Tiedän siellä ruutujen takana olevan tyyppejä, jotka ovat kanssani ihan samanlaisessa elämäntilanteessa. Tarkoitan siis (avio)eronneita tai eroa harkitsevia. Muutaman lukijan kanssa ollaan vaihdeltu viestejä ja olen saanut kuulla, että täältä blogista on löytynyt tietynlaista lohtua ja vertaistukea, kun omassa lähipiirissä ei kenelläkään ole ollut vastaavaa tilannetta. Olen lukenut viestejänne välillä kyyneleet poskillani. Olen otettu jos kirjoituksistani on ollut apua tai olen voinut luoda toivoa, että uusi elämä voi olla myös oikein hyvä.

Kerroin tässä postauksessa vähän omia selviytymiskonstejani ja moni on toivonut, että kirjoittaisin lisää aiheesta. En vain tiedä mitä haluaisin tai voisin sanoa? Sen paljon puhuttu aika on kulunut ja tehnyt tehtävänsä.Koen päässeeni lopullisesti pois aallon pohjalta.

stockmann aamiainen1stockmann aamiainen2

Aallon pohjalla käymisessä on ainakin yksi positiivinen asia; sieltä pois päästessä on taas vähän vahvempi tyyppi ja jos kävisi niin kurjasti, että jostain syystä löytäisi itsensä pohjamudista uudelleen, niin ainakin tietää miten sieltä noustaan ylös, eikö niin?

Hiljalleen olen tottunut uuteen elämääni, jossa vietän joka toisen viikon yksinäni. Toki olen silloinkin äiti kun lapset ovatkin isällään. Olen opetellut yksinoloa, mutta edelleen pidän tarkoituksella itseni kiireisenä ”yksinäisinä” viikkoina. Välillä osaan nauttia yksinolomisesta, mutta en silti sano, etteikö olisi ikävä. Olen monet kerrat purskahtanut itkuun seistessäni tyhjän lastenhuoneen kynnyksellä, onneksi silloin  voi vähintäänkin soittaa ja nähdäkin, sillä me asutaan lähekkäin.

stockmann aamiainen3

Parasta meidän kolmen arjessa on kun saan hoitaa asiat ihan omalla tavallani. Nautin kun voin suunnitella sekä järjestää omat ja lasten tekemiset sekä menemiset ihan kuten parhaaksi näen. Kun ei odota kenenkään toisen tekevän mitään, niin ei tarvitse pettyäkään.

Me ollaan lasten kanssa aikamoinen tehokolmikko niin halutessamme, arkirutiinit toimivat aika kivasti. Luotan myös enemmän itseeni, tiedän nyt pärjääväni hyvin yksikseni. Ajattelen olevani jo ihan heittämällä paremmalla puolella, elämä tuntuu kivalta ja jännältäkin!

stockmann aamiainen4stockmann aamiainen5

Ollaan myös puhuttu lasten kanssa enemmän kuin koskaan ennen. Monena iltana ollaan istuskeltu kolmestaan iltapalalla, pötkötelty sängyssä, lojuttu sohvalla ja pohdittu elämää. Samuel suhtautuu yleisesti asioihin kevyemmin kuin Rebekka, joka on ollut vähän huolissaan kaikesta koko elämänsä ajan. Pidän tärkeänä, että lasten kanssa jutellaan rehellisesti, heillä on paljon kysymyksiä liittyen eroon ja uuteen arkeen. Toisinaan he muistelevat vanhoja aikoja & vanhaa kotia ja siitäkin on tärkeä puhua.

Lasten niskaan ei voi missään nimessä kaataa omia murheita tai huoliaan, mutta näytän myös heille tunteeni aika avoimesti. Onhan se nyt ristiriitaista lapselle jos äiti vaikuttaa tai näyttää surulliselta, mutta vakuuttaa silti olevansa tosi iloinen. Mielummin kerron olevani pahalla mielellä ja vakuutan, että se ei johdu heistä ja se kyllä menee ohi. Kukaan ei voi olla aina iloinen ja reipas, eikä pidäkään – ei edes äitien!

stockmann aamiainen6stockmann aamiainen8

Nuo pienet tyypit onnistuvat aina kerta toisensa jälkeen yllättämään minut nokkeluudellaan. Heidän pienet päänsä ovat täynnä fiksuja ajatuksia ja välillä olen saanut heiltä aivan mahtavia ratkaisuehdotuksia ongelmiini. He ovat ihan kirkkaasti paras asia elämässäni.

Sovin juuri meille ensiviikonlopuksi kivaa tekemistä ja odotan nii kovasti sitä hetkeä kun saan kaapata nuo kaksi maailman parasta tyyppiä kainalooni. Ihanaa lauantaita, ottakaahan rakkaanne kainaloon jos se on mahdollista!

-Maj

2 Comments

  1. Leena-mummi 27.1.2018

    🤗💚 Max on tässä viekussa

    Vastaa
  2. Sara // housefive 27.1.2018

    Tuli hyvä mieli tästä postauksesta ❤️ Kuulostat ihanalta ja tasapainoiselta äidiltä ja jaan sun kanssa sen, että mielestäni lapset saavat nähdä kaikki tunteet, mutta tietty ne täytyy myös selittää pienille. Meidän tyypit on tässä talven mittaan nähneet kaikelaista grandadin pois nukkumisen myötä ja monesti silti hymyilyttää, miten viisaita he voivat olla haastavissakin tilanteissa. Hei ja kuvat on myös super kivoja, täytyykin taas ostaa noita sydämen muotoisia taatelipalleroita lapsille ystävänpäiväksi!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *