Tämä postaus on kirjoitettu maaliskuussa 2010, vanhasta blogistani nappasin :)


On kiva olla, jos ei ole mitään suurempia ”vaivoja”. Minulla on mennyt kaikki tosi hyvin. Tosin viime yö oli vähän katastrofi, heräsin viisi kertaa veskiin, kerran syömään ja lueskelin kirjaa keskellä yötä ja pyöriskelin pari kolme tuntia sängyssä, monelle odottajalle varmaan tuttujuttu? Aamulla tuntui, että en ole nukkunut minuuttiakaan, no onneksi olen mammiksella ja voin ottaa päikkäreitä sitten pitkin päivää. Tosin päikkärit ei yleensä kuulu tapoihini, vaikka koitan ottaa rennosti niin sorrun puuhaamaan koko päivän kaikkea mahdollista (ja mahdotonta) niin, että olen 11 aikaan illalla sitten ihan puhki.Eilen lääkäri toivotteli tsemppiä synnytykseen ja epäili, että ei menisi kovinkaan montaa viikkoa enää siihen, että baby tupsahtaa maailmaan.
Tällä viikolla meillä on aikamoista vipinää, koska ystäväni sirkku oli maanantaista tiistaihin yökylässä, Miikan tytär Viivi tulee tänään ja jää yöksi. Huomenna voi olla, että tätinini miehineen tulee pikavisiitille. Velikultani tupsahtaa torstaina (ja viipyy varmasti lauantaihin saakka) ja Saara tulee perjantaista ja kyläilee ehkä keskiviikkoon saakka. Aikamoista, vai mitä?
Olen sosiaallinen luonne ja ehdottomasti ”perheihminen” ja nautin siitä, ettei tarvitse olla yksikseen. Mun ajatukset muutenkin pyörii niin paljon synnytyksen ympärillä, että hyvä kun muut vie ne välillä toisaallekin. Jännittää vaan niin pirusti:DPieni oikaisu tähän väliin, koirien nimet ovat Armas ja Oiva,
koska olin vallan unohtanut, että heidän serkkunsa olikin jo nimetty Jaloksi;)Mun mammiksella siis nautitaan kavereiden ja sukulaisten seurasta. Saaran kanssa aikomuksissa olisi käydä jalkahoidossa ja tehdä muitakin tyttöjen juttuja, ihanaa:) Mitä te olette touhunneet äitiyslomallanne, harvempi mamma varmaan kuitenkaan istuu kotona odottamassa ajan kulumista? Tilannehan on varmasti toisenlainen jos kotona on lapsia jo ennestäänkin:)


Olen ehkä maailman kärsimättömin ihminen ja inhoan kaikenlaista odotusta. Olen sellainen nyt heti-ihminen, oli kyse sitten hiusteenleikkuusta tai verhojen hankinnasta… Mielestäni tämä vauvan odottaminen on sujunut kuitenkin melko hyvin näin kärsimättömältäkin.

Sairaalakassitkin odottelee jo pakattuina ja kaikki muutkin tavarat alkaa olla valmiina. Oman äitini veikkaus on, että kaksi viikoa ja sitten se tulee, mitäs te veikkaatte? Yleensähän se eka vauva menee ennemmin yli…Mulla on käytössä pari lisä tyynyä, että saa paremman asennon tämän masun kanssa.

Miika saa nukuttua silti hyvin, vaikka minä heräilisin miten paljon hyvänsä. Luojalle kiitos noista erinomaisista unenlahjoista:) Teppo taas teputtelee perässäni aina kun nousen sängystä…
Sellaista, nyt piirtelemään Viivin seuraksi ja odottelemaan, että lasagne tulisi uunista!
-Maj

0 Comments

 1. Jensba 15.11.2010

  Samoja juttuja sitä itsekkin tuli tehtyä ekalla äippälomalla :) oli ihanaa kun sai nukkua päikkäreitä kuinka huvitti, olin aina niiiin poikki.

  Nyt ku täs odottelee, niin ei oo paljon aikaa nukkua paitsi silloin kun toi 1vee on unilla. Oli se kyllä niiin paljon helpompaa olla raskaana silloin ekaa kertaa, ku nyt.. Onneks toi aika menee niin äkkiä :)

  Vastaa
 2. Anonymous 15.11.2010

  ihana teksti! harmittaa ku en edelliseen blogiisi ehtinyt tutustumaan!
  olen tästä blogista kaikki tekstit lukenut :D
  olis kiva jos pistäisit paljon edellisestä blogista tänne,mm.just näit raskausjuttuja ja sitä ku rebekka oli just syntynyt!
  myös jotain tekstejä missä et ees odottanu viel rebekkaa ois kiva lukea :P

  Vastaa
 3. Anonymous 15.11.2010

  Kiva postaus! Tuntuuko susta ikinä haikealta lukea noita odotusaikapostauksia? :)

  Ootteko tehny jonkun "perheenlisääntymissuunnitelman" (onkohan toi edes oikee sana?) tai siis onko teillä haaveissa vielä enemmänkin lapsia ja millasella "aikataululla" ? ..ai kauhee,olipas hupsusti esitetty kysymys!

  ..itsellä kävi hiukan noh hupsusti. Mulla on samanikänen vauveli ku sulla ja kappas, masussa köllöttelee uusi tulokas :D ..ohhhoh.

  Vastaa
 4. Anonymous 15.11.2010

  Eksyin blogiisi ensimmäisen kerran eilen illalla ja kahlasin heti useamman postauksen läpi. Olet jotenkin todella herttaisen tuntuinen ihminen ja blogisi on ihana! Joten jään varmasti seurailemaan tätä blogia :).

  Vastaa
 5. -S- 16.11.2010

  Haluisin lukea sun vanhasta blogista niitä postauksia ku sait tietää et oot raskaana… Oisko se mahdollista? =)

  Vastaa
 6. Anonymous 18.11.2010

  Kiva lukea sun fiiliksiä raskausajasta ja muutenkin perhe-elämästä, minun esikoiseni on 3 vuotta ja toisesta beibistä laskettuaika on tasan viikon päästä :)
  Itseasiassa en muistanutkaan millaisia "vaivoja" raskaudessa on, juurikin tuo vessassa ravaaminen jne.. :/

  Kohta alkaa varmaan aika hässäkkä kun vauva syntyy ja täytyy hoitaa esikoistakin ja kotia kun iskä on töissä. (viitaten tohon sun postaukseen että kuinka sitä kerkeääkään kaikkeen kun on enemmän kuin 1 lapsi..)
  Itsekin olin töissä vuoden verran ennenkuin jäin taas äippälomalle, ihmeellisesti sitä vaan selviytyi päiväkotiviemisistä, hakemisista, töistä, kotihommista….. Miehen kanssa piti vähän soveltaa ja kohta joutuu soveltamaan vielä enemmän kun tulee toinen :)))

  _ninni

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *