Lasi-iglukakslauttanenlasi-iglumari_iglu

En vielä eilen lentokentälle saapuessani tiennyt, mikä tulee olemaan reissun määränpää – se selvisi vasta kun sain lentolipun käteeni. Lensimme Helsingistä Ivaloon, joten terveiset täältä Lapista! Olen toista kertaa elämässäni Saariselällä tai ylipäätään lapissa ja sattumalta molemmat vierailut ovat ajoittuneet syksyyn. Jos sitä Kuusamoa ei siis lasketa Lapiksi.

Yövyimme lasi-igluissa ja ai vitsit, miten huikeaa oli pötkötellä sängyssä ja tuijotella yläpuolella avautuvaa tähtitaivasta ja revontulia. Lappi on uskomattoman kaunis tähän aikaan vuodesta. Meillä oli tuuria, molempina päivinä säät on suosineet ja eilen illalla revotulihälyttimetkin (en tiennyt sellaisten olemassaolosta ennen tätä) välähtelivät useampaan kertaan.

Takana on tapahtumarikkaat pari päivää ja olen oppinut itsestäni yllättävän paljon asioita näin lyhyessä ajassa. En ehkä olekaan niin huono heittäytymään kuin etukäteen ajattelin ja ehkä olen myös mieltänyt itseni jotenkin vähemmän seikkailuhenkiseksi kuin mitä todellisuudessa olen. Tottakai riippuu niin paljon siitä mihin vertaa, mutta kuitenkin. En lopulta keksinyt kovinkaan montaa aktiviteettiä, mihin en uskaltaisi tai ylipäätänsä haluaisi lähteä mukaan. Tulin siihen lopputulokseen, että toisinaan olen kai vain hitaasti syttyvää tyyppiä joidenkin asioiden suhteen, enkä osaa näyttää innostumistani niin avoimesti kuin toivoisin.

Tältä lapinreissulta sain kipinän tehdä jotain jännää ja aionkin järjestää itselleni seikkailupäivän tälle syksylle. Tuleeko teille muuten mieleen jotain, mitä ehdottomasti kannattaisi tehdä tai kokeilla Kuusamossa? Kotiin päästyäni aletaan nimittäin suunnitella ystävieni kanssa reissullemme jotain pientä ohjelmaa ja vinkit ovat tervetulleita.

-Maj

12 Comments

 1. Kaija 19.9.2018

  Voi, tuonne olis ihana päästä. Kuvaista tuli jotenkin niin rauhallinen ja raikas fiilis.

  Vastaa
 2. Henni 19.9.2018

  Kuusamossa on ihania päiväretkimahdollisuuksia:) esimerkiksi Valtavaaralta aukeaa huiput maisemat! Karhunkierroksen varrella on monia upeita retkipaikkoja, esimerkiksi Kiutaköngäs :)

  Vastaa
 3. Oliivi 20.9.2018

  Tuota Valtavaaraa minäkin suosittelen. Ja jos koko Karhunkierrosta ei halua kiertää, voi mennä Pienen karhunkierroksen (muistaakseni 12 km), jonka varrella on tosiaan mm. Hennin mainitsema Kiutaköngäs. Sitten on myös Riisitunturi ja autolla ajelee myös Kainuun puolelle uuteen Hossan kansallispuistoon, jossa on myös useita eri mittaisia vaellusreittejä (erään reitin, jonka nimeä en nyt muista, varrella on kalliomaalauksia). Vaellusreittien lisäksi suosittelen Juuso-karhun tapaamista Suurpetokeskuksessa :-D Siellähän pitäisi nyt olla myös karhunpentuja, tosin eivät kai enää ole kovin pieniä (?). Koskenlaskua en ole koskaan kokeillut, mutta siihenkin on mahdollisuuksia. :-)

  Vastaa
  • Maj 21.9.2018

   Sanoitko koskenlasku??? WOOP,kiinnostelee 100%!!!! Suurpetokeskus vaikuttaa kyllä kans sellaiselta paikalta jossa voitais vierailla, kiitos näistä vinkeistä kovasti.

   Vastaa
 4. neo 20.9.2018

  Karhunkierros ehdottomasti. Pienempi on muistaakseni 12 km, ja se menee liian äkkiä. Lisäksi kävisin ehdottomasti uudelleen suurpetokeskuksessa, jos siellä päin kävisin!

  Vastaa
  • Maj 21.9.2018

   No 12 km kuulostaa mun korvaan kyllä toisaalta ihan hyvältä – let´s see!

   Vastaa
 5. Vilma 21.9.2018

  Minkä merkkinen toi ihana neule on? :)

  Vastaa
  • Maj 21.9.2018

   Moikka Vilma! Tää on Filippa K:n neule, ihanan pehmoinen ja lämmin <3

   Vastaa
 6. HannaK. 21.9.2018

  Pientä Karhunkierrosta suosittelen minäkin! Sen pärjää iha tavallisilla lenkkareilla ja pienillä eväillä :) Me käytiin laskemassa koskea StellaPolaris -nimisen firman kautta, mutta todellisuus oli vähän lame verrattuna odotuksiin. Se oli joku perhereitti, kesti kaksi tuntia, josta varmaan 1h 45min meni koskien välillä moottorin avulla liikkumiseen, eli itse koskenlaskua oli harmillisen vähän. Mutta niin se varmaan vaan täällä Suomen koskissa on, eli ei voi syyttää firmaa! Ja jotain muitakin reittejä niillä oli, eli ilmottautukaa rohkeasti vaan vähän kokeneemmillekin tarkoitetuille reiteille. Nauttikaa Kuusamosta!

  Vastaa
 7. Saila 24.1.2020

  Joo, Kuusamo ei ole Lappia.

  Vastaa
  • Maj 27.1.2020

   Juu, tämä oli tiedossa :)

   Vastaa
 8. Saila 24.1.2020

  Joo, Kuusamo ei ole Lappia.

  Enkä ole koskaan aiemmin näin kommentoinut, vaikka ohjelma näin herjaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *