*Kaupallinen yhteistyö, ACO

Mulla on vieläkin tuoreessa muistissa viime kesän helteet ja pakko kyllä myöntää, että nautin hikisistä aurinkoisista päivistä, joita oli poikkeuksellisen paljon. Saapa nähdä onko tuleva kesä yhtä kuuma?

Aurinko ja siltä suojautuminen olivat kuuma puheenaihe viime viikolla reissussa ollessamme ja erittäin ajankohtaista se alkaa olla täällä Suomessakin. Ei kenellekään varmasti ole enää tänä päivänä epäselvää, että auringolla on myös paljon haittavaikutuksia? Ihon toistuva palaminen että elinikäinen aurinkoaltistus lisäävät ihosyöpien riskiä. Auringonpaisteesta ja helteistä saa hyvillä mielin kuitenkin iloita ja nauttia, kunhan muistaa kohtuuden ja tietysti suojautumisen.

aco_sunaco_sun1

ACOn valikoimasta löytyy kattavasti aurinkotuotteita koko perheelle ja oikeastaan ihan kaikkiin tarpeisiin ja  tilanteisiin. Meillä oli reissussa mukana aikuisille tarkoitetut ACO aurinkotuotteet ja lapsilla on myöskin testissä ACO lasten aurinkotuotteet.

Reissun käytetyimmät tuotteet olivat ACO Sun Spray SPF50+ sekä  Aco Sun Transparent spray SPF30 -aurinkosuojasuihke. Aurinkosuojaemulsio on hajusteeton ja erittäin korkeasta suojakertoimesta huolimatta se levittyy erittäin hyvin. Emulsion canola-öljy pehmentää ja rauhoittaa ihoa ja E-vitamiini toimii antioksidanttina. Tuotetta voi suihkutella kaikista suunnista, eikä se tunnu iholla tahmaiselta. En pidä paksuista koostumuksista ja valitsen ensisijaisesti suihkutettavan tuotteen itselleni.
Miellyttävä on hyvä sana kuvailemaan Aco aurinkotuotteiden koostumusta. Aco Sun Transparent sprayssa on vähän emulsiotuotetta matalampi (SPF30) suojakerroin, käytin sitä lähinnä säärille. Virkistävä ja viilentävä, läpinäkyvä aurinkovesispray ei ole ollenkaan öljyinen, vaan jättää myös ihon pehmeän tuntoiseksi, ei rasvaiseksi.

aco_kids_sun1

ACO Sun Kids Active Sun Spray SK50+ on erityisesti lapsille kehitetty aurinkospray. Erittäin veden ja hiekan kestävää tuotetta voi suihkutella mistä suunnasta tahansa, vaikka ylösalaisin. Alkoholittoman, värittömän ja hajusteettoman tuotteen voi levittää myös märälle iholle. Jos haluat levittää voiteen mielummin käsien kautta, niin kannattaa valita Aco Sun Kids Lotion Active SPF 50+, jossa on käytännössä kaikki samat ominaisuudet.

Samuel käy metsäeskaria, joten lapset viettävät päivänsä suurimmaksi osaksi ulkona. Sampan repussa kulkee mukana aurinkovoide ja vesipullo. Molemmat lapset ovat tottuneet käyttämään aurinkovoiteita, eikä sen suhteen ole ikinä ollut mitään ongelmaa. Olen kertonut heille, että miksi on tärkeää käyttää hattua, laseja ja voidetta. Rantalomilla meillä on ollut rutiinina, että aurinkovoiteet levitetään ennen aamupalaa ja lapset osaavat itsekin pyytää sitä, sillä he tietävät, ettei ilman voiteita mennä rannalle.

aco_sun4aco_kids_sun2

Pehmentävä aurinkopuikko on loistava täsmätuote, joka sopii lasten omiin käsiin. Puikkoa voi käyttää erityisen paljon auringolle alttiina olevia alueille, kuten nenänpäälle, korvanlehdille ja huulille. Toki tätä samaa tuotetta voi sipaista samalla omallekin iholle, miksipäs ei?

aco_kids_sun3

Muistilista aurinkoon

Iho tulisi suojata auringolta päivittäin eli ei vain silloin, kun lähtee rannalle
Arskat päähän. Etenkin lasten silmien suojaaminen on erityisen tärkeää, sillä lapsen silmän linssi päästää lävitseen enemmän UV-säteilyä kuin aikuisen. Säteily voi voi pahimassa tapauksessa tunkeutua verkkokalvolle asti rappeuttaen sitä.
Levitä aurinkosuoja ajoissa, noin 30 minuuttia ennen aurinkoon menemistä
–  Paita päälle. Parhaan UV-suojan tarjoaa aina peittävä vaatetus. Alle 2-vuotiaiden lasten ei suositella oleskelevan suorassa auringonvalossa, vaan turvallisin leikkipaikka on varjossa. Pienet lapset pitää ensijaisesti suojata vaatteilla ja aurinkohatulla.
Älä säästele aurinkovoidetta. Iholle tulee levittää riittävä määrä voidetta (kourallinen), sillä muuten sen lupaama suoja jää puutteelliseksi
Muista lisätä aurinkovoidetta säännöllisesti. Kannattaa olla extratarkkana vedessä pulikoivien lasten kanssa. Lisäkerroksia kannattaa laittaa myös hikoilun ja pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen.
Muista levittää aurinkovoidetta myös kämmenille, kaulalle, korville jne.
Pidä Breikki tai siesta. Vältä auringossa oleilua keskipäivän (11-15) tunteina, sillä se pienentää saadun säteilyn määrää tehokkaasti.
Valitse aurinkovoiteen suojakerroin oikein. Aikuisille että lapsille suositellaan käytettäväksi aurinkosuojavoidetta, jonka kerroin on vähintään 30.
Pysy pystyssä. Tiesitkö, että pystyasennossa saa vain neljänneksen auringossa makaavan UV-annoksessa?

aco_sun3aco aurinkovoide

Ihastuin myös roosan sävyiseen huulikiiltoon, jossa löytyy myös suojakerroin 25. Huulikiilto ei ehkä ole poikaystävän ykkösvalinta, mutta ACOn valikoimista löytyy huulten suojaamiseksi löytyy myös muita vaihtoehtoja; hajusteeton monitoimipuikko sekä miedosti vanilijalle tuoksuva huulivoide.

lasten aurinkovoiteet

Saat 20% alennuksen kaikista ACOn aurinkotuotteista, kun teet tilauksen Yliopiston Apteekin sivuilta. Tarjous on voimassa tämän kuukauden ajan eli 1.5.-31.5.2019. 

***

Toivottavasti tänäkin kesänä päästään nauttimaan aurinkoisista päivistä ja etenkin rantapäivistä vesileikkeineen. 

-Maj

4 Comments

 1. Rena 9.5.2019

  Yes, sun protection is so important!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. Inkku 10.5.2019

  Suihkutettava pullot on kyllä tosi miellyttävät käyttää!

  Vastaa
 3. Tyllerö 10.5.2019

  Mistä tuo viimeisen kuvan hattu on? :)

  Vastaa
  • Maj 14.5.2019

   Moikka! Hattu on ostettu H&M:ltä :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *