Asoksen tilaukseni tuli jo perjantaina, uskomattoman nopeaa toimintaa. Takki on ollut jo muutamaan otteeseen käytössäkin… 36 koko on vähän reilu, mutta mahtuupa sitten villapaita (tai kaksi) alle, kun pakkaset saapuu.

Tämä ei ehkä ole mikään paras kuva meistä (minusta ja takista), mutta
takki tulee vilahtelemaan blogissa varmasti vielä mooontaaa
kertaa.


Me oltiin tänään Rebekan kanssa vaihteeksi lääkärillä, saatiin todistus maitoallergiasta. Allergia ei muuten selvinnyt verikokeesta, vaan piti tehdä maitoaltistus. Jotenkin sitä on niin väsähtänyt, ettei osaa aina erottaa huonoja öitä ja hyviä öitä. Voin kuitenkin kertoa, että kun tuttelia annettiin pari desiä yötä vasten, niin tietämätönkin olisi osannut erottaa, että aika huono yö oli kyseessä! Nyt pitää vain sitten lähetellä papereita kelaan ja vakuutusyhtiöön, yök, inhoan papereiden pyörittelyä yli kaiken, vaikka ei tässä ole edes kysymys kuin muutamasta lapusta.

Onko siellä muita allergisia?

– Täällä muuten nukutaan jo paremmin, luojan kiitos!

-M


0 Comments

 1. Anonymous 4.10.2010

  Hei, haluaisin kysyä mistä osasitte epäillä maitoallergiaa, itkuisuudesta ruokailun jälkeenkö? ja mitäs Rebekalle nyt syötetään?. Kysyn koska itse epäilen samaa meidän pienelle. Hyvää jatkoa teidän koko perheelle, ja voimia! olette ihania (sen perusteella mitä teistä olen täällä blogissa lukenut) :D

  Vastaa
 2. Violetta 4.10.2010

  Moikka! Aluksi kiitos aivan ihanasta blogista, olen lueskellut jo edellisen blogin ajoilta, mutta tämä taitaa olla eka kommenttini. :) Sellaista olisin vielä kysellyt, että mitä tuotetta käytit raskausarpien ehkäisyyn? Olikohan joku Body Shopin tuote? Muistan siitä edellisestä blogista lukeneeni mutten millään saa mieleeni tuotteen nimeä. Odotan itse kevätvauvaa ja kaikki keinot on otettava käyttöön. ;)

  Vastaa
 3. Anonymous 4.10.2010

  Ihana ku selvis mikä Rebekkaa öisin valvotuttaa.
  Mukavia unia!
  Nätti takki, varmaankin aika monikäyttöinen.

  Vastaa
 4. Petu 4.10.2010

  Tosin ihana takki, tahtoo myös :D

  Vastaa
 5. Miia-Rebekka 4.10.2010

  Ihanat vaatteet :) .

  Voimia teille huonojen öiden keskelle. Toivottavasti nyt helpottaa, kun syy selvisi.

  Meidän kuopuksella epäiltiin maitoallergiaa sekä vilja-allergiaa. Testeissä kuitenkin selvisi ettei millekkään ruoka-aineelle ole allerginen ja koska kuuden viikon maidoton ruokavalio niin mulla kuin kuopuksellakin ei parantanut tilannetta, päädyttiin sitten siihen ettei maitoallergiaa ole.
  Oireet häviskin sitten iän myötä.

  Onneksi nykyään on tosi hyvin maidottomia tuotteita saatavilla ja helpostihan käy niin että iän myötä Rebekan maitoallergia katoaa.

  Vastaa
 6. sannis 4.10.2010

  Se, että syy huonoihin öihin löytyy on ihanaa. Ja vaivat helpottuu, kun ei anna enää maitoa:) Meidän allergiat on onneksi jo ohi- parivuotiaaksi kävi poro, bataatti ja riisi sekä apteekin maito.

  Onneksi kuitenkin joku ruoka kävi ja lapsi kasvoi ja kehittyi ihan normaalisti:)

  Maidottomia ruokia on helppo tehdä ja usein noin pienenä alkanut allergia helpottaakin jossain vaiheessa!

  Rauhallisia öitä ja ihanaa syksysä toivottaa: sannis

  ps: niin ja takkikin on oikein nätti!

  Vastaa
 7. RubyWoo 4.10.2010

  Ihana takki :)
  Hyva homma, etta saitte tietaa mista masuvaivat johtuu :) Toivottavasti nyt yovalvomiset helpottaa <3

  Vastaa
 8. T 4.10.2010

  Ihana takki! :) Harkitsen samanlaisen tilaamista… Minkäkokoisia vaatteita yleensä käytät? Onko tuo koko sopiva olkapäistä? Ja kuinka pitkä olet? Osaisin arvioida, minkä pituinen takki olisi itselläni (160 cm). Kiitos, jos ehdit vastata.

  Vastaa
 9. Maj 4.10.2010

  Anonyymi: Lääkäri vatsakivun olevan sitä. Oireena vaan yöiset itkukohtaukset(ennen nukkui hyvin) ja jatkuva heräily ja siihen liittyvä "vääntelehtiminen" ja ilmavaivat. Monilla tulee iho-oireita, mutta R:llä ei ole mitään siihen viittaavaakaan. Apteekista saa allergiselle vauvalle maitoa, jossa maidon proteiinit ovat "pilkottu". Mikäs teillä on hätänä siellä? :)

  Violetta: Ikävä kyllä raskausarpia ei voi estää millään:/ Mutta kannattaahan sitä masua rasvailla, esimerkiksi The Bosy Shopista löytyy ihania vartalovoita, jotka mielestäni käyvät tarkoitukseen erinomaisesti.

  Anonyymi: Kiitos:)

  Petu: NO tilaa!

  Miia-Rebekka: Juu, toivotaan näin, kontrolli on joskus puolen vuoden tai vuoden päästä.

  Sannis: No olipa kiva kuulla! En itsekään pysty juomaan maitoa, mutta pystyn kyllä syömään ruokia, missä on maitoa. Vahavasti uskon, että elo alkaa helpottua kun siirrytään maidottomaan ruokavalioon!

  RubyWoo: On ne ehkä jo hiukan helpottaneetkin:))

  T: Olen 168 cm ja takit on 34 tai 36, olen kai S kokoa, mutta pidän monesti isompia vaatteita ja inhoan jos hiat ovat yhtään liian lyhyet.Olkapäistä istuu ihan oksti! Auttoikohan yhtään!?

  -M

  Vastaa
 10. T 4.10.2010

  Kiitos, auttoi! Takki tummansinisenä ja kokona 6 lähti tilaukseen. :)

  Vastaa
 11. Anonymous 4.10.2010

  Tsemppiä paperirumbaan, itselläkin edessä, tosin pojan osastoajan takia. Mä menen aina henkilökohtaisesti Kelan toimistoon ja ne täyttää siellä ne mun puolesta, kun vähän pyörittelee silmiä ja sanoo ettei ymmärrä. :D Lähinnä siksi menen, kun jos on yksikin ruksi jostain jäänyt pois niin avot, eipä tule korvauksia…nice.

  Näytät upealta (ja takki myös) :)

  -Laura

  Vastaa
 12. Mirri 5.10.2010

  Vaikka allergiat onkin inhottavia juttuja (meillä pojalla peruna ja vehnä), niin mukavasti kuitenkin helpottaa elämää, kun niistä tietää :)

  Raskausarpien ehkäisyyn (kun joku kyseli) mulla oli apteekista Vichyn jotain oikein siihen tarkoitettua voidetta, tiedä sitten auttoiko yhtään paremmin kun mikä tahansa rasvailu ;) Ainakaan yhtäkään arpea ei tullut :D

  Vastaa
 13. Anonymous 5.10.2010

  Mulla oli raskausarpien ehkäisyyn Decleorin raskausarpien ehkäisyyn tarkoitettu voide. Oli kallista, mutta ensimmäistäkään arpea ei tullut.

  Hanne

  Vastaa
 14. takku 5.10.2010

  Mulla oli pienenä maito- ja kananmuna-allergia, ei mitään herkkua! Mulla se tais tosin ilmetä vasta vanhempana, koska muistan just oppineenä tykkäämään piimästä kun ei saanukkaa enää sitä juoda! Ja voi niitä katkeria hetkiä kun veli sai syödä kaikkea herkullista, mutta itse ei…. Onneksi allergia hävisi kuin tuhka tuuleen lopulta ala-asteella :) Mutta edelleen muistan ne mahakivut ja haavat raapimisesta kun tuli vahingossa syötyä (tai tahallaan veljen naminami…) maito- tai munatuotteita….
  Mutta jaksuja sinne päin, toivottavasti unet maittaa nyt paremmin!! :))

  -takku

  Vastaa
 15. Maj 5.10.2010

  Fakta: Raskausarpia on vaikea välttää, eikä ahkerakaan rasvaaminen estä niitä (jos niitä on tullakseen), mutta ei siitä haittaakaan ole.

  Mun mielestä on melko turhaa tuhlata rahojaan kalliseen voiteeseen, kun perusvoide ja öljy hoitavat ihan saman asian.

  kaikille ei raskausarpia myöskään ilmesty.

  Mulle niitä ei tullut laisinkaan, välillä rasvailin, välillä en. Uskon, että osaltani säästyin niiltä, kun masuni kasvoi pikkuhiljaa ja tasaiseen tahtiin.

  -M

  Vastaa
 16. Maija 5.10.2010

  Hyvä että allergia selvisi. Vaikka tuohan sen toteaminen lisätyötä äipälle niin kuitenkin löytyy syy ja selitys oireille. Ja eihän siinä onneksi kauaa maitoaltistuksen jälkeen kestä kun elämä taas normalisoituu :)
  Ja aika useinhan se maito sopii sitten taas vanhemmalla iällä, ainakin esim. kuumennettuna.
  Tsemppiä teille sinne hurjan paljon!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *