Teen tosi usein arkena iltaruuaksi uunilohta, se on helppoa ja aina takuuvarmasti hyvää. Uunilohi katoaa yleensä lasten lautasiltakin ennätysvauhtia. Usein heitän edellisen päivän lohet lounassalaattini sekaan, mutta tästä eteenpäin ne meneekin lounaspastaan. Eilen söin ystäväni luona lohipastaa, joka oli niiin hyvää, että mun sitä oli saatava tänäänkin.

Parasta on, että maailman helpoimpaan pastaan tarvittavat ainesosat löytyvät lohta lukuunottamatta melkein aina keittiönkaapeista. Jos jotain puuttuu niin soveltaminen on enemmän kuin sallitua ja tavallaan vähän kuuluukin jämä- tai arkiruokakuvioihin vai mitä?

lohipasta1

Lohipasta
Eilistä uunilohta
Pastaa
Pestoa 1rkl/ syöjä
Avocadoa
Fetaa
Pinjansiemeniä
Rucolaa
+ Parmesan-juustoa

Keitä pasta ja paahda pinjansiemenet oliiviöljyssä. Kaada pasta kulhoon ja sekoita joukkoon eilinen uunilohi, pesto, pilkottu avocado ja feta öljyineen. Käytin yrttimarinadissa olevaa fetaa, josta pastaan tuli kivasti lisämakua. Lisää annoksen päälle rucolaa, pinjansiemenet ja raasta  Parmesan-juustoa oman maun mukaan.

lohipasta3lohipasta2

Äh, ainoo miinus, että tähän lohipastaan tulee ihan hirvittävä himo!

-Maj

5 Comments

  1. Tessa 20.3.2018

    Kiitos ohjeesta. Just mietin mitä teen huomenna tuosta lopusta lohesta, pari pv mennyt perunoiden kanssa, mutta kaipasin uutta ohjetta. Samalla pääsen sanomaan, että kiva blogi sinulla (monta vuotta lueskellut jo) ja instatarinat pitää kuunnella tottakai. Eikun kevättä odottelemaan :)

    Vastaa
    • Maj 20.3.2018

      No hei, sattuipa sit just sopivasti, best! Ja miten piristävää kuulla. Talvea on virallisesti jäljellä enää jotain 10 päivää, eiks niin <3

      Vastaa
  2. Kerttuli 20.3.2018

    Tätä täytyy kyllä kokeilla. Lisää helppoja ruokavinkkejä!

    Vastaa
  3. Mamami 21.3.2018

    Aihetta sivuten..mitä lohta käytät? Meidän kylässä ei tuoretiskiä ole, enkä ole perehtynyt vakuumikaloihin. Lohesta tykkäisin tosi paljon!

    Vastaa
  4. NellaM 21.3.2018

    Kiitos reseptistä! Tein lohipastasalaatin jo tänään ja hyvää oli. En tykkää kermapohjaisista lohipastoista, mutta tämä vei kielen mennessään.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *