Homman nimi oli, että aamupalan jälkeen vetäistiin kamppeet niskaan ja lähdettiin pyöräilemään mummulaan.

pyo3

Odoteltiin iskää…

pyo2

Me ei voitu tietenkään tällä kertaa ottaa Teppoa mukaan, joten se jäi metelöimään kotiin. Miika meni kertaalleen tsekkaamaan tilannetta ja rauhoittelemaan sitä pikku reppanaa.

pyo7

varastolle hakemaan pyöriä…

pyo9

Miikan Cuba Cubsis on saanut kaveriksi kauniin punaisen Hildan, johon on kiinnitetty repsukan istuin.

pyo8

Miika testasi ekaks, että kaikki toimii, ennen kuin mä uskalsin hypätä ohjaksiin…

pyo5

Wow, oon ehkä 7-vuotiaan tasolla pyöräilyn suhteen, joten mentiin rauhallisesti.

pyo4

Ylämäessä :D Hommaan tuohon eteen Tepille oman korin, josta se voi kuikuilla maisemia ^^

pyo6

Tässä ollaan tulossa jo takaisin kotiin päin…

Mulla ei oo vaihteita, eikä turbo-nappia, mutta etu- ja takajarrut kyllä löytyivät :P

pyo1

Rebekalla oli kauhea hätä ”Uposta” koko ajan. Se kävin mummulassakin laittamassa Tepin kuppiin ruokaa. Onneksi Uppo oli hiljaa ja kiltisti odottamassa meitä kotona <3

Huomenna me hypätään Rebekan kanssa Ylivieskan junaan!

Hyvää pääsiäistä kaikille!

-M ja muut

0 Comments

 1. Huolestunut 22.4.2011

  Missähän mahtaa olla neidin oma kypärä? Itse en uskaltaisi mennä ilman oli miten isot hiukset tahansa…

  Vastaa
 2. Maj 22.4.2011

  Mulla ei edes ole kypärää, mutta tarvitsee varmaan laittaa hankintalistalle!

  Vastaa
 3. Huolestunut 22.4.2011

  Ehdottomasti kannattaa :) (sehän on vissiin laissakin säädetty, että kypärä pitää olla pyöräillessä?) Hauskaa pääsiäistä.

  Vastaa
  • Maj 22.4.2011

   Niin…

   Vastaa
 4. chihun mamma 22.4.2011

  Moikka!

  Jos on tarvetta ottaa chihu mukaan pyörän selkään, niin tässä vinkki: Meillä ainakin on koiralle tarkoitettu kori, joka laitetaan tuohon pyörän etuosaan kiinni. Netistä saa ainakin tilattua koreja juuri tähän tarkoitukseen (niissä on ikäänkuin häkki päällä, ettei koira voi hypätä pois), ja ehkä isomissa kaupungeissa on eläinkaupossakin? Tavallinenkin pyöränkori tietty käy, jos koira mahtuu istumaan ja laitetaan hihnalla kiinni koriin. Ihan mahtava kesällä kun koiran voi ottaa vaikka piknikretkelle mukaan! :D

  Esim. tälläinen: http://www.lempimuona.com/epages/GPL.sf/secSqsjL2QfQFE/?ObjectPath=/Shops/17112008-111871/Products/%22Polkupy%C3%B6r%C3%A4n%20kori%22

  ja tässä löytämäni söpö kuva: http://i7.photobucket.com/albums/y256/chihu-emma/tapaamiset4/182.jpg

  Vastaa
 5. Ella 22.4.2011

  Itselläki unohtuu kypärän käyttö, mutta pienten lasten vanhemmilla mun mielestä kypärän käyttö tosi tärkeetä! Ei auta kypärä lasta, jos vanhemmalle sattuu jotain :/

  Ootte tosi söpöjä kyllä! Kaikkea hyvää ja iloista pääsiäistä! :)

  Vastaa
  • Maj 22.4.2011

   Niin… Pitäis kyllä käyttää kypärää. Kiitos ja samoin!

   Vastaa
 6. Koiruus 22.4.2011

  Hei!

  Lueskelin noista aikaisemmista päivityksistäsi että naapurit on valitelleet tepon ulinasta yms. Jos koira jää ulisemaan kun poistutte kotona, ei missään nimessä kannata mennä takasi sisälle. Näin jos teette, koira yhdistää sen asian niin että kun ulisee niin isäntä/emäntä tulee takaisin kotiin. Kannattaa harjoitella yksinoloa esimerkiksi niin, että lähdette ihan vain siihen rappukäytään vähäksi aikaa ja kun teppo on jonkun aikaa ollut hiljaa, niin menette takasisin sisälle ja palkitsette sen. Pikku hiljaa sitten pidennätte näitä yksinolo aikoja. Itselläni on koira, joka luojan kiitos osaa olla yksin ihan nätisti…kerrostalossa kun itsekkin asun. Jokainen tietysti varmaan tietää itse parhaiten mikä siihen omaan koiraan tepsii :) Tsemppiä!

  Vastaa
  • Minä vain 22.4.2011

   Ja vielä sekin juttu, että ennen lähtöä ja takaisintulon jälkeen kannattaa olla huomioimatta koiraa jonkin aikaa (15 min on melko hyvä) -> lähdöstä ja takaisintulosta ei kannata tehdä mitään ihmeellistä juttua, vaan se on ihan normaali ja tylsä asia. Ja tuo ”menette takasisin sisälle ja palkitsette sen.” mun mielestä kannattaa jättää palkitsematta, sillä se, että menette takaisin sisälle, on jo palkinto itsessään. Mielummin jättää koiran vain huomioimatta, lähdön ja takaisintulon tulee olla mahdollisimman tylsä ja normaali asia, jotta koira parhaimmassa tapauksessa ei jaksa edes tulla ovelle ihmettelemään vaatteita päälle pukiessa…

   Vastaa
 7. elisa 22.4.2011

  pikku koira koriin pyöräillessä erittäin hyvä idea ja vastaan on tullut korissa istuvia koiria :)))

  Vastaa
  • Maj 22.4.2011

   Täytyy siis hankkia se kori!

   Vastaa
 8. Juuli 22.4.2011

  Tervetuloa tänne pohojanmaalle :) Ite olin viime viikonloppuna Tampereella käymässä, ja tykästyin kauheesti siihen paikkakuntaan. Ehkäpä tieni vie sinne myöhemmin opiskelun/työn pariin :)

  Vastaa
 9. Melia 22.4.2011

  Ihana neule ylläsi! Mistä se on?

  Näytät nii nuorelta pyöräilykuvissa! Ehkä vähän teiniltä… ;)

  Vastaa
  • Maj 22.4.2011

   Vertsusta! KIITOS, näytän todella mielelläni teiniltä :P

   Vastaa
 10. Sanni 22.4.2011

  Sulosia pyorailijoita! Ma en uskalla pyorailla taalla kauheesti, kun autoilijat taalla ei ollenkaan ota pyorailijoita huomioon! Ja ei oo kovinkaan monessa paikassa pyorateita, joten pitais siella niiden hullujen autoilijoiden seassa viilettaa, hui.

  Vastaa
  • Maj 22.4.2011

   No hui, tuossa tilanteessa en minäkään pyöräilis, en ikinä :)

   Vastaa
 11. Maria 22.4.2011

  Kiitti kivasta blogista! Ihania kuvia ja kaikkea, mutta yks juttu hämää. Ootko koulussa tykännyt paljon kirjottaa? Ootko käynyt lukion? Sulla on aika paljon kirjotusvirheita, etenkin yhdyssanoissa. Olitte siis pääsiäispyöräilyllä. Jos et oo varma onko yhteen vai erikseen niin sitten enemmin yhteen.:)

  Vastaa
  • Maj 22.4.2011

   Kirjoitusvirheitä kirjoitetaan muuten ä:llä :D Ei vaan, älä suutu! En ole käynyt lukiota, mutta en usko, että nämät mun virheet siitä johtuu. Kirjoitan yleensä tosi nopeasti, enkä lue tekstejäni sen tarkemmin ja myönnän kyllä, että niitä virheitä on paljon. Koita kestää!

   Vastaa
   • Minttu 23.4.2011

    Ilmeisesti tuo yhdyssanaepävarmuus on ajanut ihmiset siihen, että todella useat kirjoittavat esim. koko ajan yhteen ”kokoajan”. Suosittelisin vaikka ennemmin googlettamaan epävarmoja sanoja, netissä on monta hyvää sivustoa, joissa kerrotaan kirjoitetaanko vaikka lukuun ottamatta yhteen vai erikseen. Vanha hyvä apukeino on laittaa sanojen väliin liitepartikkeli -kin tai adjektiivi (pääsiäiskin pyöräily, pääsisäis aurinkoinen pyöräily – > ei sovi, sanat kirjoitetaan yhteen).

    Vastaa
    • M 23.4.2011

     Pakko tähän väliin kommentoida, että tuskinpa kaikilla on aikaa alkaa googlettamaan jokaista epävarmaa sanaa… Tuskin blogien tarkoituksena nyt on mitään oikeinkirjoitusoppaita olla. Ja eihän Maj’lla nyt mitään räikeitä kirjoitusvirheitä ole, ei mitään sellaisia, jotka nyt haittais tekstin ymmärtämistä. Voi jestas sentään Minttu, jotakin rajaa tuohon pätemiseen :D

     Jatka samaa rataa Maj, sun blogisi on aivan ihanan kotoisa ja elämänmyönteinen :)

     Vastaa
     • Maj 24.4.2011

      Niin, olen osittain samaa mieltä. Ymmärrän kyllä, että on se varmasti hauskempaa lukea oikeinkirjoitettua tekstiä, mutta… Välillä tulee näpyteltyä niin nopeasti tätä tekstiä, eikä ole aina aikaa tarkistaa kaikkea.


 12. maria 22.4.2011

  Samaa mieltä kuin Koiruus tuon Teppo-jutun kans. Ainoastaan silloin saa mennä takaisin sisälle, kun koira on hiljaa. Muuten se yhdistää että kun ulisee niin äiti ja isä tulevat takaisin kotiin.

  Minulla on ollut todella suuri ongelma oman koirani kanssa eroahdistuksen vuoksi. Se on jo kohta 8v ja koko tuon ajan elämästään se on AINA haukkunut yksinollessaan. Omakotitalossa se ei haitannut ketään, mutta kun muutin opiskelemaan ja koira piti saada mukaan, niin eipä onnistunutkaan enää. Yritimme sitä moneen kertaan kouluttaa niin että aina vähän aikaa ensin yksin ja pidentää aikaa koko ajan, kun oppi olemaan. Ei toiminut kuitenkaan ja nyt lopulta ostimme sitruunapannan ja koira on aivan hiljaa. Panta on ollut maailman suurin helpotus meille, vaikka tuntuukin pahalta ns. kiertää ongelma. Olemme kuitenkin tehneet niin, että aina koiran jäädessä yksin on tietyt rutiinit, juuri esimerkiksi tuo huomioimattomuus. Sitten viimeiseksi pyydämme koiraa omaan petiin, niin että hän yhdistäisi yksinolon nukkumiseen, eikä esimerkiksi paikkojen tuhoamiseen. Koira on myöskin lukittuna ”nukkumahuoneeseen”, missä yötkin nukkuu.

  Toivottavasti saatte eroahdistuksen selvitettyä, se on todella raskasta!

  Vastaa
 13. tiinanen 23.4.2011

  Mäkin suosittelen kypärän käyttöä, myös vanhemmille. Sit kun lapsi kasvaa vähän isommaksi, niin sehän heittää kypärän menemään kun ei vanhemmillakaan sellasta ole. Näitä tapauksia aina välillä näkee… Kannattaa muuten myös pitää huolta siitä, että lapsen kypärä on kunnolla. Että on päässä tarpeeksi tiukasti kiinni ja hihna menee leuan alta. Koska jos rytisee, voi kypärä lentää päästä, eikä se sitten auta…

  Täällä on aika hurja kuva siitä miten voi käydä:

  http://yle.fi/alueet/lappi/2010/08/pyorailykypara_pelasti_hengen_neljasti_1895695.html

  Vastaa
 14. Iida 23.4.2011

  Jos Teppo kärsii yksin olosta suosittelen lämpimästä ostamaan tuollaisen http://www.petenkoiratarvike.com/d_a_p__haihdutin_ja_liuos_48_ml_pr_1108001.html meillä auttoi todella paljon kun muutettiin uuteen asuntoon. Koirat jäivät aina yksin huutamaan ja raapimaan ovea ja kun laitettiin dapppi seinään loppui huuto samantien. Eli todellakin voin suositella! :) Noi pannat ja suihkeet ei toimi yhtä hyvin kun tuo seinään laitettava eli niitä ei kannata ostaa.

  Vastaa
 15. Jamelia 24.4.2011

  Moiks

  Ihanan pirtee tuo sun pyörä ja kivoja kuvia oli:)

  Ja by the way tykkään lukea blogiasi

  enkä jaksa kiinnittää huomiota

  pikkuseikkoihinkaan,

  jos

  joku sana ei nyt oo ihan kirjaimellisesti oikein:).

  Oikeen kivaa sunnuntaita:).

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Kiitos Jamssi <3

   Vastaa
 16. lotta 24.4.2011

  ihana neuletakki sulla ja mainio pyörä! kannatan kyllä ehdottomasti tepolle omaa koria!

  Vastaa
  • Maj 24.4.2011

   Tepolle kori, selvä :)

   Vastaa
 17. Marikki 25.4.2011

  Oi, mimmonen pyörä! Mikähän se mahtaa olla..? Itse olen vähän haaveillut Joposta, mutta kun on vielä sen ikäinen lapsi, joka välillä matkustelee tarakalla omassa istuimessaan, niin se ei oikein ole vaihtoehto.

  Vastaa
 18. amanda! 26.4.2011

  hiukkan ihana toi viimene kuva – ihan ku teppo olis seinätarra tms, ku on nii selvät rajat : DDDD

  Vastaa
 19. katja 27.4.2011

  moni on sanonut, että koiraa huomioimalla vahvistaa sitä ulinaa ja itkemistä, mutta mä kyllä väitän, että teidän tapauksessa hyvä vaan, että koiraa mennään rauhoittelemaan sisälle, jos jää kauheasti huutamaan. pikkukoirat on yleensä just semmosia itkijöitä. niin meidänkin venäjäntoy yhdessä vaiheessa itkeskeli perään ja kun meni takaisin sisään ja käski koiran omaan sänkyyn niin, että rauhoittui sinne niin kummasti itku loppui. on ihan luonnollista, että tepi uudessa kodissa saattaa itkeskellä perään, mutta meillä ainakin on ollut tärkeetä näyttää sille koiralle, että ei tässä nyt ole mitään hätää eikä tarvitse itkeä ja nykyään jää ihan rauhaksiin nukkumaan omaan sänkyyn. isommalle koiralle taas ei toiminut alkuunkaa tuollainen vaan pahensi vaan jos huomioi ja räksytti täällä yksinään joten sille ostettiin sitruunapanta ja nyt on ihan hiljakseen kotona. koira kohtaista tuo on ja tepikin kun on hellyydenkipeä ja seurallinen koira ilmeisesti niin hyvä vaan, että tekee koiralle selväksi ettei tarvitse itkeä perään tai olla hädissään :-)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *