuivattuja pähkinöitä & karpaloita
– tai mitä vaan kaapeista sattuu löytymään!

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi & öljy ja sekoita. Jaa taikina osiin, tästä ohjeesta tulee tasan neljä isoa leipästä. Älä huoli, vaikka taikina jää vähän  tahmaiseksi. Laita leivät 225 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

 

retkellä8

Reality check! Lasten kanssa on aina omat meiningit, sattuu ja tapahtuu! Lisäksi vielä eräs pieni koira tuo oman mausteensa soppaan.

retkellä9retkellä7

Ihanaa sunnuntaita tyypit! Saataispa me vihdoinkin lunta, joka ei heti seuraavana päivänä sulaisi pois. Testatkaa teeleipiä, ulkoilkaa ja kilauttakaa kavereille. Marraskuuta on jäljellä enää muutama hassu päivä ja sen jälkeen voi todeta, että taas kerran siitä(kin) selvittiin!

ps. Täältä löytyy lisää inspiroivia reseptejä!

-Maj

2 Comments

  1. Kerttuli 26.11.2017

    Voi, aivan ihanan näköinen retkipäivä. Tuli tunne, että pakko toteuttaa. Jälleen kerran ihanat kuvat!

    Vastaa
  2. Milla 27.11.2017

    Ihana fiililis välitty kuvista! Ei muutaku teeleivän tekoon, nam :)

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *