Samat arkiruuat pyörivät meillä aina joka toinen viikko. Teen tylsistymiseen asti niitä hyväksi havaitsemiani ruokia, joiden tiedän maistuvan meille kaikille. Viikon ruokaostoksia tehdessäni pysähdyin miettimään, että taasko mulla on täällä ostoskärryssä nämä samat jutut, mutta minkäs teet kun pää lyö aivan tyhjää? Ruokajumitus johtunee osittain myös siitä, että haluaa vaan päästä helpolla ja nopeasti niin kaupassa kuin kotona. Tietysti tiedän mitä lapset syövät mieluiten ja ruokahetki on kaikille mukavampi jos syömisestä ei tarvitse vääntää. ”Hyi, ei tätä, en syö” on mun mielestäni ehkä yksi maailman ärsyttävämpiä lauseita – kuullaanko teillä sitä usein?

Viime viikolla yksinollessani jääkaapissani ei ollut oikein mitään, tein ehkä yhden kerran itselleni lounassalaatin, muuten söin lähinnä välipaloja ja ihan liikaa avokadoleipiä. Loppuviikosta onneksi ruoka-asiat olivat paremmalla tolalla, kun sain tänne seuraa. Miksihän se on muka niin turhauttavaa tehdä ruokaa vain itselleen? Siitä tunteesta pitäisi kyllä päästä eroon.

No tänään me syötiin lasten kanssa lohipastaa, se maistui, mutta kuulema perunamuusi olisi ollut kalan kanssa parempaa ja sitä toivottiin huomiseksi. Tämä viikko mennään vähän tylsällä menulla, mutta etsiskelen parhaillaan uusia reseptejä (saa linkata tai jakaa kommenttiboksissa) ja parin viikon päästä me testataan ainakin jotain uutta.

Keräsin tähän postaukseen teille muutamia jo aikaisemmin jakamiani arkiruokareseptejä, jos jollain muullakin on idikset lopussa.

arkiruokaa1

Linssimuhennos
Viimeisen vuoden aikana olen ihan täysin hurahtanut chiliin! Olen löytänyt tuoreen chilin ja chilikastikkeiden rinnalle tänä kesänä chilihiutaleet, jotka varmaan kulkevat kohta jo käsilaukussanikin. Jos sullekin maistuu tulinen ruoka niin, niin testaa Idalta saamani resepti superhyvään linssimuhennukseen, se on ihan täydellinen lohturuoka syksyyn – älä säästele chiliä!

Bataatti-porkkanasosekeitto
Keitot alkavat taas maistumaan kesän jälkeen. Kaikki keitot, joissa on bataattia maistuvat mulle. Olen niin iloinen kun Samuel on syttynyt kasvisosekeittoihin, jes. Tämän kuvan bataatti-porkkanakeiton ohjeen saat napattua täältä ja samasta postauksesta löytyy myös ohje maailman parhaimpaan näkkäriin.

Mifuwokki
Testasin mifua ensimmäistä kertaa viime syksynä. Olin unohtanut koko mifuwokin, muistin sen taas näitä ruokakuvia katsellessani ja innostuin. Jokaisessa mun jakamassa ruokaohjeessa toistuvat sanat; helppo ja nopea. Sitä tämäkin wokkikin on ja halutessaan mifut voi vaihtaa vaikka kanaan tai lihaan.

Munakoisopizzat
Munakoisopitsojen ohje on napattu suoraan Virpi Mikkosen KIITOS HYVÄÄ Pikaruokaa -kirjasta. Ai että, pienet munakoisopizzat on mun mielestä aika kiva tarjottava ystävälle, valkoviinilasi vaan kylkeen. Gluteenittomat kasvispizzat valmistuvat alle puolessa tunnissa ja ohjeen löydät täältä!

lohipasta

Lohipasta
Tänään me syötiin tätä. Helppoon ja niin koukuttavaan lohipastaan tarvittavat ainesosat löytyvät lohta lukuunottamatta melkein aina keittiönkaapeista. Jos jotain puuttuu niin soveltaminen on enemmän kuin sallitua ja tavallaan vähän kuuluukin jämä- tai arkiruokakuvioihin.

arkiruoka

Kasvismakaroonilaatikko
Mutsin tekemä makaroonilaatikko on parasta – etenkin tämä kasvisversio. Tehtiin äidin kanssa viime syksynä täällä mun luona yhdessä kasvismakaroonilaatikkoa ja mulla on jäänyt se viikonloppu jotenkin erityisen lämpimänä mieleen. Kasvismakaroonilaatikkossa jauheliha on korvattu soijarouheella, ei sen ihmeellisempää. Vaihtaisin myös tavallisen maidon kauramaitoon tai kaurakermaan.

Mukavaa viikkoa,
Maj

13 Comments

 1. Kaija 27.8.2018

  Kiitos kivoista ruoka vinkeistä.

  Vastaa
  • Maj 29.8.2018

   No ihana vaan jos näistä oli hyötyä :)

   Vastaa
 2. Minna 28.8.2018

  Kiitos vinkeistä! Itsekin kokkaan aivan liikaa samoja ruokia, kiva saada uusia ideoita, lohipasta menee kokeiluun heti.
  Kasvismakaronilaatikko, siihenkö ei tule lainkaan kananmunaa?

  Vastaa
  • Maj 28.8.2018

   Moikka Minna! Makaroonilaatikkossa ei ole lihaa, joten käsittääkseni silloin sitä voi sanoa kasvisversioksi, mutta vegaaninen se ei kuitenkaan ole? Tuossa mun jakamassa ohjeessa on kananmunaa.

   Vastaa
 3. Daim 28.8.2018

  Meidän perheen iisein ja maistuvin, arjen pelastava soppa on muunnelma tästä: https://www.valio.fi/reseptit/linssi-jauhelihakeitto/ Se on ajan myötä yksinkertaistunut bataatti, naudan jauheliha, linssitetra, tomaattimurska, vesi ja kerma -komboksi. Ainekset pataan ja keittää itse itsensä valmiiksi! 🤗

  Vastaa
 4. Piia 28.8.2018

  Moikka, kiinnostelee tuo linssimuhennos! Ei ollut tuolla alkuperäisessä postauksessa vastausta siihen, että minkä kokoisella paketilla linssejä oot siis tuon tehnyt? :) Minä oon niin keittiötumpelo, että tarviin todellakin tarkan ohjeen, haha! Kiitos, jos jaksat vastata.

  Vastaa
 5. Minna 28.8.2018

  Sori katsoin ohjeen väärin ja ihmettelin, kun ei ollut kananmunia… Ja ilman muuta on kasvisversio, soijaa löytyy kaapista ja meinasinkin tehdä laatikkoa siitä itsekin.

  Vastaa
 6. Vilma 28.8.2018

  Kiitos kiitos kiitos! Hyvän kuulosia kaikki ja ihana saada itelle vähän vaihtelua kokkailuihin:-)

  Vastaa
  • Maj 29.8.2018

   Jee! Ihan mielettömän kiva kuulla, että tykkäsit näistä. Ruokajutut ei todellakaan ole vahvuuteni, niin tää palaute piristää ja inspiroi muakin testaileen uusia juttuja!

   Vastaa
 7. Livia 28.8.2018

  Kiitos vinkeistä! Sosekeitot maistuu taas syksyn tullen niin hyviltä :) Mun vakkareita on sienirisotto, lasagne, tortillat, jauhelihakeitto, broileri-aurapyörykät jne. Noi kaikki uppoo aika hyvin lapsillekin.

  Vastaa
  • Maj 29.8.2018

   OMG sienirisotto, se on taivaallista, voisko joku tulla tekemään sitä mulle? MIELUITEN TÄNÄÄN :D No, ehkä on vaan otettava kauha omaan käteen, onks sulla linkata jotain hyvää ohjetta?

   Vastaa
 8. Livia 29.8.2018

  Tässä ohje jolla tulee ihan parasta sienirisottoa:

  250-300 g sieniä (tai 20 g kuivattuja sieniä)
  1 pieni sipuli
  2 valkosipulinkynttä silputtuna
  3 rkl oliiviöljyä
  n. 1 litra kana- tai kasvislientä
  1 dl valkoviiniä
  2 dl risottoriisiä
  3 rkl hienonnettua persiljaa
  Suolaa
  Mustapippuria
  2 rkl suikaloitua basilikaa
  1 dl parmesaaniraastetta
  Nokare voita

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sienet, sipuli ja valkosipuli. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä lämpimässä vedessä ja lisää ne vasta ensimmäisen liemierän jälkeen risottoon.
  2. Lisää joukkoon riisi ja kuullota sitä öljyssä pari minuuttia, kunnes se on kiiltävää ja läpikuultavaa.
  3. Lisää kuumaa kanalientä ja viiniä useassa erässä, vähän kerrallaan. Lisää lientä aina kun edellinen liemierä on imeytynyt riisiin. Sekoita usein.
  4. Lisää juustoraaste, persilja, basilika ja voinokare kypsään risottoon. Risoton tulee olla löysähköä. Anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.

  Vastaa
  • Maj 1.9.2018

   Hei kiitos tästä, menee testiin ihan varmasti!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *