Olin viime viikolla yhden yön kotona, eilen.  Aivan. Tuli viikon aikana syötyä aika monta kertaa ulkona, joten tänään teki mieli jotain todella turvallista ja kotoista safkaa. Päätin tehdä yhtä lapsuuden lemppariruokaani; spagettia & jauhelihakastiketta. Sain äidin tänne meille muutamaksi yöksi kylään ja hän oli silminnähden tyytyväinen kun tein safkaa ja vieläpä jotain niin tavallista sellaista.

maanantai ruokaa 1

Tomaattinen jauhelihakastike

1 sipuli + pari valkosipulinkynttä
400g jauhelihaa
Purkkillinen tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
Basilikaa
+ chiliä ja parmesaanijuustoa

***

Kuori sekä pilko sipulit ja kuullota ne oliviiöljyssä pannulla. Lisää pannulle jauheliha tai kasvisvaihtoehto. Kaada purkillinen tomaattimurskaa sekä vähän vettä joukkoon, mä huuhtaisin tomaattimurskapurkin vedellä. Mausta suolalla, pippurilla sekä basilikalla. Anna porista rauhassa ja keittele spagetti. Itse lisäisin kastikkeeseen reilulla kädellä tuoretta chiliä, mutta koska lapsille se ei maistu, niin laitoin valmiisiin annoksiin chilit sekä raastoin parmesaania.

maanantai ruokaa 2

Basilikat omasta puutarhasta, oon niin polleana! Eilen kotiin tullessani olin stressissä, kun parvekkeet vihreät asukkaat olivat ihan nuupallaan. Miten on edes mahdollista, että yrtit piristyivät niin nopeasti vettä saadessaan? Sain betoniruukun sisältöineen lahjaksi serkulta ja hänen tyttöystävältään, joten on kunnia-asia pitää yrtit kondiksessa  – ja onhan ne muutenkin siis niin kätsyt ja ihanat. Ihan huikea tuparilahja, napatkaa idis talteen ja kiitos vielä Viivi & Riku.

maanantai ruokaa 3maanantai ruokaa 4

Tavallinen on usein just hyvä. Syötiin partsilla, heitetiin runsaalla kädellä chiliä aikuisten annoksiin ja napattiin äidin kanssa lasit valkkaria spagetin kylkeen. Kyllä se siitä, siis tämä viikko ja kaikki muutkin asiat. 

-Maj

2 Comments

  1. Klassikko ja niin hyvää. 👌 Meillä tehdään vähän erilaisella reseptillä, mutta voisin kokeilla myös tätä.

    Vastaa
  2. Vivatsu 19.6.2018

    Jee, kiva että yritit ovat pysyneet hengissä<3

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *