lounassalaatti

Yksi mun suosikki yhdistelmistä on mansikka + vuohenjuusto, ihan täydellinen makupari, joka sopii salaatteihin, pitsoihin tai vaikka grillattuihin leipiin, ai että! Kesällä kaipaan raikkaita makuja ja usein päädyn tekemään salaattia, joista löytyy tämän kombon lisäksi pinjansiemeniä & balsamicoa ja mitä nyt jääkaapissa ikinä sattuu olemaan.

Tuumailen sähkögrillin hankkimista, partsilla on kyllä tilaa ja olisihan se ihana päästä huolettoman kesäsafkan makuun! Viime kesänä tuli tehtyä usemman kerran flatbreadeja grillissä, taisin koukuttua niihinkin. Mä en tiedä grilleistä yhtään mitään – onko kenellekään  heittää vinkkejä heittää?

vuohenjuusto-salaatti
Teimme yhtenä aurinkoisena päivänä viime viikolla Even kanssa kesäistä lounasta. Vuohenjuusto-mansikkasalaattiin ainekset löytyi lähikaupasta;  rucolaa, päärynää, avocadoa + Seesaminsiemeniäpinjansiemeniä, viinirypäleitä ja balsamicoa. Kranaattiomenan siemenet ovat myös hyvä lisä, testasin niitä tänään kun tein samaa salaattia toistamiseen.

salaattipavlova

Pavlova on myös yksi mun kesän lemppariherkuista, se on helppo tehdä, mutta vaatii aavistuksen kärsivällisyyttä. Minipavlovien ohjeen olen jo joskus aikaisemmin jakanut, mutta tällä kertaa mentiin sieltä mistä aita on matalin ja ostettiin kaupasta valmiit marengit. En ole aikaisemmin tajunnut, että nehän on aivan loistava vierasvara. Extempore kyläilijöille ei ehdi välttämättä marenkia alkaa vääntämään, mutta kerman aina kerkeää vatkaamaan. Näissä minikokoisissa pavlovissa on päällä viinirypäleitä, karhunvatukoita, kranaattiomenan siemeniä ja vadelma-valkosuklaa rouhetta.

helppo pavlova
Kertaakaan en ole tehnyt Pavlovaa syksyn tai talven aikana, miellän sen niin kesäiseksi. Ja voi, olin ihan unohtanut  kookosjätskin olemassaolon, se on myös taivaallista!

Nyt on ollut niin ihanan lämmintä ; trenssi, bomberit, farkku- ja nahkatakit on haettu varastosta. Ihanaa viikonloppua kaikille!

-Maj

5 Comments

 1. kejer 20.4.2018

  Jos sähkögrillien puolelle mennään niin joko Weber (https://www.verkkokauppa.com/fi/product/48396/kdqng/Weber-Q1400-sahkogrilli-Dark-Grey) tai sitten sun monipuoliseen käyttöön voisi olla myös Muurikan kesäkeittiö (https://www.verkkokauppa.com/fi/product/45055/fngnf/Muurikka-kesakeittio-sahko-v-2018-musta) jolla saa sitten tehtyä wokit ja muurinpohjaletut ja ihan perinteiset grillailut. :)

  Vastaa
  • Maj 24.4.2018

   Moikka ja kiitos vinkeistä! Meillä oli ennen Weberin grilli, se kyllä oli hyvä, ei mitään valittamista! Sähkögrilli sen pitää olla ja itseasiassa harkitsen juuri ton sun linkittämän grillin hankkimista :)

   Vastaa
 2. Arkeni estetiikkaa 21.4.2018

  Siis mä oon niin addiktoitunut vuohenjuustoon kun menin ja ostin sitä oikeeta chevre vuohenjuustoa! Sitä voisi laittaa melkein mihin vain ruokaan. Aina ravintolassakin tilaan usein vuohenjuustosalaatin/leivän :D Varsinkin kun sen paistaa pannulla pinnalta rapeaksi <3 Nam. kaunis kattaus !

  Vastaa
 3. Mari 22.4.2018

  Mikä ihana harmaa purkki on missä on tuo viherkasvi on? :)

  Vastaa
  • Maj 24.4.2018

   Moikka! Se on Stockalta :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *