Tänään me tehtiin tämän talven ihan ensimmäiset lumiukot – ja arvatkaapa mitä muuta? Hankittiin meille kuusi! Meillä on ollut aina tapana viettää joulut mummolassa, joten en ole aikaisemmin harkinnut hankintaa, en edes muovisen. Ei me tehdä poikkeusta joulun suhteen tänäkään vuonna, vaan suuntaamme aattona auton nokan kohti Ylivieskaa, mutta silti meillä on nyt ihan oikea joulukuusi ja toivottavasti se myös pysyy hengissä useamman viikon. Olen vähän huono laittamaan joulua kotiin, enkä oikein innostu perinteisistä joulukoristeista, joten ehkä kuusi, valot ja joulukukat tuovat meille sopivasti joulufiilistä tänne?

lumiukko1lumiukko2

En vieläkään laske itseäni jouluttajaksi, mutta vitsit miten ihana joulufiilis mulla on tänään ollut. Olimme kaikki kolme ihan innoissamme lumesta, ihan sama vaikka sitä ei ollutkaan paljoa. Lapset eivät edes huomanneet, että taivaalta taisi vähän tihutella jäistä sadetta. Ihan täydellinen sää lumiukkojen ja tietty lumiyksisarvisten tekoon :D

lumiukko3lumiukko4lumiukko5
lumiukko6

Nämä kaksi tyyppiä ottivat lumiukkojen teon ihan tosissaan, kuten kuvista näkyy. Mitä suurempi, sen parempi. Lupasin poiketa iltalenkillä tuikkaamassa ukkelille porkkanan nenäksi, jos se on vielä yhtenä kappaleena.

lumiukko7lumiukko8lumiukko9lumiukko10

Huomenna laitetaan joululaulut soimaan ja koristellaan kuusi. Ajattelin vähän, että pipareiden leipominen olisi myös juuri sopivaa sunnuntaipuuhaa. Ehkäpä musta on sittenkin tulossa kovaa vauhti jouluttaja, kuka tietää?  Mikä meininki teillä on, näkyykö joulu jo teillä ja jos, niin miten?

-Maj

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *