Käytiin vähän katselemassa Ikeassa vaihtoehtoja ja niitähän oli, huh! Keittiön lisäksi meille tulee ainakin sohva Ikeasta ja varmasti paljon muutakin pientä tai suurempaa ”sälää”. Ei me oikeen edes tiedetä, että mistä pitäisi aloittaa, varmaan ihan pakollisista jutuista, mutta niitäkin on aika paljon. Kylppäriin tarvittais uutta peilikaappia ja valaisimiakin pitää hankkia, mutta ne ehtii sitten myöhemminkin…

ike1

”Annappa kun kummitäti hoitaa..” Kummit muuten nappasivat mukaan eilen kotiin lähtiessään maailman eniten huomionkipeimmän koiran eli Tepon! Tepsukka oli ollut kylässä tosi innoissaan ”ainoana vauvana” ja käyttäytynyt hyvin herrasmiesmäisesti, ens kerralla taidan ujuttaa niille Rebekankin mukaan, haha:D

ike2

”Tää kävis meille jos näitä olis lyhyempänä…”

ike3 ike5

Tää sohva meille ehkä tulee, mutta mustana ja nahkaisena, grrr :D

ike6 ike4

Jenika tahtoo oman divaanin…

ike7

Ja Miika tahto ruokaa!

ike8

Miika mittaili ja Rebekka kirjoitti kaiken muistiin…

Syömisten ja tuumailujen jälkeen sitten siirrytiin sinne ”raksalle”. Mitään ei lähtenyt vielä mukaan, eikä edes tilaukseen, Ikeastahan saa suurimman osan kamoista heti mukaan, mutta esimerkiksi sohvaa saattaa joutua odottelemaan.

ike15

Eipä siellä ollut paljoa kuvattavaa vielä.

ike14

Oviaukkoja on suurenneltu, kattoja maalailtu ja osassa seiniä on pohjamaalit.

ike12

Lastenhuoneessa!

ike11

Tämä huone on varmaan ihan ekana valmis ja kaikista eniten odotan, että pääsen sisustamaan juurikin tätä huonetta. Valkoista ja kirkkaita värejä tiedossa, luulisin…

ike10

Älkää pliis olko noin vakavia?

ike9

Hpfm! Ollaanko sitten typerillä ilmeillä mielummin?

ike13

Eka oma huone :)

Menee kyllä varmaan aika pitkään, että Rebekka alkaa leikkimään omassa huoneessaan.

Olipas tosi kivaa poistua hetkeksi kotoa jonnekin muualle kuin a) töihin, b) koiraa ulkoiluttamaan tai c) salille…

-M

0 Comments

 1. Mirri 27.2.2011

  Heh, mä näinkin teidät siellä Ikeassa :)

  Et kuule arvaakaan, miten pian se oma huone tulee lapselle tärkeäksi, meidän poika (s.09/09) leikkii paljon yksikseen omassa huoneessaan (ja arvaa miten hellyyttävältä se näyttää, mut pitää olla tosi varovainen, ettei tule nähdyksi, koska leikit loppuu siihen paikkaan..), tosin paljon niitä leluja roudataan olkkariinkin, missä muut hengailee…

  Lapset <3

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   Aijaaahas :) Mä en nähnyt sua ;) Niin, lapset on sellaisia ihania pikku tuholaisia, meillä on kylppärikin tällä hetkellä täynnä leluja… Hih!

   Vastaa
 2. hennakatarina 27.2.2011

  Suloinen kuva tuo missä Repsu tekee ”muistiinpanoja” :)

  Onko teillä muuten kokemusta noiden Ikean sohvien laadusta? Juuri tällä viikolla puhuttiin miehen kanssa, että meidän on aika hankkia uusi sohva ja Ikeastahan se luultavasti hankitaan.. Mutta tosiaan mua on epäilyttänyt niiden laatu! Vaikka mekin tuo nykyinen kangassohva ostettiin Askosta ja mielestäni se oli tosi hintava, niin kahdessa vuodessa se on jo kauhean näköinen ja kangas nukkaantuu aivan liian helposti. Sillä hinnalla olis pitäny saada vähän laadukkaampaa! Oon niin pettynyt Askoon :D

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   Ei ole kyllä aikaisempaa kokemusta, mutta ehkä kohta on? Jännä homma toi Askon sohva, sillä meidän sohva on kans Askosta, mutta se on suhteellisen hyvässä kuosissa, vaikka se on ainakin 5 vuotta vanha, kestänyt 3 koiraa ja yhtä vauvaakin :D Olisin kyllä itekin tosi pettynyt jos sohva näyttäisi ihan nuhjuiselta jo vuoden päästä ostamisesta, ymmärrän sua täysin!

   Vastaa
 3. maija 27.2.2011

  Inhoan vanhempia jotka pukevat tyttölapsensa aivan kuin mitään muita värejä kuin vaaleanpunaista tai pinkkiä ei olisikaan. Kamalaa sukupuoliroolittamista. Ja kuka muutenkaan haluaa, että lapsi näyttää ihan kävelevältä vaahtokarkilta?

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   Senkus inhoat, ihan kaikessa rauhassa! Plus jos sä väität, että mun lapsi näyttää kävelevältä vaahtokarkilta ni olis kiva nähdä sun kuva, hei mitäs jos vaikka laittaisit linkin liitteeksi seuraavaan kommenttin!

   Vastaa
 4. Elina 27.2.2011

  Tsempit muuton ja remontin keskelle! Itsellänkin muutto ja se perinteinen Ikea keikka edessä. Ei kai siltä voi ikinä välttyä, kun aina uuteen tarvitsee jotain uutta (tai ainakin vakuuttelee itsellensä tarvitsevansa) :)

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   Jep, Ikealta me ei ainakaan vältytä!

   Vastaa
 5. Tiina 27.2.2011

  Kuinkahan paljon nimimerkki Maija inhoaisi mua kun minä aikuinen ihminen pukeudun lähes aina pinkkiin :D

  Tottapuhuen ei kiinnosta pätkääkään ja eiköhän jokainen pue lapsensa ihan miten haluaa.

  Rebekka ei mun mielestä näytä vaahtokarkilta, nytkin päällä oli oikein kivat vaatteet!

  Ikea muuten on ihana, mahtavaa että saatiin se tänne! Mä siis en asu Treellä mutta lähellä kuitenkin.

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   Maija varmaan vaihtaisi toiselle puolelle tietä, jos tulisit vastaan, tai jotain :D

   Vastaa
 6. Laura 27.2.2011

  Pakko tuohon ”Inhoan vanhempia jotka pukevat tyttölapsensa aivan kuin mitään muita värejä kuin vaaleanpunaista tai pinkkiä ei olisikaan.” kommenttiin liittyen sanoa, että omasta mielestäni on aina ihanaa katsoa kuvia teidän tyttösestä ja ihailla kaikkia hänen kauniita vaatteitaan, koska muistan (ja näen valokuvista) että silloin kun itse olin pieni niin ne vaatteet oli suurimmaksi osaksi tylsiä. Itsekin siis tulen valitsemaan sitten joskus lapselleni hienoja ja värikkäitä vaatteita, ja tottakai jos lapsi sattuu olemaan tyttö niin vaaleanpunaista ja muita vaahtokarkkivärejä, mutta tietysti myös sinisiä ja vihreitä ja ihan mitä vaan. Kaikki siis pukekoon lapsensa aivan miten itse tykkää.

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   Niinpä!

   Vastaa
 7. AB 27.2.2011

  Ikea is so great! I mean, those meatballs <3

  http://walk-of-style.blogspot.com/

  Vastaa
 8. kiira 27.2.2011

  No huhhuh maija, käydä nyt toisen lapsen pukeutumista arvostelemaan! Mielestäni Rebekka näyttää söpöltä prinsessalta :)

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   Netissä on niin helppo arvostella, ei saisi provosoitua, mutta saahan vähän läppää heittää kuitenkin ;))

   Vastaa
 9. Koop 27.2.2011

  Hahhah, ”sukupuoliroolittamista” :D Kaverilla on kolme poikaa ja yksi tyttö, eikä sen tytön päällä nähdä muutaku vaaleenpunasta;) Ja nyt vielä kun voi päättää lapsen vaatteiden väreistä kuitenkin!

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   Ja jollakin on kolme poikaa ja yksi tyttö, jolla on niiden poikien vanhat siniset vaatteet, entäs sitten :D Kaikki käy!

   Vastaa
 10. jensba 27.2.2011

  voijee mikä toi vaahtokarkkikommentti oli.

  pientä provosoimista, :D enemmänki vaahtokarkilta vois näyttää..

  ja sou, ne on nii hyviäki….

  Aiva ylityhmä ja henkilökohtainen kysymys että ei oo pakko vastata edes reilulla haarukalla jos et halua, mutta laitatte tota asuntoa vissiin aika paljon uusiksi, paljonko se remppa suurinpiirtein tulee maksamaan!? Meillä tosiaan alkaa uudessa talossa remppa reilu kk päästä, keittiö + kylppäri kokonaan uusiksi, muualle ehkä vähä lattioita uuteen uskoon + tapetointi. Aika kovaa jännittää toi rahan kuluminen :D vaikkeipä tollasesta halvalla varmaan selviä, jos vähääkään on ”kallis” maku pintamateriaalien suhteen…

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   hyvä pointti, vaahtokarkit ovat HYVIÄ! Arvaa mitä, mä en vielä yhtään tiedä mitä kaikki tulee maksamaan… Oh my. Me valitaan kyllä suht edullisia matskuja tai ainakin koitetaan!

   Vastaa
   • Jensba 27.2.2011

    Joo siis kyllä mäkin oon joistain aleista koittanut kattella kaakeleita ja yritän pelailla tapettien sun muiden kanssa niin että sais mahdollisimman halvalla, en oo koskaan tajunnutkaa että jos joku kaakeli maksaa tyyliin 40e neliömetriltä niin paljonko sekin tulee loppupeleissä maksamaan .. ja lattiat sun muut .. ja mut on oikeesti yllättäny toi tapettien kalleus! siis täääh, jotain 40e per rulla aina kaikki sellaset kivat mitä haluais.

    .. No mutta onneks nyt me kumpikin laitetaan omaa kotia moneks vuodeks eteenpäin niin ei varmaan kannata kumminkaan ihan joka asiasta tinkiä :))

    Vastaa
 11. oiujhoij 27.2.2011

  Mitääää, laitattekste parketin päälle laminaatin?! :O Vai onks toi joku parketin näköinen muovimatto?

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   Se on parketin näköistä muovimattoa :D

   Vastaa
 12. Åsa-Maria 27.2.2011

  Hei Maj!

  Tyttäresi näyttää siistiltä ja huollitellulta. Höpöhöpö tuollaset vaahtokarkki -jutut!

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   No ei aina ehkä niin siistiltä, mutta… Nytkin vaan on napattu kaapista ekat käteen osuvat pehmoiset housut ja huppari päälle. Jotenkin vaan mulla kiehuu, kun jotkut arvostelevat moista asiaa, ensinnäkin mitäs väliä sillä on, että miten vauvat on puettu, kunhan ne on suht puhtaissa ja lämpimissä vaatteissa. Toiseksi, en mäkään varmasti diggaa kaikkien ihmisten vaatteista, mutta olen kohtelias, enkä sitä ääneen sano. Kolmanneksi, aikuisena ehtii sitten pukeutua aina siihen mustaan ja neljänneksi pikku-tyttöjen vaateosastot pursuavat pinkkejä vaatteita ja vielä viidenneksi kerron, että Rebekan kengät on dyykattu, takki on lahja ja tumput on mummon kutomat <3

   Vastaa
 13. mia 27.2.2011

  Meilläkin on Ikean Karlstad-sohva, tykkään. Varsinkin kun väriä saa vaihdettua suht vaivattomasti ja edukkaasti irtopäällisillä =)

  Vaahtokarkkilapsiin en edes viitsi kommentoida mitään…

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   No onpas kiva kuulla :) Toivotaan, että se nahkapäällys menestyis meillä! Vaahtisvauvat, niinpä niin…

   Vastaa
 14. Katy 27.2.2011

  Rebekka on kyllä aivan mielettömän söpö, himoitsen lähestulkoon kaikkia tytön asuja omallekin tytölleni :D

  Vastaa
 15. oiujhoij 27.2.2011

  Pitää vielä lisätä, että musta Rebekka on oikein suloinen vaahtokarkki. ;) Se vasta kiusallista onkin, jos lapsi on puettu todella sukupuolineutraaleihin kledjuihin ja täytyy arpoa, pitäisikö toukkaa puhutella tyttönä vai poikana. Vaikka se vauva pitäisi protestina pukea mustiin, niin kyllä silti voi jättää edes jotain johtolankaa sukupuolesta. Seksismiä kun ei kuitenkaan ole myöntää tosiasioita…

  Vastaa
 16. Jaana 27.2.2011

  ARGHHHHHH JA MILJOONATRILJOONABILJOONA KAMALINTA KIROSANAA MITÄ TIEDÄN, NIH!!!!!!! jA TÄÄ OLI TUOLLA MAIJALLE!!!! Että mua alkaa nyppiin jos lasta arvostellaan, oli se sitten mitä tahansa.

  Tykkään niin näistä remppapostauksista (no tykkään kyllä kaikista sun postauksista) koska meillä itsellä ollut ja on ihan samanlainen prokkis ja meillä näytti aluksi erittäin ”raiskatulta” paikat… mutta se lopputulos on sitten se mitä kannattaa odottaa! : )

  IIISOT tsempit teidän prokkikseen!!!

  T: Jaana from Ilves ;)

  ps: Te olette kyllä niin kaunis perhe ♥

  Vastaa
  • Maj 27.2.2011

   Ihana Jaana ja kiitos <3 ps. Hei, missä sun blogi on?

   Vastaa
 17. Sapsu 27.2.2011

  Pakko myös takertua tämän ”maijan” kommenttiin. Ensinnäkin todella huonoa käytöstä. Jos hän ei pidä pinkistä ja ”vaahtokarkkiväreistä”, niin asian voi pitää omana tietonaan. Tuollainen kommentti on ainoastaan todiste lapsellisesta ja kovin kapeasta ajatusmaailmasta. Ja toiseksi mulla on täällä kotona myös 5kk vanha tyttö ja kyllä hänellä on myös paljon pinkkiä ja muuta tyttömäistä. ”maija” ei ole ilmeisesti pistänyt nenäänsä yhdellekään lastenvaateosastolle. Muutenhan hän olisi tietoinen siitä, että sieltä löytyy hyvinkin paljon näitä hänen paheksumiaan värejä. Joten taitaa niistä moni muukin tykätä ;) Mutta hei kukin tyylillään! Tsemppiä teidän perheelle remontoinnin keskelle! Sulla on aivan mahtava blogi. :) T. Äiti & yksi toinen ”vaahtokarkki”

  Vastaa
 18. Lavisa 28.2.2011

  Heissan! Vitsit, en malta odottaa että postaat Rebekan huoneesta! :) Tuleeko teille siis keittiö ikeasta? Millä väriteemalla? Yksi asia mitä olen kaipaillut on Teppo! Pienen pienet hörökorvat, jotka aina tuo hymyn huulille kun blogisi avaa <3

  Niin ja niistä vaahtisvauvoista, aika vähän postauksissasi on ollut Repsulla pinkkiä/vaaleanpunaista, hirmu haloo pitää nostaa.. Repsulla on kyllä tyyli hallussa, ei siihen tartte mennä lapsellisiä kommentteja heittämään :) Ja mitä sitten jos välillä pittää "vaahtispäivän"? :) Kaikki ei tykkää kaikista väreistä =)

  Ihanaa viikonalkua teille! :)

  t: tuleva mamma & 2 karvakorvaa

  Vastaa
  • Maj 2.3.2011

   Voi Teppoa, sen pitää päästä bloggaamaan <3 Rapsutuksia Tepon lajitovereille :))

   Vastaa
 19. rumbo 28.2.2011

  Voi helkutti kun joku viittii ja kehtaa asrvotella toisen pukeutumista. Kateellinen,sanon minä. Vaahtokarkkilapset ovat ihania :D Minäkin niin päätin etten vp päälle tyttärelleni pue, mutta kyllä sitä kaapista löytyy. Se on mun vaahtokarkkini ja puen mitä lystään. :D

  Mun piti eilen kanssa lähtee Iksuun, mutta kaunis ilma sai pidettyä mut täällä ”landella”.

  Mutta nää on ihan parhautta kun saa suunnitella ja ostaa uuteen kotiin kaikkea.

  Meillä jatkuu yläkerran rakentaminen ja sinne alamme haalimaan jo sisustuspintoja; raakalautaa, sisustustiiltä, tapetti on tosin ollut jo vuoden valmiina. Kirvesmiehelle pitäs soittaa, että alkaa pukkaamaan rappusia verstaastaan ulos päin ;)

  Kyllä joskus kannattaa esim. jostakin kivasta kaakelista maksaakin, varsikin jos se on vain tehosteena eli tulee melko pieni määrä. Niin se ei maksa loppujen lopuks kauheesti ja sitä ei vaihdeta kovin usein. Meidän tehostekaakeli maksoi n. 300 eur/m2,(HUPS) mutta sitä nyt vain oli pakko saada. Ja on se kyllä niin hienokin. Ootko Maj muuten koskaan käynyt mun blogia katsomassa? ;)

  Tapeteista sen verran, että hyvät ja hienot vaan maksavat sen 40 ja enempi rll. Niin moni tapetoi kuitenkin vain seinän, ja siihen menee yhdestä muutamaan rullaan tapettia, riippuen tietenkin seinän koosta eli loppujen lopuks sekään ei ole hintava yhden seinän osalta. Ja tuommoisissa isommissa rempoissa satanen sinne tai tänne ei tunnu missään. Kun rakentamisessa tonni ei tunnu missään, hups kun menikin kymppitonni :D

  Kerro nyt ihmmeessä lisää lastenhuonesuunnitelmista. Täälläkin lastenhuoneet ovat aina ensimmäiseksi kunnossa, keittiö saa repsottaa miten sattuu ;)

  Ihanaa alkavaa viikkoa, se on kevät nyt! Ainakin eilisen pvn perusteella.

  Vastaa
  • Maj 1.3.2011

   Oon tottakai käynyt katselemassa sun blogia, monta kertaakin! :) Me ollaan tän remppajutun kaa ihan super amatöörejä ja tehdään vaan tosi pikaisia päätöksiä, joten jännittää todella, että miltähän se lopputulos sitten näyttääkään. Kiitos vinkeistä, ne on todella tervetulleita :)

   Vastaa
 20. Rose 28.2.2011

  Moi Maj !

  Muistan esikoisen aikaan ajatelleeni samaa, milloin alkaisivat omat leikit huoneessa . Se tuli tosi äkkiä ! Muistan sen aamun niin hyvin , syötiin miehen kanssa aamupalaa ja tuijotettiin se 5min suu auki kun tyttö leikki omassa huoneessaan omia leikkejään (n.1v) Se tuntui ihan mahtavalta ! Ja nyt (2,5v) omia leikkejä on paljon….(äitin onneksi ;)

  Tsemppiä remppaan !!! :)

  Vastaa
  • Maj 1.3.2011

   Saapa nähdä miten R viihtyy omassa huoneesaan, oispa hienoo, jos lelutkin viihtyis siellä parhaiten, hih ;)

   Vastaa
 21. Maria 28.2.2011

  Voi kuinka suloinen tyttö Rebekka on! Aivan ihanan värinen takki hänellä. Maijalta kumma kommentti. Jokainen pukekoot lapsensa miten haluaa. Kyllä menee hukkaan energiaa, jos vihaa jokaista lapsensa pinkkiin pukevaa :D

  Tsemppiä remontin keskelle!

  Olet kyllä upeassa kunnossa!

  Vastaa
  • Maj 1.3.2011

   Mä oon parempaa kuntoa kohti menossa, toivottavasti??

   Vastaa
 22. NannaK 28.2.2011

  Voi että tuli remointoimiskuume kun katseli noita teidän touhuja! :)

  Vastaa
  • Maj 28.2.2011

   Hih, mä toivoisin, että kaikki olisi jo valmista :))

   Vastaa
 23. jjuttä 28.2.2011

  aivan ihana toi pinkki niken takki! aah!

  http://nominatinlife.blogspot.com

  Vastaa
  • Maj 28.2.2011

   Mäkin tykkään siitä <3

   Vastaa
 24. Kärty 28.2.2011

  Mikä ihana raivoamisketju taas, pitkästä aikaa! :–D Mutta typerää kyllä kommentoida lapsen pukemista tms ylipäätään mitään, mikä ei varsinaisesti auta bloggaajaa kehittämään blogia.

  Mä oon niin tuon vaalean lattian kannalla, jes jes! Ja oon eri koneella nyt lukemassa tätä lempparia joten huomasin kuinka ultravaaleita nää kuvat onkaan. Joko vika on tässä läppärissä tai sitten ne on oikeesti tosi vaaleita, joistakin hankala saada selvää kunnolla :/ Vaikka tiedänkin että ylivalotetut kuvat on se sun juttusi :)

  Vastaa
  • Maj 1.3.2011

   Niin, meidän koneella nää on ihan ok! Kevättä ja parempaa valoa odotellessa.. Oon sata kertaa ajatellut, että pitäis tsempata näisen kuvia kanssa todella. Toivottavasti sait ees jotain selevää :))

   Vastaa
 25. N 28.2.2011

  Voi tsiisus! että muakin ärsytti toi ”Maijan” kommentti liittyen Rebekan vaatteisiin.. Hyvä että annoit vähän takasin! :)

  Mua nimittäin ärsyttää tollaset nimim. Maijan tyyliset vanhemmat, jotka yrittää kaikin tavoin estää tuota ”sukupuoliroolitusta” lapsiltaan, laittamalla tyttärensä jalkapallo/jääkiekko kerhoon, pukee ne kaikkiin muihin väreihin paitsi ”tyttöjen väreihin”… Sellasiakin olen nähnyt! Sitten nämä ihmettelevät, kun aikuinen tytär tuo poikaystävän sijasta TYTTÖYSTÄVÄN kotiin näytille :D

  Ei mulla mitään ole samaa sukupuolta edustavien parisuhteita vastaan, mutta sellainen ”tyttäreni ei tule koskaan pukeutumaan pinkkiin, eikä leikkimään nukeilla” -kasvatus saattaa hyvinkin johtaa siihen, ettei se tyttölapsi tunne koskaan olevansa tyttö/nainen, kun se on aina hengaillut poikien seurassa ja harrastanut vain poikien lajeja ja pukeutunut poikamaisesti. Vai voiko olla vain sattumaa, että lähes jokainen tyttö-jääkiekkojoukkueen pelaaja on lesbo?

  Vastaa
 26. maija 2.3.2011

  aah ihanaa miten te agressiiviset kotimammat siellä ruudun toisella puolella oikeen hermostuitte mun kommentista :–D

  Vastaa
  • Maj 2.3.2011

   Rauhotutaanpa nyt, kotimammat tai ei, arvosteleminen saa aikaan usein tunnekuohua.

   Vastaa
 27. Maisa 6.2.2013

  Hei mikä malli tuo divaani on missä lepäilet? :)

  Vastaa
  • Maj 6.2.2013

   Hei, ei mitään yhtään mitään hajua, mutta Ikeassahan me näköjään oltiin. Ps. Se lepäilijä on muuten serkun avovaimo, en minä :D

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *