*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia ja Fazer Leipomot

Talvi on näyttänyt parhaat puolensa tässä viime viikkoina. Rakastan kirpsakan kuulaita pakkaspäiviä! Valolla on ihan valtava merkitys mielialaan, aurinkoisina talvipäivinä on helppo hymyillä – ja ihan mahdotonta mököttää. Kevät on jo vähän lähempänä, mutta nautitaan näistä kauniista talvipäivistä vielä tovi. Tämä vuodenaika tuntuu hyvältä juuri nyt.

Viime maanantaina vietimme Jonnan kanssa tyttöjen ulkoilupäivää. Napattiin koirat mukaan ja lähdettiin Pyynikin harjulle ulkoilemaan ja samalla tankkaamaan D-vitamiinia. Telma ja Teppo juoksentelivat kilpaa meidän kintereillä, nekin nauttivat täysillä talvipäivästä.

fazer puuro 13fazer puuro 9fazer puuro 1

Jätimme Pyynikin munkkikahvilan herkut tällä kertaa väliin ja suunnattiin posket reippailusta punaisina Jonnan luokse tekemään puuroa. Rakastan aamiaista ja voisinkin  syödä sitä ihan helposti päivän jokaisella aterialla. Toiset syövät puuronsa mieluiten makeana, toiset suolaisena, mutta mulle uppoaa ihan kaikki versiot. Viime viikkoina puuromeininki on lähtenyt ihan lapasesta ja olen höystänyt iltapuuroani avokadolla, fetajuustolla ja kananmunalla. Puuro maistuu myös ihan yhtä ihanalta marjojen, kookoshiutaleiden sekä hunajan kanssa – ja toisinaan ihan sellaisenaankin.

fazer puuro 2

Fazerin Alku-puuroihin on tullu uusia makuja; Proteiinipuuro vadelma & mustaherukka sekä Ruis & taateli -kaurapuuro. Protskupuuro on markkinoiden ensimmäinen 100% kasvipohjainen proteiinipuuro. Proteiinipuuro on pikapuuro, joten se valmistuu käytännössä minuutissa eli se sopii kiireisimpiinkiin aamuihin – keitä vain kuuman veden keittimellä ja kaadat hiutaleiden päälle. Aamupalaa ei kantsi ikinä skipata, ei vaikka olisi kuinka kiire!

Me testattiin Jonnan kanssa Fazer Alku Ruis & taateli -kaurapuuroa. Kahdelle henkilölle tarkoitettuun puuroannokseen tulee 5 dl nestettä ja 2 dl puurohiutaleita. Me oltiin sen verran nälkäisiä ulkoilun jälkeen, että tehtiin tupla-annos puuroa. Laitettiin puolet vettä ja puolet kaurajuomaa, joten puurosta tuli ihanan pehmeän makuista. Ruis & taateli -kaurapuurossa on paljon kuitua (14%) ja taateleista tulee ripaus makeutta. Tämä puuro valmistuu myös nopsasti, viidessä minuutissa liedellä.

fazer puuro 11fazer puuro 12fazer alku puuro

Arvatkaahan kumpi on mun ja kumpi Jonnan puuro? Koristeltiin puurot tuoreilla mansikoilla, karhunvatukoilla, pekaanipähkinöillä ja kookoshiutaleilla. Paketin kyljessä suositellaan testaamaan omenahillon ja banaanin kanssa, kuulostaa aivan sairaan hyvältä. Puurot ovat lisäaineettomia, eikä niihin ole lisätty ollenkaan sokeria.

fazer puuro 10fazer puuro 14fazer puuro 8fazer puuro 7fazer puuro 5fazer puuro 3fazer alku puuro

Ruis & Taateli -kaurapuuroa olen syönyt yhden paketin ja ajattelin ostaa toisenkin, koska en ole vielä ehtinyt testailemaan sitä banskun, omenahillon tai pähkinärouheen kanssa.

Puuro on best! Pakkohan mun on kysäistä, että miten te syötte puuronne? Millaisia herkkupuuroja teidän keittiöissä porisee? Olen ensi viikolla menossa Köpikseen ja olen kuullut, että siellä on ihan next level puuroja. Tietääkö joku pitääkö se paikkansa?

-Maj

7 Comments

 1. Rena 25.2.2018

  I see you enjoy the snow!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
  • Maj 27.2.2018

   Yes I did! it was perfect winter day <3

   Vastaa
 2. Halina 25.2.2018

  Syön joka aamu tattaripuuroa eri variaatioilla (marjat, banaani, kookosöljy, siemenet jne). Herkkupuurona menee mannapuuro tai riisipuuro :)

  Vastaa
  • Maj 27.2.2018

   AIJAIJAI! Kuulostaa ihanalta, mun alko just nyt tehdä mieli kookosjuomaan tehtyä riisipuuroa, omg!

   Vastaa
 3. Anonyymi 26.2.2018

  Hyi! Istut kylässä työtasolla, jossa käsitellään ruoka-aineksia. Järjenkäyttö sallittu. Jopa suotavaa.

  Vastaa
  • Maj 27.2.2018

   Nyt on pakko sanoo, että älä oikeesti jaksa. Viime viikolla sun mielestä mun hattu oli ruma tai ainakaan se ei sopinut mulle ja edellisellä viikolla jotain muuta oli pielessä… Mitäs jos yrittäisit keskittyä välillä hyviin asioihin, keitä itsellesi vaikka herkkupuuroa, nauti elämästä ja lakkaa huolehtimasta Jonnan työtasosta.

   Vastaa
 4. Satu 27.2.2018

  Teen joka aamu kaurapuuron mikrossa ja siihen sitten banaani, jotain marjoja ja maustamatonta jugurttia. Tällä pärjää monta tuntia!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *