Ajattelin kirjoitella juttua kuumakivihieronnasta ja omista kokemuksistani tänne teillekin, hiukan vaihtelua vauvajuttuihin ;)

Mitä se kuumakivihieronta oikein on?

– Hierojani Anna kertoi, että ihmisillä on hassuja kuvitelmia kuumikivihieronnasta, joku oli luullut, että hieronnassa kaadetaan vaan säkillinen kiviä selkään ja annetaan vaikuttaa tunnin verran… No voin kertoa, että ei se ihan niin ole. Anna myös kertoi, että jokainen hieroja tekee hoidon hiukan erilailla, jokaisella hierojalla on oma ”käsialansa”. Kuumakivihieronnassa käydään luonnon hiomilla basalttikivillä koko keho ”läpi”. Minun saamassani hieronnassa lämpimät kivet aseteltiin jalkapohjiin ja otsalle vaikuttamaan, kun varsinaista hierontaa tehtiin. Kun kivet vapauttavat lämpöä, vaikutus tuntuu koko kehossa rentouttavana ja laukaisee lihasjännitystä. Kivillä siis ihan oikeasti hierotaan ja se tuntuu todella miellyttävältä. Tiesittekö, että kivillä hierottaessa lämmönvaikutus ylettyy 3 cm asti? Kivillä tehtävä hieronta tuntuumyös kivuttomalta ja pehmeältä, mutta vaikutukset ovat käsin tehtävää syväkudoshierontaa tehokkaammat.

Basaltti eli laavakivi.

Mitä vaikutuksia hieronnalla on?

– Kuumakivihieronta ennen kaikkea rentouttaa. Sen sanotaan myös tasapainottavan kehoa sekä mieltä. Muita vaikutuksia ovat veren- ja imunestekierron parantuminen ja aineenvaihdunnan vilkastuminen. Itse tunsin vielä seuraavanakin päivänä ”lämpimiä aaltoja” kehossani, eikä kyse toivottavasti ollut vielä vaihdevuosista :D

Missä ja mihin hintaan?

– Minä kävin Beauty Putiikissa Annalla. Hieronta kestää tunnin ja se kustantaa 50 euroa.

Tässä minä köllöttelen melkein ”tajukankaalla”…

Suosittelen lämpimästi kaikille. Jokainen teistäkin on varmasti ansainnut rentoutushetkensä! Annalla oli ihanan napakat otteet ja hieronta oli todella rentouttava kokemus. Noustuani penkiltä olin hitusen ”pökkyrässä”, mutta illalla olinkin jo virtaa täynnä. Mutta muistakaa, että parhaan hyödyn saa hieronnasta, kun ottaa loppupäivän rauhallisesti ja juo vettä riittävästi. Suosittelisin napostelemaan jotain terveellistä sapuskaa ja nautiskelemaan rentoutuneesta kehosta verkkarit jalassa…

Mielestäni tämän kaltaiset hoidot ovat myös eräänlaista keuneudenhoitoa, niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Tätä kirjoittaessa tekisi mieli varata uusi aika itselleni!

Lisätietoja: www.beautyputiikki.fi ja
Annan omat sivut läytyvät osoitteesta www.kadenkosketus.net

0 Comments

 1. Anonymous 21.10.2010

  haluaisin kokeilla tuollaista,olen kuullut toisten kokemuksia mutta en ole itse vielä ehtinyt kokeilla :)
  näyttää kyllä kivalta ja varmasti rentouttaa jos vielä hierotaankin.

  Vastaa
 2. Anonymous 21.10.2010

  Hei, kyselisin sun Niken Air Maxeista. En tunnista mitkä Air Maxit sulla on kyseessä, muistatko tarkemmin mikä merkki, ku on olemassa Air Max 2010, Air Max Motoa ja vaikka mitä: Muistatko oman kenkäsi täydellisen merkin, ja ovatko kengät muuten olleet hyvät jalkaan?

  Vastaa
 3. Anonymous 21.10.2010

  Ihanaa että teit tästä postauksen!
  Mä olen haaveillut kuumakivihieronnasta jo jonkun aikaa ja keksin että sillä palkitsen itseni kun saan seuraavan painoetapin saavutettua :) 18 kg olen pudottanut painoa ja enää nelisen kiloa niin sitten on hyvä.
  t:Tiina

  Vastaa
 4. J&M 21.10.2010

  Pomoni järjesti minulle raskausaikana kuumakivihieronnan ja se oli ihanaa :) Masun takia se tietysti piti tehdä hiukan eri tavalla, mutta oli kivistäville lihaksille ja särkevälle selälle taivaallista!

  Vastaa
 5. a. 21.10.2010

  oi tuota olenkin halunnut kokeilla jo pitkään! tällä hetkellä käyn fysioterapeutilla hierottavana viikottain, ja pahoista lihaskireyksistä johtuen se ei ole kyllä yhtään mukavaa vaan aika hiton kivuliasta. Mutta tästä kun parempaan kuntoon tulen niin pitää kyllä jossain vaiheessa kokeilla(:

  intialainen päähieronta on kyllä ihanan rentouttavaa, ja itse nukun lymfaterapien jälkeen aina monen tunnin päiväunet.

  Vastaa
 6. Anonymous 21.10.2010

  Hei vitsi miten hienosti Rebekka osaa nousta! Onnea uudesta taidosta (:

  Olisiko mahdollista tehdä kosmetiikka-postaus mikä keskittyisi vain eläinkokeettomiin tuotteisiin? Kaikkiin niihin tuotteisiin siis joiden ainesosiakaan ei ole testattu eläinkokein? Sillä itse yritän parhaani mukaan vaihtaa koko perheeni kosmetiikkaa mahdollisimman eläinkokeettomaksi. Kiva jos pistät edes harkintaan! :)

  Hauskaa lomailua !!

  <3: Laura

  Vastaa
 7. Anonymous 21.10.2010

  Hei vitsi miten hienosti Rebekka osaa nousta! Onnea uudesta taidosta (:

  Olisiko mahdollista tehdä kosmetiikka-postaus mikä keskittyisi vain eläinkokeettomiin tuotteisiin? Kaikkiin niihin tuotteisiin siis joiden ainesosiakaan ei ole testattu eläinkokein? Sillä itse yritän parhaani mukaan vaihtaa koko perheeni kosmetiikkaa mahdollisimman eläinkokeettomaksi. Kiva jos pistät edes harkintaan! :)

  Hauskaa lomailua !!

  <3: Laura

  Vastaa
 8. Ulla 21.10.2010

  Oi kuulostaa ihanalta, olen jo pitkään haaveillut pääseväni siihen, Turussa on yksi salonki, joka sitä tekee. Yleensä käynyt vain tavallisessa hieronnassa niskakipujen takia. Kivihieronta on kuitenkin eniten tarkoitettu rentouttamaan-kö?
  Voi tuota teidän koiraa <3

  Vastaa
 9. Maj 21.10.2010

  Anonyymi: Jei, kokeile ihmeessä, kuumakivihieronta on niin mun juttu :)

  Anonyymi. Apua, en kyllä tiedä niiden tarkempaa mallia. Ne on ostettu viime kesänä Tukholmasta ja on kyllä olleet loistavat jalassakin.

  Tiina: Voi miten hienoa, onneksi olkoon huikeasta suorituksesta, sinä olet todellakin ansainnut hemmottelua :)

  J&M: Mistä tuollaisia pomoja löytyy? Mieletöntä!

  a: Kerro sitten, että mitä pidit?

  laura: Kiitos, kiitos <3
  Laitetaan harkintaan, ei yhtään hullumpi idea :)

  Vastaa
 10. Anonymous 21.10.2010

  HEi!
  Sulla oli viime blogin puolella esittelys meikkejä ja siinä kehuit lumenen huulipunaa, joka oli musta ulkokuoreltaan. Saisko sen postauksen tänne blogin puolelle tai sanoisikko edes sen sävyn numeron. Kiitos jo etukäteen:))

  Vastaa
 11. anskusiili 21.10.2010

  On kyllä ehkä pakko varata itselle joululahjaksi aika tuonne, Beauty putiikki on muutenkin kiva paikka.

  Vastaa
 12. Anonymous 22.10.2010

  Kiitos Maj! Hyvällä fiiliksellä olen kun olen päässyt takaisin normaalipainoon monen vuoden lihomisen jälkeen :)
  Heti kun vaaka näyttää kutosella alkavaa lukemaa, varaan ajan tuollaiseen hierontaan :)
  Ja uusia vaatteita on ihan pakko (!) ostaa kropan pienenemisen myötä niin se on kanssa eräänlaista hemmottelua :)
  t:Tiina

  Vastaa
 13. Heidi 22.10.2010

  Oijoi, tuota on pakko päästä joskus kokeilemaan :)

  Rakastan blogisi tunnelmaa ja sitä, miten kirjoitat. Kiitos ja mukavaa syksyn jatkoa!

  Vastaa
 14. Laura 22.10.2010

  Olipa kiva kuulla jonkun omia kokemuksia kuumakivihieronnasta. Olen itse menossa lähiaikoina myös, kunhan ajan saa varattua :) Kiitos sulle!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *