2 1 3

Mä olen siivoillut täällä kotosalla ja kaikki muut sotkee perässä, onko kenellekään tuttu tilanne? Välillä tekisi mieli lähettää muutaman tunnin kävelylle koko porukka… Täällä me sisätiloissa vaan ollaan pyöritty kaikki keskenämme, koska Rebekalla on ollut lämpöä ja hän on muutenkin vähän kipeänä. Sisälläkin olisi miellyttävämpää viettää aikaa, jos ei tarvitse käyskennellä sotkun keskellä. Mulle tulee välillä oikein sellaisia puuskia, että täkkejä ja lattioita myöten kaikki olisi pestävä, puhdistettava ja tuuletettava, enkä yhtää kiellä, etteikö se tällä hetkellä olisi tarpeenkin…

7

Tekisit jotain sinäkin :D

Miika välillä innostuu auttamaan siivoushommissa, mutta tällä hetkellä inspiraatio on kadoksissa. Välillä mä taidan olla varsinainen nipottaja… mutta hei, eihän täällä muuten tapahtuis mitään :D

Tänään Aamulehdessäkin oli juttua kotitöistä ja otsikko oli, että ”Imurointi on iskän intohimo” joo-oo, jos me tehdään yhdessä suursiivouksia, niin kyllä meilläkin iskä tarttuu ekana imuriin (ja taitaa sen homman paremmin kuin minä) mutta, että oikein intohimo…? En sanoisi. Jaetaanko teillä kotityöt sovussa vai onko niistä ollut ”rakentavaa keskustelua”?  Vanhempieni kotona äitini hoitaa oikeastaan kaikki kotihommat yksin, eikä edes valita yhtään… No, kaikki tyylillään tässäkin asiassa, mutta toivon silti (turhaan), että Miikan kadonnut inspiraatio siivoukseen löytyisi…

4

Nirppanokalla on kuulkaas hiukset venähtäneet ja mieleni tekisi vaihteeksi jotain uutta juttua…

Mutta mitä? Viimeistään ensi kuussa puhaltaa muutosten tuulet hiusasioissa, raportoin sitten, mitä seuraavaksi keksin…

Pakko vielä esitellä uusin hiushärvelini:

5 6

Braunin  Satin Hair colour -hiustenkuivaaja, sen luvataan tekevän vaikka mitä, jos kiinnostuitte, niin tsekatkaa

http://www.braun.com/fi/hair-care/hair-dryers/satin-hair-colour-dryer.html

Olen ollut 100% tyytyväinen tähän kuivaajaan, tehokas ja puhaltaa halutessa todellakin viileää ilmaa,

föönäilen vähintään joka toinen päivä hiuksia, joten se ominaisuus on erittäin tärkeä :)

Sellainen sekava sunnuntaipäivän postaus tällä kertaa,

huomenna taas uudet kujeet.

-Maj

0 Comments

 1. Nora 9.1.2011

  Hei Maj,

  Meillä menee homma just toisinpäin. Eli mies siivoaa ja nipottaa, minä elelen kuin oloneuvoksetar ja jätän lähes kaiken perässäni. Kai se pitää joka taloudessa olla molempia, että balanssi säilyy. :)

  Tsemppiä kodinhoitoon ja nauti sitten täysin siemauksin puhtaasta kodista!

  Vastaa
  • magicpoks 9.1.2011

   Mistä sellaisia miehiä löytyy…? Tosin kyllä omanikin väittää, että jätän kaiken ”puolitiehen”, mitä se nyt sitten ikinä tarkoittaakaan :DD

   Vastaa
 2. hennakatarina 9.1.2011

  Mä olen sen verran tarkka ihminen ite kotitöistä esim. siivoomisesta ja ruonlaittamisesta että en aina edes anna mieheni koskea niihin hommiin, koska teen mielestäni paremmin ne kuin hän ja haluamallani tavalla. Vaikka en meillä kotona joka päivä siivoakaan jaksan aina motkottaa miehelle että mikset sä voi tehä noin tai näin tai laittaa niitä paikoilleen yms. Koirakin tekee oman osansa: kun on saanut kerättyä sen miljoonat lelut koriin se kyllä sitten keksii levitellä ne uudestaan pitkin kämppää.

  Riitaa tulee yleensä mun osalta siitä, kun olen siivonnut niin tulee semmonen tunne että sitä hommaa ei tässä taloudessa arvosteta tai saatika huomata että jotain on tehty, juuri tuon takia kun mies (ja koira) tulee perässä sekoittaen.. :D

  Juuri tänään tosin kysyin kauniisti, että sovitaanko, kun tullaan kotiin, että sä siivoat vähän ja mä laitan ruoan että jaetaan tän päivän homma sillai. Ja hyvinhän se onnistu!

  Vastaa
 3. Reetta 9.1.2011

  Täytyy sanoa että mun on aina käskettävä rakas avomieheni siivoamaan. Harvemmin se ihan omatoimisesti aloittaa sitä :D Se aina sanoo että tarvitsee kunnon inspiraation. No sitä inspiraatiota jos alkaisin odottelemaan niin saisin odotella ja kauan :D Kyllä se sit siivoaa kun käsken ja meluan tarpeeksi asian suhteen :D

  Vastaa
  • magicpoks 9.1.2011

   Niin, sitten vasta, miehet… :D

   Vastaa
 4. Juille 9.1.2011

  Meillä tehdään kotityöt puoliksi, ainakin periaatteessa. Lapsuudenkodissa meillä oli kanssa niin että äiti teki kaiken, siihen en lähtisi. Mies pitää siis vaan alusta asti kouluttaa :D Tosin taas viime aikoina on tuntunut siltä, että mies, lapsi ja koira vaan sotkevat, ja minä kuljen perässä siivoamassa. Pieni kotityöuupumus vaivaa siis..

  Kiitos muuten kivasta blogista! Ensimmäisen kerran vasta kommentoin, vaikka hetken olen jo seurannut :)

  Vastaa
  • magicpoks 9.1.2011

   Sama, välillä nuo kotityöt yksinkertaisesti vaan kyllästyttävät….

   Vastaa
 5. Laura H 9.1.2011

  Meillä käydään tuota ”rakentavaa keskustelua” aika usein. Minä oon meillä se joka ensimmäisenä ottaa siivouksen puheenaiheeksi. Yksin minä en sitä siivousta kuitenkaan suostu tekemään ja välillä tulee tosi paha mieli kun joutuu koko ajan nipottamaan ja käskemään mutta minkäs teet. Herra itse sanoo että kyllä hän voi siivota jos saa tehdä sen ilman käskemistä. Noh, en oo uskaltanu jäädä odottelemaan :D

  Vastaa
  • magicpoks 9.1.2011

   Ihan sama meininki täällä, mutta sitäpä sais sitten odotellakin…

   Vastaa
 6. E 9.1.2011

  Meillä on siivous ikuinen riidan aihe. Mies siivoaa uhkailtuna. =) Ja mulla ei tahdo edes riittää oikein huumorintaju tuollaiseen vetelehtimiseen. Mä olen 100 % tasa-arvon kannalla. Eri asia on, jos toinen haluaa tehdä kaiken itse. Mulle siivous ei ole intohimo, mutta siisteys on ja siksi haluan siivota kunnolla vähintään kerran vuodessa (tosin täytyy myöntää, että se kunnon siivous tarkoittaa omalla kohdalla lähinnä vain imurointia, wc:n /kylppärin siivousta ja järjestyksen säilyttämistä + pölyjen pyyhkimistä näkyvimmiltä paikoilta).

  Vastaa
 7. E 9.1.2011

  Ja siis piti tietenkin kirjoittaa tuohon äskeiseen, että haluan siivota kunnolla kerran VIIKOSSA. Kerran vuodessa jaksaisi mieskin ehkä osallistua kunnolla. =)

  Vastaa
 8. Saara 9.1.2011

  Näinhän se yleensä menee..:) Mut vaikka sitä apua haluaakin, niin toisaalta mä ainakin oon sen verran tarkka siivoushommissa, että teen mieluummin kaiken ite. Tuleepahan sit ainakin huolella tehtyä jälkeä!!:) Vaiks tosiaan, ei se enää näin pienen lapsen äitinä helppoa ole, kun rauhassa saa tehdä jotain max. 5 minuuttia.

  Mistä sun ihana villatakki on? Oon just tuon tyylistä etsiny, mut eipä ole tullu vastaan!

  Kiitti kivasta blogista! Luen päivittäin!:)

  Vastaa
  • magicpoks 9.1.2011

   Ihan totta :) SIks olisi kiva, kun muu perhe ottais ja lähtis viakka kävelylle, niin vois touhuta rauhassa :) Villatakki on Spiritstoresta.

   Vastaa
 9. miu 9.1.2011

  tykkään valtavasti hiustesi väristä ja mallikin sopii sinulle? käytätkö muuten jotain itseruskettavia kun olet noin ruskea?:D

  Vastaa
  • magicpoks 9.1.2011

   Ai, kiitos. Välillä käytän, tosin noi veskin keltaiset valot vähän vääristää :)

   Vastaa
 10. miu 9.1.2011

  tykkään valtavasti hiustesi väristä ja mallikin sopii sinulle! käytätkö muuten jotain itseruskettavia tai oletko käynyt solariumissa, kun olet noin ihanan ruskettunut?:D

  Vastaa
 11. miu 9.1.2011

  hupsista en huomannut että julkasin tuon jo ennemmin!=)

  Vastaa
 12. Heidi 9.1.2011

  Niin tutulta kuullostaa. Nyt kun itse olen vauvelin kanssa kotona, niin sitä ärsyttää oikein enemmän pyöriä sotkuisessa kämpässä. Välillä kun itse olen poissa, niin paikka on sillä välin ihan räjäytetty.. Lelut pitkin poikin, karkkipaperit pöydällä jne..

  Löysin muuten blogisi äskettäin, osu ja upposi kyllä ja aoin jäädä lukijaksi. Vauva-arki tuntuu olevan iloineen kaikkineen samanlaista sielläkinpäin

  Vastaa
 13. linda 10.1.2011

  Meillä on sellanen työnjako oikeestaan, että mies tekee ruuan aina (en muista millon olisin tehnyt..) ja mä sit siivoilen. Kyllä tuo mies pesee pyykitkin lähes joka kerta, tai ainakin laittaa kuivumaan :D Meillä tää toimii, kerta mä vihaan ruuan laittoa ja mies rakastaa sitä, ja se taas ei pahemmin perusta siivoamisesta, mutta mä rakastan sitä oloa joka tulee sen jälkeen kun tekee viikkosiivouksen :)

  Vastaa
 14. tiiina 10.1.2011

  Meillä siivotaan kerran viikossa ja (mun vaatimuksesta) kaikki todellakin tehdään puoliksi. Asuntomme on kaksikerroksinen, eli kumpikin imuroi yhden kerroksen, tiskit tiskataan vuorotellen jne. :D En vaan voisi kestää sitä, että itse siivoan ja samaan aikaan toinen vain löhöää/katsoo telkkaria/pelaa tietokonetta. Tosin pyykit haluan yleensä pestä itse, etteivät eriväriset pyykit eksy vahingossa samaan pesuun. ;)

  Vastaa
  • magicpoks 10.1.2011

   Joo, oon kuullut sata ja yks tarinaa siitä, kun mies on pyykannut… Ja kuulema ihan viimeistä kertaa, Haha :P

   Vastaa
 15. Jaana 10.1.2011

  Pääsääntöisesti taitavat miehet olla vähän hälläväliä-tyyppejä siivouksen suhteen. Itsekin ihmettelen, mistä jotkut ystäväni ovat siisteysintoilevat miehensä löytäneet….mulla ei sellaista oma-aloitteista siivoaja-ukkoa ole, höh!. Omani kanssa olen saanut kuitenkin sovittua siivousten suhteen sellaisen diilin, että mies tomuttaa matot ja luutuaa lattiat ja minä pyyhin pölyt muuten ja siivoan WC:n ja kylppärin ja keittiön. Oon vähän sitä mieltä, että miesten osallistuminen menee vähän sen mukaan, miten äiti on lapsuuden kodissa patistanut tai jättänyt patistamatta osallistumista kotihommiin. Ikävä kyllä usein juttu menee niin ,että äidit passaavat poikiaan…kusein jopa pesevät näiden pyykit vielä pojan muutettua pois kotoa (jos asuvat samassa kaupungissa). Onko sitten mikään ihme, että mies on sormi suussa, kun tyttöystävä/vaimoke alkaa vaatia osallistumista kotihommiin. Jos minä saan joskus poikalapsen, niin samaa karhunpalvelusta en tulevalle miniälleni aio tehdä , vaan poika osallistuu ja opettelee aikanaan siivoamiset ja pyykkäämiset sun muut kotihommat ihan siinä missä tytärkin. nih! ;D

  Vastaa
  • magicpoks 10.1.2011

   Kovat on puheet ainakin, hihi :) Katotaan niin mamma se kyselee pojulta, että ”jaksaisitko nousta aamiaiselle, kelpaisiko pekoni tänään…” Ei vaan, olet ihan oikeassa <3

   Vastaa
 16. Sanna 10.1.2011

  Mun mielestä ei ole nipottamista, että pyytää / kehottaa / vaatii toista tekemään osansa. Kysehän on reiluudesta: ei kai millään mittareilla ole oikeudenmukaista, että toinen saa jatkuvasti luistaa yhteisen kodin yhdessä aiheutettujen sotkujen siivoamisesta? Silloin sille, joka tekee toisenkin edestä kotitöitä, jää huomattavasti vähemmän aikaa omiin harrastuksiin tai muihin juttuihin ja toisen vapaa-aika senkun lisääntyy – eli siis toisen vapaa-aika on ikään kuin arvokkaampaa.

  Vastaa
 17. Tyttö Pohjoisesta 10.1.2011

  Entisessä avoliitossa minä siivosin ja ukko sotki. No suhde (onneksi) on tätänykyä tosiaankin ENTINEN.

  Nykyisessä avoliitossa mies siivoaa enemmän kuin minä ja on tarkempi siitä, että tavarat on järjestyksessä.

  Meillä imuroidaan ja pyyhitään pölyt kerran viikossa, mutta päivittäin tulee hoidettua keittiötä, vietyä roskia (lajitellaan ja kierrätetään tosi paljon” ´.. jne. Eikä meillä ole koskaan tarvinut näissä asioissa ”vääntää”. :) Mitä nyt joskus miestä on ärsyttänyt, jos olen jättänyt vaatteita tuolin karmille ja valinnut kaapista päälleni toiset vaatteet..

  Vastaa
 18. mummu 10.1.2011

  Eikö homma ole vähän kiinni siitäkin kummalla on vapaa-aikaa enmpi.

  Jos mies tekee 10h työpäivää niin ei minulla sinni riitä siivouspäivänä odotella häntä

  kaveriksi vaan on ihana sitte viettää yhteistä aikaa siistissä kodissa.

  Jos kumpikin vapaalla niin sitte yhteistuumin.

  Vastaa
  • magicpoks 10.1.2011

   Tottahan sekin on :)

   Vastaa
 19. Heidi 10.1.2011

  Heh, saa kyllä tääläki oottaa hamaan loppuun asti ennen ko MIES ehottaa, että ”siivottaisko?”. Yleensä ei kyllä kuulu mitään kommenttia siisteydestä tai sen puutteesta.. Kerran mukamas päätin sinnikkäästi oottaa, että kauanko menee ko mies sanoo, että pitäis imuroia tai imuroi – siis oma-alotteisesti. Noh, senhän jo tietää: mulla meni hermo kahen viikon jälkeen. Ei vain ennään jaksanu kävellä leivänmurusten ja villakoirien seassa. Ja mies ei tieten ollu ees huomanu niitä roskia! Huh.. Olin muuten melkosen äksy sen imuroinnin jälkeen. ;o)

  Ja senki olen huomannu, että harvoin mies huomaa jos olen imuroinu, pessy vessan tai keittiön. Koskaan ei saa kehuja mistään. Itte olen kyllä heti kehumassa jos mies tekkee jotaki vaikkakin käskystä, ”ihana kulta ko imuroit”. Ja miestä ei tietty vähääkään hetkauta istua sohvalla yhtäaikaa ko vaimo hiki lentäen puunaa kämppää. Ehkä pitäis kehittää ittele vähän luonteenlujuutta, että malttais vain ottaa rennosti sohvala sen kerran ko toinen touhuaa. Tosin en tiä olisko silläkään pitempiaikasta vaikutusta.

  Tämä on kyllä semmonen ikuisuusongelma, meilä ainaki.. Aika ajoin otama yhteen ja joka kerta mies luppaa panostaa enemmän.

  Tulipas höyryttyä. ;o) Taitaapi johtua siitä, että kämppä olis taas jälleen kerran imuroinnin ja vessan puunauksen tarpeessa.

  Vastaa
  • magicpoks 10.1.2011

   Tykkään!! Mahtava avautuminen :DD Nyt vaan raivolla kämpän kimppuun!

   Vastaa
 20. Sarashe 12.1.2011

  Huhhuh, kuulostaa ja näyttää niin tutulta. Kahden leikki-ikäisen kanssa tuntuu, ettei muuta ehdikään kuin siivota ja kerätä leluja, ja sama projekti noin miljoona kertaa päivässä… Illalla lasten mentyä nukkumaan ja kerätessäni viimeisiä kamppeita (inhoan herätä aamulla jos kämppä on räjähtänyt, siksi pakotan itseni aina järkkäilemään ellen ole aiiiivan rättiväsynyt) saan nauttia hetken siististä kodista, aamulla se on taas historiaa.No, aika aikansa kutakin! Meillä kotityöt lankeaa miltei kokonaan minulle, mies yrittäjänä tekee niiiin pitkää päivää ettei meillä siivottaisi ikinä jos hänen varassaan olisi :( No, tämä järjestely on silti ok ja hyväksyn sen, kantaahan mies sitten taas meidän tapauksessa sen leivän pöytään, joten mä hoidan lapset ja kodin pääasiassa. Toki iskäkin lapsiaan hoitelee, mut tosiaan ne kotityöt, ne on melkein vain mun heiniä.

  Kiva postaus, jaksuhaleja!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *