omassa olohuoneessa.
Ajateltiin nukkuakin tämä yö täällä…
Arjen pienet muutokset on mielestäni niin kivoja!
Kun olin pieni, aikuiset usein sanoivat, että ”ei nyt mitään majoja rakennella, eikä olohuoneessa voi nukkua”, mikä tietysti on ihan ymmärrettävää. Pikkuinen Maj ajatteli tuolloin, että ”kun mä oon iso, niin meillä ainakin on majoja olohuoneessa :D” Tosin samainen pikku-Maj kyllä vannoi rakentavansa isona samanlaisen talon kun Muumeilla, mutta vaaleanpunaisen, sekä ostavansa ensimmäisestä palkastaan lavallisen Kindereitä. Eikä todellakaan voinut ymmärtää, miksei äiti osta lavallista Kindereitä, vaikka sillä olis riittänyt rahatkin siihen, ihan hullua vai mitä? 
 Rebekkakin sanoit tänään, että -ti.
Mihinhän se ”äi-” oli jäänyt…

Perus arkea, sitähän tämä elämä on,
joten pitäisi osata nauttia joka päivästä.
Jos suomalainen jotain osaa, niin valittaa.
Talvella on liian kylmä, liian pimeää, liikaa lunta, auton ikkunat jäässä jne..
Jos ei ole kunnon talvea, niin sekin on ihan huono.
Syksyllä masentaa kun on niin synkkääkin, keväällä toivotaan, että tulisi nyt se kesä vihdoinkin
ja kesällä meinaa yksinkertaisesti tukehtua kuumuuteen.
Tai jos sataa paljon, niin sittehän se kesä on varsinkin aivan paska :D
Nyt jokainen siellä ruudun takana miettii, että miksi talvi on ihan kiva ja mitä kaikkea kivaa talvella voi tehdä. Sen jälkeen voisitte vaikka kirjoittaa kommenttiboksiin omat ideanne, niin meillähän on siellä melkoinen ideaboksi.
 Mä aloitan…
  Oon Maj ja mun mielestä talvi on kivaa, koska kesä tuntuu breikin jälkeen entistä kivemmalta. Talvessa on parasta pulkkailu ja luistelu, enkä malta odottaa, että pääsen vetämään Rebekkaa pulkassa! Suosittelen paukkupakkasilla katsomaan Muumejen talvijaksoja :)



Huomenna meille tulee kaverit syömään,
joten pulassa ollaan :D
T. Kokki kolmonen…. auts.

0 Comments

 1. Marika 23.11.2010

  Talvella on parasta tehdä lumihevonen, joka on niin iso ja korkea että sen selässä on oikeasti jo vähän jännä istua :D

  Vastaa
 2. Heini 23.11.2010

  Iiiihana postaus! :)

  Talvella on ihanaa pukea paksusti päälle, hengittää raikasta pakkasilmaa, hyppiä lumikasoissa, kuunnella lumen narinaa jalkojen alla ja illalla tulla väsyneenä kotiin ja juoda kuppi kuumaa glögiä <3
  Ja loskakelillä saa hyvän syyn vetäistä kumpparit jalkaan, mitkä on oikeasti tosi kivat jalassa :)

  Vastaa
 3. Anonymous 23.11.2010

  kivasti olit saanut normipäivän tuntumaan mukavalta!!!!!
  pakkaslenkin jälkeen on ihana käpertyä vilttin ja nauttia kynttilöistä!

  Vastaa
 4. Paula 24.11.2010

  Ihanaa ko saa laittaa jouluvaloja ikkunaan!
  Valkoinen lumi maasssa!

  Vastaa
 5. Anonymous 24.11.2010

  Talvella on kiva tehdä öiseen aikaan kävelyretkiä koiran kanssa :).
  Öiset talvimaiset ovat jotain uskomattoman kaunista! Lisäksi joka puolella on aivan hiljaista, "normaalit" ihmiset kun nukkuvat siihen aikaan :D…
  Mitä tuohon Rebekan ti sanaan tulee, niin nykynuorten keskuudessahan puhekielen sanat ovat lyhentyneet hirveästi ja Rebekka kun on tätä nykynuorisoa, niin ehkä hänelläkin on siksi tuo äiti sana hiukan lyhyemmän puoleinen :D.

  Vastaa
 6. Anonymous 24.11.2010

  Talvessa parasta on JOULU <:)

  Vastaa
 7. Anonymous 24.11.2010

  Siis talvessahan on vaikka mitä hyviä puolia! Ainakin laskettelu, lumisodat, rakkaan taklaaminen hankeen lenkillä (ja itse sinne päätyminen noin viisi sekuntia myöhemmin), viluisia sormia lämmittävä kaakaomuki, pulkkailu, kerrospukeutuminen, pipot ja punaiset posket :)

  Vastaa
 8. Tanja 24.11.2010

  Tuo suomalaisten valittamistaipumus on vain NIIN totta. Itsekin sorrun ajoittain samaan, mutta tiedostan sen, ja yritän vähitellen pyrkiä vähentämään natinaa entisestään.. :D

  Talvessa parasta ovat tunnelmallisuus, joulun odotus ja kauniit pakkasaamut.

  -Tanja
  http://tanjasvita.blogspot.com

  Vastaa
 9. Anonymous 24.11.2010

  Mä oon Minna ja rakastan meidän neljää vuoden aikaa. Kunnon talvi lumineen ja pakkasineen, kevät räystäistä tippuvine vesineen ja aurinkoineen, kesä helteineen ja sadekuuroineen, syksy väreineen ja raikkaine ilmoineen. Mikä sen hienompaa… Mutta talvi, lumi ja pakkanen aah voiko kolmen karvaisen koiran omistaja muuta toivoakaan =)

  Vastaa
 10. Jaana 24.11.2010

  Olen Jaana ja talvi on kivaa ensinnäkin siksi, että voi pukea ihania lämpimiä talvivaatteita päälle – neuleita, villakangastakkia, toppatakkia ja söpöjä myssyjä, kaulaliinoja ja lapasia =) Ulkoillessa saa pirteät punaiset posket ja lumi narskuu mukavankuuloisesti kenkien alla.

  Avain talvesta nauttimiseen on lämmin pukeutuminen ja kuuma kaakao kermavaahdolla, kun tullaan takaisin sisälle =)

  Vastaa
 11. Kammari on auki 24.11.2010

  Oikein kovalla myräkällä ei tarvitse miettiä sitä, meniskö ulos vai mikä sitä tehtäis. Kovalla myräkällä ollaan vaav. Eilinen päivä oli juuri tällainen,että rauhassa sisäleikkejä pitkän kaavan mukaan ja eilinen postaukseni tästä aiheesta, käyppä kurkkaamassa:)

  Vastaa
 12. ssussuu 24.11.2010

  Talvella on ihanaa leipoa pipareita, juoda glögiä ja vetää villasukat jalkaan! =)

  Ja jotenkin ystävien kanssa oleminen takkatulen ääressä. =) Mä ainaskin pidän talvesta, vaikka välillä ärsyttää kun meidän pikku koira ei tarkene mennä metriä pidemmälle ulko-ovesta! =D Raasu<3

  Vastaa
 13. tiinanen 24.11.2010

  Olen tiinanen ja talvella paras juttu on se, että jos ostaa irtomyynnistä suklaata niin se ei sula sinne pussiin tahraten muita karkkeja, vaikka pussi oiskin laukun pohjalla hetken. Kesällä suklaa sotkee hirveesti. Mut talvella voi ostaa vaikka miten paljon suklaata! :D

  Vastaa
 14. tiinanen 24.11.2010

  Oon edelleen tiinanen ja tuli vielä pari juttua mieleen: parasta talvessa on myös se, että kaupoissa myydään glögiä ja Fazerin joulusuklaata! Niitä ei nimittäin muina vuodenaikoina saa. :)

  Kovin ruokakeskeisiä juttuja tuli mieleen… :)

  Vastaa
 15. Anonymous 24.11.2010

  Parasta touhua talvella on koiran kanssa ulkoilu. Säiden sietäminen on asennekysymys – pitää vain pukea tarpeeksi päälle. Sunnuntai-aamun lenkki paukkupakkasessa, kun lumi narisee kenkien alla, kaikkialla on hiljaista ja ainoa ääni, jonka kuulen on koirani tuhina hänen haistellessa lumista kuusentaimea. Opin pitämään talvesta vuosi sitten, kun saimme ensimmäisen koiramme.

  Talvi-illat ovat omasta kodista nauttimista varten. Talvella tulee myös panostettua parisuhteeseen aivan eri tavalla kuin kesällä, kun pimeyttä voi paeta rakkaan kainaloon. Pimeydessäkään ei ole mitään vikaa, mielestäni se on tunnelmallista. Ei kesällä voi polttaa kynttilöitä, koska kesällä yksi kynttilä ei valaise koko huonetta.

  Ja mikä onkaan parempaa kuin piipahtaa takapihalle viilentymään saunan jälkeen (ja välissä)…

  Jude

  Vastaa
 16. Anonymous 24.11.2010

  Sä olet kyllä ihana hassuttelija! tommoset majajutut sun muut…. lapsestakin tuommoinen on varmasti hauskaa! Noin pieni ei vielä ehkä ymmärrä muutoksen päälle mitään( tai mistäs sitä tietää) Mutta ainakin sen, että äiti on hyväntuulinen ja aistii sen mukavuuden. Ne tunnemuistot lapsi tallettaa ja ottaa käyttöön vanhempana. :) Talvessa on kivaa se, että kotiin syntyy semmoine lämpöinen tunnelma katsellessa ikkunoista esim. pyryttävää maisemaa. Se tunne kun sisällä on lämmin ja tietää, että ulkona on kylmä. Silloin muistaa olla kiitollinen omasta kodista. <3

  -S-

  Vastaa
 17. Marika 24.11.2010

  Talvessa parasta ovat joka puolelle hehkuttamani pitkät neulepaidat ja villasukkahousut sekä lämpimät töppöset. Rakastan myös tupsupipoja.
  Kauneutta on katsella pellon reunassa äärettömyyksiin jatkuvaa valkeutta. :)
  Sisällä parasta on hämäryys, sitä valottavat kynttilät ja takassa paukkuva tuli.

  Vastaa
 18. Maian 24.11.2010

  Moi oon Maian ja mielestäni parasta talvessa on tietty JOULU ja se, että joulufiilis tulee lumen mukana jo marraskuussa! Voi juoda glögiä, tehdä salaisia ostoksia, paketoida, koristella ym. kivaa :) Tässä talvessa vielä erityisen hienoa on se, että valmistun tammikuussa (vihdoin!)…

  Vastaa
 19. Anonymous 24.11.2010

  Talvessa on ihanaa kirpeät pakkasilmat, jolloin on ihana lenkkeillä. On ihana kuunneella lumennarinaa jalkojen alla. Ihanaa on istua laavulla tai kodalla paistamassa makkaraa hiihtolenkin jälkeen. Ihaninta kuitenkin on JOULU ja JOULUTUNNELMA! <3

  Vastaa
 20. meadow 24.11.2010

  Parasta talvessa on auringon nousut ja laskut kun taivas on kauniin värinen ja pakkanen paukkuu. Ja sitten kirkas tähtitaivas ja päivällä kimmeltävä hanki..

  Vastaa
 21. Saaru 24.11.2010

  Talvella ihaninta on retket esim jäälle=)
  Paljon vaatetta päälle, kassiin kuumaa kaakaota ja dallaspullia. Sitten pienen kävelyn jälkeen istahdetaan toppahousuissa lumikasaan ja herkutellaan=)

  Vastaa
 22. Hanna 24.11.2010

  talvi on ihanaa aikaa, varsinki jos puut on ihan lumessa<3 ja pohjosen sinenhetki !! jotain nii satumaista. <3
  talvella on ihana käyä hiihtämässä ja laskia pulkalla.
  kovat pakkaset on aika tympeitä mutta neki kuuluu talveen, ja silloin on ihana käpertyä viltin alle kattomaan telkkaria ja nauttimaan kuumaa kaakaota. <3
  ja eihän joulu olis mitään ilman lunta ja paukkupakkasia ;)

  ps. mulla oli pienenä tapana rakentaa maja olohuoneeseen sohvan taakse ja asustell siellä viikkotolkulla. Oli se vissiin sen verran kivan näköstä, että mummi suostu jäämään vaan sillä eholla yöksi että sai kans nukkua sohvan takana :D

  Vastaa
 23. hheidi 24.11.2010

  Talvella on kivaa ku voi olla sisällä villasukat jalassa ja fleeceviltti ympärillä. Kaakaomuki käteen ja lautasellinen suklaakeksejä. Ja joku sarja tai leffa pyörimään. :)

  Vastaa
 24. Tiunamiuna 24.11.2010

  Näin alkutalvesta kun ei ole vielä ihan tottunut pakkaseen, etenkin jos se menee yli -10 asteen ja pimeyskin tuntuu vielä vähän tympeältä, on maailman parasta ottaa päiväunet ja hyvällä omalla tunnolla laiskotella normaalia enemmän kynttilöitä poltellen! Kun ei ulkonakaan tarkene ja on niin pimeääkin =) Kohta taas huvittaa pukea lämpimästi ja mennä uloskin.

  Sitäpaitsi glögiä on vaikea löytää juhannuksena kaupoista, nam =)

  Vastaa
 25. annamari 24.11.2010

  Toi Repsun -ti on ihana!<3 Mulle tuli heti mieleen erään ystäväni pieni tyttö, joka sanoi -tu. Mummille sanottiin aina, että tyttö leikkii junaa, tu-tu-tu. Mutta todellisuudessa siis heillä äiti ja isi viljeli aika paljon sitä v-sanaa…Lopettivat sitten kyllä aika pikaisesti ;)

  Hitsi kun toi talven ylistäminen ei meinaa nyt onnistua, mutta voin kertoa, että talvisin pidän kesästä ja kesäisin talvesta, hii ;) Ja kaikilla keleillä tykkään sun blogista! Ü

  Vastaa
 26. Ann-Sofi 24.11.2010

  Haha, noista Kindereistä tuli mieleen, että mieheni sisko tosiaan osti kerran pääsiäisenä tukkupakkauksen kindereitä ja ihan omilla rahoillaan :D Niitä kindereitä oli varmaan yli 50 ja hyvin ne kyllä riitti sellaisen herkkupehvankin pääsiäisen yli :D

  Vastaa
 27. Anonymous 24.11.2010

  oii talvi on ihana! varsinkin kun on kirkas tähtitaivas voi tutkailla tähtikuvioita ja näin lapissa voi nähdä revontulia! Ja ihan parasta on mennä pulkkamäkeen kavereiden kanssa!

  Vastaa
 28. Anonymous 24.11.2010

  Minä oon Maikki ja minusta talvessa parasta on pakkanen. Ja joulu. Joulu on ihmisen parasta aikaa – ihan varmasti ;)

  Vastaa
 29. eee 24.11.2010

  olen emma ja talvessa parasta on kovat pakkaset ja selvästi näkyvät tähdet :) kelkkailuki on huippua!

  Vastaa
 30. Anonymous 24.11.2010

  Olen Tiina ja parasta talvessa on:
  1. ne päivät, kun voi käpertyä vilttiin ja katsella lumisadetta ikkunasta.
  2. sopivasti lumityöt – ilmaista liikuntaa, kunhan sitä ei tarvitse tuntikausia tehdä.
  3. kerrospukeutuminen! lapaset, kaulaliinat, villatakit, saappat ym. ovat vaan niin kivoja :)
  4. piparit, joulutortut, suklaa ja kaakao.
  5. jouluaatto perheen kanssa <3
  6. on niin ihanaa tulla lämpimään kotiin, kun on taivaltanut lumituiskussa :)
  7. kävelylenkit, kun koirakin on ihan innoissaan lumesta.

  siinä nyt jotain.. olishan noita nyt vaikka ja mitä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *