Tänään olin viimeistä kertaa rannalla tänä kesänä. Veljeni höpötteli, että tämä viikko on ihan last chance nauttia kesästä. Vaikka helteet jatkuisivat, niin mieli on jo muualla ja ilmassa on ripaus syksyä. Koulut ovat startanneet ja meiliä pukkaa. Neulepaidat kiinnostaa ja tuntuu, että kuntoilun ja syömisen kanssa pitäisi vähän skarpata. Tampereen maauimalassa on pakko vielä keretä käymään, mutta mökkiviikonloppu ja Ylivieskan reissu jäi tältä kesältä tekemättä.

Päätettin Idan kanssa lähteä heti aamulla Helsingin Pihlajasaareen, saarilounas ja hiekkarannalla loikoilu mielessämme. Olin ensimmäistä kertaa Pihlajasaaressa alkukesästä ja siitä tuntuu nyt olevan jo ihan ikuisuus. Hyvästeltiin tämän päivän myötä rantsuelämä ja erityisen pitkältä tuntunut kesä. Niin paljon ollaan ehditty touhuta kaikenlaista  ja todettiin molemmat, että tämä kesä oli juuri sellainen kuin etukäteen haaveiltiin ja suunniteltiin. Vähemmän melankolisia hetkiä ja enemmän seikkailuja. Yksin ja yhdessä.

pihlajasaari2pihlajasaari3pihlajasaari4pihlajasaari5pihlajasaari6

Pihlajasaareen pääsee laivalla Merisatamasta, edestakainen matka maksaa 7,50 € – vielä ehtii. Ravintola Pihlajasaari oli positiivinen yllätys, voin suositella testaamaan salaatteja, ainakin vuohenjuustosalaatti oli täyttävä ja maistuva.

Saaren ampparit olivat erityisen ärhäkällä tuulella, Ida sai piston, jota me hoidettiin jäillä ja vesipullo-kikalla. Ampiaisia taitaa muutenkin olla juuri nyt jotenkin normaalia enemmän tai ainakin ne ovat ihan superkiukkuisia? Rebekkakin sai pistoksen ensimmäistä kertaa tänä kesänä, mutta onneksi hän ei ole allerginen ja pistoskohdan punoitus sekä turvoitus laski aika nopeasti.

pihlajasaari1

Mitä teille kuuluu?
Onko teillä vielä elokuun viimeisille viikoille suunnitelmia?

-Maj

2 Comments

  1. Kanli 9.8.2018

    Hei. Luin tänä kesänä jostain, että ampiaisallergia ilmenee vasta toisen pistoksen yhteydessä.

    Vastaa
  2. veerala 10.8.2018

    Meidän poitsua pisti juuri muutama päivä sitten ampiainen ja ryntäsin tietysti ensiapuun kun jalka turposi heti aika paljon. Lastenlääkäri kuitenkin sanoi, että ensimmäinen kerta ei yleensä aiheuta muuta kuin lievän reaktion, että toinen pistokerta voi reagoida pahemminkin.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *