Olen asunut täällä nykyisessä kodissani tämän kuun lopussa seitsemän kuukautta ja sen saman ajan olen kuljeskellut joka toinen viikko samoja, nyt jo niin tuttuja, polkuja koiran kanssa. Kolme kertaa päivässä, melkein sama reitti aina. Suurimman osan ajasta on ollut kylmää ja aika pimeääkin. Muistan kuinka väsyneenä iltalenkeille raahautuessani hoin usein itselleni, että eihän tämä voi kestää ikuisesti. Lämpimin toppatakki päälläni hytisin kylmästä.

En muuten tiedä miksi juuri iltalenkit ovat jääneet niin vahvasti mieleen, kai olen silloin pysähtynyt miettimään päivän tapahtumia ja ollut hetken itsekseni, omien ajatusteni kanssa. Nyt se pitkä ja raskas talvi on vihdoinkin takana. Voisin vaikka vähän taputtaa itseäni olalle ja todeta, että siitäkin selvitiin, kuten monesta muustakin. Kevättä ei ehtinyt paljoa fiilistelemään, kun kesä olikin jo täällä. Tuntuu kuin tänä vuonna oltaisiin skipattu kevät kokonaan.

Hetki sitten mentiin koiran vanha tuttu iltalenkki, vähän vaan eri fiiliksillä kuin muutama kuukausi sitten. Pysähdyin ihastelemaan maisemia ja nautin olostani. Vaikka jotkut viikot tai päivätkin tuntuivat pimeimpään vuoden aikaan kestävän ikuisesti, niin näin jälkikäteen mietittynä se seitsemän kuukautta meni aika vauhdilla. Niinhän se taitaa aina olla. 

lounas puistossa
puistolounas

Nyt kaikin tavoin on helpottunut fiilis. Ei väsytä samalla tavalla kuin talvella, aamulla herään automaattisesti aikaisin ja energiaa riittää koko päiväksi. Ihmiset ovat liikkuvat ulkona enemmän ja vastaantulijoilta saa usein jopa hymyn.

Haluaisin vain koko ajan olla ulkona ja nauttia näistä säistä. Aamukahvit maistuvat paremmalta kun ne hörppii partsilla tai jos on aikaa niin suuntaa vaikka torille. Samoin lounas on ihana syödä ulkona. Ja paras illallinen valmistuu tietty grillissä.

Ollaan lasten kanssa pyöräilty ja oltu ulkona iltaisin ja juuri puhuttiin, että kun koulu ja päikky loppuvat ensi viikon jälkeen, niin otetaan rennommin. Voidaan olla pidempään ulkona ja venyyttää vähän nukkumaanmenoaikoja. Ollaan vaan ja hengaillaan ilman aikatauluja. Nähdään ystäviä ja tehdään kaikenlaista spontaania. Se on parasta kesässä.

-Maj

2 Comments

 1. Miija 25.5.2018

  Mistä tuo ihana hame on? 😍

  Vastaa
  • Maj 27.5.2018

   Moikka! Kiitokset, tuo on YAS-merkkinen hame, ostin Sokokselta :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *