Joulu on täynnä perinteitä, omat jouluni ovat sujuneet samalla kaavalla niin kauan kuin muistan. En ole koskaan pysähtynyt miettimään, voisinko tai haluaisinko tehdä asioita toisella tavalla. On vain niin helppoa pysytellä siinä vanhassa tutussa ja turvallisessa systeemissä ettei edes tule mieleen kyseenalaistaa mitään.

Olen tässä hiljalleen järjestänyt omaa elämääni käytännössä kokonaan uusiksi ja pohtinut samalla paljon asioita. Miettinyt, että mistä minä pidän ja millaiset asiat ovat hyväksi minulle ja lapsille. Monet asiat ovat nyt erilailla ja nyt jos koskaan on aika alkaa luoda uusia perinteitä.

tuomaan markkinattuomaanmarkkinat2

Päätimme Idan kanssa aloittaa tänä vuonna uuden jouluperinteen, sovimme viettävämme aatonaattoa ihan kahdestaan. Teemme tismalleen vain niitä asioita, mitä haluamme ja jotka tekevät meidät onnelliseksi. Suunnittelimme aloittavamme aatonaaton aamun salitreenillä, ehkä pulahdamme tonttulakit päässä avantoon ja ainakin syömme ihanan illallisen. Kumpikaan meistä ei tunnustaudu jouluruokafaniksi, joten tuskin lautasillemme päätyy perinteistä joulusafkaa – ja sekin on ihan ok.

Tuunataan omat joulupuuromme ja keksitään resepti johonkin ihanaan joulusmoothieseen. Me kaksi omiin kaavoihimme kangistunutta tulimme tästä pienestä oivalluksesta niin uskomattoman onnellisiksi. On se vaan hienoa tajuta, että voi tehdä mitä itse haluaa – siis ihan mitä vaan, koska mikä estää?

tuomaanmarkkinat3tuomaanmarkkinat4tuomaanmarkkinat5tuomaanmarkkinat6

Napattiin perjantai-iltana muutamat kuvat Tuomaan Joulumarkkinoilta, vitsit sitä väenpaljoutta!

Nyt on myös vikat pikkujoulut juhlittu, kiitos Stellalle ja Jarskille ihanista kemuista. Odotan niin innolla uutta viikkoa alkavaksi, siitä tulee varmasti ihan huippu!

-Maj

5 Comments

 1. Eveliina 17.12.2017

  Susta näkee, että asiat alkaa olla paremmin ja ulospäin huokuu onnellinen olo ja ehkä myös huijentunut (?). Itse olen myös tässä alle kahden vuoden aikana käynyt isoja muutoksia läpi (kaksi läheisen ihmisen kuolemaa, vaikea ero, uusi työ, uusi kaupunki, ystäväpiiri uusiksi) ja järjestänyt elämäni aivan uudelleen eli samaistun sun fiiliksiin. Kyllä elämä kantaa ja asioilla on aina tapana järjestyä :) Mutta yksin ei kukaan selviä, sulla vaikuttaa olevan ihana lähipiiri, pidä siitä kiinni! Ihanaa joulun aikaa sulle ja sun pikkusille! <3

  Vastaa
  • Maj 18.12.2017

   No se on totta, elämä alkaa olla ihan kivaa taas :) Sulle on tapahtunut paljon, voimia sinne ja ihanaa joulua. Kiitos, että jätit viestin <3

   Vastaa
 2. Halina 18.12.2017

  On todella monenlaisia tapoja viettää joulua tai olla viettämättä :) Itse odotan lähinnä lomaa. Meillä ei ole koskaan ollut mitään erityisiä jouluperinteitä ja omassa perheessäni puolet on töissä joulunajan, koska heidän aloillaan kaikki pyhäpåivät ovat vuoden kireisimpiä päiviä. Myös itse muistan vääntäneeni jokunen vuosi sitten koulun opparia koko jouluaaton ja pyhäpäivät lun kerrankin oli aikaa (tästä en todellakaan aio tehdä perinnettä haha) :D Luulen että oman perheemme joulu on vähän epäperinteinen joihinkin perheisiin verrattuna, mitta itseä taas ahdistaa kaikenmaailman hössöttäminen juhlista (olivatpa ne mitä hyvänsä juhlia). En esimerkiksi mene poikaystävän mukana hänen perheensä luo, koska en jaksa montaa päivää hermoilla joulusta ja lahjoista (eli on normaalia joulutoimintaa hih). Itse ostin perheemme lahjat jo monta kuukautta sitten ja aion katsoa koko aaton telkkua, juoda viiniä ja syödä torttuja (jotka oletettavasti ostan kaupasta).

  Vastaa
  • Maj 18.12.2017

   No kuulostaa juuri siltä, että teet asioita joista tiedät itse nauttivasi – miinus nuo oppari-hommat :) Ihanaa joulua sinne <3

   Vastaa
 3. […] myös ihan hulluna mun ja Marin aatonaaton omaa joulunviettoa – mennään saunomaan ja pulahtamaan hyiseen järveen ja […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *