Eli tänään päivänohjelmana oli Jannan synttärit, jotka pidettiin mökillä. Kuvat kertokoon päiväntapahtumista…

jan1

Nykyään sitä täytyy varautua ”kaikkeen” ja pakata mukaan monenlaista purkkia ja purnukkaa, unohtamatta tutteja, vaippoja tai varapöksyjä. Arvelin, että me saatettais viihtyä vähän pidempään mökkisynttäreillä!

jan3

”Hetkinen, mitä kello on? Ei kai me olla myöhässä…”

jan2

”Mamma, kai sä pakkasit kaikki, mä tsekkaan vielä”

jan4

Jep, kaikki tarpeellinen on pakattu, joten…

jan5

Mars, matkaan!

jan6

Onnea pikkuinen Janna! Ihana mökki järvenrannalla,kivoja ihmisiä ja lämmin keli, täydellinen synttäripäivä!

jan7

Ja tietty kaikenlaisia herkkuja :P

jan8

Vauvavuosi meni nopeasti :”/ Nyt meillä on 1-vuotiaat taaperot.

jan9

:D What can I say? Samis pipat ja sporttilenkkarit.

jan10

Mummu lähti synttäreiltä suoraan junalle, mutta pian nähdään taas!

jan11

Huh, rankat pileet! Kotimatkalla oli pakko ottaa pikku torkut -___-

jan15

Kotona haettiin Tepi pihalle ja tutkittiin käpyjä…

jan16

Käpyjä eli aarteita!

jan17

”Uppo, Uppo..”

jan14

:D ja :D

jan12

Kaikki oli hyvin, kunnes saatiin ekat valitukset Tepon uikuttamisesta ja haukkumisesta, voivoi…

jan13

”Mitäs sille asialle pitäisi tehdä..?”

Olipas kivat synttärit ja muutenkin oikein mukava sunnuntai, näitä lisää. Tilaisin myöskin lämpimiä kelejä pääsiäiseksi, kiitos.

Nyt pitää hetki hengähtää ja napata jotain ”ilttistä”!

Voimia tulevaan viikkoon,

Maj

0 Comments

 1. Mila 17.4.2011

  Hih, näin sut ja tän mummun yks päivä bussissa :)

  Vastaa
  • Maj 17.4.2011

   vai niin, siellä me vaan mennä köröteltiin, eikä huomattu sua ollenkaan :D

   Vastaa
 2. Tiina 17.4.2011

  Voih, noi Rebekan alahampaat on ihan ylisöpöt. Mahtava kuva :)

  Vastaa
  • Maj 17.4.2011

   Repsun irvistyshymy on ihan ässä <3

   Vastaa
 3. Tuittu 17.4.2011

  Niin mahtava toi tukka nutturahässäkkä, heti ohjeet tänne!! =)

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Se on se sama vanha setti…. Ponnari & 3 pinniä :P

   Vastaa
 4. Ninnu 17.4.2011

  Sulosia kuvia :) Mekin omistetaan pikkunen koira joka tuppaa yksin ollessaan haukkumaan kotosalla. Kysyttiin taloyhtiöltä itse asiasta (valituksia siis ei ole toistaiseksi tullut), niin sanoivat ettei koiran haukuntaan päiväsaikaan voi puuttua, se kuuluu ns. normaaleihin elämisen ääniin – yöaika on sitten erikseen.

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Ei Teppo ikinä ole yöllä yksin, täytyy nyt vähän pähkäillä…

   Vastaa
 5. RagDoll 17.4.2011

  Voi pikkuista, kun hän on niin suloinen! Tulee kyllä kaunokainen. =)

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   <3Terkkuja Repulta!

   Vastaa
 6. Saana 18.4.2011

  Oletteko kokeilleet sitruunapantaa? Meillä se on ainakin auttanut ja myös rauhoittanut koiria yksinollessa. Olen kuullut vastaavia tarinoita parilta kaverilta, joilla on ollut ”herkkiskoiria”. Tiedän kuinka kurjaa on, kun naapurit valittavat koirasta ja siitä tulee aina tosi huono fiilis ja hyväkin päivä voi kääntyä huonoksi. Suomessa noi pannat on tosi kalliita (yli 100e), mutta ebaysta sen saa kotiin reilusti alle 50e postikuluineen.

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Ei olla kokeiltu vielä mitään kikkakolmosia, Tepistä ei ole koskaan aikaisemmin tullut valituksia ja nyt se taisi olla tyyliin ekaa kertaa yksin täällä uudessa asunnossa hiukan pidemmän ajan. Me kokeillaan ekaks muita konsteja, kuin sitruunapantaa!

   Vastaa
 7. Ässä 18.4.2011

  Mä voisin vaikka kirjoittaa romaanin siitä, kuinka olen opettanut oman chihuni pärjäämään yksin kotona..:) Aikaa ja kärsivällisyyttä se kyllä vaati, tukena oli myös feromonihaihdutin. Osaako Teppo aistia sen, kun hän tietää jäävänsä yksin kotiin? Jätättekö hänet yleensä vapaana koko asuntoon vai vain yhteen huoneeseen? Lässytättekö/hellittekö häntä vielä juuri ennen yksinjäämistä? Osasiko Teppo olla sievästi yksin kotona edellisessä kodissanne?

  Ja asiasta kukkaruukkuun, kiitos blogistasi <3

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Okei :) Edellisessä asunnossa teposta ei tullut yhtään valituksia ikinä. Se on erittäin harvoin yksin kotona, mutta silloin kun se joutuu jäämään, niin sillä on koko asunto ”käytössä”. Ei kai me erityisesti sille mitenkään lähtiessämme lässytetty, sanottiin vain, että ”Teppo odottaa” kuten aina ennenkin. Kai tähän uuteen asuntoon ja yksin oloon pitää totutella pikku hiljaa.

   Vinkit ovat lämpimästi tervetulleita :)

   Vastaa
 8. :) 18.4.2011

  Sun blogi on paras! Rebekka on ihana!

  Vastaa
 9. Tiia 18.4.2011

  Jos saa udella niin mistähän tuo teitin ”pikkuneitin” toppaliivi on hankittu?? :D

  Ihana blogisi!

  .-Tiia

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Toppaliivi on lahja kummeilta, mutta Lindex siellä lapussa lukee ;)

   Vastaa
 10. johannas 18.4.2011

  Heips!

  Tuohon koiran haukkumiseen täytyy valitettavasti todeta, että itse asiassa haukkumista ei tarvitse naapureiden sietää edes päiväsaikaan. Taloyhtiössämme oli samaa ongelmaa, vaikka olemme koiraystävällinen perhe, naapurista kuuluva haukunta sai meidät hermoromahduksen partaalle, olin itse silloin äitiyslomalla joten kuuntelin väsyneenä haukuntaa kaiket päivät joka siis alkoi sillä sekunnilla kun sieltä lähdettiin töihin ja loppui klo 16.30 kun perhe palasi töistä. Kurja juttu koirallekin kun se reppana haukkui siis koko päivän.

  Lopulta naapuri vei koiransa mummolaan pysyvästi ja ongelma ratkesi, mutta selvittelimme asiaa mm. eräältä taloyhtiöasioihin perehtyneeltä juristilta joka kertoi, että koiran jatkuva haukunta voi olla peruste vaikka osakkeen haltuunottoon. Onneksi naapurit olivat mukavaa väkeä ja hekin ymmärsivät häiriön. Joten kannattaa ottaa nämä ikävältä tuntuvat valituksen vakavasti, tuotaa sitruunapantaa minäkin suosittelisin. Tsemppia Tepon koulutukseen!

  Eli kannattaa ottaa valitukset

  Vastaa
 11. Minna 18.4.2011

  Yleensä en lässyttele lapsista mutta nyt on kyllä pakko sanoa että toi hammaskuva valloitti :D

  Minä tarkistaisin ensimmäiseksi pitääkö se uikuttaminen ja haukkuminen edes paikkansa. Minun koira oli hoidossa kolme viikkoa kerrostalossa ja oli ensimmäisenä päivänä uikuttanut siellä, tietenkin HETI seurasi valitusta kuinka koira uikuttaa ja haukkuu koko ajan. Testasimme kaverin kans tilannetta emmekä saaneet koiraa kertaakaan haukkumaan. Myös muut naapurit vahvistivat asian olevan näin eli ei kuulunut ääniä. Ja koira on omakotitalon asukas missä pihalla ”vartioi” haukkumalla. Ja päivällä saa kyllä kuulua ääniä jos se ei ole jatkuvaa. Mutta minäkin suosittelisin ensiksi muita tapoja kuin sitruunapantaa, viitaten Ässän kommenttiin.

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Hammaskuva :D Juu, pitää jutella naapureiden kanssa vielä tarkemmin! Katsastellaan tilannetta…

   Vastaa
 12. elle 18.4.2011

  Joku vinkkasi sitruunapannasta ja en tiedä miten siihen suhtaudutte, mutta ihan lisävinkkinä se, että sitruunapannasta on saatavilla ”sitruunaton” versio : D Se ei ole yhtä tehokas, kun se sitruunan haju, mutta ehkä vähän koiraystävällisempi, kun ei se voimakas tuoksu jää leijailemaan ilmaan/turkkiin. Toivottavasti asia järjestyy ja varmasti järjestyykin =)

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Selvä, kiitos vinkistä ja tsempistä. Kaikella on tapana järjestyä, ehkä tuo Tepponen ei ole vielä ihan sinut tämän uuden kodin kanssa…

   Vastaa
 13. Lapa 18.4.2011

  Mun chihu pysyy hiljaa, kun suljen sen eteishuoneeseen yksin jäädessään. Jos sillä on koko kämppä vahdittavana, niin se ei osaa rauhoittua. Ja eteisessä sillä on oma koppi, jossa se tykkää nukkua yksin ollessaan.

  Vastaa
 14. Taina 18.4.2011

  Kannattaa pyytää naapuria/naapureita kirjaamaan ylös uikuttamisen/haukkumisen kellonajat ja kesto, jotta voitte selvittää mistä mahdollisesti johtuu. Samalla kannattaa selittää että ongelma on helpompi ratkaista, kun syy löytyy.

  Jos koira ulisee vain tylsyyttään niin kannattaa jättää mielekästä puuhaa päiviksi. Esim. Kongit, herkuilla täytetyt maitotölkit yms.

  Myös radion jättämisestä päälle päiviksi on apua, sillä se vaimentaa ulkoa ja rappukäytävästä tulevia ääniä ja rauhoittaa koiraa.

  Joskus tuntuu että naapureiden mieltä rauhoittaa jo se että osoittaa pureutuvansa ongelman ratkaisuun :) tsemppiä!

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Kiitos vinkeistä :)

   Vastaa
 15. hämmästynyt 18.4.2011

  Nyt teidän varmaan pitää antaa koira pois, eikö?

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Mietippä uudelleen.

   Vastaa
 16. M 18.4.2011

  Mulle tulee näistä synttäri- yms. vauvajuhlapostauksista aina mieleen, et viihtyykö sun mies niissä oikeasti? Jotenkin mulle tulee mieleen, että semmoset olis joka miehen pahin painajainen joutua viettään päivä naisten ja vauvojen keskellä kuuntelemassa niitä juttuja :D Kun mulle lapsettomalle naisellekin ne on jo karmeita tilanteita.. :/

  Ei pahalla toki!

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Siis tuolla Jannan synttäreillähän oli porukat perheinä mukana, että kyllä Miika olisi varmasti viihtynyt tosi hyvin! Mutta Miikahan oli itseasiassa vaan hetken paikalla, kunnes lähti omaan futispeliinsä, mutta haki meidät sitten taas kotiin. Mikäs siinä ollessa, järvenrannalla mökillä, syöpötellä hyvin, jutustella ja istuskella terassilla :) Me puhutaan paljon muustakin, kuin lapsosista… Erikseen on sit ne äiti & mamma pileet tietty, ei sinne miehiä ees päästetä!

   Vastaa
 17. louvre 18.4.2011

  voiko olla söpömpää? aaw! ja IHANAT vaatteet Repsulla! :D

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   En tiedä, oma lapsihan on itsestä aina söpö, mutta… :”)

   Vastaa
 18. marsmellow 18.4.2011

  ihana takki teidän pikku prinsessalla :) tahtoo myös! Maj, Mistä/minkä merkkinen sun musta kangaslaukku on? Tosi kivan näkönen

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Kiitos, tuo toppaliivi menee enää vain hetken repukalle… :) Kassi on Calvin kleinin :)

   Vastaa
 19. Maija 18.4.2011

  Moi!

  Meilläkin koirat on aina olleet levottomampia uudessa kodissa ensi alkuun vaikka muuten eivät mitään häiriköintiä ole tavanneet harrastaa. Eli helpommin haukkuivat vieraita ääniä yms joita varmaan kerrostalossa on paljon enemmän. En toki sano ettei kannattaisi jotain tehdä (sitruunapanta, tilanrajaus, nappuloiden/luiden ym askartelujen jättäminen koiralle jne), mutta jos ei ennen ole mitään ongelmia ollut niin kannattaa varmaan ajan antaa hieman kulua ja koiran tottua uuteen elinympäristöön :)

  Varmasti alkaa sujumaan, jos koira juttujesi mukaan ei kärsi eroahdistuksesta ja on muutenkin hyväpäinen :) Tsemppiä!

  Maija & koirat

  Vastaa
  • Emilia 18.4.2011

   Olen ihan samoilla linjoilla. Eiköhän toinen ole vielä vain hieman hämmennyksissä uudesta kodista ja äänistä, kun vastaavaa ongelmaa ei ole aiemmin ollut :)

   Meilläkin muuton jälkeen on koira ollut aina pari ensimmäistä viikkoa hieman hölmistynyt ja reagoinut kotona ollessani herkemmin rapun ääniin, mutta ei onneksi ole mekkaloinut yksinollessaan (ainakaan tietääkseni).

   Ikävä että joku naapuri on hetsillään hermostunut :/

   Vaikka ihan hyvähän se on saada heti asiasta tietää. Tähän meidän rappuun muutti vastikään pieni pentu ja omistaja laittoi jo etukäteen ilmoitustaululle lapun jossa pyysi anteeksi pennun mahdollista ulinaa. Mukavasti ajateltu ja ehkä se on hillinnyt äkäisimpiä mummoja :D

   Vastaa
 20. Sapsu 18.4.2011

  Ihania kuvia! :) mistä on Rebekan farkut? :)

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Kiitos Sapsu :)) Rebekan farkut on Zarasta!

   Vastaa
 21. nata 18.4.2011

  ai että mari, ihanaa että sä puet repsun noin tyylikkäästi! voisin ottaa kaikki repsun vaatteet koossa medium kiitos :) jos ite joskus saan muksun, ni ei tod mitään heppavaatteita, vaan just farkut ja tennarit :D jos tulee poika, ni jarskin mini-me:ksi (eli farkut ja skedekengät hahaha). iso käsi, sul on universumin parhaiten pukeutuva alle 3-vuotias!

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Ohhoh, ei kai niitä heppavaatteita enää edes myydä missään kuules, toista se vaan oli, kun me oltiin pieniä :D Ja kyllä tuo Rebekin kulkee välillä ihan kaikennäköisissä tamineissa :P Kiitos silti :))

   Vastaa
 22. Soile 18.4.2011

  Moi!

  Mulla ollut sitruunapanta koirallani kokeilussa joka toimi hyvin, haukkuminen saatiin pois yksin ollessa mutta eroahdistukseen suosittelen juuri sita tuoksutinta josta joku aiemmin kirjoittikin, se rauhoittaa koiraa kun taas sitruunapanta vie vain haukkumisen pois muttei eroahdistusta. Eroahdistukseen tarkoitetut pilleritkin on ihan ok vaihtoehto kun koira ei silloin tieda potevansa ikavaa… Jotkut ihmiset ovat vaan niin vastaan kaikenmaailman pillereita muttei se ole ollenkaan hullumpi ajatus jos kerran koira ei muuten syo laakkeita esim. pissaongelmiin, ihottumaan tms. Kannattaa kysella elainlaakarista apua! Tsemppia todella paljon!!

  Vastaa
 23. Aurora 18.4.2011

  Aivan älyttömän suloinen tuo teidän pikkuneiti! : )

  Vastaa
 24. Viviente 18.4.2011

  Kannattaa nauhoittaa koiran yksinoloaikaa. Esimerkiksi netistä saa ladattua audacity-nimisen ohjelman ilmaiseksi, jonka avulla on helppo seurata mitä ääniä päivällä on kuulunut. Koko nauhaa ei tarvitse kuunnella läpi, vaan ohjelmassa näkyy diagrammissa ns. ”kohokohdat” joissa ääni on noussut. Näin ollen on helppo kuunnella vain ne kohdat. Nauhan avulla on hyvä selvittää, että mihin aikaan koira on haukkunut. Esimerkiksi meillä huomasin haukkujen toistuvan aina tiettyyn kellon aikaan. Varsinkin postimiehen tuloa haukuttiin. Kun tietää syyt haukkumiseen, on helpompi puuttua siihen. Näin ollen tietää haukkuuko koira eroahdistuksen takia vai pelkästään esim. juuri postimiehelle. Molemmat tapaukset vaatii omat koulutuksensa. Meidän tapauksessa treenattiin postiluukun kolahtamista, että sieltä tippuikin aina ihanaa namia.Nyt postimies on ihana asia. :)

  Nauhoituksen lisäksi esimerkiksi webkamera on auttanut joitain, mutta ainakin itselle riitti pelkän äänen nauhoittaminen. Eipä tarvitse pyytää silloin naapurin apua äänien kuulumisessa.

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Kiitos nikseistä, teemme parhaamme :))

   Vastaa
 25. ansu 18.4.2011

  Moikka!Sulla on tosi kiva blogi:)

  Minkä kokoisia farkkuja käytät tuumakokoissa?

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   öö, 27 varmaankin, kuinka niin? :D

   Vastaa
 26. Pauliina 18.4.2011

  Ihana Repsu!!! Ja noi hampaat <3 Mahdottoman suloinen ilmestys :)

  Tuli mieleen, että mistä hankitte silloin teidän vaunuihin sen "liinan", mitä voi pitää edessä ettei vauvan kasvoihin esim. tuule/paista aurinko? Muistelisin, että teillä oli sellanen hienompi versio harsoliinasta..eikä sitä oltu kiinnitetty millään tavallisilla pyykkipojilla…

  Itsellä on vaunuhankinnat tässä edessä ja ajattelin, että sellanen "liina" ois mukava niihin saada.

  Vastaa
  • Maj 23.4.2011

   Niitä saa Kuopuksesta! Hetkinen se oli Kurtis baby peace!

   Vastaa
 27. Minna 18.4.2011

  Taaperot ne on tossa iässä jotenkin ihan mielettömän sulosia! :) Valoittava pikkanen sielläkin. Kerrostaloasumisen miinuspuolia on tosiaan se, että eritoten koiran elämöinti kantautuu kyllä ympäri taloa… Meillä revittiin jo suunnilleen hiuksia päästä, kun koira alkuun töihin lähdettyämme piipitti ja itki toistuvasti, vaikka kuinka oli virikkeitä (hyvä lenkki takana, aktivointipalloa, luita, makupalakätköjä ym.) Sitten se lopetti kuin taikaiskusta yhtäkkiä… :D Toivotaan samanlaista taikaa sinnekin, jos ei konstit tepsi toisen eroahdistukseen. :) Ihanaa kevättä!

  Vastaa
  • Maj 18.4.2011

   Ne on niin söpösiä kyllä, Repsu kavereineen touhottaa niin kovasti koko ajan jotain! Toivotaan todella, että Tepi pystyis jäämään rauhallisena kotiin :/

   Vastaa
 28. san 20.4.2011

  Heippa.

  Pakko kysäistä, mistä tuo sinun calvin kleinin laukku on? todella upea ja tahdon samanlaisen :) p.s ihana tuo isä-tytär kuva !

  Vastaa
  • Maj 23.4.2011

   Se laukku oli viimeinen kappale ja ostin sen Sokokselta :/ Koita metsästää sellaista jostain netin syövereistä?

   Vastaa
 29. ellu 21.4.2011

  Kiva että aiot kokeilla ensin muita konsteja kun sitä sitruunapantaa. :) Se tietysti jakaa mielipiteitä, mut eihän se itellekän olis kivaa jos ruiskutettais sitruunaa päälle jos itkee… Mun koiralla oli tosi paha eroahdistus ennen, mutta pikkuhiljaa ja ehkä justiin osittain sellasen DAP-feromonihaihduttimen ansiosta se oppi olemaan hiljaa. Ja suosittelen sellasta kumista kongia ja sinnehän voi laittaa ihan mitä vaan, mieluummin jotain tosi herkullista mikä varmasti vie sen huomion ikävästä pois. :)

  Toivotaan et Teppo kotiutuis nopeesti, se on tosi yleistä että uudessa kodissa ilmenee aluks vähän eroahdistusta. Jotkut ihmiset ei kyllä yhtään kestä ääniä, vaikka ei olis edes säännöllistä ja jokapäiväistä, se on tosi kurjaa! Mun naapurit eii oo koskaan valittanu koirasta ja oon ite saanu kysellä et onko nyt kuulunu mitään, mut kun sama koira oli yhden kerran muutaman tunnin mun poikaystävän luona yksin, niin sille oli jo tullut valitus että ”koira haukkuu jatkuvasti” :D

  Vastaa
 30. Laapa 21.4.2011

  Ihana lukea näitä äitien pitämiä blogeja, just kehuin Johannaakin siitä miten positiivisesti hän esittää arjen lapsen kanssa. Kerrankin erilaista kuvaa, kun mitä meidän lapsikielteinen yhteiskunta antaa! Rohkaisee itseäkin (kun itsellä ei vielä muksuja ole) että kyllähän tuo on sitten kivaa, ei pelkästään rankkaa.

  Vastaa
  • Maj 23.4.2011

   Olipa mukava kuulla :) Äitit rules!

   Vastaa
 31. Henna 20.5.2011

  Hei mistä mahtaa olla tuo upea iso kassi mihin oot pakannu kaikki noi lahjat ja tutit ja pullot ja muut? :) Se on hirveän ihana!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *