*Kaupallinen yhteistyö, Pohjola vakuutus & Asennemedia

Millaisia haaveita ja toiveita sinulla on? Mitä haluaisit tehdä, jos tietäisit aikasi täällä olevan vähissä?

heppa5

Miten isoja kysymyksiä nuo ovatkaan. Ihan ensimmäiseksi mieleeni alkaa tulvia kuvia rakkaista ihmisistä. Haluaisin ehdottomasti viettää aikaa heidän kanssaan ja kertoa heille, kuinka tärkeitä he minulle ovat. Tarttuisin puhelimeen ja soittaisin. Pyytäisin anteeksi ja kiittäisin. Kun mietin asiaa, niin alkaa melkein itkettämään. Tuntuu tosi tyhmältä, että en ole muistanut sanoa läheisilleni, kuinka paljon he merkitsevät minulle. En ainakaan tarpeeksi usein.

Vasta hetken kuluttua mieleeni tulee myös konkreettisia omia pieniä ja isompiakin haaveita, jotka aina vaan syystä tai toisesta ovat jääneet toteuttamatta. No, joskus sitten, kun on enemmän aikaa, rahaa ja silleen, kyllä te tiedätte? Omat haaveet on yllättävän helppoa siirtää tulevaisuuteen ja keskittyä sen sijaan arjen pyörittämiseen. Kiire on loistava tekosyy. Arkisin sitä suorittaa menemään tukka putkella, eikä huvita miettiä mitään ylimääräistä. Miksi en voisi pyytää anteeksi jo nyt tänään, miksi ihmeessä lykkäisin kiittämistä? Miksipä en listaisi omia haaveitani paperille ja toteuttaisi niitä ihan siinä missä to do -listan velvollisuuksiakin?

heppa2heppa4

Olen omassa elämässäni aika pitkälle tehnyt asiat juuri niinkuin itse haluan, miettimättä siitä, miltä se muiden mielestä näyttää. Muutamat asiat tietysti on jäänyt kaihertamaan, ehkä olisin voinut tehdä joissain tilanteissa enemmän tai harkita jotain pidempään, mutta  toisaalta; en vaihtaisi mitään pois. Olen onnellinen, että olen elänyt, kokenut ja tehnyt asioita mieleni mukaan, vaikka joku niitä on välillä kauhistellutkin.

Mutta entäpäs ne haaveet sitten? Pienet ja isot sellaiset. En uskalla kovin helposti haaveilla tai ainakaan sanoa haaveitani ääneen, koska entäs jos niistä ei tulekaan mitään? Myönnetään myös, että joskus yksinkertaisesti on vain vaikeaa saada aikaiseksi. Aika monella muullakin on varmasti mielessä ainakin sellaisia pieniä tai isoja juttuja, joita haluaisi kokea tai toteuttaa, mutta niitä lykkää – ilman mitään hyvää syytä?

heppa1heppa3

Ajattelin jakaa pari haavetta teidän kanssanne. Aloitetaan yhdestä isosta; haluaisin ihan oman talon, vaikka joskus taisinkin sanoa olevani vannoutunut kerrostaloasuja. Haaveilen puutarhakemuista ystävävieni ympäröimänä. Pihasta ja terassista.

Haluaisin mennä kauan haaveilemalleni ratsastusvaellukselle, olen haaveillut siitä jo vuosia. Näettekö mun kasvoilta loistavan ilon näissä kuvissa? Ja siitä huolimatta en saa itseäni lähtemään tallille, ihan naurettavaa. Haaveilen myös koskenlaskusta ja ruskareissusta lappiin. Haaveilen opiskelevani jotain. Haluaisin mennä taas syksyllä reissuun jonnekin lämpimään. Haluaisin nukkua yön ulkon, sitäkin ollaankin jo jahkailtu vuosi tai pari.

heppa6heppa7

Kuvat – Maiju Emilia Photography

 

En ajatellut ihan tältä istumalta ostaa omakotitaloa, mutta nyt sekin on sanottu ääneen. Kirjaan ylös nämä ja liudan muita haaveitani. Hyvä alku. Alan tuumasta toimeen. Osaa haaveista voi edistää hiljalleen ja osan voi toteuttaa samantien. Menen ulos yöksi. Lähden sinne ratsastusvaellukselle, enkä kestä, että ehkä kerran aikaisemmin hevosen selässä ollut poikaystäväni lähtee mukaan. Soitan parit puhelut. Jälkikäteen sitä aina pohtii, että miksi vasta nyt? Niimpä niin.

Aika moni pitäisi-listan asia on helppo toteuttaa, melkein samalta istumalta. Ootko pohtinut tätä postausta lukiessasi, että on se sun unelma, mistä asiasta sä tuut onnelliseksi? Mikä juttu sun on pitänyt tehdä jo aikoja sitten, mutta se on vieläkin tekemättä?

Kerro se ja lähde messiin #EläSe 24H -haasteeseen eli tee seuraavan 24 tunnin aikana oman haaveesi eteen jotain konkreettista. Avaa säästötili, varaa liput, osta salikortti tai mitä ikinä se onkaan, kunhan se on sulle tärkeää. Jaa kuva tästä somessa #eläse tägättynä ja osallistut viikottaisen sykähdyttävien tekojen palkitsemiseen, säännöt voi kurkata täältä.

-Maj

 

8 Comments

 1. Rena 1.7.2019

  Wonderful summer look and you are right we should live our dreams.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. Leena 1.7.2019

  Ihana blogi, olen sinua aika paljon vanhempi ja sinä trendikäs nuori, mutta silti jutut ja kuvat ja kaikki uppoaa :) Tämäkin postaus tuli kuin tilauksesta, elämäntilanne on laittanut pohtimaan juuri näitä juttuja. Mutta koska mikään kepeä ei saa unohtua suurten kysymysten äärellä, pakko kysäistä, mistä tämä mekko on? Moinen ollut etsinnässä, mutta tuloksetta. Viime kesänä Mangossa bongasin tämän tyylisin, jätin ostamatta, harmittanut siitä saakka :) Eli kun joku hyvä sattuu kohdalle, oli sitten ihmissuhde tai mekko, niin kannattaa tarttua kiinni ja hetkeen :)

  Vastaa
  • Maj 4.7.2019

   Voi vitsit! Kiitos ihanasta viestistä, huippua kuulla, että täältä löytyy mielenkiintoista sisältöä. Tämä mekko on ostettu Mangosta, voisko olla sitten viime kesän mallistoa, kun oli tosi hyvässä alessa? :)

   Vastaa
 3. Merja 1.7.2019

  Kaksi kaunista, sinä ja hevonen.

  Vastaa
  • Maj 4.7.2019

   Haha, kiitos – ei olla kuitenkaan ihan kuin kaks marjaa?

   Vastaa
 4. Merja Ylikorpi 2.7.2019

  Tosi Ihana juttu🍀

  Vastaa
 5. Lilli 2.7.2019

  Voi miten kauniita kuvia ja kiva juttu.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *