Kaikkihan sen tietää, että minä olen maailman surkein kokki, eikä leipominenkaan luonnistu, ei tosiaankaan. Ristiäisisten, synttäreiden ym. tarjottavista on kiittäminen kaikkia rakkaita ja avuliaita lähimmäisiäni. Tänään me oltiin kuitenkin kutsuttu Miikan vanhemmat syömään, joten ei auttanut kun tarttua kauhaan(?) :D kerron jo näin etukäteen, että nyt ette todellakaan saa mitään hienoja lammaspaistin reseptejä…

paa8paa9

Laitoimme loheen mausteet sekä Creme bonjourin päälle ja sit uuniin. Pilkoin tomaattia, kesäkurpitsaa ja sipulia, maustoin pippurilla, lorautin oliiviöljyä, lisäsinvähän kermaa ja tämäkin setti uuniin, sinne kalan kaveriksi.

paa2

Lisukkeina savujuusto-mozzarella-melooni-salaattia sekä

paa3

Ruisleipää ja riisiä.

paa10

Maailman helpointa ja yksinkertaisinta ruokaa, mutta se oli ihan hyvää, toivottavasti muidenkin mielestä!

paa4paa5paa6 Kahvin kanssa nautitiin situunamehulla maustettua rahkaa, jossa oli kuivattuja hedelmiä ja pähkinää. Joo ja kaupan pullaa…

paa7

Repsu raukka, se joutuu vielä pitkään syömään mun tekemiä ruokia. Olen muuten ihan samanlainen kuin Täydellisten naisten Susan, tiedättekö…?

Tällä kertaa kuitenkaan mikään ei palanut, eikä suola ollut vaihtunut sokeriin (niinkin on joskus käynyt) joten olen varsin tyytyväinen. Onko siellä muita yhtä lahjakkaita kokkeja?

Ruokailun jälkeen lähdettiin taas ulos. En halua missata hetkeäkään näistä ensimmäisistä kauniista keväisistä päivistä…

paa1

Oisko teitä kiinnostanut nähdä lisää meidän ulkoilukuvia? Ajattelin, että voisin vaikka ladata niitä Magicpoksin Facebook-sivuille, olisiko hyvä idea?

-Maj

0 Comments

 1. nata 22.4.2011

  okei… pitäskö teijän tulla sittenkin tänne meille syömään?? ostin nimittäin kokonaisen lohen, jonka tänään fileoin perunamuussin seuraks ja lopuista keitin liemen kermaiseen kalasoppaan huomenna. jarskin alko tekee mieli jotai makeaa ni väänsin marja-omppupiirakan jälkkäriks jostai jääkaapin rippeistä :D näytti hyvältä teidänkin lohet! hyvää pääsiäistä!

  Vastaa
  • Maj 23.4.2011

   Kutsua odotellessa…

   Vastaa
 2. KataKata 23.4.2011

  Hei kaunokainen! Mitä merkkiä sun piilarit on ja osaisitko kertoa niistä jotain hiukan enemmän? :) Ootko netistä tilannut, vai mistä? Ite oon koittanu jo pitkään metsästää sinisilmäisyyden korviketta, ni olis kiva tietää !

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Netin kautta Instrumentariumista olen niitä pitkään tilaillut. Varaa aika näöntarkastukseen sekä sovitukseen ja sitä rataa, siellä selviää lisää :)

   Vastaa
 3. Laapa 23.4.2011

  Mä en oo sinänsä huono kokki, mutta laiska kyllä. Siis en yleensä polta mitään pohjaan ja mun sapuskat on hyviä, pääsääntöisesti. En vaan viitsi tehdä ;)

  Me naureskellaan tälle mun laiskuudelle ’perhevitsinä’, koska tunnettua on, että meidän perheessä mun mies kokkaa enemmän, etenkin arkena. Joku kerta puhuttiin siitäkin, että sille ei oo käyny sitä, mitä yleensä miehille käy, että niille tulee väh.5kg ja maha sen jälkeen kun menee naimisiin. Niin siihen mun mies vaan jotenki tosi kuivasti totes, että ei kai kun vaimo ei viihdy keittiössä kovinkaan paljon :D

  No, olen mikä olen, kylläpä toi asian tiesi :D

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   No voi ei, mutta hei me ollaan varmasti niin ylivoimaisen hyviä joissain muissa asioissa, vai mitä? :)

   Vastaa
 4. Sapsu 23.4.2011

  Oi, ehdottomasti olisi ihana nähdä lisää ulkoilukuvia!! :) Itse tykkään kovasti laittaa ruokaa. Ennen olin tooosi laiska ja käytiin paljon ulkona syömässä, mutta lapsen myötä innostus on kasvanut, kun on tullut enemmän oltua luonnollisesti kotonakin :)

  Ja hei, se perusruoka on parasta. Ei meilläkään ole mitään hienoja illallisia pöydässä vaan perus makaroonilaatikko linjalla mennään! Ulkona olosta olen kanssasi samaa mieltä, jokainen mahdollinen hetki ulos vaan, kun on noin ihana ilmakin! Ehkä sieltä alkaa vähän jo tarttua väriäkin? Toivottavasti!

  Ihanaa pääsiäistä!

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Perusruokaa me ainakin syödään :) Kyllä mä mielelläni söisin jotain erikoisempia salaatteja ja kanaruokia ja voisihan sitä ainakin yrittää kokkailla ohjeita seuraamalla, mutta mua ei ihan hirveästi edes kiinnosta. Kokkailu vaan ei ole millään lailla mun juttu.

   ps. Ulkoa tarttuu varmasti väriäkin, pitää muistaa käyttää ainakin kasvoilla suojakertoimia!

   Vastaa
 5. nore 23.4.2011

  Haha, Täykkäreiden Susan on ihana! Etkä sinäkään mitenkään hirveä ole ;)

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Hih, no hyvä juttu :D

   Vastaa
 6. Jennijuulia 23.4.2011

  Toi Repsu on vaan niin ihana, että pakko kommenoitoida :). Niin suloinen!

  Ja kyllä ruuatkin näytti hyviltä, eihän sen tuon ’kummoisempaa’ tarvi ollankaan. Minä taas tykkään laittaa ruokaa, mutta näillä peruslinjoilla mennään silti. Joskus ois kyllä kiva tehdä jotain spesiaalimpaakin toki..

  Mukavaa pääsiäisen jatkoa teille :).

  Vastaa
 7. MoniQ 23.4.2011

  Ois kyl ihana nähä lisää teijän ulkoilukuvia :)

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Päivitän niitä huomenna facebookkiin magicpoks-”yhteisöön”:)

   Vastaa
 8. anna 23.4.2011

  Ruoka näyttää todella hyvältä! mitä creme bonjouria ja mausteita käytit? :-) Alko tekee mieli kalaa!

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Sellaista keltakorkkista plus suolaa, pippuria ja tilliä kalassa :)

   Vastaa
 9. mickey 23.4.2011

  Hiih :) Ite oon aivan samanlainen tunari keittiössä! Mulla kerran riisipuuroon lipsahti grillimaustetta kanelin sijasta ettäettä… :D

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Ihan tutun kuulosta hommaa :P

   Vastaa
 10. lula 23.4.2011

  Voi ei nyt tekee ihan hirveästi mieli ruisleipää, näyttää niin herkulliselta tuossa kuvassa! Seuraavalla Suomen reissulla pakko kahmia monta pussia mukaan! :>

  Muutenkin kaikki näyttää todella herkulliselta :) Hyvää pääsiäistä!

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   ISO kiitos ja samoin :))

   Vastaa
 11. Tessa 23.4.2011

  Ihana blogi vaan edelleen, paranee jatkuvasti:D Rahkan ohje kiitos tarkemmin!!!;)

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Selkkis, laitan sen jossain vaiheessa!

   Vastaa
 12. ihoijuhohj 23.4.2011

  Toi ruokahan näyttää tosi hyvältä! Ja lisää ulkoilukuvia tänne vaan! :D Mä en ainakaan löytänyt mitään sun Facebook-ryhmää tai -sivua haulla…

  Vastaa
 13. Ellen 23.4.2011

  Hah, oon ite myös aivan kädetön kokki. Ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun leivoin pullaa, laitoin 3/4 tl sijasta 3 tai 4 tl suolaa. Ne EI ollut hyviä pullia! :D

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Yyh, aina ei voi vaan onnistua… :D

   Vastaa
 14. kia 24.4.2011

  riisiä ja kalaa?? Perunat olis passannut paremmin.

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Sori, nyt on jo vähän myöhäistä. Onneks sä et joutunut syömään meillä?

   Vastaa
  • Sophia 25.4.2011

   Minkäs kanssa se riisi sitten pitäisi syödä?? Ei kai näihin mitään sääntöjä ole olemassa. :D Meillä syödään aina riisiä kalan kanssa; eikä erityisemmin tykätäkään perunasta. Yleensä vasta uudet perunat kelpaavat.

   Vastaa
 15. Maija 24.4.2011

  Joo, en itsekään ole mikään mestarikokki, mokaan aina jotain,..

  On tullut mm. unohdettua mokkapaloista leivinjauhe ja kyllähän kääretorttuunkin on sitä suolaa siroteltu päälle (se ei muuten maistunut kivalta!) Mutta onhan mulla vielä aikaa opetella noita kokkauksen saloja :D

  Tykkään muuten tästä blogista paljon, kivan monipuolinen! ja rebekkakin on suloinen :)

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Hei kaks tyyppiä täällä on laittanut kääretorttuun suolan tilalta sokeria :D Kiitos kivasta palautteesta :)

   Vastaa
 16. lotta 24.4.2011

  tuli mieleen tosta suola vaihtunut sokeriin kohdasta, että sisko teki kerran kääretorttua ja siinä kohdassa kun torttu irrotetaan leivinpaperista toisen sokerilla kuorrutetun leivinpaperin päälle niin sattupa sisko tietenkin heittämään leivinpaperin päälle suolaa sokerin sijasta. oli siinä naurussa pitelemistä kun näki siskon ilmeen kun tyyppi maistoi miltäs torttu nyt maistuukaan. :D

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Voi toista, pystyn hyvin samaistumaan sun siskoon :)

   Vastaa
 17. Millis 24.4.2011

  Pahastutko negatiivisista/arvostelevista kommenteista. ”Sori, nyt on jo vähän myöhäistä. Onneks sä et joutunut syömään meillä?” Toi kuulostaa vähän siltä. Pidät kivaa, elämänmakuista blogia ja on ihan ok, että syötte riisiä ja lohta (maistuis kyllä mullekin:). Aika usein vaan ihmettelen, kun vastaat kaikkeen vähänkin soraääniseen kommenttiin jotenkin kauheen katkerasti ja kärkkäästi. Niinkun riidanhaluisesti? En tiedä oletko sellainen tai tarkoitatko niin, mutta se hämää mua.

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   En mä pahastu negatiivisista kommenteista, mutta mun mielestä on välillä tosi kummallista, että joku vaivautuu kirjoittamaan tuollaisia tökeröitä kommentteja. Itse jättäisin vastaavassa tilanteessa kommentoimatta. Jos jollain on mielestäni ruma takki, niin en mä mene tokaisemaan, että ”onpa sulla muuten ruma takki”, koska siitä ei varmasti ole kenellekään mitään hyötyä. Vastaisin varmaan samanlaisesti oikeassakin elämässä, tiedätkö? Mutta ehkäpä voisin jättää vastaamatta kokonaan, se olisi ehkä kaikista paras vaihtoehto.

   Vastaa
 18. Millis 24.4.2011

  Pitää vielä lisätä tohon mun aiempaan kommenttiin, että tavallaan joo, kyllä ymmärrän, että miksi nyt kommentoida jotain peruna sopis paremmin – ihan sama. Te syötte, mitä syötte.:) En vain ymmärrä sitä asennettea, että kauniit kehut ja sanat otetaan vastaan, mutta kaikki kritiikki kuitataan jotenkin: ”ei oo pakko lukea, et syönyt meillä…jne.” Eikö bloggauksen suola ole herättää ajatuksia ja keskustelua, ei kalastella pelkkiä kehuja?

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   No mun mielestä keskustelu on sitten taas asia erikseen. Jos joku sanoo, että ”Onpa sulla ruma takki muuten” niin se on mun mielestä törkeää käytöstä, eikä mitään asiallista kritiikkiä. En kirjoittele tätä blogia saadakseni kehuja, mutta en siedä röyhkeää kommenttiakaan. Mun bloggauksen suola on toki kommentit, joissa kehujen/haukkujen sijasta toivoisin, että lukijat kertoisivat vaikka kuulumisiaan tai omia kokemuksiaan ym. tavallista.

   Vastaa
 19. Millis 24.4.2011

  Ja lisään vielä tähän monologiin, että ”oikeassa elämässä” on aika eri mennä sanomaan, että onpa ruma lakki tai riisi sopis paremmin. Mutta tälläinen julkinen bloggaus musta nimenomaan mahdollistaa, että kaikenlaiset kommentit ja ajatukset on tervetulleita ja mahdollisia. Turhat ja negatiivisetkin. Mutta niin, ymmärrän kyllä suakin. On aika tylsä, kun oot tehnyt kivan bloggauksen ja ja ilahduttanut monia ja nähnyt vaivaa ja joku kommentoi jotain riisiä. Itse vain olen oikeassakin elämässä sellainen, että jos joku sanoo onpa ruma lakki tai peruna olisi sopinut paremmin niin alan ajatella, että hmmmm….voisiko sittenkin olla niin? Onkohan tämä lakki ruma tai pitäiskö ensi kerralla ottaa perunaa. Me ollaan ehkä aika erilaiia. Mut kiitti ihanasta blogista silti!

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   ”Oikeassa elämässä”alan miettimään yleensä taas mielipidettä vain, jos arvostan sen kertonutta henkilöä. Enkä myöskään ajattele, että ihan kaikenlaiset kommentit ovat tervettuleita, muutoin en käyttäisi tätä kommenttienvalvontaa. Juu, meitä on moneksi :)

   Vastaa
 20. kia 24.4.2011

  No ohhoh, aikamoinen spekulaati olähti yhestä peruna sopis paremmin-kommentista. En siis tarkottanut mitenkään pahasti, vaikka toki tuo kommentti oli hiukan tökerö (vahingossa…). Olin vain aidosti yllättynyt riisi+kala yhdistelmästä, itselle kun ei olisi koskaan tullut mieleen laittaa riisiä kalan kanssa. Vaikka voihan se toki niinkin maistua. Toisaalta, onhan sushissakin yhdistetty kala+riisi(toisaalta en kyllä ole sushin ystävä). Anteeksi, jos loukkasin sinua aiemmalla kommentilla, se ei ollut tarkoitus.

  Vastaa
  • Maj 25.4.2011

   En ole verisesti loukkaantunut :D Harvoin täällä spekuloidaan mitään sen kummemmin, joten ehkä se oli tervetullutta :D

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *