Ensimmäinen päivä Ylivieskassa alkoi ihanasti, sain nukkua melkein yhdeksään asti… Sanoin äidilleni, että ihanaa, Rebekka nukkui tosi hyvin koko yön, äitini taas oli laskeskellut, että Repsukka heräsi noin 5 kertaa. Mä en itse yhtään osaa sanoa enää montako kertaa ollaan herätty, mutta jännä juttu, että mummu herää jokaiseen itkuun/ääneen, vaikka välissä on muutama ovikin… Kauhistuttaa oikein ajatella, että kuin lyhyillä unilla sitä ollaan jossain vaiheessa menty, noh, aika kultaa muistot ja kaikkea!?  Nukuttiin yhdessä vielä parin tunnin päiväunet, ai että, teki niin hyvää!

Sää on kyllä suosinut lomaa, en voi valittaa!

 

Aamupäivä meni altaassa porskutellen…

 

Iltapäivällä vetäisin bikinien päälle vähän puuvillaa (:D)! Mummun päästyä töistä lähdettiin ex tempore Fanni-tädille juoruilemaan ja kahvittelemaan ;)

 

Matkaan, hop!

 

”Huhuu, onko ketään kotona?” Mummulla ja sen siskoilla on jännä tapa kyläillä ilmoittamatta etukäteen mitään. He ovat aina tervetulleita toistensa kotiin… Kuuluuko teillä yllätysvierailut tapoihin? Mä ainakin äkkiseltään vähän vieroksuin ja sanoin, ”soitetaan nyt, että ovatko he edes kotona…” Mummu totesi siihen ”Jos eivät ole kotosalla, niin sitten mennään jollekin toiselle siskolle sitten, niitähän riittää” :D

 

Piha oli niin kaunis!

 

Rebekalla oli ihmettelemistä ja tilaa juoksennella <3

 

Takapihan jokirannassa asuu sorsaperhe. Fanni kertoi myös, että sinne ei saa mennä, tai näkki voi napata, hui!

 

Sisäterassilla tarkenee nyt kesällä, mutta lämmityksen ansiosta siellä voi oleskella talvellakin.

Riku-serkku tuli töistä kotiin nälkäisenä ;)

 

Uusi sauna…

Fannin mies on kova puuhastelemaan ja remppailemaan kotia :)

 

Rikun veli on Repsun kummisetä, meillä serkuilla on ollut aina tosi läheiset ja lämpimät välit, vähän kuin minulla olisi ollut kaksi velipoikaa enemmän <3

 

Jossain vaiheessa pikkuisen mekko sotkeentui, eipä se paljoa haitannut!

Mummu ja Rebekka.

 

”Toi toi toi, Uppo! Uppo!”

Kummat kengät?

 

Sitten tulikin jo kotiilähdön aika, Heippa! Tai kuten Rebekka sanoo ”Hei-hi”

 

-Maj

0 Comments

 1. Katy 26.7.2011

  Ihana kuinka Rebekka näyttää punapäältä tuossa yhdessä kuvassa! Muutenkin taas hirmu suloinen, odotan aina innolla sun postauksia, kuvat on ihania ja tekstit myös :] Saa varsin hyvälle tuulelle!

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Ihana kuulla :)

   Vastaa
 2. Iida 27.7.2011

  Hui näistä kuvista jotenkin ihan rupesi miettimään miten nopeasti aika menee! Muistan, kun vasta postasit ensimmäisen kerran Rebekasta.. :’) Voih.. Toivoisinkin ehkä sitä postausta uusintaan…?

  Hyviä kesänjatkoja sinne suuntaan ja nauttikaahan perheen yhteisestä ajasta! :)

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Aika menee kyllä välillä liiankin nopeasti… Rebekka ei ole mikään vauva enää :”)

   Vastaa
 3. Henna 27.7.2011

  Ompa teidän suvulla hienoja asuntoja! :D Kaikki niin siistejä ja kauniita ja raikkaita!

  On muuten jännä tapa tuo yllätysvierailu. Omat vanhempani ja vähän muukin sukuni harrastavat sitä, mutta varjelkoon jos minun ja avomieheni kotiin tulee yllätysvieraita! En selviäisi siitä hirveän hyvin, koska haluan, että koti on siisti ja kunnossa kun päästän vieraita kylään! Siksi haluan saada aikaa varautua ja valmistautua vieraiden tuloon.

  Ps. Rebekka on taas NIIN söpönen. :)

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Niin, itse tykkään kovasti kyllä vieraista, mutta vaikka puhelinsoitto puolta tuntia ennen vierailua olisi tosi kiva ;)

   Vastaa
 4. joku 27.7.2011

  Munkin äiti on Pohjanmaalta ja hänen siskonsa ovat samanlaisia yllätyskyläilijöitä. Tulevat ja menevät milloin sattuu kahvileivät mukana. Äiti on sittemmin helsinkiläistynyt ja (onneksi) oppinut stadin tavoille… :D En itse pidä siitä ollenkaan, että joku pamahtaa kotiovelle, jos en ole etukäteen siihen valmistautunut. Tosin tunnin varoaikakin riittää, mutta yllätyksistä en tykkää.

  Sun sukulaisilla on tosi kauniita ja hulppeita lukaaleja.

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Ei kai nyt sentään lukaaleja, Fannitädin perhe on asunut tuossa samassa talossa 22 vuotta ja meidän porukat on asuneet tässä 23 vuotta, aikamoista. Remppaakin on ehditty siinä ajassa tekemään pikku hiljaa. Tädilläni ja äidilläni on kyllä hyvä maku, sitä en kiellä <3

   Vastaa
 5. imlacking 27.7.2011

  Me mennään yleensä miehen mummolle tai porukoille ilmoittamatta :D. Yleensä sen mummo on kotona, mutta vanhemmat ei aina oo ollu. Sitten on ainakin yks kaveri jolle vaan satettan mennä kylään. Yleensä jos mennään reissuun, niin sitten soitellaan esim. mun mummolle. että ootteko kotona jos tullaan kylään. Samoin mun isälle. Yleensä ollaan mun äidin luona yötä.

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Niin mikäs siinä, jos se on ok kaikille osapuolille :)

   Vastaa
 6. Kiva päivä ollut teillä taas! Juuri pohdiskelin tuossa omassa blogissani, että itse herään meidän kuopuksen jokaiseen ähinään ja puhinaan. MIes sen sijaan vetelee sikeitä kuulematta mitään :) Mutta hyvä juttu on, että itse saat nukuttua, etkä heräile. Mummi taitaa olla siellä valmiusasemissa koko ajan :) Esikoinen alkoi meillä nukkumaan kokonaisia öitä siinä vuoden ikäisenä, eli vielä olisi täälläkin kuopuksen kanssa niitä lyhyitä ja katkonaisia yöunia tarjolla… mutta näillä mennään. Mukavaa lomaa teille!

  suvi / http://www.sincerelyyourssuvi.blogspot.com

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Niin tai siis mä herään itsekin jokaiseen ääneen, mutta oon niin tottunut heräileen ja välillä tulee herättyä kymmeniäkin kertoja, niin sen takia muutaman kerran heräily on mulle ihan hyvin nukuttu yö, etenkin jos ei tarvi nousta sängystä…

   Vastaa
 7. j 27.7.2011

  Onpas Ylivieskassa kauniita koteja ihmisillä:)! Äidilläsi ja tämän siskoilla taitaa olla samantyyppinen maku? Ihanat portaat!

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Niin ja täällä on tositosi paljon omakotitaloja ihmisillä :) Äidillä ja Fannilla on melko pitkälle samanlainen maku monessakin asiassa, mutta Fannin kotona on vain pelkistetympää ja äidillä taas rönsyilee enemmän, on purkkia ja kippoa joka lähtöön :D

   Vastaa
 8. Minna 27.7.2011

  Huh, onpa tosiaan upeita koteja sillä suunnalla! :)

  Ja ihana Repsu, niin suloinen lapsi!

  Mulla on myös serkkuuni ihan super hyvät välit ja siitä olen kyllä äärimmäisen kiitollinen! Sellaisia ihmisiä ei koskaan voi olla liikaa!

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Sitä kyllä kannattaakin arvostaa <3

   Vastaa
 9. hh 27.7.2011

  Ihana postaus, ihania koteja! Meillä on juuri kämppä myynnissä ja uusi etsinnässä, tästä saa mukavaa potkua taas ideoihin uuteen kotiin… jos se joskus löytyy/jos joskus tuo meidän asunto menis kaupaksi…

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Olipas erittäin mukava kuulla! Toivottavasti asuntonne menee helposti kaupaksi :)

   Vastaa
 10. lotta 27.7.2011

  ihana koti! :]

  isä aina kertoo, että sillon kun hän on ollu nuori/lapsi niin saatettiin lähteä sukulaisten mökeillekin sen kummempia ilmoittamatta. meillä sukulaisia asuu pääkaupunkiseudulla ja kuopiossa. meidän mökki taas on siinä puolimatkassa. jengi saatto ajaa kuopioon ja jäädä yöksi siihen puolimatkaan. ja ihan vaan tultiin asenteella no jos ne ei oo kotona niin sitten jatketaan matkaa, jos ovat niin sitten pysähdytään yöksi. ihan sen kummempia kyselemättä. kun ei mökillä ollut puhelinta jolla ilmottaakaan. siitä varmaan on tullut sekin, että aina pitää olla jotain vierasvarapullaa jossain piilossa. ei niin toimis tänään. en hirveesti diggailis jos joku kumminkaima yhtäkkiä pyyhältäis ovesta sisään..

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Mitäs me tehtäiskään nykyään ilman puhelimia? Mökillä ilman puhelinta? – Ei ikinä, sitähän vois vaikka sattua jotain ja mitäs sitten tehtäis? :D

   Vastaa
 11. H 27.7.2011

  Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi ja oli pakko lukea koko postaus läpi. Rebekka on niin suloinen tyttö! :)

  Tosta vierailuasiasta on pakko sanoa sen verran, että ensimmäinen ajatukseni oli että onneksi meillä on kerrostalon alaovi koko ajan lukossa, muuten olisi oma äiti koko ajan oven takana. Vanhempi sukupolvi kun harrastaa tuota ex tempore kyläilyä ja heille se sopii. :)

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Haha :D

   Vastaa
 12. Inene 27.7.2011

  mieki katoin et hehe, ompa rahalla saatu koti kauniiksi. Ollapa joskus itsekin noin varakas, kunhan nämä lapset kasvaavat.. no, olihan meillä uudet kangassohvat 2 vko ennenkuin kuopus piirsi siihen tussilla auton jee:D

  Vastaa
  • Niin vai pitääkö vaan näyttää paremmuuttaan…

   Vastaa
   • Maj 27.7.2011

    Niin, no mun omat vanhemmat ovat lähteneet liikkeelle ainakin ihan nollasta aikoinaan, äitini on saanut isosiskoni 19-vuotiaana, he asuivat pienessä vuokrakaksiossa ja säästelivät rahaa. Isäni on ollut koti-iskä ja äitini kävi töissä, voin kertoa, että he tulivat paljon vähemmällä toimeen, mitä monet nuoret perheet nykyään. Iskän sisko toi Saksasta vaippoja siskolleni, niin niitä säästeltiin kuukausitolkulla, niin hieno juttu se oli ollut :D Äitini ja Fannitäti ovat 9 hengen maalaisperheestä lähtöisin ja töitä on kuulkaas tehty, ihan joka asian eteen. Mulla ei ole mitään tarvetta todistella ”paremmuuttaani” yhtään kenellekään, sitä paitsi, mitä tai miten se oikeastaan mun elämääni vaikuttaa, jos jollain sukulaisellani on hieno koti? Voin kertoa, että ei se ainakaan mua millään tasolla paremmaksi tee vai tekeekö jonkun mielestä?

    Vastaa
    • Tarja S 27.7.2011

     Eikä kaunista kotia välttämättä rahalla tehdä, vaan kärsivällisyydellä ja säästämällä! Eikä sitä kotia tehdä näytettäväksi, vaan itselle!

     Vastaa
 13. Bonnie 27.7.2011

  Vautsi vau, mikä talo! … Ja piha!!!

  Itse olen kotoisin Pohjois-Suomesta, ja myös täällä on tapana piipahtaa kylässä ilmoittamatta. Eikä tapa ole vain sukulaisten välinen, vaan ihan kaikki tekevät näin. Asuin jonkin aikaa Etelä-Suomessa opiskelemassa ja tällä aikaa vieroituin ko. tavasta. Nyt itseä ärsyttää, jos joku tulee sisään ilmoittamatta.

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Niin, kerrostaloihin ei voikaan niin vain tupsahtaa sisälle, onneksi! :D

   Vastaa
 14. Tarja S 27.7.2011

  Ihana koti tädilläsi(kin)! Onko äitisi ja/tai tätisi sisustusalalla? Mieli tekisi nähdä lisää kuvia heidän kodeistaan, mutta ymmärrän, että ei kaikki halua kotiin esiteltävän runsaasti.

  Muistan lapsuudestani (siis 60-70 -luvulta), että silloin kyläiltiin tällai ex tempore. Eikä silloin vaadittu/odotettu mitään kummallista tarjoilua, mutta nykyään vierailut sovitaan etukäteen ja varataan ”sen seittemää sorttia”, Molemmilla asioilla on puolensa.

  Mukavaa lomanjatkoa!

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Olen samaa mieltä :) Äitini ja tätini eivät ole laisinkaan sisustusalalla, ihan muissa töissä molemmat :) Täältä mummulasta ainakin voin nappailla kuvia, uskon, että se on mammalle ihan ok :)

   Vastaa
   • Tarja S 27.7.2011

    Innolla odotan…

    Vastaa
 15. Mia 27.7.2011

  Heissan,

  Onpa taas ihana postaus:) Kiva lomameininki ja ihania kuvia. Kauniita hyvällä maulla sisustettuja koteja on kiva katsella. Teillä kulkee hyvä maku selkeästi suvussa!

  Kuulostaa aivan huipulta, kun olette niin läheisiä sukulaisten kanssa. Teinit ja taaperot kulkevat sulassa sovussa.

  Edelleenkin ihailen elämänasennettasi ja tapaasi olla äiti, jatka samaan malliin!

  Usko pois, yllättävän äkkiä tulee se päivä jolloin saa nukkua KOKO yön heräämättä. Itse heräilin enemmän ja vähemmän 5 1/2 vuotta ja nyt tuntuu luxukselta nukkua koko yö. Illat pitkät menee netissä, kun ei malta mennä nukkumaan..

  Aurinkoisia lomapäiviä:)

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Sitä odotellessa, ei vaan :D Jännää, että hyvät yöunet on ihmiselle melko tärkeä juttu…

   Vastaa
 16. inkku 27.7.2011

  Ruskea avokas IHANA!

  Vastaa
 17. Ellu 27.7.2011

  Apua mikä koti. Siis ihan oikeasti. Olisi ihan huippua nähdä enemmän nuita sisustuskuvia tuostakin kämpästä. Nuo parikin aiheutti semmosta kateutta, että helkkari sentään. Ihan uskomattoman hienoa.

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Haha, pitää kysyä Fannilta, että saanko tehdä heidän ”kämpästä” laajemman sisustuspostauksen :D

   Vastaa
 18. Elina 27.7.2011

  Mukavan näköinen koti tädilläsi! Onpa kiva, että saatte viettää paljon aikaa Ylivieskassa. Inene, taitavat olla talot tuolla Pohjanmaalla pikkasen edullisempia kuin esim. täällä pk-seudulla.

  Kiitos piristävästä blogistasi ja hauskaa lomaa teille!

  Vastaa
  • Maj 27.7.2011

   Olet ihan oikeassa, täällä on paljon edullisempaa (tontitkin jo?!) rakentaa omakotitalo, mitä etelessä… Kiitos vielä :)

   Vastaa
 19. Rebekasta on kasvanut oikea kaunotar kesæn aikana:) Ihana kuva tuo missa mekko on jo heitetty nurkkaan. Ja ihana.. tosi ihana talo tadillasi!!!!

  Vastaa
 20. iida 27.7.2011

  Hei! Mistä on sinivalkoraidallinen hameesi? Tosi kiva !

  Vastaa
 21. soila 27.7.2011

  moikka, heitin sinua juuri blogihaasteella! :)

  Vastaa
 22. Jemppu 28.7.2011

  Heii, mistä hame!? Pakko saada samanlainen :)

  Vastaa
 23. MT 28.7.2011

  Puhtaus <3 Arvostan!

  -MT-

  Vastaa
 24. elisse 28.7.2011

  Ihania taloja kyllä teidän lähipiirissä! Tää terassi on ihan mahtava.. ja kyllä silmä lepää myös Riku-serkussa :D

  Vastaa
 25. Tassu 28.7.2011

  Todellakin tuntuu, että varsinkin täällä Pohjanmaalla on tapana varsinkin vanhemmalla väellä tupsahtaa kylään ilmoittamatta. Ainakin mun vanhempien kotona kun ollaan, niin sinne voi tulla ketä sukulaisia vaan yhtäkkiä. :) Itse tykkään, että soitetaan ensin, että osaa varautua.

  Tuosta yöheräilystä. Meidän muru heräili sinne 9-10 kk ikäiseksi välillä toooosi monta kertaa yössä. Sitten alkoi nukkumaan kokonaisia öitä (toki aina välillä herää eri syistä kerran, pari) , mutta ehei minä en enää osannutkaan nukkua kun oli tottunut heräilemään. Lapsi jo 1,5 v ja nukun välillä huonosti, välillä ihan hyvinkin. Joko en saa illalla unta tai sitten heräilen lapsen joka kyljen kääntämiseen, tai heräilen muuten vaan…! Melatoniini on nyt auttanut hieman, eli sitä otan joka ilta. Välillä vaan tympii, kun saisi nukkua, mutta ei osaa enää..!

  Vastaa
 26. Glee 29.7.2011

  Kun olen vanhempieni luona maalla, niin vierailen kyllä useasti sukulaisten luona ilmoittamatta. Itse saan kuitenkin slaagin, jos kotiin tulee joku yllättäen. En kuitenkaan ole se siistein ihminen… Kun asuimme siskoni kanssa samassa kaupungissa, en tainnut kertaakaan painella hänen luokseen yllättäen, eikä hänkään minun. Ainakin sitä soitti noin tuntia aiemmin, että tulossa olen. :) Toisaalta, jos jaksaisin vähän pitää järkkää yllä kotona, olisi ihan kiva, jos vieraita poikkeilisi kummempia ilmoittamatta. :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *