En muista miten me edes päädyimme ystäväni kanssa puhumaan pelikonsoleista, sillä kumpikaan meistä ei ole mitään pelaajatyyppiä. Pelaaminen ei siis todellakaan ole mun juttu, paitsi joskus kauan sitten, kun pelit olivat vielä hyviä, haastavia ja pikselisiä, kuten Janne asian hienosti ilmaisi.

Jokatapauksessa, kun asiasta tuli puhetta niin muistin, että mullahan on vanha Super Nintendo. Lähdimme Idan kanssa siltä istumalta lauantai-iltana kaivamaan sitä varaston uumenista – ja sieltähän se löytyi, vieläpä kymmenen pelin kera! Koitettiin saada laite toimimaan, saatiin myös teknistä tukea puhelimitse. Ei kuitenkaan onnistunut hyvästä yrityksestä, sillä johtoja puuttui ja nykyisissä telkkareissa ei ole enää samanlaista scart-liitäntää kuin silloin joskus. Veikkaisin Super Nintendo olevan vuosimallia 1994, huh.

super nintendo1super nintendo2

Tuona lauantaina jäi peli-ilta pitämättä, mutta en kuitenkaan luovuttanut Nintendon suhteen. Muutaman päivien tutkiskelujen ja Jannen tajusin tarvitsevani vain scart-adapterin ja yhden toisen johdon, joka lopulta Puolenkuun Pelit -myymälästä. Myönnän olevani aivan mahdoton saadessani jonkun päähänpinttymän ja tässäkin tapauksessa olisin varmasti mennyt aika erittäin pitkälle saadakseni laitteen toimimaan.

Vitsit, miten paljon muistoja mieleen tulvi, kun lopulta päästiin pelailemaan lapsuuteni lempipelejä; Super Marioa ja Donkey Kongia. Niin kivaa, kun Samuel ja Rebekka olivat aivan messissä pelaamisessa. Vietetiin super ihana ilta  yhdessä pelaillen ja tietysti myös Idan kanssa on suunnitteilla uusi peli-ilta – heti kun neidillä on aikaa tulla tänne Tampereelle.

 

super nintendo3super nintendo4super nintendo5super nintendo6super nintendo7

Nintendo on edelleen tuossa olkkarin pöydällä, on ollut nyt viikon ja olen tarttunut ohjaimeen aina kun vain on ollut aikaa – eli ei kauhean usein vielä toistaiseksi. Oletteko te pelanneet Nintendoa lapsuudessanne? Herättääkö tuo ikivanha laite kenessäkään muussa lämpimiä tunteita?

-MAj

6 Comments

 1. Jessica 21.9.2018

  Nintendo ja Super Mario <3 niin paras!
  Täällä on kans hiljattain konsoli kaivettu vanhempien varaston uumenista, mutta Marioo tai Donkey Kongia ei löydy mistään :’( jos siellä tulee super kyllästyminen pian, niin tiedät kehen ottaa yhteyttä! ;D
  Täytyypä vaan käydä varastot vielä kunnolla läpi ja toivoa että löytyy, olisi ihana antaa omalle pojalle ne sitten joskus <3

  Vastaa
  • Maj 23.9.2018

   Haha, huippua! Mä luulen, että en luovu ikinä Nintendosta tai peleistä, onhan ne jo niin kauan kulkeneet mukana. Mä pidän peukkuja, että sun pelit löytyy kans! Ihanaa syksyä <3

   Vastaa
 2. Leksa 22.9.2018

  Oli kiva seurata kun lapset pelas. Suut vääntyili ja kieli kulki suupielestä toiseen. Käykö siellä niin?

  Vastaa
  • Maj 23.9.2018

   No kyllä, tyypit hyppelee ohjaimet käsissä ja ite taidan olla vähän samanlainen :)

   Vastaa
 3. Jenni 22.9.2018

  Ei ole tuttu lapsuudesta, mutta vähän aikaan sitten poikaystäväni osti kotiimme Super Nintendon, jossa on valmiina noita pelejä. Ollaan vietetty nyt parisuhdeiltoja Donkey Kongia pelatessa. Eikä itsekään ole pitkään aikaan innostunut mistään pelistä niin kuin Donkey Kongista :D

  Vastaa
  • Maj 23.9.2018

   Moikka Jenni! Ei vitsit miten siistiä. mäkin haluaisin viettää parisuhdeiltoja pelailemalla, kuulostaa täykyltä!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *