*Kaupallinen yhteistyö, Fazer Leipomot Oy & Asennemedia

Meillä syötiin lapsuudenkodissani aina paljon leipää, eikä tilanne ole muuttunut paljonkaan, edelleen meillä syödään leipää usein. Mun mielestä leipä sopii kaikkiin tilanteisiin, mitä kuvitella saattaa. Aamu- ja iltapalaleivät ovat klassikko, leipä on loistava retkieväs ja esimerkiksi uunissa tehdyt, lämpimät leivät helpottavat sydänsuruja – no joo, se ei ole eikä ehkä tutkittu fakta, mutta tottahan se silti on, heh.

Mikä onkaan ihanampaa, jos joku tekee sinulle leivän, ajatuksella ja rakkaudella? Jos ravintolassa saa alkupalaksi ihanaa leipää, niin se on heti lupaava merkki. Hyvänmakuista leipää ei unohda helposti. 

fazer-leipä1

Jossain vaiheessa kotoa pois muutettuani yritin jättää leivän pois kokonaan, koska ajattelin sen olevan vatsalleni haitaksi. Myöhemmin tajusin, että ei se leipä ainoastaan ole vaan moni muukin suustani alas laittama asia vaikuttaa ärsyttävän herkkää vatsaani.

Mun vatsaongelmat alkoivat jo ala-asteella, kävelin keskimäärin kerran viikossa tai kahdessa koulusta takaisin kotiin kaksinkerroin, sillä vatsaan sattui niin paljon. Vatsaongelmiani koitettiin selvitellä ja kävin silloin allergiatesteissä, mutta mitään ei oikein löytynyt.  Lääkäri kehotti kuitenkin välttämään maitoa (laktoosi-intoleranssi epäilys), joten lopetin sen juomisen ja vatsaoireet helpottivat vähän.

Ajanmyötä huomasin, että maitotuotteet eivät ole ainoa syy oireilevaan vatsaan, sillä ei ne vastakivut oikein koskaan ole loppuneet. Mulla on herkkä vatsa, joka on liian usein kipeä ja turvonnut. Kaikkeen kuitenkin helposti tottuu, vaikka ei ehkä pitäisi? Olen kuullut lähipiiristäni monesti lauseen ”sullahan on aina maha kipeenä ” – myönnetään, tottahan se on ja vaikka tiedän, mikä siihen auttaisi, niin itsekuri ei meinaa riittää.

Tiedän, että vatsani ja minä voisin paremmin jos noudattaisin FODMAP-ruokavaliota eli jos välttäisin viljatuotteita, makeisia, laktoosia sisältäviä tuotteita, hedelmistä ja vihanneksista omenaa, päärynää, kaaleja, sipulikasvit, parsa ym. Jo kolmen ensimmäiseksi mainitun asian välttäminen helpottaa jo oloani.

FODMAP-ruokavalion perustuu siihen, että vältetään FODMAP-hiilihydraatteja eli imeytymättömiä hiilihydraatteja ja ruoka-aineita, jotka aiheuttavat vatsakipuja sekä turvotusta. Toisten tarvitsee noudataa ruokavaliota tarkemmin, toisille voi riittää, että päivittäinen FODMAP-altistus rajoitetaan noin 10 grammaan. Olen alkuvuodesta asti yrittänyt syödä FODMAP-ruokavalion mukaisesti, mutta pakko myöntää, että ei se aina aivan putkeen ole mennyt. Olen itse ihan liian laiska kokki ja toisinaan ruoka vaan on niin vastustamattoman ihanaa. Tässä sitä kuitenkin ollaan hiljalleen parempaan suuntaan menossa.

fazer-leiä2

No takaisin siihen leipään sitten, FODMAP-ruokavaliossa tulisi välttää etenkin viljoja ja varmaan tässä kohtaa monella käy mielessä sama kuin minulla, että eihän elämästä tule mitään ilman (ruis)leipää. Fazer lanseeri 2016 ruisleivän, joka sopii FODMAP-ruokavaliota nuodattaville.

Fazer Vatsaystävällinen* Ruis on maailman ensimmäinen ruisleipä, jonka FODMAP-hiilihydraattipitoisuutta on alennettu. Fazerin omaan innovaation perustuva taikinajuuri pilkkoo suuren osan FODMAPeista pois, joten siksi leipä sopii useammalle FODMAP-ruokavaliota noudattavalle, kuin tavallinen ruisleipä.

Tuoteperheeseen kuuluu myös Vatsaystävällinen* Kaura ja Gluteeniton -leivät sekä uutuutena kauppojen hyllyille ilmestynyt Vatsaystävällinen* Hiivaton Siemenleipä, joka on muuten meidän molempien lasten suosikki.

*Lue lisää: fazer.fi/vatsaystavallinen

fazer-leipä4
fazer-leipä3

Fazer Vatsaystävällinen* hiivaton siemenleipä on valmistettu ilman hiivaa ja jauhoja. Se sisältää runsaasti herkullisia siemeniä ja maistuu hyvälle. Meillä lapset rakastavat tätä siemenleipää paahdettuna, päälle riittää pelkkä voi ja tuorekurkku. Samuelilla ja Rebekalla ei ole hajuakaan leipien terveellisyydestä. He menevät maku edellä, joten siitä ei ole näissä leivissä tingitty.

Eväsleiviksi meidän mielestä on parhaiten sopii *Vatsaystävällinen Ruis -leipä, joka hyvänmakuinen ja mehevä, mutta silti leivottu ilman vehnää, maidoton, laktoositon, lisäaineeton sekä runsaskuituinen. Mun omat suosikki on ruis – sekä kauraleivät, mieluiten ulkona nautitut, ai että.

fazer-leipä5
fazer-leipä7
fazer_vatsa

Leivän syöminen saa siis luvan kanssa jatkua, mutta pyrin tsemppaamaan FODMAP-ruokavalion muiden kiellettyjen-listalla olevien ruoka-aineiden kanssa. Mielellään kuulisin teiltäkin kokemuksia ja vinkkejä FODMAP-ruokavaliosta sekä fiiliksiä *Vatsaystävällinen tuoteperheen leivistä, oletteko jo ehtineet maistamaan? Kommentoithan tähän postaukseen 24.2.2019 mennessä ja olet mukana Fazerin tuotepaketin arvonnassa. Täältä voi käydä lukemassa arvonnan säännöt.

-Maj

155 Comments

 1. Pivi 18.2.2019

  Ruisleipää olen kokeillut se on tosi maukas. Nyt vaaleita kokeilemaan👍

  Vastaa
 2. Milla 18.2.2019

  Nämä menee kyllä heti seuraavalla kauppareissulla ostoskoriin👍

  Vastaa
 3. Mini 18.2.2019

  Meilläkin syödään leipää aika paljon (etenkin lapset), mutta itse joudun leivän syöntiä rajoittamaan vatsavaivojen vuoksi. Täytyypä ottaa nuo uudet leivät kokeiluun, sillä Rrrrrakastan leipää ❤️

  Vastaa
 4. Anna 18.2.2019

  Itse kärsin samanlaisista vatsaoireista. Maitotuotteiden pois jättäminen ja leivän rajoittaminen pariin viipaleeseen päivässä ovat auttaneet paljon.
  Näitä Fazerin vatsaystävällisiä leipiä täytyy kokeilla. Herkullisen näköisiä. :)

  Vastaa
 5. Minna 18.2.2019

  Mää en oo tuohon ruokavalioon tutustunu, kuullut kyllä tuon sanan. Mulla ei oireile vatsa mistään ruuista, joten olen kyllä onnekkasssa asemassa. Nämä leivät taitaa silti lähtä testiin, vähän vaihtelua ruispaloille. :)

  Vastaa
 6. Meri 18.2.2019

  En ole vielä ehtinyt maistamaan näitä uutuuksia, mutta ehdottomasti menee kokeiluun, leivän ystävä kun olen ☺️

  Vastaa
 7. Lena 18.2.2019

  Vielä en ole testannut, mutta kokeiluun menee. Voisin elää leivällä, mutta luonnollisestikaan se ei tee hyvää vatsalle. Vatsayatävällinen leipä olisikin tervetullut vaihtoehto valikoimaan!

  Vastaa
 8. Kukka 18.2.2019

  Noudatan ensisijaisesti erikoisruokavaliota, joka pohjautuu osittain FodMapiin – esim. tiettyjen viljojen osalta.

  Oon lukenut tästä Fazerin ”Vatsaystävällisestä” ja oon tosi kiinnostunut siitä, kun sopisi juurikin mun ruokavalioon!

  Vastaa
 9. SAMP 18.2.2019

  Olisi tosi kiva testata etenkin tuota siemenleipää! Itse rakastan leipää, mutta liikaa syötynä aiheuttaa kyllä turvotusta. En ole fazerin uutuusleipiä kokeillut ennen enkä toisaalta fodmap-ruokavaliotakaan.

  Vastaa
 10. Päivi 18.2.2019

  Meillä syödään leipää päivittäin ja vaikka erityisiä oireita ei siitä tulekaan, niin mielelkään kokeilisin herkulliselta kuulostavia uutuusleipiä!

  Vastaa
 11. Tinsku 18.2.2019

  Oon juuri viikonloppuna lueskellut kyseisestä ruokavaliosta, joten nuo leivät pitää ehdottomasti ottaa kokeiluun. Mun ongelma ei ole vatsavaivat, vaan mulla kasvojen ja kaulan iho on alkanut oireilla tosi voimakkaasti. Yhtenä päivänä ei juuri mitään ja toisena voimakas punoitus :(

  Vastaa
 12. Kaisa 18.2.2019

  Piti ihan ottaa screenshotti et muistan tuon leivän kaupassa. Täytyy testata, maha ei kestä normi ruisleipä ja ruisleipä juustolla ja kurkulla on maailman parasta!😊

  Vastaa
 13. Tuija 18.2.2019

  Testiin menee..meillä on perheessä vatsalla reagoivia useampiakin, mutta kuitenkin kuidut myös tärkeitä ja leipää vaikea täysin korvata.

  Vastaa
 14. Krista 18.2.2019

  Niin kauniita kuvia ja kyllä lähtee testiin!

  Vastaa
 15. Kira 18.2.2019

  Olen kuullut foodmap- ruokavaliosta ja jonkin verran tutustunutkaan siihen, mutta en koe sitä omakseni, sillä se rajoittaa minua liikaa. Oma vatsani kestää varsin hyvin melkein kaikkea, tosin liika laktoosi aiheuttaa vatsanväänteitä, joten laktoosin vähentämisen jälkeen olen pärjännyt oikein hyvin. Rakastan leipää ja se kuuluu jokapäiväiseen elämääni. Olen innostunut kokeilemaan uutta ja nämä leivät kuulostaa kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoiselle. Osalla ystävistäni on jonkin verran ruokarajoitteita ja näitä leipiä voisin ajatella ostavani, kun he tulevat seuraavan kerran yökylään luokseni.

  Vastaa
 16. Ella 18.2.2019

  FODMAP-ruokavalio ei tuonut itselleni apua, mutta jos ongelmia on niin kannattaa testata! Itse syön gluteenitonta leipää ja olen kyllä Fazerin vaihtoehtoa testannut. Ihan hyvää, mutta mielestäni todella ylihintaista.

  Vastaa
 17. Sanna 18.2.2019

  En ole koskaan huomannutkaan näitä vatsaystäväkkisiä leipiä. Silmät kiinni varmaan kulkenut😀. Pitääpä kokeilla

  Vastaa
 18. Enski 18.2.2019

  Oih pitääpä kokeilla, itselläni vatsavaivat ovat jatkuneet monta vuotta, silti ilman leipää en voi elää.

  Vastaa
 19. Pampula 18.2.2019

  Näitä täytyy testata! Ois ihana syödä leipää, ilman kipuja ja turvotusta ❣️

  Vastaa
 20. Jennie 18.2.2019

  Ruisleipää olen maistanut, tykkäsin!

  Vastaa
 21. Maria 18.2.2019

  En ole vielä kokeillut, mutta ehdottomasti kokeiltava!

  Vastaa
 22. Kati 18.2.2019

  Olen myöskin tietoisesti vähentänyt leivän syöntiä, näitä täytyy kokeilla!

  Vastaa
 23. Elisa 18.2.2019

  Eipä ole tullut vielä testattua, mutta ehdottomasti teen sen mahdollisimman pian! Kuulostaa todella lupaavilta :)

  Vastaa
 24. Johanna 18.2.2019

  Siemenleipää olisi mukava maistaa. Täytyypä tarkkailla tuleeko kaupassa vastaan. Mulla kestää maha melko hyvin kaikkea tuota, mitä FODMAP:ssa on hyvä välttää ja olenkin lukenut, että sellaisen, jolla ei vatsaoireita ole, ei kannata liikaa ruveta karsimaan syömisiään.

  Vastaa
 25. Emma 18.2.2019

  Olen maistanut Fazerin vatsaystävällistä kauraleipää. Voin suositella leipää, koska se oli hyvänmakuista! Se ei myöskään ollut liian isoina paloina vaan just sellaisena, ettei tullu ähkyä.

  Vastaa
 26. Casey 18.2.2019

  Hiivaton leipä yes kokeilen !

  Vastaa
 27. Marja 18.2.2019

  Ihana tämä postaus, tulikin just oikeaan hetkeen, superisti kiitos! 😊 täällä nimittäin toinen vatsaongelmainen. Nää leivät meneekin heti kokeiluun 😊

  Vastaa
 28. Mari Vee 18.2.2019

  Ruista ja kauraa syönyt ja ovat tuttuja, seuraavaksi ostoslistalle päätyy siemenleipä joka on uusi tuttavuus.

  Vastaa
 29. Jonna 18.2.2019

  Tää oli mielenkiintoinen juttu ja itse en ole vielä testannut tämmöstä Fodmappia. Maha turpoaa vaikka ja mistä ja sitten olenkin jättänyt jugurtit ja viljatuotteet vähemmälle, mutta nyt olisi taas syys kokeilla jotain uutta ja näitä leipiä. Parasta ruisleivän päälle on oivariini ja herkkukurkkuviipaleet.

  Vastaa
 30. Essi 19.2.2019

  Näitä täytyykin heti testata kun itelläki erittäin herkkä maha.

  Vastaa
 31. Jenna 19.2.2019

  Innolla haluaisin maistella tuoteperheen tuotteita, etenkin tuo siemenleipä kuulostaa hyvältä! 😊

  Vastaa
 32. Anna 19.2.2019

  Vielä en ole maistanut, mutta kokeiluun menee!

  Vastaa
 33. Johanna 19.2.2019

  Multa mennyt kyllä nämä uutuudet ihan ohi, mutta ehdottomasti testiin menee! Miehellä etenkin herkkä vatsa, joten varmasti soveltuisi hyvin.

  Vastaa
 34. Kirsi Pääkkönen 19.2.2019

  Miten nämä on mennyt multa ihan ohi? Kiitos vinkistä, ehdottomasti menee kokeiluun seuraavalla kauppareissulla. Meillä rakastetaan leipää ja vatsaystävällisyys olisi plussaa.

  Vastaa
 35. Ellu 19.2.2019

  Hei, kiitti leipä vinkistä! Vaalea hiivallinen leipä turvottaa miun mahan palloksi. Joskus töissä ollaan vitsailtu raskausmahasta :D ja aiheuttajana hiiva + vaaleajauho. Eli huomisella kauppareissulla testiin! Kiitti!

  Vastaa
 36. HJ 19.2.2019

  Leipä maistuu täälläkin. Tuo siemenleipä rupesi kiinnostamaan pitäisi ehkä kokeilla.

  Vastaa
 37. Kristiina 19.2.2019

  Täytyypä kokeilla🖒

  Vastaa
 38. ennu 19.2.2019

  Kiitos vinkistä.
  Seuraavalla kerralla kaupassa pysähdyn tarkemmin tutkimaan leipähyllyn tarjontaa.

  Vastaa
 39. Ässä 19.2.2019

  Olen maistanut Fazerin gluteenittomia vatsaystävällinen leipiä. Itse voin syödä vain gluteenitonta ruokaa.

  Vastaa
 40. Reetta 20.2.2019

  Kuulostaa hyvältä, täytyypä testata!

  Vastaa
 41. Neea 20.2.2019

  Täytyy ehdottomasti kokeilla näitä leipiä, kiitos vinkistä! Arvonnassa mukana :)

  Vastaa
 42. Nannikki 21.2.2019

  FODMAP ei ole itselleni tuttu, terminä kyllä kuullut mutta itsekkin laiskana ruuanlaittajana en oo tutustunu enempää. Onneksi masu on aika anteeks antavaista sorttia.. :’D leipiä en ole maistanut mutta vaikuttavat jokanen maistamisen arvoisilta :) aika vähän leipää tulee syötyä nykyään kun tuntuu etten oo oikein löytänyt mitään ihan lemppari leipää.

  Vastaa
 43. Elina 21.2.2019

  FODMAP ollut nyt pari viikkoa kokeilussa ja ainakin vatsan turvotus on vähentynyt selvästi. Näitä leipiä täytyy kyllä kokeilla

  Vastaa
 44. Jonna 21.2.2019

  Siemenleipää juuri testasin. Paahdettuna herkullista.

  Vastaa
 45. Ouim 21.2.2019

  Gluteenitontai leipää ole syönyt, koska gluteeniton ruokavalio.

  Vastaa
 46. Tiina 22.2.2019

  En ole vielä kokeillut, oon ollut sen verran onnekas että leivästä ei ole tullut mitään oireita (ainakaan vielä)!

  Vastaa
 47. Anni À. 22.2.2019

  En ole vielä maistanut, toivottavasti pian löytyisi lähikaupasta!

  Vastaa
 48. Iituuu 22.2.2019

  Kaikkia muita olen kyseisestä tuoteperheestä maistanut, paitsi ruisleipää. Kauraleipää ostan aina, jos vain saatavilla (oma suosikkini kaikista leivistä). Tällä viikolla ostin myös testiin tuota hiivatonta siemenleipää ja erittäin makoisaa on sekin :p

  Vastaa
 49. Jossu 22.2.2019

  Näitä en vielä ole kokeillut mutta ne voisivat sopia minunkin masulleni, joka ei välitä tuoreesta etenkään rukiista lain :/

  Vastaa
 50. Eeelina 22.2.2019

  Fodmapiin en ole sinänsä tutustunut mutta terveelliset leipäuutuudet kelpaa kyllä aina! Rakastan leipää mutten viitsi usein syödä turhaa höttöhiilaria, joten katson aina että leivässä olisi paljon kuituja ja täysjyvää. Näitä leipiä en ole vielä maistanut, mutta varmasti kyllä ostan kunhan vaan kaupassa tulee vastaan.

  Vastaa
 51. Anna L. 22.2.2019

  Kuulostaa todella hyvältä, kokeiluun menee :)

  Vastaa
 52. Ansku 22.2.2019

  Vinkkejä ei ole antaa kun itsellä ei catsaongwlmia ole. Näitä leipiä on kyllä tullut syötyä ihan muuten. Erityisesti kaura on omaan makuun.

  Vastaa
 53. Satu 22.2.2019

  Noi leivät on ihan sairaan hyviä!

  Vastaa
 54. Myy 22.2.2019

  Oijoi ruisleivän lisäksi kiinnostaa siemenleipä!

  Vastaa
 55. Milla Niemi 22.2.2019

  Sounds good 😻 ihania kuvia!

  Vastaa
 56. Riitta Ahola 22.2.2019

  Tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Ois ihanaa kun pääsis mahan murinoista eroon kun syö leipää 🙄

  Vastaa
 57. Kristiina 22.2.2019

  Kuulostaa hyviltä leiviltä, täytyy ostaa kyllä testiin :) Tykkään etenkin kauraleivistä.

  Vastaa
 58. Jenna 22.2.2019

  Fazerin vatsaystävällistä ruisleipää olen kokeillut. :) viime kesänä selvisi, että olen allerginen naisille ja jätin sen pois kokonaan. Olo helpotti. Silti edelleen tulee välillä vatsakipuja ja olen hyvin herkkämasuinen. Siksi tällaiset vatsaystävälliset tuotteet ovat ihan huippuja 😍

  Vastaa
 59. Niina N 22.2.2019

  Ei olla vielä kokeiltu, mutta testaukseen menee :) toivoen mukana arvonnassa

  Vastaa
 60. timo hattunen 22.2.2019

  Ei vielä kokemusta ,mutta pian on.

  Vastaa
 61. tupu 22.2.2019

  En ole vielä kokeillut, mutta ostoslistaan lisätty seuraavaa kauppareissua varten

  Vastaa
 62. Eppuli 22.2.2019

  Ei oo vielä osunu silmään kaupassa, hyvältä kuulostaa!

  Vastaa
 63. Marjuli 22.2.2019

  Tää siemenleipä käy ”karkkihetkestä”.

  Vastaa
 64. Anne 22.2.2019

  Vielä en ole maistanut mutta ainakin hiivaton siemenleipä täytyy testata 😊

  Vastaa
 65. dugu 22.2.2019

  Hyvältä vaikuttaa

  Vastaa
 66. Ap 22.2.2019

  Ei ole vielä tullut testattua kun tuotteista ei ole tullut kuultua, vihdoinkin on älytty tehdä muutama tuote täysin ilman vehnää

  Vastaa
 67. Päivi 22.2.2019

  En ole kokeillut vielä. Herkullisen näköisiä olivat, joten ehdottomasti testaukseen.

  Vastaa
 68. Teija S 22.2.2019

  En oo vielä kun en ole lähikaupasta bongannut… Olishan se kiva kokeilla kun monesti leivästä maha ei tykkää :/

  Vastaa
 69. Pipsa 22.2.2019

  En ole kokeillut, mutta kiinnostaisi.

  Vastaa
 70. Suvi 22.2.2019

  Ei ole tullut kokeiltua, kiinnostunut kyllä olen :)

  Vastaa
 71. Pekka Ahonen 22.2.2019

  Enpä ole tuollaisiin vielä kaupassa törmännyt, mutta heti otan kokeiluun kun näen, koska niin monella perheessä on heikko vatsa.

  Vastaa
 72. kaisa mäkikylä 22.2.2019

  En ole, mutta voisi maistaa!

  Vastaa
 73. Katri 22.2.2019

  Pitääpä kokeills

  Vastaa
 74. Ville 22.2.2019

  En ole testannut vielä, mutta kyllähän noita voisi ostaa joskus.

  Vastaa
 75. Marika 22.2.2019

  Hyvä että valikoima kasvaa, herkkuleipä maistuisi useamminkin.

  Vastaa
 76. Mamma A. 22.2.2019

  Luin vasta FODMAP-ruokavaliosta ja kiinnostaa kovasti kuten myös nämä leivät.Vielä en ole testannut.

  Vastaa
 77. Marianne 22.2.2019

  En ole vielä maistanut, mut mielelläni noita kokeilen.

  Vastaa
 78. Pirjo 22.2.2019

  Täytyy maistaa!

  Vastaa
 79. Laura 22.2.2019

  En ole, mutta voisin kokeilla, fodmapia noudatan jo

  Vastaa
 80. Leena 22.2.2019

  Täytyy maistaa, kuulostaa hyvältä.

  Vastaa
 81. Sonja 22.2.2019

  Itse olen joutunut siirtymään kokonaan gluteenittomaan ruokavalioon jo yhdeksän vuotta sitten. Tuo Fazer vatsaystävällinen gluteeniton -leipäpussi on tullut tutuksi.

  Vastaa
 82. Piitu 23.2.2019

  Ollaan testattu ja myös syödäänkin säännöllisesti näitä. Miehelle ei passaa vehnä ja nämä on olleet monesti pelastus leivänhimoon. Fodmappia ei olla kokeiltu, tykätään niin mm. kaaleista.

  Vastaa
 83. Reijo 23.2.2019

  Maistuu

  Vastaa
 84. Sanna Bannouri 23.2.2019

  Kiitos vinkistä! Mukana arvonnassa.

  Vastaa
 85. Pauliina 23.2.2019

  Mukana! Ai että, tätä pakko kokeilla. Ja tulisi tarpeeseen. Rakastan leipää mutta herkkä vatsani on toista mieltä heh…

  Vastaa
 86. Heini 23.2.2019

  Mielenkiintoista tietoa, täytyy ehdottomasti kokeilla näitä leipiä toimivatko omalla kohdalla 😊

  Vastaa
 87. Tuomas 23.2.2019

  En vielä, täytyy kokeilla!

  Vastaa
 88. päivi 23.2.2019

  siemenleipää en ole vielä nähnyt, muut hyviä!

  Vastaa
 89. Forsman Ulla 23.2.2019

  Enpä ole vielä maistanut näitä. Mutta kun aloitin pullalakon, tulen syömään aina kahvipullan sijasta terveellistä leipää.

  Vastaa
 90. Ismo Leinonen 23.2.2019

  En oo kokeillu.

  Vastaa
 91. Puutalon asukas 23.2.2019

  FodMap ruokavaliossa saattaa auttaa myös, jos paahtaa tuoreen ruisleivän. Itselläni se toimii :)

  Vastaa
 92. JonnaK 23.2.2019

  Olen maistellut näitä tuotteita jo pitkään, joskus harmikseni niitä on vaikea löytää. Mukavaa on, että niitä saa kolmea erilaista ja ne kaikki maistuvat hyvälle. <3

  Vastaa
 93. Karkki 23.2.2019

  Minulla on myös samanlaisia vatsaongelmia ja itsehillintä heikko. En ole vielä nähnyt noita Fazerin uutuustuotteita kaupoissa, mut pitää ehdottomasti kokeilla.

  Vastaa
 94. Risto Vanhanen 23.2.2019

  En ole vielä saanut maistaa

  Vastaa
 95. Rami 23.2.2019

  Ovat erittän maistuvia

  Vastaa
 96. Jenni Lehtonen 23.2.2019

  En ole vielä kokeillut. Kiinnostaa kyllä, tosin joskus ”erikoisleivät” onkin sitten aika kalliita, joten jäävät hyllyyn. Tähän asti vatsa on tykännyt 100% kauraleivistä.

  Vastaa
 97. manna 23.2.2019

  En ole kokeillut, mutta jos sitä lähikauppaan ilmestyy niin pitääpä maistaa:)

  Vastaa
 98. Marja-Liisa 23.2.2019

  Näitä seuraavalla kerralla ostoskoriin, leipä kuuluu mun kahvikupposten kaveriksi ja välipalana

  Vastaa
 99. Eve_ 23.2.2019

  Yhtä noista leivistä olen maistanut, ja oli tosi hyvää!

  Vastaa
 100. Raimo mononen 23.2.2019

  Täytyy kokeilla vatsa pitää outoa murinaa usein.

  Vastaa
 101. Tupu_ 23.2.2019

  En ole vielä maistanut, mutta kuulostavat todella lupaavilta!

  Vastaa
 102. Riikka 23.2.2019

  Kiitos postauksestasi, en ollutkaan kuullut näistä uutuuksista aiemmin. Toivottavasti löytyvät myös kauppani hyllyltä. Hienoa, että löytyy FODMAP-ruokavalioon sopivia leipiäkin :)

  Vastaa
 103. jk 23.2.2019

  hyvää on

  Vastaa
 104. KP 23.2.2019

  Pitääpä tutustua tähän tuoteryhmään!

  Vastaa
 105. Minttu 23.2.2019

  FODMAPista olen kuullut, mutta (vielä) en ole testannut toisiko se avun epämääräisiin vatsavaivoihini. Ehkä aloitan leivän vaihdolla :)

  Vastaa
 106. haapaluoma aaaro 23.2.2019

  hiivaton leipä vois olla hyvää

  Vastaa
 107. milla 23.2.2019

  kauraleipä on herkkua

  Vastaa
 108. Nina 23.2.2019

  Jag har inte ännu smakat.

  Vastaa
 109. Eija 23.2.2019

  Vielä on maistamatta näitä tuotteita.

  Vastaa
 110. lina 23.2.2019

  Vähähiilihydraattiset dieetit on tuttuja, ehkä eniten zone ja leivästä tulee kyllä äkkiä todella paljon hiilareita, mutta niissä on eroja ja kivoja nämä uudet innovaatiot

  Vastaa
 111. Nelliina 23.2.2019

  Haluan ehdottomasti kokeilla, kuulostavat maukkailta. Mukana.

  Vastaa
 112. Helena Kukkola 23.2.2019

  En ole vielä kokeillut, mutta kiinnostaa kovasti.

  Vastaa
 113. Hanna 23.2.2019

  Vielä en ole maistanut, kuulostaa kyllä houkuttelevalta :)

  Vastaa
 114. Nea 23.2.2019

  En ole maistanu.

  Vastaa
 115. Kalle 23.2.2019

  En ole

  Vastaa
 116. Salli 23.2.2019

  Empäs olekaan kuullut.olisi.kiva kokeilla.

  Vastaa
 117. klaara 23.2.2019

  En ole vielä kokeillut. Hienoa, että uusia leipiä tuotetaan jatkuvasti. Olen juuri tutustunut juuresleipiin, mukavaa vaihtelua kun ilman leipää en saa aamujani käyntiin.

  Vastaa
 118. Leila Puurunen 23.2.2019

  En ole vielä kokeillut mutta voisin kyllä kokeilla näitä tuotteita

  Vastaa
 119. kka1968 23.2.2019

  Ruisleipä on maukasta!

  Vastaa
 120. Mymmeli 23.2.2019

  Fazer <3 Kuulostaa herkullisilta uutuuksilta, pitää pistää korvantaakse jos vaikka ensi kerralla päätyisi ruokakoriin kaupassa.

  Vastaa
 121. Tommi 23.2.2019

  En ole kokeillut vielä

  Vastaa
 122. Susanna 24.2.2019

  Rakastan leipää, vatsani ei 😄 Sen vuolsi nämä uudet tuttavuudet voisi olla hyödyllistä testata.

  Vastaa
 123. Mari V 24.2.2019

  Ruisleipää olen maistanut ja aion ostaa jatkossakin. Muitakin olisi tarkoitus testata.

  Vastaa
 124. Annika 24.2.2019

  En vielä ole kokeillut

  Vastaa
 125. Susanna 24.2.2019

  Nämähän kuulostaa todella hyviltä leiviltä! Vähemään hiilareitakin ruisleivässä. Vielä en ole kokeillut, mutta kiinnostaa kyllä.

  Vastaa
 126. Ilmo 24.2.2019

  En ole kokeillut

  Vastaa
 127. Mirva 24.2.2019

  Pitääpä testata, en ole noita vielä bongannut kauapasta!

  Vastaa
 128. Jou 24.2.2019

  Ei muuten ruisleipä pieretä

  Vastaa
 129. Liina 24.2.2019

  Oman kokemukseni mukaan FOODMAP-ruokavalio tuntuu todella auttavan herkän vatsan ongelmiin ja olikin tosi kiinnostava kuulla näistä uutuusleivistä. En ole vielä maistanut, mutta uskon että voisivat tulla koko perheen lemppareiksi!

  Vastaa
 130. Jennanen 24.2.2019

  Itsellä ei ole antaa vinkkejä, mutta luen mielellään muiden vinkkejä! :) Fodmapilla pitäisi olla herkän vatsan takia, mutta valitettavasti tulee välillä lipsuttua. Saan niin pal raskauskyselyjä turvonneen masun takia, että pitäs vissiin skarpata! Näin lapsettomuudesta kärsivänä kun ne utelut osuu aika kipiään paikkaan. Anteeksi ohi aiheen meno :D Ja kiitos kaikille vinkkikommenteista!

  Vastaa
 131. Juhani Reinikainen 24.2.2019

  olen kokeillut .hyvää oli.

  Vastaa
 132. Katariina 24.2.2019

  Superhyviä leipiä ja kiva kun valikoima kasvaa!

  Vastaa
 133. tiitu 24.2.2019

  Kiinnostaisi testata, tuoteseloste hyvä

  Vastaa
 134. Rosa 24.2.2019

  FODMAP ruokavaliota en ole kokeillut, enkä myöskään näitä vatsaystävällisiä leipiä :) kiinnostaa kyllä, tavallinen leipä kyllä toisinaan aiheuttaa vähän vatsavaivoja, varsinkin liikaa syötynä :D

  Vastaa
 135. Jessica Maunus 24.2.2019

  En ole vielä näitä kokeillut, ei mahdu budjettiin. Miehellä sen verran herkkä vatsa, että vatsaystävällinen ruis voisi sopia hyvin.

  Vastaa
 136. Airi 24.2.2019

  En ole vielä maistanut mutta ostanpa huomenna, arvontaan mukaan.

  Vastaa
 137. Henna Holappa 24.2.2019

  Ihan uusi tuttavuus on mutta mielenkiintoinen ja varmasti hyviä. Meillä menee leipää useampi pussi viikossa.

  Vastaa
 138. Joonas 24.2.2019

  En ole maistanut. mutta testiin lähtee.

  Vastaa
 139. Kata 24.2.2019

  Ruisleipä oli todella maukas! :)

  Vastaa
 140. VIRPI 24.2.2019

  💚 JEP, luulin jo, että joudun lopun ikää popsimaan pelkkää kauraleipää.😯 HUIKEETA että tällaiset tuotteet ovat hiipineet leipähyllyyn, ihan kuin mua varten. 👍👀💚

  Vastaa
 141. Hese 24.2.2019

  Olen kokeillut ja meinaan ostaa toistekin.

  Vastaa
 142. Päivi P 24.2.2019

  Ostin paketin loppuviikosta uutta hiivatonta siemenleipää ja maistoin sitä.
  Oli tosi hyvää ja ei montaa päivää säilynyt.
  Alkuviikosta ostan lisää tätä uutta herkkua.

  Vastaa
 143. ismo tervonen 24.2.2019

  en ole vielä kokeillu,,

  Vastaa
 144. Mella 24.2.2019

  Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla. Itsellä vatsa kestää vaikka mitä leipää, mutta lähipiirissä on ihmisiä, joille ei esim. tavalliset leivät sovi.

  Vastaa
 145. Ike 24.2.2019

  Täytyypä kokeilla seuraavalla kauppareissulla

  Vastaa
 146. Katri 24.2.2019

  Siemenleipää olen syönyt ja se on NIIIIN hyvää 😋 pientä vauvaa kun imettää, niin tavallinen ruisleipä ei passaa ruokavalioon ☹️ Mutta tätä uutuutta pitää maistaa!😍

  Vastaa
 147. Henna Kalakoski 24.2.2019

  En ole vielä ehtinyt maistamaan! Kiinnostaisi kyllä ottaa kokeiluun! :)

  Vastaa
 148. Anna-mari 24.2.2019

  En ole vielä kokeillut. Mulla on samat oireet vatsan kanssa kuin sulla ja tiedän myös, mikä niihin auttaa, mutta niinpä niin, ei voi mitään että itsekuri ei aina arjen tiimellyksessä riitä, haluaa vaan nauttia niistä herkuista (olipa se leipää tai karkkia!), jos on muuten ollut rankkaa arkea.. 😅 Mutta täytyy kokeilla tätä uutuutta, jospa se ei aiheuttais vatsaoireita.

  Vastaa
 149. Outi Leino-Mäkiharju 24.2.2019

  Haluan ehdottomasti kokeilla pikimiten ja päästä hyvän leivän makuun!!!

  Vastaa
 150. Petri 24.2.2019

  En ole testannut mutta vatsani on erittäin kipeä usein ja ehkä auttaisi tällainen leipä kivun loppumiseen.

  Vastaa
 151. Jenna-Mariina 24.2.2019

  Pitääpä ostaa perheelle maistiaikseksi seuraavalla kauppareisulla!😍🤩

  Vastaa
 152. Jenni Kärki 24.2.2019

  Näitä täytyy kyllä ehdottomasti testata, sen verran hyvältä vaikuttavat ja näyttävät kuvissasi! 😊👍🏻

  Vastaa
 153. Nanne 24.2.2019

  Itse olen pyrkinyt vähentämään leivän syöntiä juurikin noiden vatsaoireiden takia. Leipää on kuitenkin välillä todella vaikea vastustaa, niin hyvää aamulla! :) pitääpä etsiä ensi kerralla kaupassa näitä ja ostaa testiin!

  Vastaa
 154. EAVK 24.2.2019

  En ole ehtinyt maistamaan mutta lentokoneessa töitä tekevänä olisi mahtava kokeilla esim. tuota ruisleipää (koska tavallinen ruisleipä lentokoneessa on aivan ehdoton no no 🎈)

  Vastaa
 155. Jemina Salonen 24.2.2019

  Täytyy maistaa, kuulostaa hyvältä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *