Arkiruokien vastapainoksi vähän ravintolavinkkiä kehiin! Mulla on ollut tämä postaus ihan tolkuttoman kauan jemmassa, ilman mitään järkevää syytä!

Kävimme keväällä bloggaajaporukalla tutustumassa juuri avattuun ravintola Periscopeen. Silloin kippistelimme kuohuvalla, maistelimme pintxoja ja pääsimme tiskin taakse treenaamaan drinkkien valmistusta. Olin innoissani kun vihdoinkin saimme tänne Tampereelle trendikkään ravintolan, jossa voi viettää iltaa pitkän kaavan kautta – tai piipahtaa vain istahtamassa drinkillä.

Keväästä asti mulla on ollut suunnitelmissa käydä syömässä Periscopessa, sain kuitenkin vasta kesällä aikaiseksi varattua pöydän mulle ja Tampereen visiitillä olleelle Caritalle.  Itseassa kerran ennen tätä illallista kävin Periscopen ovella koittamassa onneani ilman pöytävarausta, mutta tuolloin ravintola oli ihan täyteen buukattu.

periscope1periscope2periscope3

Kauppakeskus Ratinan seitsemännessä kerroksessa sijaitsevasta ravintolasta on upeat maisemat – ja  näitä kuvia katsellessa tulee ihan hirveä ikävä kesää ja Caritaa. Meillä oli niin ihanat pari päivää Tampereella, olin itsekin muina turisteina omassa kotikaupungissani. Otettiin alkuun lasilliset kuohuvaa, suunniteltiin uusia seikkailuja, kippisteltiin meille ja kesälle.

periscope4periscope5periscope6
periscope7

Halusimme maistella vähän kaikkea, joten päätimme tilata useita erilaisia annoksia, jotka jaoimme. Tilattiin puoliksi ”Global Flavoursin” alta löytyvä pienehkö 10 euron annos paahdettua kurpitsaa, rapeaa kurpitsaa, vuohenjuustomoussea, chiliä, korianteria ja inkiväärihunajaa.

Sides -listalla oli eniten kiinnostavia herkkuja, halusin ehdottomasti maistaa sokerisuolattua avokadoa ja tomaattia sisältävää annosta. Valkattiin myös CHIPS `N DIPS, joka piti sisällään Rapeaa bataattia ja lehtikaalia, aiolia ja piparjuurijogurttia. Pienen spekuloinnin jälkeen uskaltauduimme ottamaan vielä pääruokien puoltelta vaahterasiirapilla ja maapähkinällä glaseerattua kevätkanapoikaa.

Usein tykkään paljon enemmän alkuruuista ja tällä kertaa kävi myös niin. Vaahterasiirappia sisältävä kana oli ehkä vähän turhan makeaa mulle, mutta kaikki muu oli maistui ja oli hyvää. Palvelu oli myös ystävällistä, olin toivunut etukäteen ikkunapaikkaa ja sellainen me saatiinkin, vaikka sitä ei voinutkaan varsinaisesti varata.

periscope8
periscopeperiscope10periscope

Kuten Carita totesikin; parasta on, että jälkiruoan sijaan voi ravintolasta napata mukaansa viinilasilliset ja siirtyä heidän kattoterassilleen nauttimaan horisontin taa laskevasta ilta-auringosta.

Me oltiin molemmat tyytyväisiä ruokaan, katselimme auringonlaskua onnellisina ja vatsat täynnä. Kotimatkalla poikkesimme vielä järvenrantaan fiilistelemään kesäiltaa. Periscopen kattoterassilla on tähän aikaan vilpoisampaa for sure, mutta varmasti niin tunnelmallista.

Nyt on on syksy ja aika toteuttaa illallisella punottuja suunnitelmia, saapas nähdä ;) Periscope on kyllä testaamisen arvoinen paikka – seuraavaksi lounaalle sinne! 

-Maj

2 Comments

  1. Annina 29.8.2018

    Mistä ihana neule?

    Vastaa
  2. Maj 29.8.2018

    Moikka Annina! Neule on H&M:ltä :)

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *