*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Lotus

Meidän taloudessa talouspaperia kuluu ja paljon, kuten varmasti monissa muissakin lapsiperheissä? Viimeisen parin viikon aikana olen kiinnittänyt huomiota milloin tartun rättiin ja milloin käytän talouspaperia. Talouspaperia menee ruuanlaiton yhteydessä, siivotessa ja monissa arkisissa tilanteissa. Perjantaina meillä oli Lotuksille käyttöä, kun söimme iltapalaksi tortilloja – käytin talouspaperia ruokaa tehdessäni, ruokailun aikana ja etenkin sen jälkeen.

Joskus paperin tarve on erittäin akuuttia, nenä alkaa vuotaa yllättäen verta tai jotain vastaavaa. Lasten ja koirankin kanssa niitä ”äkkiä nyt tänne sitä paperia” -tilanteita tulee melkein päivittäin ja myönnetään; olen itsekin sellainen säheltäjä, että paperia tulisi olla koko ajan lähistöllä. Viimeksi eilen kaadoin keitot syliini ja kaikki imeytyi ihanasti neuleeseeni. Listasin muutamia erilaisia talouspapru-tilanteita viime viikolta ja kuten sanottua; kaikenlaista sitä sattuu ja tapahtuu arjessa.

lotus1

– Jääkaapista lorahti oikein huolella vettä lattialle. Tämä on nyt tapahtunut itseasiassa muutamaan kertaan vähän kylläkin pienemmässä mittakaavassa. En ole vielä saanut selvitettyä syytä. Pitäisi pyytää joku katsomaan jääkaappia, niin kuin pitäisi monta muutakin asiaa.

– Mahtaako kukaan muu tarvita talouspyyhettä meikatessa? Otan yhden arkin valmiiksi viereeni kun alan meikkailemaan. Levitän meikkivoiteen (miksaan yleensä pari laatua keskenään) käden kautta Beautyblenderillä kasvoilleni. Vähintääkin pyyhkäisen paperiin meikkivoiteen jämät käsistäni ja yleensä vähän siinä samalla muitakin meikkisotkuja.

– Teppo alkoi yhtenä iltana lenkiltä tullessamme oksentamaan kerrostalomme aulassa. Kiikutin koiran yläkertaan ja palasin takaisin alas paperipaketti, puhdistussuike ja muovipussi kainalossani siivoamaan jälkiä.

– Ystäväni 1-vuotias käveli ympäri asuntoani  ja nautiskeli smoothieta siinä samalla. Luonnollisesti smoothieta oli vähän joka puolella ja pelastavaa paperia tarvittiin taas.

– Olen sijoittanut yhden paperipakkauksen eteiseen, kengistä ja koirasta kantautuu kuraa ja pahimmat sotkut pyyhkäisen samantien paperilla. Heitin myös yhtenä päivänä biojätepussin eteisen nurkkaan kenkien laittamisen ajaksi ja tiedätte varmaan miten siinä kävi? Aivan oikein.

lotus5lotus2

– Viime viikolla koimme kauhun hetkiä Samuelin sormenkynnen irrotessa kokonaan, siis apua. Mustunut kynsi irtosi käsiä pestessä ja reunoilta tihkui vähän verta. Omat irronneet varpaankynteni eivät ole mitään toisen ihmisen kynnen irtoamiseen verrattuna. En ehkä tiedä mitään ällöttävämpää, joten anteeksi, kun laiton tämänkin jakoon :D Kynnetön sormi kiedottiin talouspaperiin ja sillä välin koitin itse vähän hengitellä.

– WC:n lavuaarin putsaus hoituu päivittäin paperin ja puhdistussuihkeen avulla. Muistuttelen lapsia käsienpesusta varmasti kyllästymiseen asti, vaihdan käsipyyhkeet useasti ja koitan pitää hanan sekä lavuuarin mahdollisimman siistinä. Koulussa ja eskarissa on liikkeellä kaikkia ihanuuksia kihomadoista alkaen, joten vähintääkin kannattaa huolehtia käsienpesusta ja wc:n siisteydestä.

– Viimeisenä vielä pakko mainita lasten (ja omankin) suun ja välillä koko kasvojen pyyhkiminen talouspyyhkeellä. Siihen ei voi käyttää rättiä tai toivottavasti kukaan ei käytä, paitsi olen kerran nähnyt kun puklut pyyhittiin vauvan kasvoilta rätillä, siis tiskirätillä. Ei siitä sen enempää.

lotus3

Siinä tuli muutamia esimerkkejä, mihin meillä paperia käytetään, mutta onhan niitä paljon muitakin tilanteita ja käyttötarkoituksia. Ihan pakko udella myös teiltä, että kuluuko talouspaperia ja jos niin mihin? Pliis, kertokaa kommenttiboksissa teidän kaikista hassuimmat/ällöttävimmät paperihetket!?

lotus4

En omista edes talouspaperitelinettä, joten meillä on aikasemmin talouspaprurullat ajelehtineet ympäriinsä sellaisenaan. Lotus Quick & Chicit on pakattu nätisti ja yksi pakkaus pitää sisällään yksittäisiä, paksuja ja erittäin imukykyisiä paperiarkkeja. Paprut ovat niin jämäköitä, että siivotessa niistä voi puristella ylimääräiset nesteet pois ja käyttää edelleen kuuraamiseen.

lotus6

Pakkauksia on saatavilla kuusi erilaista, täältä voi kurkata talouspaprujen pakkausdesigniä tarkemmin.  Yhdessä pakkauksessa on 75 arkkia ja joten sanoisin pakkauksen olevan erittäin riittoisa. Lotuksen nenäliinat ovat myös hypänneet näppärään laatikkoon eli Lotus Nessuja saa ostettua 80 kappaleen paketissa. Talouspaperi on maatuvaa, uusiutuvaa, kierrätettävää ja hygienistä.

Lotukselta on tullut markkinoille muitakin hyviä tuotteita kuten hylsytön wc-paperi Lotus Smart. Meillä on nyt toinen paketti menossa kyseistä wc-paperia, ei tarvitse heitellä hylsyjä roskikseen tai kerätä niitä toisten jäljiltä wc:n lattioilta, lisäksi Lotus Smart paperirulla sisältää tuplamäärän paprua, joten vaihtovälikin on pidempi. Mietin vain, että mihin sitä kartonkihylsyä edes tarvitaan ja miksei tätä olla aikasemmin keksitty?

lotus7

lotus8

Mä olen niin tyytyväinen näihin näppärissä pakkauksissa myytäviin paperiarkkeihin ja hylsyttömään wc-paperiin, ehkä suhtaudun tähän asiaa normaalia intohimoisemmin, mutta rakasta arkea helpottavia asioita ja talouspyyhe on varmasti yksi sellaisita.

Summasummarum; tulipas kirjoiteltua pitkä postaus paperista, mutta jos lukuintoa riittää tämänkin jälkeen, niin kurkatkaapa Natan blogista 8 x elämää helpottavaa niksiä! Ja hei kertokaa teidän omat papruhetkenne? Ne noloimmatkin, joo pliis!

-Maj

22 Comments

 1. HannaK. 16.9.2018

  Oon ihan talouspaperin suurkuluttaja, jostain syystä mun on pakko jokaisen ruokailun jälkeen pyyhkiä suunpielet ja monesti syön esimerkiksi tomaatinpaloja suoraa leikkuulaudalta sormin, joten sormia pitää olla ruokailun yhteydessä myös pyyhkimässä. Onneksi on keksitty puoliarkit, niin ei mene ihan koko rulla viikossa :D

  Vastaa
  • Maj 17.9.2018

   Totta, totta! Puoliarkit ovat selvää säästöä :)

   Vastaa
 2. HannaK. 16.9.2018

  Ja pakko lisätä, kun purkkaa ei jaksa nousta viemään roskikseen, on talouspaperi tai nenäliina pelastava apu!

  Vastaa
  • Maj 17.9.2018

   Todella hyvä pointti :D

   Vastaa
 3. Kepa 16.9.2018

  Käytän leipälautasina, hyödytti etenkin opiskelijana kun ei ollut astianpesukonetta. Ja juurikin pika-apuna koiran oksentaessa…

  Vastaa
  • Maj 17.9.2018

   Jep, en pärjäisi taisi osaisi olla ilman talouspaperia!

   Vastaa
 4. Pee 16.9.2018

  Öö, ei se vauva siihen tiskirättiin varmaan kuollut?! :D

  Vastaa
  • Maj 17.9.2018

   Moikka! En tainnut mainita kenenkään kuolleen näiden tilanteiden yhteydessä? En ikinä pyyhkisi omiani tai kenenkään muunkaan kasvoja tiskirätillä ja koen ällöttäväksi jos joku näin tekee – se lähinnä oli pointtini tässä.

   Vastaa
 5. Talouspaperi pelastaa 16.9.2018

  Keliaakikkona olen laiska aina kaivamaan lautasta,jos yhtäkkiä päätänkin lämmittää mikrossa leipää. Laitan leivät talouspaperin kanssa mikroon ja käytän lautasea. Lopuksi samalla paperilla pyyhkösen murut pöydältä. Tämä siis sellanen ihan arkisen arkinen juttu.

  Tuohon jääkaapin valumavesiin; onkohan usein jääkaapin takaseinässä oleva jäähdytys vesien poistoputki(reikä) tukoss? Silloin se päästää vesiä hyllyjä pitkin ja oven avatessa vedet valuu lattialle. Meillä ollut näin ja riittää kun putsaa sen pienen reiän ja katsoo,että se mahdollinen ”tulppa” on oikeassa asennossa.

  Vastaa
  • Maj 17.9.2018

   Arkiset jutut on tärkeitä – ja hei meen heti tsekkaan tuon poistoputken, kiitos vinkistä <3

   Vastaa
 6. Inkku 16.9.2018

  Olen servettien suurkuluttaja mutta nykyään esim. aamupalalla käytän talouspaperia. Se on jotenkin miellyttävämpi.

  Vastaa
  • Maj 17.9.2018

   No jep, lautasliinat voi hyvin korvata the paprulla <3

   Vastaa
 7. Kaija 16.9.2018

  Hyvä talouspaperi korvaa servetit arkiruokailussa mennen tullen
  Kivat uudet pakkaukset👍

  Vastaa
  • Maj 17.9.2018

   No kyllä, miksipäs ei! :) Pakkaukset ovat kyllä nätit ja kätevät munkin mielestä :)

   Vastaa
 8. Riina 17.9.2018

  Alkoi ihan naurattaa tuo kohta ”eihän kukaan pyyhi tiskirätillä naamaa”?? KYLLÄ vain, oma mummini aina pyyhki meidän lasten naamat juurikin tiskirätillä kun oltiin ihan pieniä. Ai että se oli iljettävää :D

  Vastaa
  • Maj 17.9.2018

   Aaah, munkin mielestä niin iljettävää (just hyvä sana) ja suhteellisen epähygieenistä myös. Mulla ei tulisi mieleenkään pyyhkäistä kasvojani tiskirättiin, saati sitten lasteni kasvoja.

   Vastaa
 9. Unna 17.9.2018

  Täällä ilmoittautuu myös talouspaperien suurkulutusperhe! Mutta yksi asia on talouspaperille ehdoton EI: Wc-pyttyyn sillä ei ole mitään asiaa. Mistäkö tiedän? Olin huono mutsi ja wc-paperi oli päässyt loppumaan. ”Noh, ei kai se haittaa, jos pari kertaa käyttää talouspaperia..” meinasin ja en lähtenyt enää kauppaan. Nuorimmaisemme käy pissalla niin, ettei hän aina vedä vessaa (jostain syystä pelkää sitä..) ja näin kävi taas. Noh, kaikki hyvin, kunnes rakas puoliso tuli juosten kotiin, että hänellä on vatsa aivan kuralla ja suoraan vessaan ja latasi pytyn täyteen sitä itseään. Noh, se talouspaperi siellä pohjalla ja vessaa vetäessä mieheni lasti ei sitten lähtenytkään viemäriin ja veden pinta nousi ja nousi. Siis yök. Meinasin kuolla. Säästän teidät siltä, miten tilanne ratkaistiin. :D Nykyään jo naurattaa, mutta silloin ei.

  Vastaa
  • Maj 17.9.2018

   Hahahaha, apua mikä tilanne! :D Ton jälkeen ei varmasti tule vahingoissakaan heitettyä talouspaperia wc-pyttyyn :D

   Vastaa
 10. Halina 20.9.2018

  Wau olipa itselle outoja käyttökohteita! :D käytän talouspaperia ainoastaan koiran oksennuksen/ripulin siivomiseen lattioilta (tämä tapahtuu n. 1-2krt vuodessa). Muuhun käy perus wcpaperi ja kestorätit, joita vaihdan usein ja pesen pesukoneessa. Vauvalla/lapsilla toimii perus harsot ihan kaikkeen ja nekin koneeseen. Jos on järkyttävä flunssa niin ostan nenäliinapaketin, mutta en ikinä pyyhkisi nenää talouspaperiin (mieluumminn niihin kestoharsoihin).

  Meille menee siis talouspaperia n. 1-2 rullaa vuodessa. Eräs vuosi elettiin kokonaan ilman ku ei ikinä muistettu ostaa sitä miehen kanssa :D ollaan sit varmaan vähän outoja, mutta säästyy kyllä rahaa ja meidän lähipiirissä talouspaperi on vähän turhake monen mielestäja ja sitä pidetään lähinnä varalla mökillä/autossa jne, joissa ei ole rätit ja vesihana saatavilla jos sattuu sotkukatastrofi :D

  Ps. Jos jääkaapista tulee iso määrä vettä lattialle niin parketin kannalta paras jos heität pyyhkeen tms ison imukykyisen kankaan lattialle. Sama jos kaatuu mikä tahansa muu juoma/neste isona määrinä. Eli eka imeytys pyyhkeeseen, sitten pyyhintä rätillä ja mahdollisesti pesuaineella. Turha käyttää hommassa talouspaperia kun sitä menee puoli rullaa jos nestettä yhtään enemmän kun pari desiä :)

  Vastaa
 11. Halina 20.9.2018

  Ps. Ja siis lattiapyyhket kannattaa olla erikseen, samoin tiskiräti ja siivousräti. Vaikka peseekin ne 90asteessa niin silti muistaa aseptiikka! Ja kannattaa pitää huolta yleispuhtaudesta eli jos on tosi likaiset lattiat ni sit käyttää mieluummin vaan suosiolla sitä talouspaperia :)

  Vastaa
 12. […] valmistaja Lotus on kehittänyt uuden hylsyttömän Smart-wc-paperin. Ihan nerokasta ja kuten Marikin totesi: ”Mietin vain, että mihin sitä kartonkihylsyä edes tarvitaan ja miksei tätä olla […]

  Vastaa
 13. Sannamarianna 27.9.2018

  Ihanaa, että hylsytöntä vessapaperia on taas saatavilla! Sillä uusi keksintöhän se ei ole. Oisko ollu joskus kahdeksan vuotta sitten, kun sitä oli myynnissä Ballbigin (tms) valmistamana. Itsekin silloin jo ostin, mutta sitten se yhtäkkiä katos kaupoista. Ehkä ei ollut silloin tarpeeksi menekkiä, koska oli hintavampaa kuin perus paperi. Muit huippua, että sitä taas saa! :D

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *