Tämä internetin maailma on niin ihmeellinen, täällä voi helposti ottaa minkälaisen roolin hyvänsä. Voi olla halutessaan lääkäri, kampaaja, juristi, suurperheen äiti tai ihan mitä tahansa, vaikka ei oikeasti olisikaan. On helppoa laukoa kommentteja, kertoilla nasevia mielipiteitä ja antaa tahdikkaita ohjeita toisille, kun ei tarvitse kertoa kuka oikeasti on. Voi tokaista tuosta noin vain, että ”Onpa sulla ruma tukka”, ”Miehesi ei ole minkään näköinen” tai ”kotisi on kolkko” ja sanoa, että ”hei kivaa kesää kuitenkin ja sehän oli vaan mun mielipide…” Kuinka moni oikeassa elämässä rohkenee tulla mun kanssa jutulle , ”Hei luen sun blogia, se on muuten tosi itsekeskeinen ja sä olet huono äiti” aika harva varmaan, koska ei kovinkaan moni uskalla tehdä sitä edes omalla sähköpostiosoitteellaan. Kaikki eivät varmastikaan ole tietoisia, että näen kaikkien viestien yksilölliset  ip-osoitteet, vaikka nimimerkki ja sähköpostiosoite olisikin tekaistu. Aino, Maisa ja Elsa kirjoittavatkin samalta tietokoneelta ja puolustelevat toinen toistensa kommentteja, ilmeisesti jollakin on hiukan liikaa aikaa :D

Oletteko huomanneet, että aika harvoin bloggaaja haukkuu tai arvostelee toista bloggaajaa? Johtuuko se siitä, että he käsittävät, että miltä se tuntuu? Vai johtuuko se siitä, että toinen  bloggaaja sisäistää sen, että blogin takana on oikeasti tunteva ja ajatteleva, ihan tavallinen ihminen?

Teistä joku spekuloi, että miksi ns.tuntematonta ihmistä saa kehua, mutta ei haukkua? Minusta se on vain käyttäytymistä, hyvien tapojen mukaan toiselle voi sanoa, että ”oi, ihana paita sinulla”, mutta ainakin itse jättäisin sanomatta, jos jollakin olisi mielestäni aivan karsea paita. Miksi turhaan pilata toisen päivä mokomalla tokaisulla? Tai mitä  edes tuollaisella loukkauksella saavuttaa? Onko joillain ihmisillä vaan niin pakottava tarve ilmaista mielipiteensä, vaikka se olisi hyvientapojen vastaista? Parannusehdotuksiakin voi antaa monella tapaa, tässä tapauksessa, vaikka näin ”Jospa sinulle kävisi toisenlainen paita paremmin tuon alaosan kanssa”. Toiset kuitenkin valitsevat ihan toisenlaisen tavan ilmaista itseään, esimerkiksi näin ”Ruma paita, näytät karsealta, itse en pukisi koskaan tuota paitaa päälleni, hyi” Toisaalta, sitä saa, mitä tilaa, sillä itsehän bloggaajat kysyvät lukijoidensa mielipidettä ja usein ne kysytyt asiat liityvätkin asuvalintoihin tai muihin kevyempiin asioihin. En ole koskaan halunnut keneltäkään mielipidettä siitä, että miltä mieheni näyttää tai oleko hyvä kasvattaja vai en?

Loppujen lopuksi blogit ovat vain pintaraapaisu? Koskaan et voi tietää millainen ihminen oikeasti blogin takana on, et voi tietää hänen vaikeuksistaan, hyveistään tai paheistaan… Voit toki olla sitä mieltä, että hänen hiustyylinsä tai tapansa sisustaa ei ole samanlainen, kuin sinun, mutta kannattaako nähdä vaivaa ja kertoa se hänelle? Sitä sopii miettiä.

Tässäpä vielä loppuun jonkun minulle tuntemattoman tyypin hieno ajatus:

”Ennen kuin tuomitset minut.. Pue kenkäni jalkoihisi. Kävele ne kadut, jotka minä olen kulkenut. Käsittele menetys ihmisistä jotka olen menettänyt. Kestä kaikki tunteet ja tapahtumat mitä olen kokenut. Kompastu jokaiseen kiveen johon törmäsin. Nouse aina uudestaan ylös ja kulje täsmälleen sama elämä kuten minä tein. Vasta sitten voit tuomita minut tai elämäni”.

 

Sain tähän tekstiin inspiraationi siskoltani, joka lähetti minulle facebookissa ylläolevan tekstin. Siskoni kanssa me eletään täysin erilaista elämää keskenämme, me ollaan hyvin pitkälle aivan erilaisia ihmisiä ja pidetään eri asioista. Toivottavasti silti me opimme tässä matkan varrella arvostamaan entistä enemmän toistemme päätöksiä tai valintoja ja ennen kaikkea kunnioittamaan niitä. <3 I LOVE U!

 

Maj, Rebekka & Petu-sisko<3

 

-Maj

70 Comments

 1. Katy 21.7.2011

  Henkilökohtaisesti tuosta sisustamisesta kun mainitsit, ajattelin ilmoittaa vaan että itse ainakin olen kuolannut monia omistaviasi asioita ja ottanut inspiraatiota itselleni. Näistä blogeista asuntosi on ehdottomasti suosikkini, osaksi koska sisustan myös itsekin pienelle tytölle pian omaa huonetta ja koska makusi on mielestäni varsin ajaton ja toimiva :]

  Vastaa
 2. noora 21.7.2011

  “Ennen kuin tuomitset minut.. Pue kenkäni jalkoihisi. Kävele ne kadut, jotka minä olen kulkenut. Käsittele menetys ihmisistä jotka olen menettänyt. Kestä kaikki tunteet ja tapahtumat mitä olen kokenut. Kompastu jokaiseen kiveen johon törmäsin. Nouse aina uudestaan ylös ja kulje täsmälleen sama elämä kuten minä tein. Vasta sitten voit tuomita minut tai elämäni”.

  ^^ näin tämän kans facebookissa. Osu ja uppos! :)

  Helppoahan se on muita arvostella netin/blogin kautta. Ajatukseni jonkunlaisesta kateudesta toista kohtaan, vahvistuu vain päivä päivältä! :–DD

  Vastaa
 3. Miia 21.7.2011

  Tämä on niin totta! Joskus jotain blogia lukiessa on saattanut itsellä tulla mieleen, et onpas karseet housut

  tai hiukset tms.. MUTTA en koskaan ikinä sano sitä, vaan jos kommentoin niin kommentoin jotain positiivista..

  Ja jos sellaista ei löydy, niin jätän kuitenkin arvostelematta, enpä muista koskaan jättäneeni negatiivista kommenttia…

  Tai ainakaan mitään ilkeää! :D

  Pitäis aina ajatella, millasta kommenttia ite haluais ja jättää sitten sellasta!

  Mun mielestä on kiva nimenomaan piristää toisen päivää kirjottamalla jotain kivaa, mutta valitettavasti meitä on

  moneksi.. Yllättävän paljon ihmisissä tuntuu olevan niitä kateellisia, jotka keksivät milloin mistäkin jotai valitettavaa ja analysoitavaa.. Tai ehkä se onkin sitten aina se yksi ja sama ihminen :D Itse en varmaan voisi bloggailla jo ihan

  senkään takia, että en kestäisi/ jaksaisi jos negatiivista+ muulla tavalla ärsyttävää kommenttia tulis joka päivä.

  Vastaa
 4. N 21.7.2011

  Olen itse sitä mieltä, että jos joku haluaa haukkua toista jostain, niin se on vain pois tältä haukkujalta. Jotainhan on ihmisessä vialla, jos haluaa haukkua muita – kyllä jokainen aikuinen varmasti käsittää, ettei se ole korrektia. Itse olen sitä mieltä, että jos kehuu toista/on positiivinen, niin tällöin siitä saa myös itselle paljon. Haukkumisessa taas enemmänkin tekee hallaa myös itselleen – ei voi olla helppoa olla niin negatiivinen ihminen, jostain syystähän tällaiset ihmiset haukkuvat/mollaavat – en voi uskoa, että se johtuu pelkästä halusta, jostain syystähän he haluavat kokea itsensä paremmiksi kuin kohteensa. Sanoisin, että vain huono itsetunto taustalla ja jos on itse oikeasti sitä mieltä, ettei kommenteissa ole totuudenperää, niin sitten ne voi ja pitää vain jättää huomiotta. Vaikea ehkä tehdä, mutta ei pidä antaa muiden lannistaa/pahoittaa mieltään – tällöinhän nämä ihmiset onnistuvat juuri siinä missä haluavatkin.

  Taitaa olla elämä aika tyhjää niillä, jotka tätä jaksavat tehdä – ei kukaan oikeasti onnellinen aikuinen käyttäisi tippakaan energiaa sellaiseen.

  Vastaa
 5. Tiina 21.7.2011

  Teidän koti on tosi kaunis mutta ei ollenkaan mun tyylinen. Mulla on paljon pinkkiä ja kauheesti kaikenlaista tavaraa esillä. Välillä mietin että apua, onks mulla ihan liikaa tavaraa kun teillä ei ole oikeestaan mitään ylimääräistä näkyvillä ainakaan blogikuvissa. Ja se tekee sen että teillä näyttäisi aina olevan tosi siistiä.

  Mutta musta on kiva nähdä kuvia teidän kodistanne ja kun olit hankkinut ne Jätski-keittiöpyyhkeet, mä kävin hakemassa samanlaiset IP:n Marimekosta. Tykästyin niihin heti ja vaikka mulla on aivan erilainen keittiö kuin teillä, mun mielestä ne sopii mullekin.

  Siis hyvinkin erilaisesta sisustuksesta voi saada kuitenkin ideoita omaankin kotiin :)

  Vastaa
 6. Ellu 21.7.2011

  Näin sut särkänniemessä keltapaitaisen miehen seurassa, olitkohan varmasti sinä? :-) Tosi sievä ja siro oot luonnossakin, iihana hymy !!

  Vastaa
 7. Kiia 21.7.2011

  Mielestäni sinulla on pettämätön tyylitaju niin vaatteiden kuin sisustuksenkin suhteen. Itse myös pienten lasten äitinä tiedän että tämä”kolkko” yksinkertainen sisustus toimii lasten kanssa, ehtii sitä myöhemminkin lisätä tavaraa :)

  Arvostelusta… Miksi joku lukee blogia josta ei pidä?

  Vastaa
 8. jjansku 21.7.2011

  ihana teksti! :)

  Oli muuten tän päivän vieskalaisessa kiva sun ottama kuva rebekasta!! =)

  Vastaa
 9. linnea 21.7.2011

  sä kirjotit kivasti, ja toi kaikki on totta! välillä tuntuu kun lukee sun ja muiden bloggaajien kommentteja et onpas lapsellisii kommentteja jotku kirjoittanu vaikka mä olen ite 14 vuotta, ja ainakin suurin osa kommentoijista on varmasti vanhempia kuin mä.. mutta oot ihana ja muista se et suurin osa niistä jotka lähettelee paska kommentteja on kateellisia tai muuten vain katkeria…

  Vastaa
 10. Sunshine 21.7.2011

  Itsensä esille laittaminen on aina riski, mutta ihmettelen syvästi miten jollain on niin paljon negatiivista energiaa toista kohtaan, että jaksaa lähetellä useiden nimimerkkien takaa saman tyyppisiä negatiivisia viestejä. Näillä ihmisillä ei ole omaa elämää ja ne kannattaa jättää omaan arvoonsa, eikä alistua heidän tasolleen. Meillä jokaisella on ristimme kannettavanaan, eikä niistä kannata olla kateellisia.

  Sinulla on hieno blogi ja arvostan rohkeuttasi olla oma itsesi. Jatka samaan malliin :) Häntä pystyyn !!

  Vastaa
 11. Laura 21.7.2011

  Hei Maj,

  Kirjoitit joskus aiemmin, että joudut kuitenkin lukemaan kaikki kommentit, joten siksi et siis julkaisisi niitä (tarkoitit siis negatiivisia kommentteja). Tuolloin ajattelin, että eikö negatiiviset kommentit ruoki negatiivisten kommenttien kirjoittajia, jolloin niitä tulee vielä enemmän. Sen jälkeen luin Yummy-blogin Jennin lehdistötiedoite-postauksen ja tulin toisiin ajatuksiin. En ollut edes tajunnut kuinka pitkälle lukijat voivat mennä. Silmäni aukesivat Jennin kirjoituksesta. Nyt tajuan todella mitä kaikkea kommenttibokseista voi löytyäkkään. Eli ehkä on ihan hyvä julkaista myös negatiivisia kommentteja (tosin jokainen bloggaaja tottakai päättää tämän itse). Uskon, että enemmän kuitenkin on niitä lukijoita, joilta loksahtaa suu auki, kun kuulee mitä kaikkea joudutte lukemaan. Suuret sympatiat vaan kaikille bloggaajille kun kestätte kaiken. Itse en uskaltaisi edes pientä siivua lohkaista elämästäni koko maailmalle. Ihana kuitenkin olet, ja olen täysin sitä mieltä että käytöstavat pitäisi muistaa myös Internetissä!

  Toivottavasti jaksat jatkaa bloggailua ja piristää meidän lukijoiden päiviä! :)

  Vastaa
 12. selkku 21.7.2011

  Hihi teillä on petun kanssa samanlaiset nenät:)

  Vastaa
 13. Ara 21.7.2011

  Moi!

  Sinulla ihanan positiivinen ja ilonen blogi! Kaattellisia löytyy aina ja niitä jotka etsimällä etsivät jotain negatiivista,jos eivät löydä niin kehittävät sellaista. Aika uskomattomiin mittoihin menee kun toisten elämää ym arvostellaan blogin perusteella. Eivät ilmeisesti ymmärrä juuri sitä ettei blogi ole elämä,vaan pintaraapaisu siitä!! Huoh! Ja ihmetyttää ettei voi vain reilusti jättää lukematta jos ei miellytä. Uskon että negatiiviset kommentit tuntuu pahalta,vaikka tietää etteivät kommenttien lähettäjät oikeasti tunne sinua ja elämääsi!! On kait helppo netissä haukkua ja arvostella,minusta tosin todella lapsellista käytöstä.

  Tsemppiä Maj!!

  Vastaa
 14. Joanna 21.7.2011

  Moi Maj!

  Sulla on upea koti, ihana mies, oot tosi kaunis, koira on suloinen ja lapset söpöjä. Älä todellakaan välitä mitä ihmiset täällä kirjoittelee, se on aivan varmasti vain kateutta, jota sinun mukavankuuloinen elämä heille aiheuttaa. Ole ylpeä perheestäsi ja kaikesta mitä sulla on :) Netti on täynnä hulluja, älä välitä niistä. Jatka samaan malliin, juttujasi on kiva lukea! Mukavaa kesää koko teidän poppoolle :)!!

  Vastaa
 15. Norkku 21.7.2011

  Meillä ei ole ihan samanlainen maku sisustuksen suhteen, mutta tykkään lukea blogiasi, koska kuvasi ja tekstisi ovat niin iloisia. Kommentoinnin suhteen pidän sellaista linjaa, etten kirjoita mitään mitä en sanoisi ihmiselle päin naamaa, jos hän tulisi kadulla vastaan.

  Jatka vain tämän oman juttusi tekemistä, koska teet sen hyvin ja jätä häiriköiden kommentit omaan arvoonsa.

  Tsemppistä!

  Vastaa
 16. saara 21.7.2011

  Mä olen ennenkin ihan omalla nimelläni kommentoinut mm. lasten hoitoasi ja sitä kuinka tuot lastasi julkisuuteen, ehkä kuitenkaan kestämättä sitä.

  Olet kuitenkin tehnyt päätöksen pitää blogia ja tuoda itseäsi esille, nyt blogilla on varmasti jo paljon lukijoita ja hyödytkin siitä rahallisesti (ehkä vähän, mutta kuitenkin). Sen lisäksi saat varmasti keräämästäsi huomiosta nautintoa, sillä miksi ihmeessä muuten blogia kirjoittaisit. Sekin on ihan ymmärrettävää, jotkut ihmiset nauttivat siitä, kun toiset nauttivat toisenlaisista asioista.

  On tunnettu fakta, ettei julkkiksilla ole samanlaista intimiteetti suojaa ja ihmiset (ihan kaikenlaiset) ovat valmiina arvostelemaan tälläista hahmoa. Oli reilua tai ei, näin on aina mediassa ollut ja sen kaikki ymmärtävät. Julkisuus on kuitenkin useimmiten oma valinta, jos haluaa hyödyt, on kestettävä seuraukset.

  Sinä olet omasta vapaasta tahdostasi tuonut kotisi, puolisosi, lapsesi ja tietenkin itsesi kaikkien nähtäville ja mitä suuremmat kävijämäärät, sen parempi, eikö?

  Olet itse asettanut itsesi tähän tilanteeseen. Ei ole ns. normi tilanne esitellä elämäänsä (tai muokattua kuvaa siitä) julkisesti. Tällä tarkoitan sitä, että suurin osa ihmisistä ei tee niin. Julkisuudella on aina ollut hintansa ja julkisuudessa harvoin pysytään vasten tahtoaan kovin pitkään.

  Vastaa
  • Claire 22.7.2011

   No huhhuh, ”saara”, se, että kirjoittaa mielellään itseään kiinnostavista asioista julkisesti (ja enimmäkseen tästäkin blogista saatu palate on toivottavasti positiivista, ja siksi mieluisaa) ei oikeuta ketään käyttäytymään huonosti. Itse voisin ihmetellä oman äitisi kasvatustapaa, kun ei ole opettanut tyttärelleen käytöstapoja.

   Jos sua noin paljon huolestuttaa Majn tapa hoitaa lastaan ja tuoda tätä ”julkisuuteen”, niin ehkä kannattais miettiä vaikka uraa sossun tätinä – siellä tapaisit paljon ihmisiä, joiden asioista kannattaa oikeasti huolestua.

   Maj perheineen on suloinen ja omallla elämänkokemuksellani ja puhtaasti sydämestäni voin sanoa, että kun lapsilla on noin monta rakastavaa aikuista ympärillään, kun blogin perusteella tässä perheessä on, niin lasta on siunattu suurella rakkaudella, hellyydellä ja huolenpidolla. Kaikilla meillä suomessakaan ei ole niin.

   Vastaa
   • Miia nro. 2 23.7.2011

    ”Jos sua noin paljon huolestuttaa Majn tapa hoitaa lastaan ja tuoda tätä “julkisuuteen”, niin ehkä kannattais miettiä vaikka uraa sossun tätinä – siellä tapaisit paljon ihmisiä, joiden asioista kannattaa oikeasti huolestua.”

    Pidän tosi paljon Majn blogista postausten iloisuuden ja vilpittömän avoimuuden takia. Olen silti saaran kanssa jokseenkin samaa mieltä lapsen tuomisesta ”julkisuuteen” blogin kautta. En epäile, etteikö Rebekasta pidetä valtavan hyvää huolta, mutta tässä ketjussa saaraa kritisoineiden kannattaisi myös ottaa selvää mitä asiantuntijat ovat mieltä lasten kuvien julkaisemisesta netissä.

    http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Pelastakaa+lapset+varoittaa+vanhempia+lasten+kuvien+jakelusta+netiss%C3%A4/1135248870983

    Ystävällisin terveisin Miia nro. 2

    Vastaa
  • Miia 22.7.2011

   Kaikki kyllä tietää, että julkisuudella on hintansa..Mutta eiköhän kyse ollutki pitkälti siitä, MIKSI ja MISTÄ

   ihmeestä niitä sellasia toisten asioita kyttääviä sikiää?(noin rumasti sanottuna)

   Miksi pitää jättää negatiivista kommenttia, miksi pitää lukea koko blogia jos niin kyrsii ettei itellä satu olemaan elämää? Se, että on tuonut oman perheensä kaikkien nähtäville blogiin, ei tarkota sitä että on ihan jees jos jotku anonyymit tms kommentoi kaikkea p*skaa, että sellainen pitäisi hiljaa hyväksyä.. Okei, se voi ehkä olla se julkisuuden varjopuoli, mutta edelleen ihmettelen mikä mättää ihmisessä, jonka pitää alkaa arvostelemaan toisten ulkonäköä, lapsia ym ym ym..

   Ja huh, ei olis itellä pokkaa tulla tänne kommentoimaan toisen tapaa hoitaa lapsia jne, jokainen normaali ja tasapainoinen äiti on varmasti paras äiti omalle lapselleen ja tietää tasan tarkkaan paremmin kuin kukaan muu, mikä on lapselle hyväksi ja mikä ei.

   No, tähän taitaa olla vastauksena vain se yhdistelmä kateus+ ei omaa elämää :D

   Vastaa
  • Vera 22.7.2011

   On lapsellista väittää että joku pitäisi blogia julkisuuden tavoittelun tai ”rahallisen korvauksen” vuoksi. Joillekin blogi on kanava purkaa ja ”tuottaa” omaa luovuuttaan valokuvien ja kirjoitelmien avulla. Julkisuushan on tässä nyt lähinnä ikävä sivutuote. En usko että Maj on tätä blogia aikoinaan perustaessaan nimenomaan julkisuudesta haaveillut. Ja on todella, TODELLA ikävää, että jonkun luovuutta ja mielekästä puuhaa, latistetaan ikävillä kommenteilla, jotka voitaisiin helposti jättää krijoittamattakin. Ja se rahallinen korvaushan on lähinnä vain kiva plussa blogin kirjoittajalle, eikö niin? On eri asia olla ilkeä, kuin olla rehellinen. Oli pakko vähän tilittää, itseäni raivostuttaa negatiiviset pessimistit, jotka aina löytävät kaikesta valitettavaa. Jos tämän blogin lukeminen tympii, niin tehkää niin kuin monet täällä ovat jo neuvoneet; älkää lukeko tätä blogia!

   Tsemppiä sinulle Maj, tätä blogia on mukava seurata, sillä vaikutat aidolta jalat maassa olevalta tyypiltä! :)

   Vastaa
 17. Laura 21.7.2011

  Joillaki vissiin on HIEMAN tylsä elämä joo kun pitää monella nimimerkillä kirjotella. En oikeasti älyä kaikkia anonyymejä, että miksi niillä on pakko tulla haukkumaan joka ikiseen blogiin jotain? Ja aina löytää kaikista ja kaikesta jotain vikaa. Löytyyhän näitä mukaviakin anonyymeja onneksi :) Ja anonyymit ku eivät koskaan oikeastaan osaa antaa sitä RAKENTAVAA kritiikkiä, ite en oo ainakaan vielä törmänny sellaseen blogiin, missä anot ois oikeasti antanu kritiikkiä rakentavasti, vaan ne on suoraan vaan haukkunu ihan niin lyttyyn ku ihmisen voi vaan haukkua.

  Mut oon tajunnu, että näillä anoilla täytyy olla jotain omia ongelmia, joita he sitten lievittävät haukkumalla muita. Ehkä huono itsetunto joka paranee, ku saa mollata muita. En tiiä.

  Mut tosi hyvän tekstin oot kyllä kirjottanu :-)

  Vastaa
 18. Mia 21.7.2011

  Nämä postaukset vain lietsovat porukkaa enemmän. Nyt ne haukkujat saavat juuri sen huomion mitä toivovat!

  Todella harmi kun tuntuu että koko homma menee vain kiusaamiseksi / kritisoidaan kaikesta – ja kun et ole ainut. Melkein jokaisessa blogissa on viimeisen kuukauden aikana ollut sama teema.

  Pystyykö näiden henkilöiden kanssa selvittämään asiaa jollain muulla tavalla?

  Todella ikävää :(

  Vastaa
 19. Minna 21.7.2011

  Sitten on jännä kun ns.kritisoi näitä haukkumis viestejä,niin alkaa lässytys että itseppä olet blogia alkanut pitämään,koita kestää myös negatiiviset sanomiset.Että eipä niistä kannata välittää,kun noita perskyrpäsiä tulee aina olemaan niin täällä kuin oikeassa elämässä.

  Sinun blogia on kiva lukea!Ja olet kaunis!

  Vastaa
 20. Hanna 21.7.2011

  Hyvin kirjoitettu ja ihana viesti! Itse kommentoin tosi harvoin, vaikka usein postauksesi saavatkin hymyn nousemaan huulille tai muuten hyvälle tuulelle! :)

  Vastaa
 21. Sofia P. 21.7.2011

  Joo, en mä kanssa oikeen ymmärrä sitä, millä tavalla perustelluksi ”oikeudeksi” lukijat kokevat bloggaajien haukkumisen. Typerää itsepetosta ja oman huonon käytöksen sallimista. Plaa! Hyvä postaus. :)

  Vastaa
 22. Nella 21.7.2011

  En käsitä miten joku voi blogin perusteella haukkua toisen kasvatustaitoja!

  Vastaa
 23. Lissu 21.7.2011

  Moi Maj.

  Ikinä ennen en ole kommentoinut blogiasi, vaikka sitä päivittäin luenkin. Olen kuitenkin NIIIN samaa mieltä jokaisesta sanasta kanssasi! En tajua, eikö niillä ihmisillä jotka arvostelevat kotiasi tai miestäsi, ole minkäänlaisia järjenhiukkasia päässään. Käytöstavat, hei ihan oikeesti! Jokaisella saa olla oma mielipide, mutta aina ei ole fiksua tuoda sitä esille. Itse voin rehellisesti sanoa, että ihailen sitä rohkeutta mitä sulla on, kun kirjoitat henkilökohtaisista asioista. Se ehkä tekee blogistasi juuri ainutkertaisen. Tykkään todella paljon lukea juttujasi. Ja mun mielestä sulla on kaunis koti ja komea mies ;) Ja ennenkaikkea olen saanut sen käsityksen, että olet erinomainen äiti! :)

  Vastaa
 24. fredu 21.7.2011

  Yksinkertaisesti: Maj olet ihana<3

  Vastaa
 25. Mari 21.7.2011

  No mitä ihmettä, mun mielestä sulla on ihana koti, komea mies ja olet hyvä äiti! :) unohda mitä muut aattelee :)

  Vastaa
 26. Lily 22.7.2011

  Ihana teksti ja niin asiaa. Itse jäin jumiin tuohon facebookissakin pyörineeseen pätkään. Osui ja upposi. Kiitos siitä :)

  Vastaa
 27. hannian 22.7.2011

  voi juuri äsken löysin blogisi, tässä on jotain hirmu ihanan mahtavaa! :D luin tätä vaikka kuinka monta sivua taaksepäin enkä vain saanut tarpeekseni.. jotenkin tämä postauksiesi elämäntäyteinen fiilis ja tunnelma ovat niin mukaansatempaavaa luettavaa etten vain pystynyt lopettamaan lukemista. apua, menit ehdottomasti suosikkieni joukkoon!

  ihan mahtava tuo: ”Aino, Maisa ja Elsa kirjoittavatkin samalta tietokoneelta ja puolustelevat toinen toistensa kommentteja, ilmeisesti jollakin on hiukan liikaa aikaa :D”. noh, meitä on moneen junaan ;)

  Vastaa
 28. Iida 22.7.2011

  Mun tietääkseni blogit yleensä alotetaan lähinnä omaksi huvikseen.. aluksi niissä aletaan pitään ns. päiväkirjaa vaan ja jossain tapauksissa saat tälle ”päiväkirjalles” lukijoita, joka varmasti inspiroittaa ihmisiä kehittämään blogia. Tästä päästään siihen, että musta on ihan älytöntä lähtee vertailemaan bloggaajia joiskin julkkiksiksi :D Mun tietääkseni Majin elämää ei olla vielä saatu seurata seiskan tai iltapäivälehtien viihdesivuilta. Ok, onhan tääkin blogi vissiin erittäin suosittu, mutta tuskin Majkaan tavote on tällä päästä mihinkään ns. julkisuuteen. Eiköhän hänelle ole tästä lähinnä kehittynyt elämäntapa, josta hän vain pitää ? Tuskin hän varmaan miettii etukäteen postauksiaan sen mukaan, että millä hän saisi eniten kerättyä kommentteja ja huomiota.

  Tollaset ns. sitä saa mitä tilaa idiootit sais kyllä niin mennä itseensä. Mikä oikeesti ihmisiä vaivaa? Aika huolestuttavaa, että nykyään ihmiset tekee mitä tahansa päästäkseen kiusaamaan toisiaan. Se, että ihmiset valittaa täällä, että Maj antaa itestään ns. liian hyvän kuvan on myöskin ihan naurettavaa. Ehkä tän blogin alotustarkotuksena oli tosiaan avata ihmisille niitä elämänsä positiivisia asioita. Kuka nyt haluaisi koko maailmalle kerskailla kaikilla asioilla mitä elämässä on pielessä ? Kuinka moni meistä lukioista kertoo muille kuin lähimmille ihmisilleen ongelmistaan ? Jos esim. kaupungilla vastaan tulee joku puolituttu, jota saatetaan moikata ja kysyä että mitäs kuuluu? harva siinä kohtaa lähtee luetteleen niitä huonosti olevia asioita. Ja kuten Majkin on monesti itsekin sanonut niin tämä blogi antaa vain pintaraapaisun hänen elämäänsä ??

  Ja se, että täällä lähetään arvosteleen jotain lastenkasvatustaitoja.. Mun tietääkseni Maj puhuu Rebekasta lähinnä vaan päivän tekemisien yhteydessä yms, ei esim. että kylläpä oli Rebekan kanssa tänään hankalaa se ja se onko kenelläkään neuvoja yms. Eli kenellä meistä on oikeutta puuttua joihinkin kasvatusmetodeihin? Minähän päivänä Maj julkaisi jotain ihania kesäpäiväkuvia, joissa Viivi oli bikineissään niin eiköhän joku siihenkin ehtinyt jo jotain kommentoimaan :D voi jeesus, kuinka monella äidillä on omistaan lapsistaan facebookissa tyyliin alastonkuvia ? eikö sekin on oo jo sama kun linkittäis niitä suoraan joillekin pedofiileille? Menkään te lastenkasvatusneuvojat facebookiin pommittaan ihmisiä inboxiin jos on tylsää.

  Onko oikeesti ihmiset nykyään näin tylsistyneitä, että tullaan tuntemattoman ihmisen blogiin eri nimimerkeillä keskustelemaan itsensä kanssa ? :D Ja sekin että Maj ei kestä kritiikkiä.. MIKSI TARVITSISI ? :D Ok, aina täällä tulee oleen näitä idiootteja, joidenka on vaan pakko päästä pätemään asioista, mutta heitäkin varten on olemassa erilaiset keskustelupalstat ? En tiedä mistä lähtien kommenttiboksista on tullut keskustelupalsta ? Mun mielestä tässä ei tarvi julkaista yhtään mitään, mitä itse ei halua.

  Ja sitten vielä tosta huomionhakuisuudesta.. Eiköhän täällä suomessa olla jo esim. johanna tukiaisen avustuksella todettu, että jos Suomessa haluaisi julkisuuteen niin ei siihen hirveästi mitään vaadita ? :D

  Toivottavasti et Maj lannistu vaan jatkat samaan malliin. Kai täällä jotain estoja yms tollasille kiusaajille saa, että saat ne kuriin. Tai sit postaat tällasen jutun kerran kaks viikossa niin me uskolliset lukijat puolustetaan sua varmasti mielellämme :) Oikein ihanaa kesää sulle ja sun perheelle ! <3 ps. oli nyt vaan pakko avautua kun on joutunut jo niin monta viikkoo lukemaan näitä sun postauksia, joista oikeesti näkee, et sua ärsyttää asia.

  Vastaa
 29. Susanna 22.7.2011

  Taidetaan olla suunnilleen samanikäisiä, muistan joskus vuosia sitten nähneeni sut jokusia kertoja baareissa ja sillon jo ajattelin että onpa kaunis ja tyylikäs tyttö. Sama meno jatkunut näemmä näihin päiviin :) Mutta mikä tärkeintä- sussa on selkeesti sisäistä kauneutta ja tasapainoo. Jatka samoin :)

  En tiedä miks näihin suosituimpiin blogeihin on viime aikoina tullu tosi paljo haukkumisiviestejä? Tosi tympeetä, mut kertoo huomattavasti enemmän viestien lähettäjästä, ehkä purkaa pahaa oloaan tai on muuten vaan tosi urpoja.. En usko et kukaan elämäänsä täysin tyytyväinen ja muutenki täysilläkäyvä ihminen ottaa asiakseen käydä mollaamassa muiden blogeja, vaikka oliskin about kaikesta erimieltä. Tsemppiä!!

  Ps. Minkälaisella kameralla kuvaat nämä blogin kuvat? On niin kivoja. En äkkiseltään löytänyt asiasta mainintaa aiemmista postauksista :)

  Vastaa
 30. satu 22.7.2011

  Moi! Asiaahan tuo on, mutta varmaan semmoinen ihminen, joka tykkää mollata tai muuta yhtä mukavaa, niin jatkaa sitä samaa rataansa, vaikka kuinka esittäisi tuonkaltaisia kommentteja, mitä esitit. En tiedä sitten varmaksi, mikä kyseisenlaisilla ihmisillä on, onko vain huono päivä vai onko päässä jotenkin muutenkin vikaa. Normaali, empaattinen ihminen varmaan vähän miettii, mitä kirjoittaa, vaikka olisikin vihainen? Tosin kuka sinulle nyt voisi vihastua, jos ei sitten ole niin kateellinen? No tiedä näitä, mutta elämää on vain elettävä eteenpäin, lannistumatta liikaa typeristä ihmisistä. Heidät täytyy vain jättää omaan arvoonsa, poissulkea omasta elämästä. On minullakin joskus vaikka niitä huonompia päiviä ja silloin voi vähän ärsyttää vaikka postaus ”ihanasta päivästä'” : D , mutta en minä ala toisia mollaamaan, vain koska minulla on huono olo. Niin ja ei ikinä ole pakko lukea semmoisia juttuja, joista nousee niskakarvat pystyyn… Heh, no meitä on monenlaisia. Ihanaa tätä päivää ja huomista sinulle Maj ja koko perheelle! : )

  Vastaa
 31. Eveliina 22.7.2011

  Olen lueskellut silloin tällöin blogiasi, mutten säännöllisesti. Nyt halusin kommentoida.

  Ilkeät kommentit varmasti satuttavat, en sitä epäile ollenkaan. Olet varmasti blogin perustaessasi hyväksynyt sen tosiasian, että lokaa tulee välillä niskaan? Se on aivan päivänselvä asia. Aikamoinen yliluonnollinen ihminen saisi maailmassa olla, että saisi kitkettyä KAIKKI negatiiviset kommentit internetin ihmeellisestä maailmasta pois.

  Olen tismalleen sama mieltä SAARAn kanssa (kommentti ylempänä). Ja en siis ole itse tuo sama kirjoittaja.

  Minusta on ollut kiva lukea blogeja ja välillä VAIN itsekseni arvostella negatiivisesti ja positiivisesti sisältöjä. Mutta kieltämättä nykyään tämä blogimaailma on kokenut totaalisen inflaation. Jokaisessa blogissa itketään sitä kuinka ilkeitä kommentteja he saavat.

  hmiset ovat kautta aikojen olleet ilkeitä toisilleen (ei tietenkään kaikki), kuinka kukaan bloggaaja voi olettaa ettei saisi ilkeitä kommentteja?? Täällä netissä kun sitä on vielä niin helppoa tehdä.

  Ymmärrän, että ilkeät kommentit satuttavat, mutta JOKA IKINEN bloggaaja on toivottavasti ottanut sen tietoisen riskin laittaessaan elämänsä kaikkien luettavaksi, että ilkeyksiä välillä satelee.

  Taitaa olla enää yksi blogi (ps i love fashion), jonka ihana kirjoittaja ei tälle itkulinjalle ole lähtenyt, vaan jättää ilkeydet omaan arvoonsa.

  Tekisitte muutkin niin!

  Maj, kaikkea hyvää jatkoa bloggaamiselle ja muullekin elämällesi :)

  p.s. itse en kuuna päivänä lähtisi julkista blogia kirjoittamaan. Juuri siistä syystä etten halua levitellä omaa elämääni ja nähdä omin silmin kuinka sitä räävitään. Parempi olla autuaan tietämätön kuinka muut omaa elämääni arvostelevat. Pääasia, että olen omaan elämääni itse tyytyväinen!

  Vastaa
 32. Tiiu 22.7.2011

  Hyvin sä vedät!! =)

  Vastaa
 33. Maria 22.7.2011

  Heippa!

  Ekaa kertaa kommentoimassa.. Ihan mahtavasti kirjoitettu teksti! Jatka vaan samalla, omalla linjallasi. Olette ihana perhe! :)

  Vastaa
 34. Krista 22.7.2011

  Voi hyvänen aika, ihmiset on niin pöllöjä. Kateus tuo ihmisistä esille vastenmielisiä piirteitä. Ja tiedätkö mitä Maj, oot ihan huipputyyppi! Sun blogisi saa minut aina hyvälle tuulelle. Ja Ainolle, Maisalle ja Elsalle terveisiä, että hanki ihan oma elämä!

  Vastaa
 35. Lotteriet 22.7.2011

  Voi Maj, Olen oikeasti aika huolissani jaksamisestasi näiden kaikkien ilkeyksien keskellä. En ymmärrä, miksi kiva blogisi on joutunut tälläiseen pyöritykseen. Kai se on pakko olla kateutta, kun olet tosi nätti, miehesi komea ja teillä vaikuttaa olevan kiva elämä lasten ja koirien kanssa.

  Millähän tämän kurjan kierteen saisi katkaistua? Tsemppiä sulle tosi paljon ja koita jaksaa. On turha sanoa, että älä välitä ilkeyksistä. Kyllä ne satuttaa varmasti paljon, varsinkin, kun ovat noin henkilökohtaisia.

  Hauskaa kesän jatkoa teille kaikesta huolimatta! Ja muista, että täällä on kivojakin lukijoita, jotka arvostavat sitä, että jaksat ilahduttaa tuntemattomien ihmisten päivää hauskoilla ja elämäniloisilla bloggauksillasi.

  <3

  Vastaa
 36. maikku 22.7.2011

  Itsensä, perheensä ja elämänsä esille laittaminen on oma, tietoinen valinta. Arvostelijoita etenkin internetissä riittää aina, se on vaan kestettävä. Toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. Jos otat negatiiviset kommentit liian raskaasti, et varmaan jaksa tätä hommaa enää kovin pitkään.

  Vastaa
 37. Laura 22.7.2011

  Noh, en tiedä kuinka paljon sivistyneempää blogikäytöstä on se, että blogistit irvailevat kommentoijia/kommentteja toistensa blogeissa… Tätä ovat harrastaneet mm. sinä ja kalastajan vaimo.

  terv. Laura

  Vastaa
  • Laura 22.7.2011

   Niin ja tämä siis liittyy siihen kun kirjoitit että blogistit eivät esitä eriäviä mielipiteitä toistensa jutuista blogeissa. Kommentoijat ja kommentit sen sijaan tuntuvat olevan asia joille naureskellaan toisten kommenttibokseissa.

   Vastaa
 38. Ann 22.7.2011

  Nyt on paljon ollut blogeissa viime aikoina samanlaisia kirjoituksia. Myös keskustelupalstoilla on puhuttu bloggaamisesta ja sen varjopuolista; ilkeistä lukijoista. Ja mä en ”kestä” enää! :D

  Mikä vaikutus muuten näillä postauksilla on? Provosoiko ne haukkujia lisää vai väheneekö ilkeät kommentit? Musta tuntuu, että nämä haukkujat saa liikaa huomiota ja me kivat lukijat jäädään varjoon. Miksei kukaan tee ikinä kokonaista postausta meistä mukavista lukijoista? :D Enkä tarkoita tätä mitenkään pahalla ja kirjoitin tätä tekstiä pilke silmäkulmassa ;)

  Vastaa
 39. Mustikkasuu 22.7.2011

  Hyvät ihmiset, eikös jo jätetä se kiistely, SAAKO blogikirjoittajia surutta sättiä. Kuten jo niin moni on täälläkin sen sanonut, onhan hyvien tapojen vastaista mennä laukomaan mitä sattuu. Jos blogikirjoittaja herättää negatiivisia tunteita, voi asioista aina keskustella fiksustikin. Mutta mitään väittelypalstoja blogit eivät ole, muistetaanhan se.

  Blogien kirjoittajat kuitenkin tekevät blogejaan SAMANHENKISILLE tyypeille, EI siksi, että ”kunpa mahdollisimman moni näkee minut!” Uskoisin, että bloggari saa enemmän nautintoa siitä, että voi vaihtaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa. Makuasioista ei niin kiihkeästi kannata keskustella. Kuitenkin jokaisella on omat mieltymyksensä, riippumatta, mitä muut ajattelevat. Sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä – no voi toki, mutta mitä hyötyä siitä on? Helpompaa on, kun opettelee hyväksymään, että olemme kaikki erilaisia. Jos jokin blogi herättää niin suurta ärsytystä, on parempi etsiä itselleen mieluisampi.

  Varmasti aika harvassa ovat ne bloggaajat, joiden ainut tavoite on päästä julkisuuteen. Joillekin julkisuus voi toki olla se työväline, millä saa omia juttujaan/työtään esille. Ne on ne johannatukiaiset sitten asia erikseen, jotka tuovat kaikin keinoin itseään tyrkylle. Julkisuuden ja median yhteistyö ei ole todellakaan aivan saumatonta, mutta ei se niin mene, että ”itsepähän olet tiesi valinnut”, ja sitten saa annattaa aivan täysillä. Toki se vaara on, että blogeihin voi kuka tahansa hörhö kommentoida miten tahansa, mutta JOKAISEN BLOGIN TAKANA ON IHMINEN, ja tuskin kukaan on niin kova, ettei haukku tekisi jonkinlaista haavaa. Sillä tottakai kaikki tietää, että netissä mitä vain voi tulla vastaan, mutta aika harvassa olisi tämänkaltaiset blogit, jos jäisi vain niitä varjopuolia miettimään. On siis äärettömän rohkeaa heittäytyä, bloggari kun voi vain toivoa, että blogin löytää oikea ”kohderyhmä”. Kaikki kunnia siitä rohkeudesta myös Majlle.

  Elä ja anna elää, kuuluu vanha sanontakin. Kaikki olemme erilaisia, mutta kaikki saman arvoisia…..

  Hyvää kesää Majlle ja hänen perheelleen <3

  Vastaa
 40. saara 22.7.2011

  Voit koska vain lopettaa blogin pitämisen ja tädää, kukaan ei enää netissä arvostele sinua.

  Vastaa
  • st. brigitten 22.7.2011

   Oon aika paljon samaa mieltä. Jos negatiiviset kommentit satuttaa ja häiritsee, suosittelen blogin lopettamista tai sulkemista kutsutuille lukijoille. Ihan oman itsesi kannalta.

   En ymmärrä sitä, miksi monet bloggaajat näitä postauksia tekee. Negatiiviset kommentit ei lopu ikinä ja nää postaukset vaan lisää niitä. ( haukkujat saavat lisää vettä myllyyn) Toisin sanoen näissä postauksissa ei ole mitään järkeä, saat vain kymmeniä kommentteja siitä, kuinka olet ihana bloggaaja ym. mitä olet varmasti kuullut jo aiemmin.

   Toivottavasti en kuulosta liian töykeältä, sillä se ei tosiaankaan ole mun tarkoitus. En koskaan haukkuisi ketään, en edes bloggaajia. Olen liian fiksu ihminen sellaiseen. En kuitenkaan ole kaikessa samaa mieltä ja kerron myös eriävät mielipiteeni rohkeasti. Tiedä sitten kokeeko joku nekin negatiivisiksi kommenteiksi.

   Niin ja tuo ip-tunnisteeseen takertuminen on todella rasittavaa. Toiset käyttävät kirjaston koneita, työpaikan/koulun koneita jne. Ei voi olla täysin varma, että kirjoittaja olisi aina sama. Vaikka mukavempi se niin olisi, maailmassa olisi vähemmän taliaivoja ;)

   Vastaa
 41. Satu 22.7.2011

  Moi!

  En lukenut kaikkai noita aiempia kommentteja, joten varmaan nyt toistelen jo monasti sanottua :)

  Mutta onhan tämä ihan käsittämätön juttu, ihan ku ihmiset olisi unohtaneet ihan perusasioita ihan vaan siksi, että kommunikoivatkin tosielämän sijaan täällä internetissä! Koko aiheen esilläolo on uskomatonta, miten voi olla mahdollista että aikuisille ihmisille täytyy yht’äkkiä opettaa uudelleen, että ei, et saa sanoa ilman todellista tarvetta rumasti kenellekään. Johan nämä on asiat on opetettu jokaiselle jo tarhaiässä! Ja sitten verhotaa rumat kommentit, että ”saahan mielipiteensä sanoa”… Kukaan ei taatusti tokaise vieraalle ohikulkijalle, että ”Onpa sulla ruma hattu”, mutta voi kuinka mukava onkaan kuulla ventovieraan sanovan, että ”Ai ku harvinaisen kaunis mekko sulla”. Ettekö te hyvät ihmiset ymmärrä tätä ihan perus kohteliaisuutta???

  Ja ihan toinen juttu on, että esim. sun kodista tulee edes mieleen, että on kalsea ja ankea ja ikävä. Mun mielestä se kertoo niin paljon ajattelijasta, että ihan käy säälisksi! Koska faktahan on, että sun koti on tosi tyylikäs ja kivan näköinen, eikä se oikeestaan ole edes makuasia. Mun makuni on täydellisen erilainen, enkä ikimaailmassa osaisi kuvitella omaa kotiani tuon tyyliseksi. Mutta ymmärränhän minä nyt silti, että teillä on tosi hienon näköistä, ja kuvia sun kodista on ihana katsella! Kuinka surullista ja kapeakatseista olisi, jos osaisi arvostaa ja ihailla ainoastaan oman maun mukaisia asioita. Esim. tykkäisi pitää oman tukkansa mustana suorana ja lyhyenä, eikä näkisi lainkaan kuin kauniita on myös ruskeat, vaaleat, punaiset, pitkät, kiharat jne. hiukset.

  No, meitä on moneen junaan, ja ehkä se on niin, että niitä yksinkertaisia, kapeakatseisia ja kateellisiakin ihmisiä tarvii olla :) Sittehän vois olo käydä tylsäksi, jos jokaiselta löytyis perus käytöstavat, vähän älliä ja riittävästi tyytyväisyyttä omaan elämään ;)

  Vastaa
 42. Susanna 22.7.2011

  Moi Maj! Lue Tämä!!

  Ehdin jo jonkin verran sepustaa ja tekstit hävisivät johonkin, eli otetaanpas uusiksi.

  Eli olen tullut siihen tulokseen elämäni aikana, että terveellä ja hyvinvoivalla ihmisellä ei ole tarvetta arvostella ja haukkua toista henkilöä. Tälläiset henkilöt, jotka toisia arvostelevat ja haukkuvat, niin heillä on tarve tulla purkamaan pahaa oloaan johonkin toiseen! Eli sinuna olisin noteeraamatta nämä kommentit kokonaan. Tuntuu muutenkin että tälläisillä ihmisillä on tarkoitus provosoida henkilöä ja vastaamalla hänelle, mitä tyhmempii kommenttehin annat heille pyytämäänsä tyydytystä. Tosiaan eiköhän se tärkeintä ole että juuri sinä pidät uudesta hiustyylistä ja tiedät että olet paras äiti lapsellesi kuin voit olla. Jos joku olettamuksia pelkän blogin perustella niin se on hänen ongelmansa.

  Itsellä on sen verran kokemusta ,että työpaikallani on yksi tälläinen loukkaava henkilö, joka on aina arvostelemassa ja haukkumassa toisia. Aluksi loukkaannuin henkilön sanomisista, kunnes ymmärsin, ettei hänellä kaikki ole itsellään hyvin kun toisia pitää jatkuvasti haukkua.

  Eli älä välitä, älä noteeraa :) Sun blogi on mainio ja toivon ettei tästä samaisesta aiheesta enää postausta tule. :)

  Vastaa
 43. Amelie 22.7.2011

  Ymmärrän, että pahalta tuntuu jatkuva arvostelu. Toisaalta taas, negatiivisten asioiden yli pitäisi vaan päästä.

  Jos aloittaa blogin pitämisen, niin pitää ymmärtää myös ne haittapuolet. Itse voit päättää, mitä haluat kertoa perheestäsi/itsestäsi jne. Arvostelijoita tulee aina olemaan. Mä tykkään sun blogista ja tyylistäsi kirjoittaa. Itsekin olen äiti, joten on kiva kun blogista löytyy muutakin kuin muotia;)

  Hyvää kesää :)

  Vastaa
 44. Kaisla 22.7.2011

  Näin teidät Näsinneulassa keskiviikkona, teki mieli sanoa että kiitos kivasta blogista mutta en tohtinut :)

  Sille ei voi mitään että joillakin on huono elämä ja rumat käytöstavat. Ei voi olla kovin onnellinen jos pitää ihan asiakseen kirjoittaa/sanoa jotain ilkeää toiselle. Voi kun käsittäisivät että vain hyvällä saa hyvää myös itselle. Jos ajattelee pahaa, miksi sanoa se ääneen? Mitä se auttaa?

  Vastaa
 45. Laura 22.7.2011

  Ja vielä ihmettelen että jos 98% kommenteista on myötäkarvaan ja suorastaan ylistäviä, niin voisiko olla mitenkään mahdollista kestää se 2% jossa ilmaistaan eriävä mielipide jostakin asiasta kanssasi. Suurimmassa osassa niistäkin mielipide on ilmaistu asiallisesti omana näkökantana. Ehkä 0,5% saamistasi kommenteista on epäkorrektisti ilmaistuja (siis niistä jotka julkaiset – en tiedä kuinka paljon saat kommentteja jotka jätät julkaisematta).

  Eli voisiko sen 0,5% nyt kuitenkin kestää kaiken kehumisen keskellä. Jokaisessa työssä on omat miinuspuolensa – myös palkallisessa bloggaamisessa.

  Vastaa
 46. Katja 22.7.2011

  Moikka! Oli kanssa pakko kommentoida… en ole koskaan kommentoinut kenenkään blogia, joten tässä nyt ensimmäistä kertaa :)

  Tosiaan puolisen vuotta olen seurannut sun blogia aktiivisesti ja tykkään kovasti! Seuraan myös ’Kalastajan vaimoa’, mutta tykkään sun blogista hieman enemmän, koska sulla on kivempia kuvia ja sisustusmaku on mun kanssa lähes identtinen! Toivottavasti et lopeta blogisi kirjoittamista, musta ja monista muista (mun sisko on ihan sun fani! :) on ihana rentoutua vaikka työpäivän jälkeen ja seurata kauniita kuvia ja hauskoja juttuja ihanasta perheestäsi.

  Rebekka on ihan ylisöde, samoin Viivi.. lapset ovat vaan niin ihania… Kivaa myös, että blogisi ei ole pelkkää muotia, vaan elämää isolla E:llä!! :p

  Jatka samaan malliin ja suo meille jatkossakin mukavia hetkiä arjen stressin ja oravanpyörän keskellä!

  Vastaa
 47. Searsons 22.7.2011

  Ei voi muuta sanoa kuin katsokaa hyvät ihmiset peiliin! Tässäkin ketjussa on monta näennäisesti asiallista kommenttia, joista kuitenkin paistaa selvästi läpi kommentoijan vihamielisyys. Saara, Laura, St. Brigitten ynnä muut, miksi ihmeessä luette blogia, jos se ei selkeästikään miellytä teitä? Miten olisi vanha viisaus live and let live? Tosin epäilen, että kaltaisillenne ”hyväntahtoisille” kansalaisille ko. lauseen merkitys ei edes aukea :)

  Tsemppiä Maj ja ihanaa kesää!

  Vastaa
 48. Krista 23.7.2011

  Hei Maj

  Kiitos ihanasta blogistasi! Blogisi tuo usein päivääni pienen piristyksen, vaikka ei ollakaan ihan samanlaisessa elämäntilanteessa. :) En muista olenko ennen kommentoinut tänne mitään.

  Harmittaa aivan suunnattomasti lukea noista ilkeistä anonyymeistä. Mietin vaan että voisiko vaikka miehesi lukea näitä kommentteja sinun puolesta? Ehkä hän voisi poistaa turhat kommentit, ettet pahoita mieltäsi turhaan.

  Mukavaa kesän jatkoa koko perheelle :)

  Vastaa
 49. ellu 23.7.2011

  Myönnnän, etten jaksanut lukea kaikki kommentteja joten voin toistaa jo sanottuja..

  mutta mä olen sitä mieltä, että KATEUDESTA ihmiset tekee suurimmat narinansa.

  Sitä taas en ymmärrä, että jos joku ei pidä kodistasi, kuvistasi tai jutuistasi, miksi ihmeessä he tulevat sivullesi??

  Hahaha :D

  Voi niitä ressukoita, jatka elämääsi nauttien, äläkä salli niille ajatustakaan, joilla ei ole omaa elämää – he eivät ole sen arvoisia !

  (Ehkä he juuri odottavat että reagoit tekstein tms. Rajaat heidät vaan ulos ja jätä noteeraamatta, eivät ansaitse yhtään huomiota).

  Vastaa
 50. Amelia 23.7.2011

  Sinulla on suuri sydän Maj <3 muista se kun jotkut ikävät kommentit harmittaa!

  Vastaa
 51. Hadi 23.7.2011

  Jonkin aikaa olen blogiasi lueskellut ja tykännyt kovasti. Kiitos siitä! :) Tänään sitten ensimmäistä kertaa päätin kommentoida, koska tämä postauksesi koskettaa itseäni kovasti.

  Olen sitä mieltä, että suorapuheisuus ja mielipiteiden ilmaiseminen on hyvä asia, mutta rajansa kaikella. Hyvät käytöstavat olisi syytä pitää mielessä niin täällä virtuaalimaailmassa kuin ihan tosi elämässäkin. Oma esimerkkitapaukseni on ihan tosi elämästä ja hyvinkin muistissa, koska tapahtumista on vain reilu 2 kuukautta aikaa.

  Saimme mieheni kanssa ensimmäisen yhteisen lapsemme siis reilu 2 kk sitten. Minun ollessa yhä sairaalassa pienokaisemme kanssa, olivat kaksi ystävistäni menneet siivoamaan kotiamme. Toinen heistä (minua nuorempi ja lapseton) oli ryhtynyt kouluttamaan miestäni (jolla jo entuudestaan kaksi lasta). Hän oli pompotellut miestäni mielensä mukaan ja kovistellut tätä koko ajan enemmän. Kertoillut miehelleni lapsenhoitoon liittyviä ohjeita ja kirjoittanut listaa asioista, joita mieheni pitäisi käydä kotiimme ostamassa. Listalla oli paljon hyödyllisiä asioita, mutta niistäkin suurin osa sellaisia, joita ei vielä tarvittu (mm. d-vitamiini) ja osaa ei välttämättä tarvittaisi ollenkaan (cuplaton, hajusteeton pesuaina -> merkinkin oli päättänyt Miniriskiksi). Hän oli myös käskenyt miestäni soittamaan ystävilleni, jos lähtee kauppaan tai muualle, jotta jompi kumpi ystävistäni voi sitten tulla avukseni siksi aikaa ym. Minulle kun oli tehty sektio, oli hän siis sitä mieltä, etten pysty tekemään mitään itse tai pärjäisi lapsemme kanssa hetkeäkään yksin.

  Minulla oli pitkään tämän käytöksen ym vuoksi sellainen olo, että hän on sitä mieltä ettei minusta ole äidiksi. Sen, ettei mieheni ole sopiva isäksi, hän on varmasti mielessään päättänyt jo kauan sitten. Mielestäni kuitenkin, vaikka hän ei miehestäni pitäisikään (he eivät tunne toisiaan!!!), pitäisi hänen kuitenkin kunnioittaa minun valintaani, koska minä elän mieheni kanssa ja hyvinkin onnellisesti.

  Ymmärrettävistä syistä (?) en ole häneen ollut yhteydessä sen jälkeen kun hän kävi katsomassa minua ja lastamme… ”H oli jotenkin tosi outo, ihan kuin se ei olis ollenkaan onnellinen lapsestaan!” oli ollut hänen kommenttinsa ja tämä riitti minulle!

  Minulle on joskus opetettu, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, kanattaa pitää suunsa kiinni. Kritiikinkin kun voi pukea ns. positiiviseksi ja ihan kaikkea kritiikkiä kun ei tarvitse aina ääneen sanoa!

  Voimia sinulle ja vielä kerran kiitos ihanasta blogista! Se piristää usein päivää. :)

  Vastaa
 52. Ancka 23.7.2011

  Moikka Maj,

  Pakko kommentoida ensimmäistä kertaa, vaikka usein löydän itseni lukemasta blogiasi :)

  Ehdottomasti yksi suosikeistani nykyisin.. ei vähiten siksi, että mielestäni olet ehdottomasti aito ihminen, joku joka oikeasti antaa itsestään sellaisen ”down to earth”-kuvan. Olet välittävä, empaattinen ja herkkä. Eikä vähiten myöskään siksi, että olet välittävä vanhempi, hyvä äiti – ihan niin kuin uskon itsekin olevani.

  Pidän tavastasi kirjoittaa ja tekstisi tempaavat mukaansa. Usein huomaan hymyileväni lukiessani päivityksiä tai samaistun täysin tunteisiisi (näin etenkin silloin, kun olet kirjoittanut Rebekkan allergioista ja siitä aiheutuneesta huolesta ja tilanteen rankkuudesta – been there :)

  Bloggaan itsekin, mutta blogini on täysin erilainen ja siinä maailmassa ei kovinkaan paljon jaeta ikävää palautetta. Verkostoituminen ja blogiyhteisö olikin se syy, joka sai aikoinaan itseni aloittamaan. Kommentit ovat blogin suola, mutta voin vain kuvitella kuinka satuttaa saada sellaisia kommentteja jotka ei missään nimessä kuulu tänne.

  Enpä juurikaan voi perustella mielipidettäni paremmin, kuin sinä juuri kirjoitit.. joten sanon vain, että yhdyn täysin kirjoitukseesi. Ja olen tosi pahoillani, että joudut lukemaan täysin asiaan kuulumattomia kommentteja.

  Onneksi valtaosa kommentoijista ovat kuitenkin fiksua porukkaa, jotka vierailevat blogissasi siksi, että saat olet saanut heidätkin tempaistua mukaasi ja olet todella suloisen ja aidon oloinen sekä ennen kaikkea luonteva ja muun muassa välittävä äiti, vaimo, ystävä, sisko….

  Ihanaa kesän jatkoa ja kaikkea hyvää sekä hyvää mieltä. Pienille ihmisille huit hait ;)

  – Ansku

  Vastaa
 53. saara 23.7.2011

  ”Ei voi muuta sanoa kuin katsokaa hyvät ihmiset peiliin! Tässäkin ketjussa on monta näennäisesti asiallista kommenttia, joista kuitenkin paistaa selvästi läpi kommentoijan vihamielisyys. Saara, Laura, St. Brigitten ynnä muut, miksi ihmeessä luette blogia, jos se ei selkeästikään miellytä teitä? Miten olisi vanha viisaus live and let live? Tosin epäilen, että kaltaisillenne “hyväntahtoisille” kansalaisille ko. lauseen merkitys ei edes aukea :)

  Tsemppiä Maj ja ihanaa kesää!”

  Ehkäpä mielenkiinnosta blogistia kohtaan, joka ei näytä ymmärtävän, että itsensä esille tuomisella on muitakin vaikutuksia kuin etuuksia. Ihan oikeasti minua kiinnostaa, kuinka naiivi voi aikuinen ihminen olla.

  Vihamielinen en ole, huvittunut lähinnä ja ehkä hitusen hämilläni Majn tyttären puolesta.

  Vastaa
  • Sape 25.7.2011

   Hmm… Kyllähän Mari nimenomaan ymmärtää sen höykytyksen, mutta kyseenalaistaa vain ihmisten omia käytöstapoja ja vallitsevaa netikettiä? Surulliseksi on mennyt meininki, jos on naiivia toivoa käyttäytymistä kanssaeläjiltä. Vaadin internetajokorttia.

   Negakommentoijien ja bloggaajien välinen rumba on ikuinen oravanpyörä ja aivan samanlainen oikeus ”meillä” on vastata omalla mielipiteellämme ”heidän” kommentteihinsa ja niin edelleen.

   Mielestäni on rikkaus, että välillä saa purkaa pahaa mieltä ja avata omia tuntojaan. Miettikääpä hetki julkisuuden henkilöitä, joilla ei ole välitöntä ja luonnollista kanavaa oikaista heistä kirjoitettuja väittämiä, kontekstista irroitettuja lausahduksia, niistä paisuteltuja artikkeleja ja haukkuja.

   Julkisuus kovettaa, mutta onneksi maailmassa on myös pehmeitä ihmisiä.. Muutenkin, kuin fyysisesti siis ;)

   Vastaa
   • Maj 16.9.2011

    What can I say? Sape oot rakas <3

    Vastaa
 54. Suvi 23.7.2011

  Itselläni on tyttö n.2v 8.kuukautta vanha.Mielestäni blogistasi tulee esiin että rakastat lastasi kovasti ja olet hänelle hyvä äiti.Olisiko aika siirtyä eteenpäin ja lakata julkaisemasta niitä ikäviä kommentteja joita sinulle tulee.Lukijanakin niistä tulee kurja mieli:(jotkut ihmiset vaan ovat mitä ovat,sinun ei tarvite miellyttää kaikkia.

  Vastaa
 55. Juulia 23.7.2011

  muute siun mieshän on hyvännäkönen :)

  Vastaa
 56. Lenore 23.7.2011

  Heippa,

  Jotenkin tämä postaus oli niin seisauttava että päätin minäkin kommentoida ensimmäistä kertaa.. :) Halusin vain sanoa (vaikka se tosi teennäiseltä ehkä kuulostaakin) että ei kannata välittää moisista ikävistä kommenteista. Ihmiset jotka kirjoittelevat ilkeyksiä ovat vain kateellisia elämästäsi, siitä että sulla on ihana perhe (komea mies ja suloinen vauva), ihana koti ja täydellisen oloinen elämä. He ovat niin kateellisia että haluavat satuttaa sinua ilkeillä kommenteillaan jotta tuntisivat mielihyvää kun pahoitat mielesi. Oon lukenut sun blogiasi jo ties kuinka kauan ja pidän siitä tosi paljon <3 Tsemiä sulle ja leuka pystyyn!

  Vastaa
 57. Marianna 26.7.2011

  ruikutiruikuti……omg…Voi hyvää päivää!?!? Mitä ihmeen säälipisteitä vielä palkan lisäksi kerjäät???

  Suu kiinni ja eteenpäin: joko pitäydyt valitsemallasi tiellä että näytät ja kerrot perheestäsi enemmän kuin todellakaan olisi tarpeen ja samalla alistat kommentoinnille (JA KYLLÄ: voi kun te itserakkaat blogistit ymmärtäisitte vihdoin että omasta taivaallisesta näkemyksestänne eriävät kommentit OVAT aivan valideja myöskin!) tai sitten otat vastuullisen vaikkakin narsistisen aikuisen järjen käyttöön ja kerrot sekä kuvaat vain itseäsi ja annat lapsesi kasvaa rauhassa ilman blogia.

  Vastaa
  • A 26.7.2011

   Onneksi maailmassa ei ole montaa sunlaista! Ääliö!

   Vastaa
  • A 26.7.2011

   Rupesi kaduttamaan heti lähetettyäni, etten perustellut kiukkuani sun kommenttia kohtaan. Vaikka tuskin sitä kuitenkaan ymmärrät tai haluat edes ymmärtää (muunlaista mielipidettä).. Mutta yritetään kuitenkin.

   Jos sua häiritsee blogi, sen sisältö tai kirjoittaja, niin miksi ihmeessä uhraat aikaasi sen lukemiseen? Olisi kiva nähdä sut luonnossa. Olisko sulla pokkaa sanoa nuo asiat myös kasvotusten jollekin? Jos on, niin taidat olla aika yksinäinen. Kuka haluaisi ystäväkseen ihmisen, joka ei osaa vähäisiäkään käyttäytymistapoja? Empatiakykyä ja suvaitsevaisuutta?

   Ja yritä ymmärtää edes tämä lause – mikä sun motiivi kirjotuksellesi? Pahoittaa toisen mieli? Kertoa sun oma mielipiteesi toisen elämää/tapaa loukaten (aika suppeeta, eikö?)

   Ja tässä palataan taas alkupisteeseen.. Kannattaisko sun pysyä poissa?

   Majn valinnat on hänen valintojaan. Tätä blogia lukee monen monta äitiä, joille lapsiarjen jakaminen on mukavaa, terapeuttista ja auttaa jaksamaan.(esim.allergisten lasten kanssa) vertaistuki on aina se paras voima, jolla siitä suosta noustaan. Sun mielipide on onneksi vaan sun mielipide.. Varmasti lukijoista löytyy enemmistö, joka on sun kanssasi täysin eri mieltä.

   Voisin jatkaa tätä kirjoitusta loputtomiin, mutta tuskin luit edes tähän asti, joten lopetanpa tähän.

   Vastaa
  • Lennu 27.7.2011

   Onneksi näiden lukeminen on vapaaehtoista:) Kuten myös blogien pitäminen!

   Valinnanvapaus koskee myös mitä kirjoittaa taikka julkaisee.

   Hyvää kesän jatkoa sinulle Marianne:) kyllä se siitä.

   Vastaa
   • Lennu 27.7.2011

    Piti vielä kysymän Marianne, että onko tämä blogi jotenkin uhka elämällesi?

    Ei kuule voi muuta kuin nauraa:DDD

    Maj.lle tsemppiä vaan ja kirjoitat just siltä mistä tuntuu!!!! Tässä mitään vikaa ole.

    Vastaa
 58. Caroliina 27.7.2011

  Komppaan täysin A:ta.

  Marianna: ruikuti ruikuti itelles vaan. Ei tarvitse lukea blogia, kun kerta noin kovasti päästäsi nappaa oikein puhdas pahansuopa kateellisuus. Ei ihme ettei sulla ole kavereita, kun käyttäydyt tuolla tavalla.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *