Osa teistä ehkä jo bongasikin Instagramista kinkkutemppu – kampanjakuvani? Blogini ei ole kamppiksessa mukana, mutta ajattelin tätäkin kautta muistutella asiasta. Kinkkutemppu on huikea kampanja, jonka tarkoituksena on ensisijaisesti testata kiertotalouden mahdollisuuksia ja samalla tehdä hyvää.

Tänä vuonna tavoitteena on saada mukaan 300 000 kotitauloutta mukaan kierrättämään joulun paistinrasvat. Jos teillä on tapana hankkia vielä toinen kinkku uudeksi vuodeksi tai rasvat on vieläkin jossain jemmassa odottelemassa, niin osallistuthan tempaukseen?

kinnkutemp

Toimi näin:

1. Avaa ja huuhtele tyhjä maitopurkki (myös muovikorkillinen käy)
2. Kaada rasva varovasti tölkkiin (kaada varovasti, ettet vain polta itseäsi)
3. Sulje tölkki esimerkiksi teipillä
4. Anna rasvan hyytyä viileässä ja kiikuta se sitten lähimpään keräyspisteeseen
20.12.2018–7.1.2019 välisenä aikana.

Kinkkutemppu-organisaatio lahjoittaa tänäkin vuonna 20 000 euroa Hope ry:lle. Hope ry tukee vähävaraisia perheitä taloudellisesti ja välittämällä perheille esimerkiksi käytettyjä vaatteita ja harrastusvälineitä.

 

-Maj

6 Comments

 1. Rena 29.12.2018

  Makes really sense! Beautiful winter look!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
  • Maj 3.1.2019

   Thank you Rena <3 I like that jacket as well - it's so super warm and cozy!

   Vastaa
 2. Elina 30.12.2018

  Meillä mies on hyvä kokki ja teki todella hyvää kastiketta kinkulle ylimääräisestä rasvasta (on kuulemma mummolta opittu perinne). Mikään ei siis mene hukkaan ^^ ehdotin aluksi tätä tempausta, mutta mies katsoi kun hullua ja kysyi, että heittääkö joku muka rasvat pois xD Meillä siis oli piiitkästä aikaa itse tehtyä kinkkua ylipääätään (yleensä ostetaan ravintolasta kun kuluu niin vähän), mutta täytyy kyllä sanoa että ehkä mieheni saa jatkossakin kokata kinkun ja lisukkeet kun oli niin hyvää ^^

  Vastaa
  • Maj 3.1.2019

   Moi Elina! No mukava kuulla, että rasvat käytettiin hyödyksi. Keittiössä viihtyvä mies kuulostaa myös erittäin hyvältä <3

   Vastaa
 3. Tellu 30.12.2018

  Kiitos ohjeesta!

  Vastaa
  • Maj 3.1.2019

   Hyvä, jos kinkunrasvat päättyivät kiertoon, jee :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *