Olen haaveillut jo kuukauden ajan kookosriisipuurosta tai jos olen ihan rehellinen, niin himoitsin sitä jo joskus alkusyksystä. Viime viikolla tilasin vakkaripuuroani (avokado, feta, kananmuna) Mama Bearissa ja hetken päästä tajusin, että riisipuuroakin olisi ollut tarjolla, hitsi! Missasin yhden mahdollisuuden riisipuuroon, mutta tänään sain vihdoinkin kookosriisipuuroa, joka on ehdottomasti osa mun ja Idan jouluperinteitä. Niin ja hyväähän kannataakin odottaa, vaikka puoli vuotta.

Kookosriisipuuro päihittää tavalliseen maitoon tehdyn riisipuuron, se on taivaallisen hyvää & täyteläistä, eikä kuitenkaan yhtään liian makeaa. Tehtiin puuroa & smoothieta sen verran suuret satsit, että niitä riittää aattoaamuksikin.

kookosriisipuurokookosriisipuuro4

Kookosriisipuuro

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
n. 1 litra kookosmaitoa (esim. n. 600 ml Alpron makeuttamatonta kookosriisimaitojuomaa 1 tölkillinen eli 400 ml kookosmaitoa)
1/2 tl suolaa

Keitä vesi kattilassa ja lisää riisi. Kun vesi on imeytynyt riiseihin, kaada kookosmaito joukkoon ja keitä hiljalleen n. 40 minuuttia aina välillä sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla.

Kookosriisipuuro maistuu ihanalta ja näyttää kauniilta, kun päälle ripottelee granaattiomenansiemeniä, kanelia ja kardemummaa sekä pekaanipähkinöitä.

kookosriisipuro2


Puolukkainen joulusmoothie

2 banaania
1/2 pss pakastemangoa
reilu inkivääripalanen
1/2 pss puolukoita
Kauramaitoa tai Alpron makeuttamatonta kookosriisimaitoa
kaardemummaa
kanelia

kookosriisipuro3

-Maj

1 Comment

  1. Rena 23.12.2018

    Now my month is watering!
    Merry Christmas!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *