snow1
snow2
snow4

Tässä muina naisina poseeraan treenikuvauksien jälkeen trikoissani lumisateessa. Kuvien ottamiseen käytetyn minuutin jälkeen hyppäsin autoon ja mietin siinä kotiin ajellessani, että vitsit miten erilaisen kuvan joku voi halutessaan saada pelkän Instagram Storiesin perusteella jonkun toisen elämästä, myös omastani.

Omissa videoissa jaan arkisiakin hetkiä, itseasiassa niitä varmasti enimmäkseen, mutta useimmiten hyviä ja mukavia sellaisia. Ihan kuten täällä blogissanikin. Esimerkiksi eilen tein makaroonilaatikkoa, lenkitin koiraa kauheassa viimassa, istuskelin säbätreenien katsomossa nuokkuen, selvittelin lasten riitoja ja aloin melkein itkemään kun aamukiireessä auton jarrut ilmoittavat olevansa epäkunnossa. Eilisessä tarinassa kuitenkin pompin energisenä trampoliinilla sekä olin huolettomasti ostoksilla. Toki nuo viimeiseksikin mainitut olivat ihan todellisia tapahtumia, mutta eivät ne silti paljoa kertoneet päivästäni.

Tarinat on valitsemiani paloja elämästäni ja haluaisin muistutella etteivät ne koskaan ole koko totuus. Moni asia tai hetki saattaa näyttää myös lyhyen videon perusteella ihan erilaiselta kuin mitä se oikeasti on ollut. Ja kyllä välillä innostun jakamaan niitä ei niin hohdokkaita hetkiäkin – ja olen muutaman kerran saanut kuulla, että en osaa muuta kuin valittaa. Aivan.

Pohdiskelin näitä varmasti siksi koska olen lähiaikoina vaan  ollut sellaisissa tilanteissa, että joku tuttu on katsellut tarinoitani ja saanut niistä ihan erilaisen kuvan kuin mitä ehkä itse olin ajatellut antavani. Nyt on muutenkin ollut paljon puhetta somekuvien lavastamisesta ja jengi varmasti ymmärtää hiljalleen, että niin tosiaan usein tehdään ja miksi tehdään. Videoita ei välttämättä lavasteta ihan samalla tavalla, mutta kannattaa silti pitää mielessä, että nekin ovat vain valittuja paloja.

-Maj

 

2 Comments

  1. Halina 19.1.2018

    Olen viime aikoina miettinyt tätä samaa asiaa somessa! Itse esim. Jaan pelkästään positiivisia/omasta mielestä hauskoja juttuja. Olen tarkoituksella linjannut, etten jaa mitään kovin henkilökohtaista, negatiivista tai sellaista matskua, joka liittyy parisuhteeseen. Silri mikään ei tarkoita, ettei ne kuuluisi elämässäni normaaliin arkeen. Minulle tulee kummallisia kysymyksiä kuten olenko parisuhteessa kun facessa ei lue mitään? Kaikki oikeat ystäväni kyllä tietävät sen ilman faceakin. Syy miksi en halua läheisten tietoja someen on, että esimerkiksi ollessani harjoittelussa/työelämässä monet työnanatajat/asiakkaat googlaavat tilejä. Siksi olen tarkka yksityisyysasetuksista ja siitä mitä profiileissani näkyy/ei näy. En myöskään usko, että mitä sisäötäjö minulle näkyy muilta on koko heidän elämänsä. Todellisuudessa kukaan ystäcäni wi jaa mitään tosielämön tietoja sometileilleen vaan ainoastaan hauskoja kuvia/tilanteita elämässä. Jotkut jakavat mielipiteitäkin, mutta itse olen varovainen niiden suhteen. Tietysti blogit ja some on eri asia varnasti kun työskentelee julkisesti näillä alustoilla, mutta minulle tuli nämä asiat mieleen näin perus somekäyttäjänä :) Olen sitä mieltä, että somen tietoturvallisuus on välillä riski ja nykyään somen kautta on nauretttavan helppoa saada tietoja ihmisistä. Siksi monet ystäväni eivät esim. Postaa kuvia lapsistaan sama kuin minulla itselläni on linja ettei parisuhde kuulu someen. Poikaystäväni ei käytä somea ollenkaan, hänellä on ainoastaan hyvin rajattu facebook tili töiden vuoksi. Toivottavasti siis kovin moni ei arvioi ihmisten elämää somen kautta, sillä sen perusteella mun elämään ei kuulu muuta kuin chihuahua, ruokaa eri muodoissa, kivoja räpsyjä luonnosta ja pari hassua nassukuvaa :DDD mm. työelämä, ihmissuhteet, harrastukset, matkat, asunto jne puuttuisivat täysin hahah :D

    Vastaa
  2. Mh 20.1.2018

    Hyvä kirjoitus! Harmi, että joku ajattelee niin, ettet osaa muuta kuin valittaa. Omasta mielestäni blogiasi on ollut todella kiva seurata erityisesti viime aikoina kun olet kirjoittanut myös vaikeammista asioista ja näyttänyt sitä, että välillä ärsyttää ja ei mene niin hyvin. Ajatuksiisi on ollut helppo samaistua ja siitä saa aina itsellekin voimaa kun näkee, että samojen asioiden ja vaikeuksien kanssa me kaikki täällä tavalla tai toisella painitaan. Kiitos rehellisyydestä! :)

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *