Converse-kenkulini ovat päätyneet minulle todella monen mutkan kautta ja kaukaa… Tarina lähtee siitä, kun veljeni Peppe osti itsellensä Vietnamista Converset ja kehui, että ”siellä nää ei maksanu aattele ku vähä reilu kakskymppii” -Aijaa, mikset sitte mulle tuonut? ”Eipä tullut silloin mieleen” :D Peppe kumminkin pelasti kätevästi tilanteen kilauttamalla edelleen Vietnamissa olevalle kaverilleen, että voisikohan hän tuoda yhdet 37-koon Converset siskolle, kun ei itse sillon tajunnut ostaa. Maailman kiltein Pepen kaveri suostui tuomaan mulle kengät, mutta hän oli tulossa vasta kuukauden päästä pois reissusta ja olikohan niin, että hän asui vielä jossain toisella paikkakunnalla, en ole varma. Kuitenkin, Peppe sai lopulta haettua kengät häneltä, mutta unohti laittaa ne meidän äidin matkaan tänne Tampereelle kerran ja toisen kerran ja olikohan vielä kolmannenkin kerran… Olin soittanut, tekstannut ja laittanut viestin FB:ssä, että ”ethän unohda mun kenkiä”… Niin perus Peppeä :D Lopulta mulle tuli postipaketti, jossa oli kenkien lisäksi tämä:

 

:”D Tässäpä kenkänne tosiaan!

Ovat olleet käytössäkin jo pari kertaa! Sen pituinen se…

 

-Maj

0 Comments

 1. jepulis 4.7.2011

  Noi Thaimaa-feikkikopiot on niin hyvin tehtyjä, että kaikki haksahtaa niihin. Tai siis eihän siinä mitään, mut mua vaan ärrrsyttää ne, en tiedä miksi. Kaveri oli vaihdossa Thaimaassa ja toi mukanaan varmaan 10 paria ”Converseja”. Olipas turha kommentti, I admit!

  Vastaa
 2. Mickey 4.7.2011

  Voi, itsellä converse-himo vain kasvoi postauksesi myötä! Itsellä viime vuonna mustat conssit meni pilalle himoksen festareilla enkä sen jälkeen siksi kesäksi ostanut uusia. Olin niillä kävellyt rehellisesti sanottuna kevättalvet :) Täksi kesäksi piti ostaa, mutta raskaus(myrkytys) on saanut jalkani turpoamaan ihan uskomattomiin sfääreihin, joten en ole ostanut kuin läpykkäät :( Odotas kun tää vauva päättää putkahtaa maailmaan ja turvotus laskee. Olen luvannut, että saan ostaa itselleni ainakin kahdet uudet kengät ja conssithan ne varmaan tulee olemaan. Mustat ainakin ehdottomasti, toiset ehkä valkoiset, siniset tai keltaiset!!

  Vastaa
 3. Peppe 4.7.2011

  Nooh noooh! nyt on kengät turvallisesti perillä se on tärkeintä:) ja jepulikselle sen verran että noi Vietnamista ostetut on ihan oikeasta kalliista Plazasta ja Converse liikkeestä ostetut kengät. Tietääkseni Conversea ja Nikeä valmistetaan Vietnamissa ja tehtaatki oli tuolla Ho Chi Minh Cityssä:))

  Vastaa
  • Maira 5.7.2011

   Heiii hyvä tietää nämä kenkävinkit, nimimerkillä ensi viikolla Saigoniin (siis Ho Chi Minh:iin) :) Kiitti!

   Vastaa
 4. jaana 4.7.2011

  No jee! Mikäs sen mukavampaa, kuin tukea lapsityövoimaa!

  Vastaa
 5. Tiina 4.7.2011

  Jaanalle ja miksei muillekin tiedoksi, asia ei noin mustavalkoinen.

  Monesti noissa maissa lapset joutuu myymään itseään. Converse-tehtaassa työskentely on mielestäni parempi vaihtoehto kuin itsensä myyminen.

  Vastaa
 6. Glee 4.7.2011

  Jaana, etsipä mulle kansainvälinen vaatemerkki, joka ei valmista vaatteitansa lapsityövoimalla? Sitähän minäkin. Tuskinpa sinunkaan koko garderoobisi suomalaisisten pienyrittäjien vaatteista koostuu… Boikottiin sitten vaan H&M, Gina, Lindex, Mexx, suurin osa vaatevalmistajista!

  Vastaa
  • jaana 4.7.2011

   Jep. Noi kyseiset ja monet muut on ollu mulla boikotissa jo yli 8 vuotta :) Tais osua arkaan paikkaan, kun täytyy ihmisten valintojaan täällä heti ”oikeuttaa” ja rauhoitella omaatuntoaan. Mulla saa olla mielipiteeni.

   Vastaa
   • Petu 5.7.2011

    Jepjep. kertoisitkos mistäs löydät vaatteita ilman lapsityövoimaa? voisitkos suositella jotain kauppoja urkkavaatteille?pitovaatteille?juhlavaatteille? ihan sellasia kohtuuhintaisia?

    Vastaa
    • Tässä muutamia 5.7.2011

     2 OR+ by Yat

     Eerikinkatu 9, 00100 Helsinki

     Puhelin: 09 730101

     Aino

     Fredrikinkatu 33, 00100 Helsinki

     Puhelin: 09 611 611

     Annikki Karvinen

     Pohjoisesplanadi 23, 00100 Helsinki

     Puhelin: 09 6811 7513

     Asuna

     Fredrikinkatu 24, 00120 Helsinki

     Puhelin: 010 617 6500

     Cloth Gallery

     Punavuorenkatu 1, 00120 Helsinki

     Puhelin: 050 555 5862

     gTIE

     Hämeentie 4, 00530 Helsinki

     Puhelin: 0400 427 876

     Hanna Sarén Atelier

     Korkeavuorenkatu 2, 00140 Helsinki

     Puhelin: 040 555 1595

     Ilona Pelli

     Tarkk´ampujankatu 1, 00140 Helsinki

     Puhelin: 010 239 6800

     IVANAhelsinki

     Uudenmaankatu 15, 00100 Helsinki

     Puhelin: 09 622 4422

     Liike

     Yrjönkatu 25, 00100 Helsinki

     Puhelin: 09 646 265

     Lux Shop

     Uudenmaankatu 26, 00120 Helsinki

     Puhelin: 09 678 538

     Marimekko

     Pohjoisesplandi 33, 00100 Helsinki

     Puhelin: 09 686 0240

     Minna Parikka

     Bulevardi 24, 00120 Helsinki

     Puhelin: 09 667 554

     Miun Shop

     Uudenmaankatu 14, 00120 Helsinki

     Puhelin: 050 3528893

     Nanso Store

     Mikonkatu 2, 00100 Helsinki

     Puhelin: 020 125 8590

     OVVN

     Iso Roobertinkatu 17-19, 00120 Helsinki

     Puhelin: 045 139 5313

     Ril’s Shop

     Pohjoisesplanadi 25, 00100 Helsinki

     Puhelin: 09 174 500

     Sopiva Shop

     Eerikinkatu 15-17, 00100 Helsinki

     Puhelin: 045 122 7734

     Vanhatapio Boutique

     Laivurinkatu 43, 00150 Helsinki

     Puhelin: 09 757 0263

     Vuokko Shop

     Pohjoisesplanadi 27, 00100 Helsinki

     Puhelin: 09 628 444

     Vastaa
     • Glee 5.7.2011

      Mulla ei ainakaan ole varaa mihinkään noista. Ehkä Nansoon, mutta en pidä niistä vaatteista. Ostan siis jatkossakin halvempaa vaatetta, josta pidän. Omantunnon tuskia ei ole. Sulla saa olla mielipiteesi, mutta niin myös muilla. Jos mua ei kiinnosta, minkälaisissa hikipajoissa mun vaatteita valmistetaan, niin se on mun vakaumukseni tässä asiassa. Lapset kestää työntekoa. Sata vuotta taaksepäin Suomessakin lapset tekivät työtä. Pitkiä päiviä.

      Ja eikös Parikan kengät tehdä Espanjassa, jollen aivan väärin muista? (Ilmeisesti perheyritys, mutta ei silti työllistä suomalaisia samalla tavalla kuten voisi.) Aika moni ”suomalainen yritys” valmistaa vaatteitaan muualla kuin Suomessa, Suomessa se ei vain ole kannattavaa ja ammattitaito esimerkiksi Virossa aivan samaa tasoa. Ril´s kuuluu L-Groupiin, jonka tehtaita Suomessa lopetetaan koko ajan. Tai sitten vaatteet valmistetaan esimerkiksi Kiinassa, josta ne lähetetään Suomeen korjattaviksi ja näin voidaan lippu leimata tuotteiden kylkeen. Näin ainakin L-Groupiin kuuluvassa Big-L:ssä tehtiin aiemmin. Kunnes koko tuotanto siirtyi ilmeisesti ulkomaille. Vaikka Ril´sin vaatteet valmistettaisiinkin Suomessa, niin aika kaksinaismoralistista ostaa kuitenkin vaatteita sieltä, kun emoyhtiö tuottaa vaatteitaan kehitysmaissa. Nansosta tiedän sen, että tehdas Suomessa, Parkanossa. Mutta kuten sanoin, tyyli ei miellytä.

      Eli jonkinlaista kriittisyyttä myös noita yrityksiä kohtaan. Jos lafka on pieni on vaate todennäköisemmin kotimainen. Mutta se näkyy sitten hinnassakin, johon minulla ei ainakaan ole varaa.


 7. Reetta 4.7.2011

  Sulla näyttää olevan aika mahtava veli! :) Ihana juttu ja ihanat on noi kengätkin!

  Vastaa
 8. Heidi 4.7.2011

  Aww! :D toi saatekirje on ehkä ihanin!!

  Vastaa
 9. Jaana Maaria 5.7.2011

  Aws ihana veli sulla :) <3 Komppaan Heidiä, ihana toi kirje :D

  Pitäisköhän itsellekkin taas tilata consut, pojilla niitä jo vähän liikaakin :D !

  Vastaa
 10. Cena 5.7.2011

  Moikka! Sulla on ihana blogi, mukava lukea noin jalat maassa olevan naisen ajatuksia :) Olet kerrassaan herttainen!

  Haluaisin kysyä vaikkakaan tämä nyt ei aiheeseen liity, että onko sinulla ollut aiemminkin chihuahua? Minkäköhän ikäisesksi yleensä elävät, osaatko sanoa? Minulla täällä viisi vuotias terhakka poika chihu, joka lähettää sinne teidän Tepolle kovasti terveisiä! Valloittava veijari tuo teidän Teppo!

  Vastaa
 11. En kerro ;) 5.7.2011

  Maj, olen onnellinen jos minusta tulee ikinä puoliksikaan yhtä hyvä äiti kuin miltä sinä vaikutat <3

  Helpommin sanottu kuin tehty, mutta älä ikinä, ikinä anna ulkopuolisten ihmisten kommenttien teidän perhe-elämästä satuttaa. Olet kaunis ihminen juuri tuollaisena kuin olet. Repsulle hali <3

  Vastaa
 12. Laura 5.7.2011

  Aivan ihana saatekirje ♥

  Vastaa
 13. jaana 6.7.2011

  Hei Glee! Minä, eli jaana, en laittanut noita esimerkkejä tohon, mutta hyvä, että joku laittoi. En ole missään vaiheessa sanonut, ettei muilla saisi olla mielipiteitä, enkä ole kysynyt sinun, tai kenenkään muunkaan mielipidettä. Kunhan totesin. Itse vaikutat siltä, etten olisin saanut sanoa tota ekaa lausettani. En mä nyt oikeesti ajatellutkaan, että tän blogit lukijat olisivat mitenkään eettisiä ihmisiä. Sori, mä en tullut tänne tappelemaan. Musta ihmisten pitäis vaan vähän ajatella, koska KAIKELLE löytyy eettinen vaihtoehto. Kosmetiikasta timantteihin ja vaatteista huonekaluihin, jos vaan viitsii nähdä vaivaa ja ottaa asioista selvää. Toivottavasti olet itse valmis laittamaan lapsesi 4-vuotiaana työskentelemään kahlittuna 10 tunnin päiviä. Esim. Pakistanissa on näin ja lapsityöläisistä puolet kuolee ennen kuin täyttää 12 vuotta. P.S. Vaatteita voi myös kierrättää ja tehdä itse! Rauhoitu nyt.

  Vastaa
  • jaana 6.7.2011

   Tässä vielä tutustumisen arvoinen sivusto: http://www.vihreatvaatteet.com/

   Vastaa
   • Glee 7.7.2011

    Noo, en mä ole täällä raivon partaalla, mutta musta vain on turha tulla kitisemään bloggaajalle hänen valinnoistaan. Eiköhän kaikki kuitenkin tiedä, että suurin osa vaatteista tuotetaan lapsityövoimalla. Sinun ensimmäinen kommenttisi Majlle ei ollut kauhean asiallinen.

    En tietenkään laittaisi lastani kahleisiin tekemään vaatteita, mutta mä taidan tehdä sen isoimman ekoteon, eli jätän lisääntymättä. Vaatteita voi kierrättää, mutta kun ne kirpputorit nyt eivät satu olemaan sellaisia paikkoja, josta sattuisi aina löytymään juuri sellaista mitä haluaa. Plus tässä pitää ottaa huomioon ihmisten asuinpaikat. Helsingissä kirpputoreja on varmasti valtavasti, mutta entäs pienemmissä kaupungeissa? Omassa kaupungissa taitaa olla viisi ja osa myy todellista shaibaa. Vaatteiden itse tekeminen… Öhöm, kallista ja käsipelillä aikaa vievää. Kaikilla kun ei ole ompelukonetta, saatika taitoa. Enkä ompelukonetta ostakaan, koska se lisäisi hiilijalanjälkeäni. Tietenkin voisin pukeutua lakanoista tehtyihin toogiin, mutta se ei taida näillä Suomen leveleillä ihan onnistua.

    Lisäksi annan ihan vinkin: Saarnaaminen ei mitään muuta, se saa ihmiset vain takajaloilleen. Been there, done that.

    Vastaa
    • jaana 7.7.2011

     Kyllä, myönnettäköön, että ensimmäinen kommenttini oli lapsellinen, eikä suinkaan rakentava. Olen pahoillani siitä. Saarnan kriteerejä se ei kuitenkaan täytä, joskus vaan jotkut asiat saa tuhahtamaan. Niin ja sanoinkin, että vaatteita voi MYÖS tehdä ja kierrättää. Luit ilmeisesti myös-sanan tilalla vain-sanan. Enkä mä tiennytkään, että näihin blogeihin saa tuollaisia ”virtuaali-henkivartijoita” :D Tai siis jännä, että jonkun pitää huolehtia toisten kommenteista näin paljon… Joo’o, mutta mä en jaksa tätä nyt tän enempää. Kiitos keskustelusta ja kaikkea hyvää sulle.

     Vastaa
     • Glee 8.7.2011

      ”Enkä mä tiennytkään, että näihin blogeihin saa tuollaisia “virtuaali-henkivartijoita” :D Tai siis jännä, että jonkun pitää huolehtia toisten kommenteista näin paljon…” Mitä sitten oletit että tuo ensimmäinen kommenttisi saisi aikaan? Että kaikki olisivat samaa mieltä kanssasi? ”Haukutuaan kaikki yhdessä Majta, joka on huono ihminen ja osti conssit!” Musta blogistin (joka tekee tätä omalla naamallaan) mustamaalamistarkoituksessa jätetyt kommentit voisi vain jättää pois, sitä omanarvontuntoaan voi vaikka nostattaa jollain muulla tavalla kuin ekojeesustelulla muotiblogien keskustelupalstoilla. Jokainen tekee tässä maailmassa omat valintansa ja niitä ei tarvitse tulla kenenkään naamalle hieromaan. Ei Maj tässä nyt kuitenkaan Kolmatta maailmansotaa ole suunnittelemassa, vaan osti kengät.


 14. Ellu 7.7.2011

  Huh! Nansolta, Minna Parikalta ja Marimekolta Suomen neljään vuodenaikaan sopivat vaatteet + kengät? Ei taida tuohon riittää monellakaan edes muutaman kuukauden vuokrat. Siihen päälle vielä luomuruuat niin eipähän tarvitse ainakaan miettiä mihin ylimääräiset rahansa laittaa. Ei mulla ole mitään mielenkiintoa maksaa sairaita hintoja suomalaisesta designista jonkun Hanna Sarénin taskuun mun köyhyysrajoilla keikkuvasta palkasta. Eettisyydestä huolehtikoot ne joilla siihen on varaa, itse yritän tulla toimeen.

  Vastaa
 15. jaana 8.7.2011

  Glee! Joo! Just niin mä oletin, haha! :D

  Vastaa
 16. カッコいい!興味をそそりますね(^m^)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *