Täällä odotellaan hiukan (kauhulla) huomenna alkavaa kahvilakkoa, juuri hörpin viimeisen kupilliseni. Mulla alkaa samalla hampaiden valkaisun ns. kotiosuus ja vaikka maitokahvia saisinkin juoda, vaikka pilillä jos ei muuta, niin ajattelin silti olla kokonaan ilman. Koska miksi ei?

Mun mielestä on hauska kokeilla erilaisia juttuja ja samalla tulee haastettua vähän itseään. En ole ylpeä siitä, että olen niin pahasti koukussa kahviin. Se koukuttuminen tapahtui ainakin omalta osaltani ihan huomaamatta ja hiljalleen,  aloitin kahvin juomisen silloin, kun lapset olivat pieniä. Usein kahvin kanssa tulee otettua vielä joku ylimääräinen herkkupala, etenkin iltapäivällä – ja siitäkin tavasta haluaisin päästä eroon. Ilman kahvia en kokonaan kuitenkaan ajatellut elää, mutta olisihan se kiva nauttia sitä ilman mitään koukkua, jos ymmärrätte mitä tarkoitan?

Neule ja korut – & Other Stories
Kauluspaita – Zara
Farkut – Bubbleroom *saatu kampanjan yhteydessä

Kuvat – Maiju Emilia Photography

En muista milloin olisin ollut päivän ilman kahvia, joten saapa nähdä millainen mörkö musta huomenna kuoriutuu? Ja millaisiahan vieroitusoireita mulle tulee vai tuleeko yhtään mitään? On myös tosi kiinnostavaa nähdä, että onko oloni jotenkin freesimpi reilun viikon kahvibreikin jälkeen.

Tiesittekö, että Suomessa kahvia tosin kuluu enemmän kuin missään muualla eli noin kymmenen kiloa suomalaista kohden, ihan kreisiä. Miksihän niin moni aloittaa kahvin juomisen, sillä veikkaisin, että aika harva siihen rakastuu ensimmäisellä hörppäyksellä, vaikka kai niitäkin on.

Olen myös kuullut, että aluksi kahvittomuus saattaa aiheuttaa sumuisen ja väsyneen olon, päätänkin voi särkeä. Onko siellä muita kahvikoukussa olevia tai lakkoilijoita? Olisi hauska kuulla teidän fiiliksiänne.

-Maj

6 Comments

 1. Inkku 9.4.2019

  Juon yleensä vain aamukahvin. Siinä meneekin 3-4 kupillista. Muuten päivä ja ilta menee hyvin ilman kahvia. Aamukahvi jos jää väliin niin helposti pää tulee kipeäksi.

  Vastaa
 2. Rena 9.4.2019

  Honestly, finally it happened that I don’t really like the taste of coffee. Therefore, I drink very less coffee :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 3. Janina 9.4.2019

  Mulla iskee päänsärky jo jos satun joskus harvoin heräämään kello 12 vaikka kun yleensä herään jo 6-7 aikaan ja 12 mennessä on mennyt jo 3 kuppia , jaiks! Sitten vielä yks kuppi iltapäivästä ja siinä mun päivän kahvittelut, koukussa ollaan

  Vastaa
 4. Mamma 10.4.2019

  Mulla ei oo koukkua ja saatan olla hyvinkin monta päivää ilman kahvia. Harvoin tulee edes juotua päivässä enemmän kuin yksi kuppi. Mutta tuohon että miksi aloittaa kahvin juonnin. Oma syyni on ehkä vähän naurettava mutta aloitin sen puhtaasti sen takia, että on joku juoma mitä kylässä voi juoda 😂 en siis voi sietää teetä ja ennenkuin join kahvia, niin se oli aina hiukan vaivaannuttavaa itselle ja kyläpaikan emännälle kun sanoin juovani ihan vaan vettä, ”voi ei, anteeksi kauheasti, mutta meillä ei ole mehua. Apua, mitähän keksin sinulle.”. Halusin näistä tilanteista eroon ja siksipä opettelin juomaan kahvia 😄 Kun en koukussakaan ole, niin en näe mitään pahaa siinä, että opettelin sen juomaan :)

  Vastaa
 5. Marir 11.4.2019

  Olisi kiva kuulla kokemuksia tuosta valkaisusta? Itsellä olisi ajatuksena käydä myös hieman valkaisemassa näitä teen ja kahvin värjäämiä hampaita..
  Kahvia olin juomatta puoli vuotta, olo oli parempi, ei niitä sumuisia iltapäiviä tai aamuja kun tuntuu ettei lähde käyntiin ilman kahvia. Ja maha kiitti! Se olikin syy lakkoon. Nyt kulutus huomattavasti pienempää. Voisikin taas ottaa pienen lakon!

  Vastaa
 6. annu 11.4.2019

  Mun maha ei tykkää yhtään kahvista, mutta minä tykkäisin sen mausta ja tuoksusta. Kahvia kermalla ja sokerilla, aijai.
  Lapsuudessa join kahvia niin, että puolet maitoa sekaan ja paljon sokeria, mummu pelotteli että alkaa kasvamaan parta.
  Tee on ollut aikuisiällä se mun juoma, mutta nyt sekään ei raskaana ollessa maistu ja hyvin olen ilmankin pärjännyt. Niinä harvoina kertoina kun kahvia juon niin se on yleensä jotain erikoiskahvia, esim.latte ja mukaan otettuna..nolo olisi kahvilassa juosta vessaan.
  En tiedä tottuisiko maha, jos kahvia joisi vaikka joka päivä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *