*Kaupallinen yhteistyö, Fazer Leipomot Oy & Asennemedia

Meillä syötiin lapsuudenkodissani aina paljon leipää, eikä tilanne ole muuttunut paljonkaan, edelleen meillä syödään leipää usein. Mun mielestä leipä sopii kaikkiin tilanteisiin, mitä kuvitella saattaa. Aamu- ja iltapalaleivät ovat klassikko, leipä on loistava retkieväs ja esimerkiksi uunissa tehdyt, lämpimät leivät helpottavat sydänsuruja – no joo, se ei ole eikä ehkä tutkittu fakta, mutta tottahan se silti on, heh.

Mikä onkaan ihanampaa, jos joku tekee sinulle leivän, ajatuksella ja rakkaudella? Jos ravintolassa saa alkupalaksi ihanaa leipää, niin se on heti lupaava merkki. Hyvänmakuista leipää ei unohda helposti. 

fazer-leipä1

Jossain vaiheessa kotoa pois muutettuani yritin jättää leivän pois kokonaan, koska ajattelin sen olevan vatsalleni haitaksi. Myöhemmin tajusin, että ei se leipä ainoastaan ole vaan moni muukin suustani alas laittama asia vaikuttaa ärsyttävän herkkää vatsaani.

Mun vatsaongelmat alkoivat jo ala-asteella, kävelin keskimäärin kerran viikossa tai kahdessa koulusta takaisin kotiin kaksinkerroin, sillä vatsaan sattui niin paljon. Vatsaongelmiani koitettiin selvitellä ja kävin silloin allergiatesteissä, mutta mitään ei oikein löytynyt.  Lääkäri kehotti kuitenkin välttämään maitoa (laktoosi-intoleranssi epäilys), joten lopetin sen juomisen ja vatsaoireet helpottivat vähän.

Ajanmyötä huomasin, että maitotuotteet eivät ole ainoa syy oireilevaan vatsaan, sillä ei ne vastakivut oikein koskaan ole loppuneet. Mulla on herkkä vatsa, joka on liian usein kipeä ja turvonnut. Kaikkeen kuitenkin helposti tottuu, vaikka ei ehkä pitäisi? Olen kuullut lähipiiristäni monesti lauseen ”sullahan on aina maha kipeenä ” – myönnetään, tottahan se on ja vaikka tiedän, mikä siihen auttaisi, niin itsekuri ei meinaa riittää.

Tiedän, että vatsani ja minä voisin paremmin jos noudattaisin FODMAP-ruokavaliota eli jos välttäisin viljatuotteita, makeisia, laktoosia sisältäviä tuotteita, hedelmistä ja vihanneksista omenaa, päärynää, kaaleja, sipulikasvit, parsa ym. Jo kolmen ensimmäiseksi mainitun asian välttäminen helpottaa jo oloani.

FODMAP-ruokavalion perustuu siihen, että vältetään FODMAP-hiilihydraatteja eli imeytymättömiä hiilihydraatteja ja ruoka-aineita, jotka aiheuttavat vatsakipuja sekä turvotusta. Toisten tarvitsee noudataa ruokavaliota tarkemmin, toisille voi riittää, että päivittäinen FODMAP-altistus rajoitetaan noin 10 grammaan. Olen alkuvuodesta asti yrittänyt syödä FODMAP-ruokavalion mukaisesti, mutta pakko myöntää, että ei se aina aivan putkeen ole mennyt. Olen itse ihan liian laiska kokki ja toisinaan ruoka vaan on niin vastustamattoman ihanaa. Tässä sitä kuitenkin ollaan hiljalleen parempaan suuntaan menossa.

fazer-leiä2

No takaisin siihen leipään sitten, FODMAP-ruokavaliossa tulisi välttää etenkin viljoja ja varmaan tässä kohtaa monella käy mielessä sama kuin minulla, että eihän elämästä tule mitään ilman (ruis)leipää. Fazer lanseeri 2016 ruisleivän, joka sopii FODMAP-ruokavaliota nuodattaville.

Fazer Vatsaystävällinen* Ruis on maailman ensimmäinen ruisleipä, jonka FODMAP-hiilihydraattipitoisuutta on alennettu. Fazerin omaan innovaation perustuva taikinajuuri pilkkoo suuren osan FODMAPeista pois, joten siksi leipä sopii useammalle FODMAP-ruokavaliota noudattavalle, kuin tavallinen ruisleipä.

Tuoteperheeseen kuuluu myös Vatsaystävällinen* Kaura ja Gluteeniton -leivät sekä uutuutena kauppojen hyllyille ilmestynyt Vatsaystävällinen* Hiivaton Siemenleipä, joka on muuten meidän molempien lasten suosikki.

*Lue lisää: fazer.fi/vatsaystavallinen

fazer-leipä4
fazer-leipä3

Fazer Vatsaystävällinen* hiivaton siemenleipä on valmistettu ilman hiivaa ja jauhoja. Se sisältää runsaasti herkullisia siemeniä ja maistuu hyvälle. Meillä lapset rakastavat tätä siemenleipää paahdettuna, päälle riittää pelkkä voi ja tuorekurkku. Samuelilla ja Rebekalla ei ole hajuakaan leipien terveellisyydestä. He menevät maku edellä, joten siitä ei ole näissä leivissä tingitty.

Eväsleiviksi meidän mielestä on parhaiten sopii *Vatsaystävällinen Ruis -leipä, joka hyvänmakuinen ja mehevä, mutta silti leivottu ilman vehnää, maidoton, laktoositon, lisäaineeton sekä runsaskuituinen. Mun omat suosikki on ruis – sekä kauraleivät, mieluiten ulkona nautitut, ai että.

fazer-leipä5
fazer-leipä7
fazer_vatsa

Leivän syöminen saa siis luvan kanssa jatkua, mutta pyrin tsemppaamaan FODMAP-ruokavalion muiden kiellettyjen-listalla olevien ruoka-aineiden kanssa. Mielellään kuulisin teiltäkin kokemuksia ja vinkkejä FODMAP-ruokavaliosta sekä fiiliksiä *Vatsaystävällinen tuoteperheen leivistä, oletteko jo ehtineet maistamaan? Kommentoithan tähän postaukseen 24.2.2019 mennessä ja olet mukana Fazerin tuotepaketin arvonnassa. Täältä voi käydä lukemassa arvonnan säännöt.

-Maj

155 Comments

  1. Pivi 18.2.2019

    Ruisleipää olen kokeillut se on tosi maukas. Nyt vaaleita kokeilemaan👍

    Vastaa
  2. Milla 18.2.2019

    Nämä menee kyllä heti seuraavalla kauppareissulla ostoskoriin👍

    Vastaa
  3. Mini 18.2.2019

    Meilläkin syödään leipää aika paljon (etenkin lapset), mutta itse joudun leivän syöntiä rajoittamaan vatsavaivojen vuoksi. Täytyypä ottaa nuo uudet leivät kokeiluun, sillä Rrrrrakastan leipää ❤️

    Vastaa
  4. Anna 18.2.2019

    Itse kärsin samanlaisista vatsaoireista. Maitotuotteiden pois jättäminen ja leivän rajoittaminen pariin viipaleeseen päivässä ovat auttaneet paljon.
    Näitä Fazerin vatsaystävällisiä leipiä täytyy kokeilla. Herkullisen näköisiä. :)

    Vastaa
  5. Minna 18.2.2019

    Mää en oo tuohon ruokavalioon tutustunu, kuullut kyllä tuon sanan. Mulla ei oireile vatsa mistään ruuista, joten olen kyllä onnekkasssa asemassa. Nämä leivät taitaa silti lähtä testiin, vähän vaihtelua ruispaloille. :)

    Vastaa
  6. Meri 18.2.2019

    En ole vielä ehtinyt maistamaan näitä uutuuksia, mutta ehdottomasti menee kokeiluun, leivän ystävä kun olen ☺️

    Vastaa
  7. Lena 18.2.2019

    Vielä en ole testannut, mutta kokeiluun menee. Voisin elää leivällä, mutta luonnollisestikaan se ei tee hyvää vatsalle. Vatsayatävällinen leipä olisikin tervetullut vaihtoehto valikoimaan!

    Vastaa
  8. Kukka 18.2.2019

    Noudatan ensisijaisesti erikoisruokavaliota, joka pohjautuu osittain FodMapiin – esim. tiettyjen viljojen osalta.

    Oon lukenut tästä Fazerin ”Vatsaystävällisestä” ja oon tosi kiinnostunut siitä, kun sopisi juurikin mun ruokavalioon!

    Vastaa
  9. SAMP 18.2.2019

    Olisi tosi kiva testata etenkin tuota siemenleipää! Itse rakastan leipää, mutta liikaa syötynä aiheuttaa kyllä turvotusta. En ole fazerin uutuusleipiä kokeillut ennen enkä toisaalta fodmap-ruokavaliotakaan.

    Vastaa
  10. Päivi 18.2.2019

    Meillä syödään leipää päivittäin ja vaikka erityisiä oireita ei siitä tulekaan, niin mielelkään kokeilisin herkulliselta kuulostavia uutuusleipiä!

    Vastaa
  11. Tinsku 18.2.2019

    Oon juuri viikonloppuna lueskellut kyseisestä ruokavaliosta, joten nuo leivät pitää ehdottomasti ottaa kokeiluun. Mun ongelma ei ole vatsavaivat, vaan mulla kasvojen ja kaulan iho on alkanut oireilla tosi voimakkaasti. Yhtenä päivänä ei juuri mitään ja toisena voimakas punoitus :(

    Vastaa
  12. Kaisa 18.2.2019

    Piti ihan ottaa screenshotti et muistan tuon leivän kaupassa. Täytyy testata, maha ei kestä normi ruisleipä ja ruisleipä juustolla ja kurkulla on maailman parasta!😊

    Vastaa
  13. Tuija 18.2.2019

    Testiin menee..meillä on perheessä vatsalla reagoivia useampiakin, mutta kuitenkin kuidut myös tärkeitä ja leipää vaikea täysin korvata.

    Vastaa
  14. Krista 18.2.2019

    Niin kauniita kuvia ja kyllä lähtee testiin!

    Vastaa
  15. Kira 18.2.2019

    Olen kuullut foodmap- ruokavaliosta ja jonkin verran tutustunutkaan siihen, mutta en koe sitä omakseni, sillä se rajoittaa minua liikaa. Oma vatsani kestää varsin hyvin melkein kaikkea, tosin liika laktoosi aiheuttaa vatsanväänteitä, joten laktoosin vähentämisen jälkeen olen pärjännyt oikein hyvin. Rakastan leipää ja se kuuluu jokapäiväiseen elämääni. Olen innostunut kokeilemaan uutta ja nämä leivät kuulostaa kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoiselle. Osalla ystävistäni on jonkin verran ruokarajoitteita ja näitä leipiä voisin ajatella ostavani, kun he tulevat seuraavan kerran yökylään luokseni.

    Vastaa
  16. Ella 18.2.2019

    FODMAP-ruokavalio ei tuonut itselleni apua, mutta jos ongelmia on niin kannattaa testata! Itse syön gluteenitonta leipää ja olen kyllä Fazerin vaihtoehtoa testannut. Ihan hyvää, mutta mielestäni todella ylihintaista.

    Vastaa
  17. Sanna 18.2.2019

    En ole koskaan huomannutkaan näitä vatsaystäväkkisiä leipiä. Silmät kiinni varmaan kulkenut😀. Pitääpä kokeilla

    Vastaa
  18. Enski 18.2.2019

    Oih pitääpä kokeilla, itselläni vatsavaivat ovat jatkuneet monta vuotta, silti ilman leipää en voi elää.

    Vastaa
  19. Pampula 18.2.2019

    Näitä täytyy testata! Ois ihana syödä leipää, ilman kipuja ja turvotusta ❣️

    Vastaa
  20. Jennie 18.2.2019

    Ruisleipää olen maistanut, tykkäsin!

    Vastaa
  21. Maria 18.2.2019

    En ole vielä kokeillut, mutta ehdottomasti kokeiltava!

    Vastaa
  22. Kati 18.2.2019

    Olen myöskin tietoisesti vähentänyt leivän syöntiä, näitä täytyy kokeilla!

    Vastaa
  23. Elisa 18.2.2019

    Eipä ole tullut vielä testattua, mutta ehdottomasti teen sen mahdollisimman pian! Kuulostaa todella lupaavilta :)

    Vastaa
  24. Johanna 18.2.2019

    Siemenleipää olisi mukava maistaa. Täytyypä tarkkailla tuleeko kaupassa vastaan. Mulla kestää maha melko hyvin kaikkea tuota, mitä FODMAP:ssa on hyvä välttää ja olenkin lukenut, että sellaisen, jolla ei vatsaoireita ole, ei kannata liikaa ruveta karsimaan syömisiään.

    Vastaa
  25. Emma 18.2.2019

    Olen maistanut Fazerin vatsaystävällistä kauraleipää. Voin suositella leipää, koska se oli hyvänmakuista! Se ei myöskään ollut liian isoina paloina vaan just sellaisena, ettei tullu ähkyä.

    Vastaa
  26. Casey 18.2.2019

    Hiivaton leipä yes kokeilen !

    Vastaa
  27. Marja 18.2.2019

    Ihana tämä postaus, tulikin just oikeaan hetkeen, superisti kiitos! 😊 täällä nimittäin toinen vatsaongelmainen. Nää leivät meneekin heti kokeiluun 😊

    Vastaa
  28. Mari Vee 18.2.2019

    Ruista ja kauraa syönyt ja ovat tuttuja, seuraavaksi ostoslistalle päätyy siemenleipä joka on uusi tuttavuus.

    Vastaa
  29. Jonna 18.2.2019

    Tää oli mielenkiintoinen juttu ja itse en ole vielä testannut tämmöstä Fodmappia. Maha turpoaa vaikka ja mistä ja sitten olenkin jättänyt jugurtit ja viljatuotteet vähemmälle, mutta nyt olisi taas syys kokeilla jotain uutta ja näitä leipiä. Parasta ruisleivän päälle on oivariini ja herkkukurkkuviipaleet.

    Vastaa
  30. Essi 19.2.2019

    Näitä täytyykin heti testata kun itelläki erittäin herkkä maha.

    Vastaa
  31. Jenna 19.2.2019

    Innolla haluaisin maistella tuoteperheen tuotteita, etenkin tuo siemenleipä kuulostaa hyvältä! 😊

    Vastaa
  32. Anna 19.2.2019

    Vielä en ole maistanut, mutta kokeiluun menee!

    Vastaa
  33. Johanna 19.2.2019

    Multa mennyt kyllä nämä uutuudet ihan ohi, mutta ehdottomasti testiin menee! Miehellä etenkin herkkä vatsa, joten varmasti soveltuisi hyvin.

    Vastaa
  34. Kirsi Pääkkönen 19.2.2019

    Miten nämä on mennyt multa ihan ohi? Kiitos vinkistä, ehdottomasti menee kokeiluun seuraavalla kauppareissulla. Meillä rakastetaan leipää ja vatsaystävällisyys olisi plussaa.

    Vastaa
  35. Ellu 19.2.2019

    Hei, kiitti leipä vinkistä! Vaalea hiivallinen leipä turvottaa miun mahan palloksi. Joskus töissä ollaan vitsailtu raskausmahasta :D ja aiheuttajana hiiva + vaaleajauho. Eli huomisella kauppareissulla testiin! Kiitti!

    Vastaa
  36. HJ 19.2.2019

    Leipä maistuu täälläkin. Tuo siemenleipä rupesi kiinnostamaan pitäisi ehkä kokeilla.

    Vastaa
  37. Kristiina 19.2.2019

    Täytyypä kokeilla🖒

    Vastaa
  38. ennu 19.2.2019

    Kiitos vinkistä.
    Seuraavalla kerralla kaupassa pysähdyn tarkemmin tutkimaan leipähyllyn tarjontaa.

    Vastaa
  39. Ässä 19.2.2019

    Olen maistanut Fazerin gluteenittomia vatsaystävällinen leipiä. Itse voin syödä vain gluteenitonta ruokaa.

    Vastaa
  40. Reetta 20.2.2019

    Kuulostaa hyvältä, täytyypä testata!

    Vastaa
  41. Neea 20.2.2019

    Täytyy ehdottomasti kokeilla näitä leipiä, kiitos vinkistä! Arvonnassa mukana :)

    Vastaa
  42. Nannikki 21.2.2019

    FODMAP ei ole itselleni tuttu, terminä kyllä kuullut mutta itsekkin laiskana ruuanlaittajana en oo tutustunu enempää. Onneksi masu on aika anteeks antavaista sorttia.. :’D leipiä en ole maistanut mutta vaikuttavat jokanen maistamisen arvoisilta :) aika vähän leipää tulee syötyä nykyään kun tuntuu etten oo oikein löytänyt mitään ihan lemppari leipää.

    Vastaa
  43. Elina 21.2.2019

    FODMAP ollut nyt pari viikkoa kokeilussa ja ainakin vatsan turvotus on vähentynyt selvästi. Näitä leipiä täytyy kyllä kokeilla

    Vastaa
  44. Jonna 21.2.2019

    Siemenleipää juuri testasin. Paahdettuna herkullista.

    Vastaa
  45. Ouim 21.2.2019

    Gluteenitontai leipää ole syönyt, koska gluteeniton ruokavalio.

    Vastaa
  46. Tiina 22.2.2019

    En ole vielä kokeillut, oon ollut sen verran onnekas että leivästä ei ole tullut mitään oireita (ainakaan vielä)!

    Vastaa
  47. Anni À. 22.2.2019

    En ole vielä maistanut, toivottavasti pian löytyisi lähikaupasta!

    Vastaa
  48. Iituuu 22.2.2019

    Kaikkia muita olen kyseisestä tuoteperheestä maistanut, paitsi ruisleipää. Kauraleipää ostan aina, jos vain saatavilla (oma suosikkini kaikista leivistä). Tällä viikolla ostin myös testiin tuota hiivatonta siemenleipää ja erittäin makoisaa on sekin :p

    Vastaa
  49. Jossu 22.2.2019

    Näitä en vielä ole kokeillut mutta ne voisivat sopia minunkin masulleni, joka ei välitä tuoreesta etenkään rukiista lain :/

    Vastaa
  50. Eeelina 22.2.2019

    Fodmapiin en ole sinänsä tutustunut mutta terveelliset leipäuutuudet kelpaa kyllä aina! Rakastan leipää mutten viitsi usein syödä turhaa höttöhiilaria, joten katson aina että leivässä olisi paljon kuituja ja täysjyvää. Näitä leipiä en ole vielä maistanut, mutta varmasti kyllä ostan kunhan vaan kaupassa tulee vastaan.

    Vastaa
  51. Anna L. 22.2.2019

    Kuulostaa todella hyvältä, kokeiluun menee :)

    Vastaa
  52. Ansku 22.2.2019

    Vinkkejä ei ole antaa kun itsellä ei catsaongwlmia ole. Näitä leipiä on kyllä tullut syötyä ihan muuten. Erityisesti kaura on omaan makuun.

    Vastaa
  53. Satu 22.2.2019

    Noi leivät on ihan sairaan hyviä!

    Vastaa
  54. Myy 22.2.2019

    Oijoi ruisleivän lisäksi kiinnostaa siemenleipä!

    Vastaa
  55. Milla Niemi 22.2.2019

    Sounds good 😻 ihania kuvia!

    Vastaa
  56. Riitta Ahola 22.2.2019

    Tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Ois ihanaa kun pääsis mahan murinoista eroon kun syö leipää 🙄

    Vastaa
  57. Kristiina 22.2.2019

    Kuulostaa hyviltä leiviltä, täytyy ostaa kyllä testiin :) Tykkään etenkin kauraleivistä.

    Vastaa
  58. Jenna 22.2.2019

    Fazerin vatsaystävällistä ruisleipää olen kokeillut. :) viime kesänä selvisi, että olen allerginen naisille ja jätin sen pois kokonaan. Olo helpotti. Silti edelleen tulee välillä vatsakipuja ja olen hyvin herkkämasuinen. Siksi tällaiset vatsaystävälliset tuotteet ovat ihan huippuja 😍

    Vastaa
  59. Niina N 22.2.2019

    Ei olla vielä kokeiltu, mutta testaukseen menee :) toivoen mukana arvonnassa

    Vastaa
  60. timo hattunen 22.2.2019

    Ei vielä kokemusta ,mutta pian on.

    Vastaa
  61. tupu 22.2.2019

    En ole vielä kokeillut, mutta ostoslistaan lisätty seuraavaa kauppareissua varten

    Vastaa
  62. Eppuli 22.2.2019

    Ei oo vielä osunu silmään kaupassa, hyvältä kuulostaa!

    Vastaa
  63. Marjuli 22.2.2019

    Tää siemenleipä käy ”karkkihetkestä”.

    Vastaa
  64. Anne 22.2.2019

    Vielä en ole maistanut mutta ainakin hiivaton siemenleipä täytyy testata 😊

    Vastaa
  65. dugu 22.2.2019

    Hyvältä vaikuttaa

    Vastaa
  66. Ap 22.2.2019

    Ei ole vielä tullut testattua kun tuotteista ei ole tullut kuultua, vihdoinkin on älytty tehdä muutama tuote täysin ilman vehnää

    Vastaa
  67. Päivi 22.2.2019

    En ole kokeillut vielä. Herkullisen näköisiä olivat, joten ehdottomasti testaukseen.

    Vastaa
  68. Teija S 22.2.2019

    En oo vielä kun en ole lähikaupasta bongannut… Olishan se kiva kokeilla kun monesti leivästä maha ei tykkää :/

    Vastaa
  69. Pipsa 22.2.2019

    En ole kokeillut, mutta kiinnostaisi.

    Vastaa
  70. Suvi 22.2.2019

    Ei ole tullut kokeiltua, kiinnostunut kyllä olen :)

    Vastaa
  71. Pekka Ahonen 22.2.2019

    Enpä ole tuollaisiin vielä kaupassa törmännyt, mutta heti otan kokeiluun kun näen, koska niin monella perheessä on heikko vatsa.

    Vastaa
  72. kaisa mäkikylä 22.2.2019

    En ole, mutta voisi maistaa!

    Vastaa
  73. Katri 22.2.2019

    Pitääpä kokeills

    Vastaa
  74. Ville 22.2.2019

    En ole testannut vielä, mutta kyllähän noita voisi ostaa joskus.

    Vastaa
  75. Marika 22.2.2019

    Hyvä että valikoima kasvaa, herkkuleipä maistuisi useamminkin.

    Vastaa
  76. Mamma A. 22.2.2019

    Luin vasta FODMAP-ruokavaliosta ja kiinnostaa kovasti kuten myös nämä leivät.Vielä en ole testannut.

    Vastaa
  77. Marianne 22.2.2019

    En ole vielä maistanut, mut mielelläni noita kokeilen.

    Vastaa
  78. Pirjo 22.2.2019

    Täytyy maistaa!

    Vastaa
  79. Laura 22.2.2019

    En ole, mutta voisin kokeilla, fodmapia noudatan jo

    Vastaa
  80. Leena 22.2.2019

    Täytyy maistaa, kuulostaa hyvältä.

    Vastaa
  81. Sonja 22.2.2019

    Itse olen joutunut siirtymään kokonaan gluteenittomaan ruokavalioon jo yhdeksän vuotta sitten. Tuo Fazer vatsaystävällinen gluteeniton -leipäpussi on tullut tutuksi.

    Vastaa
  82. Piitu 23.2.2019

    Ollaan testattu ja myös syödäänkin säännöllisesti näitä. Miehelle ei passaa vehnä ja nämä on olleet monesti pelastus leivänhimoon. Fodmappia ei olla kokeiltu, tykätään niin mm. kaaleista.

    Vastaa
  83. Reijo 23.2.2019

    Maistuu

    Vastaa
  84. Sanna Bannouri 23.2.2019

    Kiitos vinkistä! Mukana arvonnassa.

    Vastaa
  85. Pauliina 23.2.2019

    Mukana! Ai että, tätä pakko kokeilla. Ja tulisi tarpeeseen. Rakastan leipää mutta herkkä vatsani on toista mieltä heh…

    Vastaa
  86. Heini 23.2.2019

    Mielenkiintoista tietoa, täytyy ehdottomasti kokeilla näitä leipiä toimivatko omalla kohdalla 😊

    Vastaa
  87. Tuomas 23.2.2019

    En vielä, täytyy kokeilla!

    Vastaa
  88. päivi 23.2.2019

    siemenleipää en ole vielä nähnyt, muut hyviä!

    Vastaa
  89. Forsman Ulla 23.2.2019

    Enpä ole vielä maistanut näitä. Mutta kun aloitin pullalakon, tulen syömään aina kahvipullan sijasta terveellistä leipää.

    Vastaa
  90. Ismo Leinonen 23.2.2019

    En oo kokeillu.

    Vastaa
  91. Puutalon asukas 23.2.2019

    FodMap ruokavaliossa saattaa auttaa myös, jos paahtaa tuoreen ruisleivän. Itselläni se toimii :)

    Vastaa
  92. JonnaK 23.2.2019

    Olen maistellut näitä tuotteita jo pitkään, joskus harmikseni niitä on vaikea löytää. Mukavaa on, että niitä saa kolmea erilaista ja ne kaikki maistuvat hyvälle. <3

    Vastaa
  93. Karkki 23.2.2019

    Minulla on myös samanlaisia vatsaongelmia ja itsehillintä heikko. En ole vielä nähnyt noita Fazerin uutuustuotteita kaupoissa, mut pitää ehdottomasti kokeilla.

    Vastaa
  94. Risto Vanhanen 23.2.2019

    En ole vielä saanut maistaa

    Vastaa
  95. Rami 23.2.2019

    Ovat erittän maistuvia

    Vastaa
  96. Jenni Lehtonen 23.2.2019

    En ole vielä kokeillut. Kiinnostaa kyllä, tosin joskus ”erikoisleivät” onkin sitten aika kalliita, joten jäävät hyllyyn. Tähän asti vatsa on tykännyt 100% kauraleivistä.

    Vastaa
  97. manna 23.2.2019

    En ole kokeillut, mutta jos sitä lähikauppaan ilmestyy niin pitääpä maistaa:)

    Vastaa
  98. Marja-Liisa 23.2.2019

    Näitä seuraavalla kerralla ostoskoriin, leipä kuuluu mun kahvikupposten kaveriksi ja välipalana

    Vastaa
  99. Eve_ 23.2.2019

    Yhtä noista leivistä olen maistanut, ja oli tosi hyvää!

    Vastaa
  100. Raimo mononen 23.2.2019

    Täytyy kokeilla vatsa pitää outoa murinaa usein.

    Vastaa
  101. Tupu_ 23.2.2019

    En ole vielä maistanut, mutta kuulostavat todella lupaavilta!

    Vastaa
  102. Riikka 23.2.2019

    Kiitos postauksestasi, en ollutkaan kuullut näistä uutuuksista aiemmin. Toivottavasti löytyvät myös kauppani hyllyltä. Hienoa, että löytyy FODMAP-ruokavalioon sopivia leipiäkin :)

    Vastaa
  103. jk 23.2.2019

    hyvää on

    Vastaa
  104. KP 23.2.2019

    Pitääpä tutustua tähän tuoteryhmään!

    Vastaa
  105. Minttu 23.2.2019

    FODMAPista olen kuullut, mutta (vielä) en ole testannut toisiko se avun epämääräisiin vatsavaivoihini. Ehkä aloitan leivän vaihdolla :)

    Vastaa
  106. haapaluoma aaaro 23.2.2019

    hiivaton leipä vois olla hyvää

    Vastaa
  107. milla 23.2.2019

    kauraleipä on herkkua

    Vastaa
  108. Nina 23.2.2019

    Jag har inte ännu smakat.

    Vastaa
  109. Eija 23.2.2019

    Vielä on maistamatta näitä tuotteita.

    Vastaa
  110. lina 23.2.2019

    Vähähiilihydraattiset dieetit on tuttuja, ehkä eniten zone ja leivästä tulee kyllä äkkiä todella paljon hiilareita, mutta niissä on eroja ja kivoja nämä uudet innovaatiot

    Vastaa
  111. Nelliina 23.2.2019

    Haluan ehdottomasti kokeilla, kuulostavat maukkailta. Mukana.

    Vastaa
  112. Helena Kukkola 23.2.2019

    En ole vielä kokeillut, mutta kiinnostaa kovasti.

    Vastaa
  113. Hanna 23.2.2019

    Vielä en ole maistanut, kuulostaa kyllä houkuttelevalta :)

    Vastaa
  114. Nea 23.2.2019

    En ole maistanu.

    Vastaa
  115. Kalle 23.2.2019

    En ole

    Vastaa
  116. Salli 23.2.2019

    Empäs olekaan kuullut.olisi.kiva kokeilla.

    Vastaa
  117. klaara 23.2.2019

    En ole vielä kokeillut. Hienoa, että uusia leipiä tuotetaan jatkuvasti. Olen juuri tutustunut juuresleipiin, mukavaa vaihtelua kun ilman leipää en saa aamujani käyntiin.

    Vastaa
  118. Leila Puurunen 23.2.2019

    En ole vielä kokeillut mutta voisin kyllä kokeilla näitä tuotteita

    Vastaa
  119. kka1968 23.2.2019

    Ruisleipä on maukasta!

    Vastaa
  120. Mymmeli 23.2.2019

    Fazer <3 Kuulostaa herkullisilta uutuuksilta, pitää pistää korvantaakse jos vaikka ensi kerralla päätyisi ruokakoriin kaupassa.

    Vastaa
  121. Tommi 23.2.2019

    En ole kokeillut vielä

    Vastaa
  122. Susanna 24.2.2019

    Rakastan leipää, vatsani ei 😄 Sen vuolsi nämä uudet tuttavuudet voisi olla hyödyllistä testata.

    Vastaa
  123. Mari V 24.2.2019

    Ruisleipää olen maistanut ja aion ostaa jatkossakin. Muitakin olisi tarkoitus testata.

    Vastaa
  124. Annika 24.2.2019

    En vielä ole kokeillut

    Vastaa
  125. Susanna 24.2.2019

    Nämähän kuulostaa todella hyviltä leiviltä! Vähemään hiilareitakin ruisleivässä. Vielä en ole kokeillut, mutta kiinnostaa kyllä.

    Vastaa
  126. Ilmo 24.2.2019

    En ole kokeillut

    Vastaa
  127. Mirva 24.2.2019

    Pitääpä testata, en ole noita vielä bongannut kauapasta!

    Vastaa
  128. Jou 24.2.2019

    Ei muuten ruisleipä pieretä

    Vastaa
  129. Liina 24.2.2019

    Oman kokemukseni mukaan FOODMAP-ruokavalio tuntuu todella auttavan herkän vatsan ongelmiin ja olikin tosi kiinnostava kuulla näistä uutuusleivistä. En ole vielä maistanut, mutta uskon että voisivat tulla koko perheen lemppareiksi!

    Vastaa
  130. Jennanen 24.2.2019

    Itsellä ei ole antaa vinkkejä, mutta luen mielellään muiden vinkkejä! :) Fodmapilla pitäisi olla herkän vatsan takia, mutta valitettavasti tulee välillä lipsuttua. Saan niin pal raskauskyselyjä turvonneen masun takia, että pitäs vissiin skarpata! Näin lapsettomuudesta kärsivänä kun ne utelut osuu aika kipiään paikkaan. Anteeksi ohi aiheen meno :D Ja kiitos kaikille vinkkikommenteista!

    Vastaa
  131. Juhani Reinikainen 24.2.2019

    olen kokeillut .hyvää oli.

    Vastaa
  132. Katariina 24.2.2019

    Superhyviä leipiä ja kiva kun valikoima kasvaa!

    Vastaa
  133. tiitu 24.2.2019

    Kiinnostaisi testata, tuoteseloste hyvä

    Vastaa
  134. Rosa 24.2.2019

    FODMAP ruokavaliota en ole kokeillut, enkä myöskään näitä vatsaystävällisiä leipiä :) kiinnostaa kyllä, tavallinen leipä kyllä toisinaan aiheuttaa vähän vatsavaivoja, varsinkin liikaa syötynä :D

    Vastaa
  135. Jessica Maunus 24.2.2019

    En ole vielä näitä kokeillut, ei mahdu budjettiin. Miehellä sen verran herkkä vatsa, että vatsaystävällinen ruis voisi sopia hyvin.

    Vastaa
  136. Airi 24.2.2019

    En ole vielä maistanut mutta ostanpa huomenna, arvontaan mukaan.

    Vastaa
  137. Henna Holappa 24.2.2019

    Ihan uusi tuttavuus on mutta mielenkiintoinen ja varmasti hyviä. Meillä menee leipää useampi pussi viikossa.

    Vastaa
  138. Joonas 24.2.2019

    En ole maistanut. mutta testiin lähtee.

    Vastaa
  139. Kata 24.2.2019

    Ruisleipä oli todella maukas! :)

    Vastaa
  140. VIRPI 24.2.2019

    💚 JEP, luulin jo, että joudun lopun ikää popsimaan pelkkää kauraleipää.😯 HUIKEETA että tällaiset tuotteet ovat hiipineet leipähyllyyn, ihan kuin mua varten. 👍👀💚

    Vastaa
  141. Hese 24.2.2019

    Olen kokeillut ja meinaan ostaa toistekin.

    Vastaa
  142. Päivi P 24.2.2019

    Ostin paketin loppuviikosta uutta hiivatonta siemenleipää ja maistoin sitä.
    Oli tosi hyvää ja ei montaa päivää säilynyt.
    Alkuviikosta ostan lisää tätä uutta herkkua.

    Vastaa
  143. ismo tervonen 24.2.2019

    en ole vielä kokeillu,,

    Vastaa
  144. Mella 24.2.2019

    Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla. Itsellä vatsa kestää vaikka mitä leipää, mutta lähipiirissä on ihmisiä, joille ei esim. tavalliset leivät sovi.

    Vastaa
  145. Ike 24.2.2019

    Täytyypä kokeilla seuraavalla kauppareissulla

    Vastaa
  146. Katri 24.2.2019

    Siemenleipää olen syönyt ja se on NIIIIN hyvää 😋 pientä vauvaa kun imettää, niin tavallinen ruisleipä ei passaa ruokavalioon ☹️ Mutta tätä uutuutta pitää maistaa!😍

    Vastaa
  147. Henna Kalakoski 24.2.2019

    En ole vielä ehtinyt maistamaan! Kiinnostaisi kyllä ottaa kokeiluun! :)

    Vastaa
  148. Anna-mari 24.2.2019

    En ole vielä kokeillut. Mulla on samat oireet vatsan kanssa kuin sulla ja tiedän myös, mikä niihin auttaa, mutta niinpä niin, ei voi mitään että itsekuri ei aina arjen tiimellyksessä riitä, haluaa vaan nauttia niistä herkuista (olipa se leipää tai karkkia!), jos on muuten ollut rankkaa arkea.. 😅 Mutta täytyy kokeilla tätä uutuutta, jospa se ei aiheuttais vatsaoireita.

    Vastaa
  149. Outi Leino-Mäkiharju 24.2.2019

    Haluan ehdottomasti kokeilla pikimiten ja päästä hyvän leivän makuun!!!

    Vastaa
  150. Petri 24.2.2019

    En ole testannut mutta vatsani on erittäin kipeä usein ja ehkä auttaisi tällainen leipä kivun loppumiseen.

    Vastaa
  151. Jenna-Mariina 24.2.2019

    Pitääpä ostaa perheelle maistiaikseksi seuraavalla kauppareisulla!😍🤩

    Vastaa
  152. Jenni Kärki 24.2.2019

    Näitä täytyy kyllä ehdottomasti testata, sen verran hyvältä vaikuttavat ja näyttävät kuvissasi! 😊👍🏻

    Vastaa
  153. Nanne 24.2.2019

    Itse olen pyrkinyt vähentämään leivän syöntiä juurikin noiden vatsaoireiden takia. Leipää on kuitenkin välillä todella vaikea vastustaa, niin hyvää aamulla! :) pitääpä etsiä ensi kerralla kaupassa näitä ja ostaa testiin!

    Vastaa
  154. EAVK 24.2.2019

    En ole ehtinyt maistamaan mutta lentokoneessa töitä tekevänä olisi mahtava kokeilla esim. tuota ruisleipää (koska tavallinen ruisleipä lentokoneessa on aivan ehdoton no no 🎈)

    Vastaa
  155. Jemina Salonen 24.2.2019

    Täytyy maistaa, kuulostaa hyvältä!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *